BA בחינוך - שאלה

daniela20

New member
BA בחינוך - שאלה

מה אפשר לעשות עם תואר בחינוך ללא תעודת הוראה? האם אפשר להיות מורה לביה"ס היסודי?

ממליץ לך לעזוב את התחום בכלל

חבל על ההשקעה . ההשקעה לא סימטרית ביחס לרווחים העתידיים . לכן ממליץ לרדת מהתחום ,ולחשוב על הסבה .

אני לא מודע לכישורייך ,

אבל אני מניח שאת לא ריאלית . אני מציע לך ללמוד מסלול דו-חוגי (ללא אישור התמקדות -מה זה החרטה הזה!!) או אפיק מעבר אם האוניברסיטה מאפשרת ,ויש לך ציונים בהתאם . "בשביל 3500 בחודש ,אני מזמין אותך לנקות לי את הבית ,תחסכי את הכסף של הלימודים המטומטמים האלו בחינוך -פסיכולוגיה -מדע המדינה ועוד שאר קישקושים שמפרנסים את האוכלי חינם שיושבי באופ (הכוונה לסגל )" *דרך אגב ,אם יש בפורום הזה מנחים ,או סגל של האו"פ ,רובכם אוכל חינם ,האבטלה הסמויה חוגגת ,והצלחתי אפילו להעיף 2 מנחים עלובים מהמערכת . אני קורא לכל סטודנטים שמגלים תופעה של "אכילת חינם " ליצור קשר עם הגורמים המתאימים . "יש לפעמים מי שמקשיב -באו"פ"

EyeSeeYou

New member
בלי קשר לנכונות הדברים שלך

אני לא יודע, אולי זה רק אני. אבל ההודעות האחרונות שלך משאירות תחושה מאוד לא נעימה של התנשאות. יש לא מעט אינטיליגנטים בפתוחה שלומדים בחוגים שהם לא בהכרח כלכלה, מחשבים וכו´. אופן ההתבטאות שלך ("המטומטמים האלה") וחוסר הכבוד לאנשים שבאו לכאן ("אוכלי חינם","בואי תנקי לי את הבית") כדי להתייעץ, או אנשים אחרים שקוראים את ההודעות שלך - מוכיח לעיתים שעדיף להיות "טיפוס של מאה" באנושיות ולא טיפוס של מאה בציונים. קח לתשומת לבך

המטרה טובה ,כל האמצעים כשרים

המטרה -להעיר את האנשים מהחלומות הורודים שהם נמצאים ,להתחיל לחשוב באופן רציונלי ,כלכלי ונכון . עם חזונות,הגשמות ,וכו.... לא קונים אוכל בסופר . חבל לבזבז הרבה שנים ,ולדעת שיש לך תעודה ששווה לתחת . אם כבר לומדים באופ (אני מכה על חטא שעשיתי ..מודה ומתוודה ,זו היתה טעות ללמוד שם ) אז ללמוד משהו שיהיה שווה את ההשקעה המטורפת מכל המובנים (זמן ,כסף ןכו..) נימתי היא לרוב צינית ,לא דופקת חשבון ,אבל אם הצלחתי לגרום למישהו לא לעשות את הטעיות שעשיתי ,אזי שיחקתי אותה ,שנאמר : "המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו "

SilentWave

New member
מה הבעיה שלך עם הפתוחה?

מי בדיוק אוכל חינם? מה לא בסדר בתואר של הפתוחה? אתה מפריח כל מיני דברים באוויר בלי שום נימוק. היו לי חברים כמוך (בתיכון). שחצנים, בטוחים שהם גאונים גדולים, 100 בכל מקצוע. ואותי דווקא זרקו מהתיכון. היום אחד מהם רס"ר בצבא, השני עובד בבלוק בסטר בתור אחראי משמרת, ואני חי על משכורת טובה, רכב חברה וכו´. איכות הבנאדם לא נקבעת על פי המוסד והדרך שבה הוא לומד. אז במקום להפריח יונים, תגיד מה לא בסדר.

EyeSeeYou

New member
שחצן

אני מעדיף ללמוד עם אנשים שנהנים מחווית הלימוד שלהם ולא מחפשים הישגיות והערכה עולמית כמוך. אני מעדיף ללמוד עם אנשים שהפסיכומטרי שלהם הוא לא 750 ואין להם תעודת הצטיינות דיקן מאשר עם תחרותיים ומעכירי אווירה כמוך. ומעל לכל זה אני מעדיף ללמוד עם אנשים שיש סיכוי רב שיש להם חברים שאוהבים אותם, ולא עם אנשים שרק הם אוהבים את עצמם - כמוך. אבל שיהיה בהצלחה, לך ולנימת המרירות שלך שבחרת להוציא על אנשים פה. ועזוב, מה אני מתאמץ בכללף הניק שלך אומר עליך הכל... לו היית לומד קצת פסיכולוגיה או חינוך, היית מבין דבר וחצי דבר על אנשים "סופר אינטיליגנטים" שכמותך (לטענתך) ועל היכולות החברתיות הירודות שלהם. מטרות טובות אפשר להגשים בנימה טובה, ולא מעליבה. כי מכל ה100 שלך - נותרת 0 אחד גדול.

תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!

תרשמו את זה בקורות חיים שלכם . אני רושם שלמדתי באו"פ והמראין לא אחת הרים גבה ושאל "למה ???????????" חברות גדולות במשק שמכבדים את עצמם פשוט לא מכבדות את התואר כמו שצריך . מה לעשות ..........פגעתי בנקודה רגישה -אבל זה נכון ועצוב . לגבי מנחים שלפעמים הם :אוכלי חינם " היה לי פעם מנחה שכל פעם שעת ההנחייה שלו היתה תפוסה ,התברר שהוא פשוט הרים את שפורפרת הטלפון ,ואז היה כאילו צליל תפוס . היה עוד מנחה שתמיד אחר לשיעור (באופן קבוע ,לא החזיר ממנים ,גם לא לימד ) לא חסרים אוכלי חינם . ארגון האו"פ הוא אירגון מיוחד המוגדר כמערכת רופפת (לכל מי שלמד התנהגות אירגונית ) ובעצם היותה כזו הפיקוח על העובדים הוא רופף לגמרי ,המערכת חשופה להתאבנות חריפה ,וכמובן ההאבטלה הסמוייה חוגגת . לגבי אישיותי ה"חברית " לא באתי לרכוש כאן חברים ,אלא להעיר אותם משנתם הערבה . אני אישית מוקף בסביבת תומכת מעין כמוה . אני מיחצן מסיבות (רק לאנשים יפים ) באיזור המרכז ,כך שצרכי החברתיים באים לסיפוקם . חוץ מזה ....למה אחוז הבנות היפות באופ הוא נמוך ? חשבת על פעם? יש לי שאלת מחקר בנידון ,וידידה שלי עושה על זה עבודה סימנריונית . אני הסברתי את זה עי קשרים עקפים שלא כל כך תאהבו לשמוע ,אבל כנס לכיתה באופ -ןתבדוק כמה "כוסים " וכמה "כוסיות " יש ?? תכנס לכיתה באוניברסיטת תל אביב ,או מכללה למנהל (ראשון ) ותראה איזה יפיפיות וחתיכים . ישנם כמובן ארטיפקטים של מקום (אולי אזור המגורים משפיע על מראהו של הסטודנט ) אבל בעזרת כלים סטאטסטים פשוטים ניתן להגיע למסקנה כמעט חד משמעית "הסטודנטים\סטודנטיות של האופ פחות יפים מסטודנטים אחרים " וגם כנראה "פחות מוכשרים " *מיותר לציין שאני שווה שווה שווה . והלוואי והיו עוד סטודנטים\סטודנטיות יפות \יפים ששווה להסתכל עליהם,ןלא לראות בבונים וקופות . שלכם "טיפוס של מאה " *הרגזתי פה כמה אנשים ,אבל בפעם הבאה שתשבו בכיתה באחד מהקורסים באופ ותסתכלו על קופיפה עגלגלה ושמנמנה עתירת -שיער אולי תזכרו "בטיפוס של מאה "

EyeSeeYou

New member
ותודה לך שהוכחת את הנקודה שלי ../images/Emo13.gif

וחבל על הזמן שהשקעת בהודעה הארוכה הזאת, קשה לי להאמין שמישהו באמת מתכוון לענות לך ברצינות מעתה ואילך.

אהלן

אולי כדאי שתעבור באמת לאוניברסיטה יותר מוערכת בעיני המעסיקים. כך תלמד להעריך את היחס שמעניקה לך המערכת הרופפת הזאת. בתור אחד שלמד גם במוסד אחר, "קצת יותר נחשב", היחס של הסגל פה, לדעתי, למעט יוצאים מהכלל, הוא מעולה.

SilentWave

New member
אני חושב שבהודעה המטופשת הזאת שלך..

מסתיים הדיון. בור מנסה להציג את עצמו כגאון.. אם אף אחד לא מבין מה אתה רוצה, זה לאו דווקא אומר שאתה יותר חכם מכולם, זה גם יכול להגיד שאתה סתם טיפש שמחפש תשומת לב.

sanso

New member
ה"טיפוס" מתכוון כנראה לרווחים

פיננסים ואולם מי שבוחר לעסוק בחינוך ודאי עומדים לנגד עיניו דווקא רווחים רוחניים. אם זה המצב אצלך, אולי לא כדאי לנטוש את התחום כל כך מהר. כמה מחברותי עשו תואר בחינוך, חלקן התחילו לעבוד בהוראה והשלימו ל-B.Ed תוך כדי עבודתך, אחרת עובדת כמנהלת של מעון לפעוטות עם פיגור התפתחותי והאחרונה משמשת כיועצת בבית ספר תיכון. המשכורות, כפי שכבר אמר "הטיפוס" אינן מזהירות, אך רובן מדווחות על סיפוק אישי רב. מכל מקום ניתן לשלב לימודי פסיכולוגיה עם תחומים רבים אחרים, למשל; סוציולוגיה, תקשורת, כלכלה, ניהול.. פרטים למכביר יש באתר האו"פ. בהצלחה!

למעלה