BI WANT U!

Kutaly

New member
עובדה?! אני ספקן.

נתחיל מהסוף

"גם השקרים שלך פתולוגיים" איזה מהם? איזה שקרים? ואם כך אז מה ה"אמת"?
סתם להגיד "שקרים" גם אני יכול וזאת עובדה.

"עצם הצורך בעוד התארגנויות נובע בעיקר משילוב של איבה אישית כלפי מי מחברות פאנורמה ושל נטיות פאשיסטיות הנפוצות במקומותינו."
נראה לי שפספסתי משהו. איך הרעיון של ריבוי התארגנויות זה פאשיסטי?

"פאנורמה היא כנראה אחד הארגונים הבודדים בעולם שאשכרה עודדה הקמת ארגונים מתחרים."
באמת? יפה מאוד. איפה הם הארגונים האלה?

"פאנורמה אינה משתיקה אף אחד. "
אתה לא מהכותבים הרגילים של הפורום הזה, אני די בטוח שלא קיבלת הודעה אוטומטית ממערכת הפורום וזאת לא שעת פעילות שיא בפורום המנומנם הזה אז אם לא להשתיק אותי, למה בעצם באת באמצע הלילה?

orald

New member
קשה להשתמש בכינוי הקבוע, מר ברווז?

פאנוחארטה. וזהו.

Apikachu L

New member
ברווז, לילי, קוטאלי;

דיון תרבותי בפורום הוא מבורך, וזכותכם לריב אחד/ת עם השני/ה במסרים עד זוב דם.
כאן אבקש משלושתכם/ן לא לרדת לגופם/ן של גולשות/ים - נוכחות/ים או סמוייות/ים.

גם גולשים/ות רשומות, וגם אורחים, ותיקים וחדשות כאחד - יש כללים לפורום, שנועדו לשמור על אווירה נעימה, עבור כולם וכולן. נא לשמור.

lily kane

New member
הארגונים האלה

רצו להתארגן אבל אז הם החליטו שהרבה יותר קל לצרוח על א/נשים בפורם
ופאנורמה עם כל התמיכה לא חייבת גם לעשות את הפעולות שלה אליהם היא מקבלת קרדיט מגובה בלא מעט אש
וגם לעשות לבדה את התארגנויות האחרות

יקום כבדו מהמחשב ויעשה משהו יהיה התארגנות אחרת

lily kane

New member
BI WANT U!

המודעה רלוונטתית לכל ישות אשר נמשכת ליותר ממגדר אחד
גם אם היא מגדירה את עצמה בצורה שונה מהמקובל או לא מגדירה עצמה כלל.

אנא הפיצו כמו הרפס בגרסת האנטרקס שלו*

שלום לכולן, כולם, וכל מי שאין ל(ו)ה בנתיים מקום בשפה העברית,

בימים אלה אנחנו מתחילות לעמול על הפסטיבי 2.0 - כנס בי ופאנסקסואלי שני במספר. (מי שרוצה להתעדכן במה הלך בכנס הראשון יכול;ה להיכנס לכאן [http://festibi.wordpress.com/] ולראות).

מכיוון שאנחנו מאמינים ו/או מאמינות שמה שהופך כנס טוב למהמם ברמות אחרות הוא גיוון, רצינו להזמין אותך (כן כן, אותך), לקחת חלק בהקמה שלו (היינו מפרסמים פה רשימה של כל התפקידות שאפשר לקחת בהם חלק, אבל הכל עוד פתוח).

מה שכן יש כמה החלטות בסיס שכבר התקבלו בשלב הזה, אז מי שרוצה להצטרף צריךה לקחת אותם בחשבון:
1. הכנס צריך להיות במקום שהוא נגיש לא/נשים נכים ולא/נשים עם מוגבלויות (כי הכנס הולך להיות כל-כך שווה שאנחנו רוצים שכל מי שרוצה תוכל או יוכל להגיע).
2. הכנס יהיה בחינם, גם אם יש לזה השלכות על אופן האירגון או הדברים שנוכל לכלול בו (כי הכנס הולך להיות כל-כך שווה שאנחנו רוצים שכל מי שרוצה יוכל או תוכל להגיע) - אז קחו בחשבון שהעבודה בהתנדבות.
3. הכנס יהיה טבעוני (כי לרובינו בשר, ביצים, חלב ודבש עושים לבכות ואז אנחנו לא מצליחות[ים] לארגן שום דבר כשהם בסביבה).
4. הכנס צריך להיות פמיניסטי (כי אין לנו מושג מה אתכם, אבל *אנחנו* מפחדותים מהפמיניגנ'ות... יש להן סכינים...).

אז בתכלס,
אם היית בכנס הראשון וחשבת על מלא דברים שאנחנו לא, אם רק עכשיו גילית מה זה ביסקסואליות ובא לך להתחיל לעשות משהו, או אפילו אם סתם בא לך לבוא לראות מה קורה בחדרי חדרים מעוצבים בורוד-סגול-כחול, נשמח אם תכתבו למי שפרסם את ההודעה הזאת (יש כמה מאיתנו אז אין לדעת במי *אתןם* זכיתםן להתקל), או שתשלחו לנו מייל לכתובת - festibi(at)gmail.com, ונשמח להמשיך לספר לכם מה איפה ומתי אנחנו זוממותים לבינתיים.

בברכת אקטיביזם זה יותר טוב מסתם לשבת בבית אז יאללה בלאגן,
צוות הפסטיבי, פאנורמה, וכל האלות כולן.

*ההזמנה מיועדת לא/נשים מכל הגילאים המינים והמגדרים, ולכן השתדלנו לזרוק את כל חוקי השפה העברית לפח הקומפוסט. איזה מזל שהוא נמצא ממש ליד המקלדת.

maayani2295

New member
לא הבנתי

מתי הכנס ואיפה?
אני גרה בחור בצפון ואני נורא רוצה לבוא (ראיתי פרסומת לכנס הראשון והתבאסתי שפספסתי) אבל עוד לא סיפרתי להורים ואני רוצה לבוא בדיסקרטיות אם אפשר..
מתי תדעו יותר פרטים?
וכנס טבעוני?? מה נאכל? XD" תסלחו לי אני חובבת גדולה של בשר ואין בזה שום כוונה להעליב אף אחד 3:
ואני פמיניסטית בנשמה

lily kane

New member
עוד יש זמן

תראי אני חושבת שיש לא מעט אנשים שבאו לכנס הקודם
ובלסו בטירוף היו דברים מדהימים דבר ראשון יש קולה
דבר שני לאור ההצלחה המסחררת אני חושבת שיחזור הלהיט הקודם שהיה קרואסונים טבועניים ובתור אוכלת בשר נשבעת לך אין הבדל בטעם.

דבר ראשון אין בעיה לבוא בדיסקרטתיות
איו בעיה להתנדב ולבקש ששמך לא ירשם או שירשמו כינוי במקום

דבר שני כל המודעה היא על הניסיון שלנו לארגן א/נשים ומתנדבים לארגון הכנס הגדול, כלומר גם החשיבה על איפה ,להשיג תקצבים איזו פעיליות יהיה אדיר שיהיה בפנים, כמה א/נשים צריך לXYZ וכדומה.
אני יודעת שזה נשמע מסובך בהתחלה ולוקח כמה פגישות עד שכנס נוצר אבל באמת שדברים מתבהרים תוך כדי ולראות משהו שאת עזרת להרים קם על הרגלים זה אחד הדברים המרגשים שיש.

עכשיו את וכל מי שרוצה יותר פרטים על המפגש
איפה הוא יהיה וכדומה
שישלח לי מסר בפרטי או מסר למייל שיש בהודעה
ויתנו לו את כל הפרטים (כרגע אנחנו עושים את הישיבה הראשונה במקום פרטי ולכן מעדיפים לא לפרסם את המיקום בפורמים הציבורים , בתקווה שכל מי שיבוא יעזור לקבוע היכן תתקיים הישיבה הבאה)

Bell4Ever

New member
שאלות

האם ההתארגנות נעשת בצורה וירטואלית או בצורת מפגשים?
אם הוא בחינם, איך בכל זאת אתם משיגים מימון (מקום? אוכל?)
האם יש צפי לתאריך? קרוב לתאריך שהיה במפגש הראשון?

lily kane

New member
תשובות

יש צורך גם בפגישות פיזיות, חלק מהמשימות לאחר המפגשים נעשים גם תוך כדי שמירה על קשר וריטואלי.

המימון נעשה על ידי תרומות לפני, אחרי ובמהלך הכסף לקופת הארגון, פניה בבקשות מיוחדות לארגונים לבקשת עזרה וכן מי שיכול הוציא גם מכיסו (אני יציין לדוגמא שעל הכנס הקודם ניתן מחיר מוזל לקיום הכנס מתאם המאז"ה 9 וכן יציין בצורה מהממת את הבית הפתוח בירושלים שישלמו על חלק גדול מההדפסות וכן חלק מעלות למאז"ה 9)
כמו כן מכיוון שהמרצים באים בהתנדבות, הטבחים בהתנדבות, המארגנות בהתנדבות,הגופרים בהתנדבות ואנשים פשוט הרגישו את הקהילתיות ובאו לעזור תוך כדי הכנס ולכן הרבה עליות כן נחסכו יחד עם זאת עדיין לא חסר הוצאות (לדוגמה האוכל לבדו עלה בסביבות כמעט אלפים שקל, וכן כלים מתכלים וידידותיים לסביבה בערך 500 שקל)

יש צפי ליום חמישי החודש כרגע יש דודל כדי לקבוע מי מהם מן הסתם לא זה שכבר היה.
מי שירצה לבוא מוזמן לפנות אלי ואשלח לו הכול בפרטי מהכתבות ועד הגוגל
ואם יש חשש או צורך כלשהו אני מוכנה לתת גם את הנייד שלי

Kutaly

New member
"הרפס בגרסת האנטרקס"?!

למי שטבע/ה את הביטוי הזה יש שמץ של מושג ברפואה?

מעניין 4 החלטות הבסיס
יש דרישה לנגישות, לצמחונות לחינם... מה עם נקי מעישון?
בשר, ביצים, חלב ודבש עושים לכן לבכות? זה יפה. גם להשתעל חצי כנס ואחרי זה להסריח כמו מאפרה עושה לבכות.

אני מכיר כמה שבחרו לא להגיע לכנס הראשון בגלל שפחדו להיתקל בחברות פאנורמה.
הפמינינג'ות, לאומת זאת נשמעות מעניינות. איפה פוגשים אותן?

lily kane

New member
אז ככה

גילוי נאות אני גם לא מעשנת וממש לא אוהבת את זה, אנו לא צריכות לקבוע חוק כזה מפני שלא חוקי בארץ לעשן במקומות ציבורים ואף ניתן לקבל קנס על דבר כזה. יחד עם זאת חלק מחברי וחברות הכנס מעשנות ולכן אני בטוחה שיהיה מקום מסביב בו א/נשים יכלו לעשן בצוותא.

צר לי שא/נשים בחרו לא להגיע
אכן כל מי שהגיע לכנס הקודם ועזר בארגון מההתחלה הם א/נשים אשר בפאנורמה, יחד עם זה באמצע הכנת כנס אנו לא עומדים על המשמר מול הדלת ומדיחים א/נשים.

עד היום פאנורמה הוא הארגון הביסקסואלי היחיד שהחזיק מעמד, הוא יצר כבר שתי קבוצות תמיכה ביסקסואלית, כנס בי -פאן ועוד, הבי מוביז בזמנו ,מסיבי- וקופי בי, לארגון קטן שקיים כמה שנים, נראות במצעדים ועוד.
אפשר לשפוט אותו לפי הסטיגמה ואפשר גם לבוא ולראות באמת,
לארגון קטן הוא מחזיק יפה ויש בו הרבה פעילויות טובות . יחד עם זאת, אם אנשים מרגישים שפאנורמה לא מתאימה להם אני לגמרי אשמח לראות ארגונים בסקסואליים נוספים בארץ, וכל עוד הם לא יחליטו להחרים את פאנורמה אני בטוחה שיהיה מקום לשיתוף פעולה.

Kutaly

New member
"פאנורמה הוא הארגון הביסקסואלי היחיד.."בולשיט

פאנורמה הוא לא ארגון ביסקסואלי מלכתחילה (גם לא שמאלני ולא פמיניסטי, אבל זה לא הנושא כרגע) למרות ההצהרות.

למעשה, אמרתי בעבר ואני אגיד זאת שוב כל זמן שזה נשאר נכון: פאנורמה זה ארגון שמנצל את החולשה של ביסקסואלים כקבוצה מוחלשת שרגילה להתעלמות בשיח הציבורי ולכן קל להשפיע עליה.

פאנורמה מחזיק מעמד כדרכן של קבוצות אלימות ומשתיק בכוח כל מי שיגיד אחרת.
נכון שארגנו כמה מסיבות וגוש למצעדים ועל פניו טוב ויפה
רק שהכיסוי המתוק מתוק הזה חונק כל התארגנות ביסקסואלית אחרות.
"אני לגמרי אשמח לראות ארגונים בסקסואליים נוספים בארץ, וכל עוד הם לא יחליטו להחרים את פאנורמה אני בטוחה שיהיה מקום לשיתוף פעולה." כן בטח!

עצם הצורך בעוד התארגנויות בא מתוך תחושת חוסר שייכות ומיאוס מפאנורמה. על איזה שיתוף פעולה את מדברת כשבכל פעם שעולה הנושא של ארגון נפרד, עולות הלוחמות להשתיק את הכופרימות שהעזו לדבר בלי רשות משירי?

כשסופסוף יצליח לקום ארגון ביסקסואלי ויהיה יציב מספיק לפעול בעצמו, אני בטוח שיהיה מקום לדון בשיתוף פעולה.
עד אז, הדרישה היא כמו לדרוש מנמלה לשתף פעולה עם טרקטור.

lily kane

New member
אני לא מסכימה אתך

פאנורמה הוקמה מראש על מנת להיות ארגון ביסקסואלי
היא ארגון ביסקסואלי למען ביסקסואלים שהוקם על ידי ביסקסואליות וביסקסואלים.

כל הפעיליות נעשות בצורה מאוד שקופה יש תיעוד של הכול
והכול נעשה תוך כדי הסכמה דיבור ודיון.

כאמור מאוד קל לתקוף
בעיקר כשלא נכנסים לפגישות
לא נכנסים להתארגנות ולא עושים כלום
לעמוד מהצד ולשבת על הגדר הכי קל
פאנורמה מעולם לא עצרה איש מלפתוח ארגון חדש לביסקסואליות

הדבר היחיד שנעשה הוא בקשה לשינוי שם קבוצה והפסקת התקפותיה על פאנורמה,המקימה שלו יצא עם מישהו מפאנורמה והחליטה כתוצאה כי כל הארגון לא ראוי לקיום.
בתגובה מישהי מפאנורמה כתבה את הצד שלה במרחב האינטרנטי פעולה מאוד מיליטנטית ללא ספק "דריסת טרקטור" .

אגב אם מדברים על ניצול, דריכה על שמה הטוב של שירי איזנר אישה, מזרחית, נכה וביסקסואלית. נראה לי דבר קל מעין כמהו ותמוהה בעיני הניצול הזה מצדך.

Kutaly

New member
LOL

ברצינות אני צוחק עכשיו בקול רם

טוב שהשותף שלי לא בבית עכשיו, הוא היה מתלונן שאני עושה רעש.

"היא ארגון ביסקסואלי למען ביסקסואלים שהוקם על ידי ביסקסואליות וביסקסואלים. "
הסוף של המשפט נכון. פאנורמה פועל למען ביסקסואלים מאוד מסויימים שמיישרים קו עם דעה מאוד צרה.

"כל הפעיליות נעשות בצורה מאוד שקופה יש תיעוד של הכול" נכון, ועל כן אני יכול לבסס את העמדה שלי בדברים שנרשמו ותועדו ולא סתם לזרוק "לאנכון" כשמתאים לי.

"והכול נעשה תוך כדי הסכמה דיבור ודיון." בדיחה מצויינת!
שכחת לציין שבתנאי שיש אישור לדון בדברים מלכתחילה. תרגיל קבוע של שירי זה להצהיר שהיא לא מתכוונת לדון ב-(כל נושא שלא מרגיש לה נוח) ובכח לקבע עובדות בשטח.

"כאמור מאוד קל לתקוף
בעיקר כשלא נכנסים לפגישות
לא נכנסים להתארגנות ולא עושים כלום
לעמוד מהצד ולשבת על הגדר הכי קל"
טוב, כבר נכתב מספיק על המקום של גברים בדיון פמיניסטי, מה שאפשר לסכם למשפט : מותר לו להסכים למה שהנשים אמרו או שיצא מהדיון.
מכיוון ואני לא מתכוון להתנצל על עצם היותי גבר, אני לא מרגיש שיש לי בכלל מקום בדיונים של פאנורמה.

"הדבר היחיד שנעשה הוא בקשה לשינוי שם קבוצה והפסקת התקפותיה על פאנורמה,המקימה שלו יצא עם מישהו מפאנורמה והחליטה כתוצאה כי כל הארגון לא ראוי לקיום."
היחיד? אם אני מזהה נכון את המקרה הספציפי שאת מדברת עליו, את מתכוונת חוץ ממתקפה אישית של לילך וטל(י)?

ולסיום. להכניס את עניין המגדר, מוצא ומיניות של שירי לדיון?
זה היה נסיון להסית מהנושא? עלוב.
ואם כבר, בעניין העישון. נכון שיש חוק אבל אין לו אכיפה ולכן צריך שיהיה כתוב בהזמנה.
אם "חלק מחברי וחברות הכנס מעשנות", אז גם חלק מחברי וחברות הכנס אוכלות בשר
עושה לך לבכות? יופי. מה בדבר עושה לך להחנק?
שיעשנו את עצמן בחוץ!

lily kane

New member
זה לא היה ניסיון לכלום

זה היה האמת
אני יכולה להבין למה היא לא נוחה לך.

כאמור הרעיון העקרי הוא שאנשים יעשנו בחוץ
חשוב לך שזה ירשם? אוקי, אני אעלה את זה בדיון.

קטואלי אתה מוזמן לבוא או שלא לבוא, אני לא מתכוונת לבזבז את זממנו בוויכוח עקר

Apikachu L

New member
בהצלחה עם הכנס!

אין לי זמן להתנדב עוד למרבה הצער, אבל אולי אוכל להגיע.
שאלות:
האם תהיה פינת עישון סגורה מחוץ לבניין? (אני לא מגיב טוב לריח של סיגריות...)
באיזה עיר יהיה הכנס?
כמה זמן הכנס צפוי להמשך?

lily kane

New member
תודה

אני מניחה שהעישון יהיה בחוץ באוויר פתוח אני עוד לא יודעת איזה בניין ואיפה יקבע מיקום הכנס הוא חלק מהדיון עליון נדון בהתארגנות
ימי הכנס יהיו בהתאם לתקציב, אני לא יודעת להגיד כרגע כמה כי זו התארגנות הראשונית אבל כרגע אני מתקשה לראות אותו יותר גדול במספר הימים מאשר הקודם למרות שהדבר ישמח אותי.

חשוב לי להגיד גם מי שלא יכול להתנדב
הכנס הוא חינמי ואני אשמח אם תגיעו

blackwish

New member
שירלילי

הבעיות קשב שלי מונעות ממני להבין מתי הכנס יתקים. יש תאריך?

lily kane

New member
עוד לא

כרגע אני מנסה לגייס א/נשים שיעזרו להכין את הכנס
בעקרון פעם שעברה ניסינו להגיע לכיוון ספטמבר ביום הנראות הביסקסואלי
הפעם זה יהיה לדעתי תלוי משאבים ואולי אפילו פתוח לדיון

למעלה