BA כללי

blackwish

New member
BA כללי

היי. יש כאן מישהו שלומד במסלול? אני די מתלבטת בנושא, כרגע אני בפתוחה ויש לי אפיק מעבר לחיפה. עקרונית אני רוצה להמשיך לתואר שני של חקר ספרות\הסטוריה. כתבו לי שמעבר ללימודים הכללים אני צריכה ללמוד במסלול חד חוגי. אפשר הסבר קצר על הפרצדורה? האם ניתן להתמחות במקצוע יחיד בתאר שני לאחר שעשיתי תואר ראשון כללי? מה הרשמים הכללים מהמחלקה והאם יש דברים שאני צרכה לדעת?
סימתי את הקושיות בנתיים. אשמח לתשובות.

bwp

Member
ככה

למה לא לעשות תואר דו חוגי? שמורכב מספרות והיסטוריה? בבי אי כללי לומדים גם חוג אחר,כמו ספרות למשל, או פסיכולוגיה. זה לימודים שבכל אחד מהחוגים עושים 60 נקודות. בספרות בחיפה החוג די צולע, אלא אם את לוקחת מרצים טובים(אני אמליץ בהסטוריה קשה לי להגיד

blackwish

New member
היתי רוצה

אבל מכיוון שאני עוברת דרך אפיקי מעבר מה שנגיש לי כעת זה הלימודים הכללים. שמעתי שמבחינת הנחיה יש בעיה בספרות, למרות שממבט חיצוני הקורסים עצמם נשמעים מענינם. אשמח להמלצות
.

bwp

Member
מה הכוונה בהנחיה?

אז בלימודים כליים תוכלי לקחת מקבץ בהיסטוריה למשל :)

blackwish

New member
הכוונה היא

שלפי מה שהבנתי מבחורה שלומדת שם כמה קורסים בספרות, המנחים די לא משקיעים ומושקעים בתחום הנ"ל. בי אי כללי לא כולל בתוכו תת מקבצים שונים בין כה וכה? ותודה

bwp

Member
ממה שידוע לי

תלוי מי ומי. יש מרצים שכן ויש שלא בב"א כללי יש 2 מקצבים שאת בוחרת, כמו למשל היסטוריה וסוציולוגיה ו20 נקודות כלליות. בטח יכירו לך חלק מהפתוחה

blackwish

New member
זה נשמע בדיוק כמו דו מסלולי

ההבדל הוא רק ב20 נקודות פלוס? מוזר, בשאר האוניברסטאות שבדקתי זה מחולק שונה.

bwp

Member
לא בדיוק

כי יש ככה, לשם הדוגמה 60 נקודות ספרות חוג אחד ואז 60 נקודות בי אי כללי שמתחלקות: 20 נקודות היסטוריה(למשל) 20 נקודות פסיכולוגיה ו20 נקודות חופשיות ששם את יכולה לקחת קורסים מתחומים שלא היסטוריה לא ספרות ולא פסיכולוגיה. זה מה שלי ידוע.

למעלה