BE PASSIONATE ABOUT IT ?

תוספת

בעצם לא את התשוקה צריך לכבות, אלא את מה שמניע, ז"א את הגורם המפריע, זה כמובן דורש מודעות כלשהי כמו שאמרת, ואחרי שהבן אדם נקי מאותו גורם, אז יש בו עדיין תשוקה או רצון, רק שהם באים לידי ביטוי בצורה מחודשת, שאמורה להיות יותר שקולה, שלווה, נקייה, פחות רעש, יכול להיות עם יותר אמון, או פחות לחץ... תלוי.

l coyote l

New member

"כיבוי התשוקה אל אותו חצי כיכר לכם עבש שהחברה תולה לפני אפנו כדי שנמשיך לסחוב את העגלה"
זה תיאור טוב להשרשות חברתיות של "רצונות" שנועדו לשרת את החברה הממסדית יותר מאשר את הפרט.
זה כולל את רוב ה"תשוקות" הנפוצות והמקובלות שהפרט עשוי לחשוב שהן משאת נפשו וחלומותיו - למצוא אהבה/זוגיות, עבודה "טובה", קידום, כסף, תואר...
&nbsp
חוק יקומי מופלא שכזה, שמקבלים מה ש"רוצים" כשמפסיקים לרצות אותו.

l coyote l

New member
ושכחתי כמובן ברשימת הרצונות/תשוקות - התשוקה ל"הארה" או לכל

וריאציה אחרת בסקאלה הזו.

אני לא יודעת סינבד

מצד אחד השתוקקות יכולה לסנוור ולגרום לאדם לאבד סבלנות ולעשות דברים מטורפים
שיפגעו בו כמו בומרנג מצד שני כל מה שעשיתי כשעשיתי טוב נבע מרצון אולי לא מתשוקה בוערת
אבל אם אני מחבבת בחורה ורוצה אותה כחברה החיבה שאני רוחשת לה והרצון יניעו אותי לחבור אליה
אחרת בלי זה ובלי זה אני לא אעשה דבר כי לא אחוש כלפיה דבר.
כשאני לא חשה כלפי אנשים דבר אפילו להגיב להם מעייף אותי מנטאלית כי אני כבויה
אז אולי הפיתרון הוא רצון אך לא רצון בוער משהו כמו חיבה במקום אהבה.

סינבד

New member
לא הבנת אותי

אבל אולי זה לטובה, אולי זה ידחף אותך עוד קצת בדרך שלך.

סינבד

New member
כדי להבין את מה שאסביר

את צריכה לעבור תהליך שאני בספק אם את מוכנה להכנס אליו בכלל.

אם כך אין טעם שאתאמץ להבין על מה אתה מדבר

אז אני לא בטוחה גם שאטרח לחשוב על הודעותיך שכן אינך טורח להסבירם

לחלופין, את יכולה לשאול אותו "איזה תהליך?"

או אולי: "הו, תודה, מעניין מה שאתה אומר... איזה תהליך?"

מפני שאם הוא צודק (אינני יודע מה הסבירות לכך, אבל מן הסתם, היא קיימת, לא?) ויש איזשהו תהליך שנדרש לעבור כדי להבין את הסברו, אז לא מסקרן אותך לדעת מהו?

גם אם נראה לך שרוב הסיכויים שהוא טועה (כך או אחרת, אני בטוח שממילא כולנו טועים אינספור פעמים מדי יום... וגם ברגע זה ממש).

"אותה השתוקקות שגורמת לאוויר להתקע בגרון, אותו רצון להגיע, להשיג... ויהי מה, וכמה שיותר מהר יותר טוב!"
לגמרי.

אולם כשאני מדבר על התלהבות, לרוב אינני מדבר על הדבר התוקע והאומלל הנ"ל, חסר הסיפוק.
אלא על משהו אחר לגמרי.

למעלה