Being a homosexual orthodox jew

NewChabadnik

New member
G-d forbid the act, men made the culture

And it's up to us to convince people that the two are different. There are many factors why orthodox jews have issues with being inclusive of gays. Because marriage is such a central part of jewish society, the idea of a man who might not want to marry a woman is difficult to understand. It's hard for parents to accept children whose lives will be somewhat different than the way they grew up. But after a while, they come to understand. It will probably take longer and in the case of some people, it won't go well, but that's why you work together. That's why you create safe spaces where people can talk about what they're dealing with, with other people dealing with the same things, to give each other support that things will get better if we work for it. Eventually, we have to figure this out, because the situation right now isn't working. But there is an answer, a way of keeping true to torah and true to ourselves.

DannyDinn

New member
It's all in your belief

I don't believe in that any more I can't believe that this god who forbids the act will not give any alternative I can't believe that this god will let men create this culture It just doesn't work for me anymore

סרוג, בחו"ל יש מקרים שגייז חיים בזוג וגם

דתיים. אני בטוח שגם בארץ זה אפשרי. אל תקשה על עצמך- או שתחיה עם לסבית דתיה (בטוח יש כאלו) ותביא איתה ילדים, או שתחיה עם גיי דתי ואתו יחד תגדלו ילדים, כשמה שחשוב לילדים זה בעיקר האהבה שתרעיפו עליהם, ואם שניכם תהיו דתיים תלמדו את ילדיכם גם יהדות. אתה יכול גם להתחבר לגיי לא דתי ואתו לגדל ילדים, ואז אתה תהיה זה שייתן להם את הדגש בנושא היהדות אם תרצה זאת. אל תראה את הדברים בצורה קשה. כיום קיימות הרבה אפשרויות, זה לא מה שהיה פעם. שבת שלום.

החברה לא בשלה...

ערן, אתה ממש צודק במה שאתה אומר!! הלוואי וזה היה כל כך פשוט... אבל זה ממש לא!!! אתה בעצמך יודע את זה... מה לעשות שהמשפחה שלי והחברים שלי לא יקבלו את זה בכלל!!! ונכון לא צריך להיות לי אכפת מה הם אומרים, אבל עדיין תחשוב איזה קשה זה... זה לא שעכשיו אני יצא לדייט עם איזה מישו, ויחיה איתו וזהו , סוף סיפור!!! הלוואי ולא היה לי אכפת מהחברה הסובבת אותי... תודה ושבוע טוב...

אז אולי עדיף שתעתיק מגוריך לחו"ל.

זה בהחלט מאוד קשה שמשפחתך וחבריך לא יקבלו אותך. מאוד הגיוני שחשוב לך מה יחשבו עליך. לכן חשוב שתבנה לעצמך קשרים עם אנשים שכן יקבלו אותך ואת נטיותיך. אם זה עוזר, אני מקבל אותך כמו שאתה
. רוצה שנהיה בקשר? בשמחה! שבוע טוב

חח ממש לא. אפילו להיפך-

הרי רשמתי לך שאפילו אשמח שנהיה בקשר. בעיקרון, כשאני מנסה לייעץ/ לעזור לאדם אחר, אני מציע לו את מה שאני מאמין שעשוי להיות הכי טוב עבורו, ואת מה שלדעתי עשוי לגרום לו להיות מאושר. אני אוהב תמיד לראות אנשים כמה שיותר מאושרים. אני רוצה בקרבתי אנשים עם אנרגיות חיוביות, שטוב להם. מהם ודאי שלא ארצה להפטר, מסכים איתי?

Harry J

New member
אני גם מסכים!!!

החברה לא בשלה לדבר כזה. וזה מצריך המון אנרגיות להסתיר דבר כזה. אבל מצד שני איזו אופציה אחרת יש??

אופיר, אפשר תרגום בגוף הסרט?

‏*כיהודי עברי שאוהב את שפת הקודש ולא אהב ללמוד שפות זרות (למעט ערבית שבאה מבית) אבקש לתרגם את הנאמר בשרשור זה כדי שאוכל להשתתף ב``חגיגת התגובות``. אגב לצערי קיבלתי ציון נמוך מאוד באנגלית, אבל לשמחתי קיבלתי ציון 9 בעברית (דקדוק ,לשון, תחביר וספרות. אנא שמישהו יקח על עצמו יתרגם את כל השרשור

מצפה לגאולה יקר. לא נאמר שם שום חדש

שמשון מתלבט בין היהדות (היה רפורמי או קונסרבטיבי ועכשיו הוא אורתודוקסי כמוך) ובין ההומוסקסואליות שלו (הוא חד מיני) הוא מדבר על האתגר ש-ה' העמיד בפניו, על נוצרים אדוקים שטענו שאפשר להפוך הומו לסטרייט וגרמו לו רק סבל נוסף, ועל הצורך של יהודי לקיים את דברי התורה גם כשישנם קשיים כפי שהיו בגולה במשך ההסטוריה. לוחם הדמדומים מציע לו לחקות אותו וללכת בדרכו, למצוא דרך מקורית של שילוב השניים, יהדות והומוסקסואליות... אין חדש תחת השמש בפורום הזה
אני הצעתי לו לענות על השאלה ששאלתי - אל"ף או בי"ת משום שהתשובה תעזור לו להבהיר את הרגשתו.

konito

New member
Yes, people combine the two things

Do I think it makes sense? no But to each his own as long as he does not hurt anyone including himself

למעלה