bag of bones

• פותח הנושא byron
  • פורסם בתאריך

byron

New member
bag of bones

סוף סוף התחלתי אותו. ואני חייב להודיע שאני מאוהב שוב. סטיבן קינג היה הסופר האהוב עיל מאז כיתה ח´ (87) כיום יש לי את רב ספריו וקראתי את כל הספרים שקניתי. אבל בשנים האחרונות הוא נחלש, וכל ספר הפך להיות מוצר מסחרי שמוכיח כמה הוא יכול לכתוב. ועכשיו (אומנם קראתי רק 100 עמודים) אני מרגיש שהוא חזר ובגדול וד"א מוזכרים ומופיעים כוכבים מ"הצד האפל" ואינסומניה

shnashit

New member
סוף סוף../images/Emo41.gif

עוד מישהו כמוני שנשאר נאמן לסופר המדהים הזה. לצערי לא יצא לי עדיין לקרוא את הספר הנ"ל - המחירים בחנויות פשוט מוגזמים, ועדיין לא מצאתי את הספר באנגלית. איזה ספר שלו הוא המועדף עליך? לי אין תשובה חד משמעית לזה. יש כל כך הרבה...

byron

New member
בקשר למחירים....

במקרה נכנסתי לסטימצקי בקניון מלחה (הייתי באיחור עצבני לפגוש חברים - אבל הם מכירים אותי ויודעים שאני עוצר בסטימצקי) בקיצור היה במבצע את dreamcatcher ב-32 ש"ח. שזה עוד ספר בסדרת derry אישית אני אהבתי את eyes of the dragon רק כי הוא שונה מאגדה רגילה. בtalisman ממש שנאתי אותו בגלל מותה של דמות מסוימת שנורא אהבתי, והדמות גם מתה בצורה לא פיירית, ממש לקחתי את זה אישית שבוע לא קראתי את הספר. הכי ריגש אותי הסיפור apt pupil הייתה שם דמות לקראת סוף הסיפור - יהודי ניצול שואה - שהזכירה לי את סבא שלי שנפטר רק חודשיים לפני שקראתי את הסיפור. אבל הכי אהבתי את "בית כברות" - זה הספר הראשון שלו שקראתי (בגיל 13) ולא ידעתי למה אני נכנס. זה גם הספר היחיד עד היום שכל כך פחדתי במהלך הקריאה שסגרתי אותו ולא קראתי בו אחרי השעה שש בערב. ולדעתי יש חלקים בהתחלת bag of bones שהזכירו לי את בית כברות. וסטיבן הודיע שיש לו עכשיו חמישה ספרים בהכנה ואחריהם הוא פורש. הסיבה היא שהוא עומד להוציא עוד ספר על מכונית שמשתגעת (מעניין למה? אולי איזו תאונה שקרתה לו?) וקוראיו המסורים יזכרו בקריסטין. אז הוא מרגיש שהוא ממחזר את עצמו והגיע הזמן לפרוש ד"א אני ממש ממליץ על דין קונץ

shnashit

New member
וואו...../images/Emo41.gif

יש לנו טעם ממש דומה בספרים. את Dreamcatcher כבר יש לי, אבל בעברית ובקרוב אני מקווה גם באנגלית (הפרעה נפשית...). איך אתה יכול לשנוא את הקמיע, זה ספר פשוט מדהים (אני חושבת שהוא ההמשך של "עין הדרקון" או שזה להפך?). אומנם קראתי את הקמיע ממש מזמן, וכבר הספקתי לשכוח את העלילה, אבל בזמנו ממש התלהבתי מהספר. את Apt Pupil יש לי גם, מצאתי אותו בסטימצקי במקרה במחיר מצחיק של 19 ש"ח, ויש שם עוד סיפורים, לא זוכרת כרגע - הספר לא לידי. בית כברות מעולה, אבל יש יותר טובים - נדודי שינה למשל. ספר מדהים. וכמובן החצי האפל, שגורם לך לחשוב קצת לעומק מאיפה הוא ממציא את הסיפורים שלו.. דרך אגב, לפני שנה בערך סטיבן קינג אכן עבר תאונה די קשה, הוא הלך בדרך לביתו (או מביתו) ומכונית שעברה פגעה בו. לגבי דין קונץ - קראתי אומנם רק שניים בינתיים (קצת קשה לתמרן עם העבודה והלימודים), אבל הם פשוט מעולים : "הרודפים" ו"זרים". למי שעוד לא קרא - מומלץ. מה עוד אתה קורא? טרי פראצ´ט? היינלין? אסימוב?

byron

New member
הקמיע מדהים אבל....

(אני לא רוצה לקלקל למי שלא קרא אז אני לא נוקב בשם) ....._______ מת, והוא היה דמות ממש נחמדה אהבתי אותו יותר מאשר את הילד. והספר גם נורא מזכיר את הלב (הספר לא הסידרה). התאונה הייתה כבר לפני כמעט שלוש שנים. שנה הוא התאושש ואז הוא התחיל לכתוב שוב בצורה מדהימה. אני לא אוהב את פארצ´ט, למרות שכל מי שמכיר אותי טען שזה בדיוק בשבילי. היינלין הוא גדול והספר שלו גר בארץ נוכריה צריך להיות מוזכר גם בפורום הזה ולא רק במד"ב. ואסימוב הוא פשוט אסימוב, צריך ללמד אותו בספרות ביחוד את הסיפורים הקצרים שלו. ד"א ניסית ספרי אימה קלאסיים? פרנקנשטיין/דראקולה? אם לא אז פרנקנשטיין ממש מומלץ הוא כתוב טוב. דראקולה הוא אחד הספרים המשעממים שקראתי (אולי כמו שבארט סימפסון אמר "פעם פחדו יותר בקלות למשל סיוט ברחוב אלם 1-3 םחות מפחידים מסיוט ברחוב אלם 4-6")

shnashit

New member
חזרתי../images/Emo41.gif

טוב, לאחר חיפוש קצר ברשת מצאתי המון ספרים שלו באנגלית להורדה. גם את Bag Of Bones. אבל.. זה לא כמו להחזיק ספר. אז אני מתכוונת לעשות מסע קניות בסטימצקי ודומיו. אבל גולת הכותרת היא שמצאתי אצלי במחשב את שני הפרקים הראשונים בספר - בעברית. קראתי. אהבתי. ומלבד החצי האפל יש שם גם אזכור ל - IT. מחר אני קונה את הספר, גם אם העולם יתפוצץ. לגבי היינלין - בינתיים קראתי רק אחד שלו, "איוב", וממש נהניתי. אבל ייקח לי עוד הרבה זמן עד שאוכל להתפנות לקרוא עוד ספרים שלו. אבל יש לי רשימת ספרים בהמתנה שאני רוצה לקרוא, והספר שהזכרת בהחלט ייכנס לשם. וכן, קראתי את דראקולה - באנגלית (מזוכיזם?), ונכון שזה ארוך ומייגע, המון תיאורי נוף מפרכים, אבל הוא לא משעמם כמו, נניח, "אבא גוריו" (ואני מתנצלת מראש בפני כל אוהבי הספר). קראת את Dune, אני משערת? קשה לי להאמין שלא.. ממש אהבתי. לא קראתי את ההמשכים - אני מפחדת להתאכזב, שזה יהיה משהו בסגנון של "רוקי 14"... ויש ספר, לא יודעת אם שמעת עליו, שנקרא "כפת החתול" של ג´ואן וינג (אני מקווה שרשמתי נכון). אם לא קראת - חובה.

byron

New member
כפת החתול?

על מה זה. כרגע אני קורא את: כאוס/ג´יימס גליק a storm of swords חלק שלישי (מתוך מי יודע כמה) של פנטזיה מדהימה- הטובה ביותר שיצאה מזה זמן רב מאוד bag of bones- הספר שליד המיטה under the toscan sun -הספר השני שליד המיטה the invisible man -הספר שיש לי בפאלם למקרה שאני נתקע איפושו בלי ספר great expctations שאני די תקוע בו ומתקדם לעיתים רחוקות מאוד אז עד שאני אתפנה לקרוא עוד ספר יעבור הרבה זמן (למרות שבעבודה החדשה שלי גומרים בשעות מאוד נורמליות) כמובן שקראתי את חולית (ולא את ההמשכים :)) אני ממש ממליץ על המשחק של אנדר, כתוב נפלא דמויות נהדרות, והספר קצר ולא נקלע לתהומות של תיאורים של הסביבה וכו´

shnashit

New member
כפת החתול../images/Emo41.gif

רגע..תן לי לחשוב איך להגדיר את הספר.. נראה לי שמדע בדיוני עתידני זו ההגדרה הכי מתאימה. משהו בסגנון חולית, אבל קצת יותר הזוי. פשוט תקרא אותו, ותאמין לי שלא תצטער. Great Expectations... יש סרט כזה, נכון? אני לא מצליחה להיזכר על מה זה... גם אנדר נמצא ברשימה שלי, החבר שלי פשוט מת על הסדרה הזו. אומנם שעות העבודה שלי נוחות וגמישות מאוד (עוד חצי שנה לשחרור...) אבל יש גם לימודים, כך שרשימת ההמתנה שלי רק הולכת וגדלה, וכך גם ערימת הספרים שאני קונה בכל הזדמנות...

Boojie

New member
לגבי איוב,

לטעמי הוא לא מהטובים של היינליין. קראתי אותו לפני הרבה זמן, באנגלית (זה היה לפני שהוא יצא בארץ), ומאד לא התרשמתי. ואני מעריצת היינליין די רצינית, אז זה אומר משהו...
כפת חתול הוא אכן נפלא, ולמרבה ההפתעה הוא הספר השני בסדרה, שהראשון בה לא יצא לאור בארץ. אומרים שהוא טוב, אני עוד לא קראתי אותו. לגבי המשכי חולית - הקונצנזוס, פחות או יותר, הוא שהם פחות טובים מהספר הראשון, אבל זה לא חוכמה, כי מעט מאד ספרים מגיעים לרמה של חולית. אני מאד אהבתי אותם - להרברט יש איזה הרגל מגונה להרחיב לקורא כל הזמן את התמונה, כך שהקורא מגלה כל הזמן שמה שהוא האמין קודם הוא לא ממש נכון, שטוב זה רע ורע זה טוב... אבל ההגינות מחייבת אותי להודות שרוב האנשים שאני מכירה שקראו את המשכי חולית (משיח חולית, ילדי חולית, הקיסר האל של חולית, כופרי חולית ובית הלשכה חולית) לא מאד אהבו אותם. לגבי שק של עצמות, של קינג - לטעמי הוא אחד מהספרים הנפלאים שלו. ספר שנכתב מנקודת מבטו של סופר (אז יש בו הרבה אמירה על תהליך היצירה והמשמעות שלו), ומכיל גם הרבה התייחסויות לאבדן, לשכול, לכאב... בעצם, החומרים הרגילים של קינג, אבל נורא חזק. ותגידו לי, למה לא רואים אתכם גם בפורום מד"ב ופנטזיה? אני רואה שיש לכם טעם מאד דומה לשלי, אז זה יהיה נחמד אם תבואו גם לשם, סוף סוף יהיו כמה אנשים לדיונים שמעניינים אותי.
תראו בזה הזמנה אישית!

shnashit

New member
תודה...../images/Emo41.gif

על ההזמנה, ותאמיני לי שאני מבקרת הרבה בפורום, אם כי אני לא משתתפת בו... איוב הוא הספר הראשון שלו שקראתי, פשוט כי זה מה שהיה בבית (בדיוק החבר שלי קרא אותו, וגם הוא קורא נלהב של מדע בדיוני).יכול להיות שכאשר אקרא דברים אחרים שלו, אבין למה התלהבת פחות. כפת החתול הוא אחד הספרים הכי טובים שקראתי. חבל רק שלא תרגמו גם את פסיון, שהוא הספר הראשון. אפילו באנגלית לא ניתן למצוא אותו.

אני קניתי את psion ואת

dreamfall (הספר השלישי בסדרה) לפני שנתיים באמאזון. יכול להיות שאפילו עדין יש לי את הספרים .

byron

New member
דווקא השתתפתי

כתבתי במקרים שראיתי לנכון, אבל זה רק כשהיה צורך המשתתפים בפורום שלכן בד"כ אומרים את מה שאני חושב אז לרב אני לא צריך להוסיף תשובות או תגובות אבל אני עוד אופיע

ניניה

New member
בית כברות

אני לא מאמינה שעוד מישהו חושב על בית כברות כמוני - זה הספר היחיד שהתלבטתי אם כדאי לי להמשיך לקרוא.... קראתי אותו בערבים וכל הזמן הסתכלתי מעבר לכתפי לראות אם לא הופיע איזה חתול מטורף.... עיני הדרקון באמת מקסים ודי לא אופייני לקינג (קינג לייט).

byron

New member
אני ממש חיב לקרוא אותו שוב

וזה עצוב שדווקא ממנו אין לי עותק בבית בחמישים עמודים האחרונים שלו כבר לו יכלתי לעמוד במתח אז ב10 בלילה פרשתי למיטה וקראתי לאט (כי כל כמה דפים סגרתי ולא רציתי להמשיך) והסוף שלו, שאופיני לקינג, ממש לא היה צפוי מבחינתי אז, אני ציפיתי לסוף הוליוודי. אני לא חושב שישנתי הרבה באותו לילה. אני גם ממש אהבתי את רזה. כל עוד קינג כתב ספרים דקים הוא הצליח להתמקד ברעיון בצורה ממש יפה וברזה הרעיון של הסיפור (ושוב הסיום שלו) ממש מושכים לקרוא אפילו פעם שניה. ד"א אין לי שום דבר נגד הספרים העבים למשל the stand הוא ספר מצוין ומומלץ לכולם. המאבק בין טוב לרע הוא נפלא, ביחוד חלק מהתובנות על אלוהים וכמה הוא "טוב" בפועל

shnashit

New member
גם לי עצוב../images/Emo41.gif

היה לי עותק של הספר, והשאלתי אותו למישהו ועכשיו אני לא זוכרת מי זה היה... אז אני צריכה לקנות אותו שוב.. ואם כבר מדברים על סיוטים, דווקא IT היה זה שהפחיד אותי הכי הרבה. וגם הסיפור שהזכרתי קודם - The Long Walk. גם רזה לא תרם רבות לאיכות השינה שלי. אני חייבת לציין שדווקא העמדה זה אחד המקרים שבו אני חושבת שהסרט (במקרה הזה - המיני סדרה) יותר טוב מהספר.. ופחות מעיק. אבל קראתי די מזמן, אולי הגיע הזמן לרענון. את "קארי" קראתם? מעולה. טוב, "האחרים" עומד להתחיל (ערוץ 2). מכירים? ממש נחמד. לילה טוב לכולם.

זהו זה!!! ../images/Emo104.gif

זיהיתי את חלק מהדמויות בסיפור, אבל לא זכרתי מאילו סיפורים. תודה
איזכורים צולבים יש בספרים Desparation, The Regulators, ו- Rose Madder. בספרים האלה, לדמויות המאוזכרות יש תפקידים מרכזיים.

shnashit

New member
איזה רעים..../images/Emo41.gif

עכשיו אני ממש רוצה לקרוא את הספר. כרגע אני קוראת את Hearts In Atlantis שלו (הסרט גם נחמד), אבל זה לא ממש סטיבן קינג האמיתי, אני אוהבת יותר את הכיוון שלו של Insomnia,The Dark Half,IT ודומיהם, למרות שחומות של תקווה הוא סיפור (וגם סרט) מדהים. ודרך אגב, רנדל פלאג, המוזכר ב - The Stand, מוזכר גם ב"Eyes Of The Dragon". והסיפור של IT מוזכר גם בעוד ספר אחר שלו, לא זוכרת כרגע איזה... שמעתי שהוא הודיע על פרישה לפני כמה זמן, זה נכון? אם כן - חבל מאוד...

Boojie

New member
אין דבר כזה "סטיבן קינג האמיתי".

קינג כתב עד היום בכמה וכמה סגנונות שונים, וכולם לגמרי שלו... בכל אופן, לפי מה שהבנתי, קינג הודיע על פרישה כבר הרבה פעמים, ועד היום לא קרה כלום. אז רק כשאני אראה, אני אאמין. ככל שהבנתי, האיש פשוט יותר מדי אוהב לכתוב מכדי שהוא יהיה מסוגל להפסיק.

איזה ספר את רוצה לקרוא? ../images/Emo8.gif ../images/Emo104.gif

ואני מסכים עם BOOJIE - אחד הדברים פים אצלו זו היכולת לכתוב ספרים בעלי אופי שונה לחלוטין, בצורה מעניינת. הוא עצמו לא פרש, אבל הוא "חיסל" את הפסאודונים שלו בתאונה.

shnashit

New member
אופס,התכוונתי../images/Emo41.gif

ה"אמיתי" מבחינתי, או יותר נכון, הקינג שהכרתי בהתחלה כשרק התחלתי לקרוא אותו (כמובן - IT), ואתם חייבים להסכים איתי שהוא כתב יותר אימה מאשר סיפורים רגילים כמו חומות של תקווה. מה גם שהנמכרים ביותר שלו הם דווקא סיפורי האימה, ויש מעט מאוד אנשים שיודעים שחומות של תקווה ו"אני והחבר´ה" (תרגום נוראי ל - The Body) זה שלו.. והתכוונתי ל - Bag Of Bones שאני רוצה לקרוא... ובאמת שקראתי המון ספרים שלו, ואני לא סתם מתלהבת משלושה סיפורים שקראתי... אני רק מתלהבת שסוף סוף יש לי עם מי לדבר.

למעלה