B.A. or B.Sc

yaroniko212

New member
B.A. or B.Sc

שלום לכולם!!
שמי עידן ואני עומד לסיים לימודים לתואר ראשון באוניברסיטת מקגיל בקנדה.
אני לומד מדעי המחשב ומתמטיקה אבל זה תואר B.A. ולא B.Sc. ישנה אפשרות באוניברסיטה ללמוד מדעי המחשב בשתי הפקולטות השונות האלה. זה בעצם אותם קורסים בשני הפקולטות (חוץ מהפיזיקות בשנה הראשונה שגם ככה עשיתי). הייתי חייב לעבור לפני שנתיים לB. A כי השכר לימוד נמוך משמעותית לסטנדטים זרים ולא יכולתי להרשות לעצמי. יש לי אפשרות לחזור ל science אבל בשביל זה אני אצטרך לעשות עוד סמסטר ובעצם לדחות את הסיום בשמונה חודשים. כי בקיץ אין לימודים. אז במקום אפריל 2016, דצמבר 2016. בנוסף מדובר בעוד סכום כסף לשלם ובקורסים שלא יעזרו לקריירה שלי בתכלס. אני מעוניין לחזור לארץ בסוף הלימודים. השאלה שלי אליכם היא עד כמה חשוב בארץ למעסיקים תואר b. SC ולא B. A בהחלטה אם לבצע זימון לראיון?(שניהם מדעי המחשב) עד כמה מסתכלים על זה? או שאולי מתמקדים בתחום לימוד ולא משנה הפקולטה? אני יודע שהכי חשוב זה הניסיון ולי יש נסיון של שמונה חודשים באריקסון שזה טוב אבל לא כזה נסיון ארוך. אז בגלל זה הטייטל של התואר אולי כן משנה. או שזה לא כזה קריטי. רציתי לדעת מניסיון שלכם וממה שאתה יודעים כי אני צריך לבצע החלטה היום . בכל מקרה, קצת חפרתי..תודה!!

yaroniko212

New member
תודה על התגובה. אבל בכל זאת שאלה אליכם

אני חושב שלעבודה הראשונה, שנייה זה עדיין שיקול כי הנסיון של המועמד הוא מועט אז מסתכלים על האוניברסיטה, פקולטה, תחום לימוד וציונים.
אתה לא חושב ככה? אתה יכול לנמק? האם עדיין אני אקבל הרבה הצעות מאתגרות גם מחברות טובות או שאני אקבל פחות הצעות ואז אאלץ להתפשר על מה שאני אוהב. זה חשוב לי למצוא משהו מאתגר בתחום . תודה

תשובה
אכן מסתכלים על האוניברסיטה, פקולטה, תחום לימוד וציונים. אבל לאף אחד לא איכפת אם זה BA או BSc. מבחינת המעסיקים בארץ זה ״תואר ראשון״, וזה כל מה שמעניין אותם.
&nbsp
(כותב שורות אלו הוא בעל BA מאוניברסיטת תל אביב ולאף מעסיק זה לא הזיז מעולם כהוא-זה).

TotalCommnader

New member
סליחה על הבורות אבל היא ידועה מחוץ לקנדה? כי אם הידע של המעס

יקים דומה לשלי (בכלל לא בטוח) אז אוניברסיטה שהם לא מכירים (גם אם היא טובה וידועה בקנדה ומדינות נוספות) עלול לא לעבור אצל מעסיקים וסיגיות

yaroniko212

New member
כן. היא ידועה מאוד. תעשה חיפוש McGill

מדורגת מקום 25 בעולם. הרבה מעל הטכניון וירושלים. לא שאני אומר שהיא טובה חלילה מהם כי הדירוג לא תמיד מייצג אבל זהו הדירוג ואם שאלת אז אני אענה.
בכל מקרה, אם תוכל להשיב לשאלתי הספציפית בשרשורים מעל, אני אעריך את זה

rj111

New member
הוסף לקורות החיים שורת הסבר על דירוג האוניברסיטה בעולם

TotalCommnader

New member
"תעשה חיפוש" זאת בדיוק הבעיה שלך... אתה נאלץ לסמוך על המעסיק

ש:
א. יכיר את האוניברסיטה.
ב. אם לא יחפש אותה בגוגל.

לצערך אתה נופל על קו"ח לא סטנדרטים. אתה למדת באוניברסיטה טובה אבל מחפש עבודה בישראל שם (לדעתי) זה לא כ"כ ידוע.

התגובה הצפויה לצערך היא לעשות NEXT על הקו"ח. כדאי לך לדעתי להסביר שזאת אוניברסיטה מובילה בקנדה ובעולם

marvin2

New member
תגיד

אתה מחובר למה שקורה בשוק התוכנה בארץ ? אין מפתחים. אין. הסיגיות כבר מזמן לא מסננות. הכל מגיע לאנשים הטכנים שמבצעים סינון ואז ישר קופצים לראיונות. על כל משרה יש 3-10K תגמור לחבר מביא חבר. אתה תיפול היום אצל סיגי רק אם תכתוב דברים ממש ממש מביכים.

TotalCommnader

New member
גם על הראשונה לא שמעתי. ואם מדגם של אחד מייצג משהו :) אז הוא

צריך אולי להסביר כדי שהקו"ח יעבירו גם סיגי שהיא לא טכניון, ב"ש ת"א וכדומה. בקנדה ובאיזורים אחרים בעולם זה כנראה כרטיס כניסה. אבל בארץ הוא צריך להתאים את עצמו להיכרות של המעסיקים

choo

Active member
אתה אמיתי? כותבים "תאר ראשון במדעי המחשב", ציון ומוסד

&nbsp
כמעט שאין מעסיק שמתעניין בסוג התואר הראשון המדובר.
&nbsp
בהנחה שסיימת בציונים טובים (80 ומעלה - עדיף 85 ומעלה) - עזוב אותך משטויות.
&nbsp
הסתכל על זה ככה - המעסיק הישראלי הסביר יעדיף בוגר BA בממוצע 85, על פני בוגר BS.C בממוצע 82.
&nbsp
מה שכן - צפה קושי מסוים אצל המעסיקים היותר-בורים לגבי "מה זה המגיל הזה שהוא למד בו?" ;) לא שזה צריך להטריד אותך - אני מניח שיש מספיק מעסיקים בישראל ששמעו על המוסד הזה.

vinney

Well-known member
אני חושב שאם סיימת במקגיל - זה ממש לא משנה אם זה BA או BSC

העולם בשבילך יתחלק לשני חלקים:
&nbsp
אלה שחושבים שמדובר בשלוחת אוניברסיטת דרבי, ואלה שירוצו אחרייך ברחובות עם הצעות עבודה.

Grosseto

New member
אל תקשיב להם

הם כולם BA ומאוד מודאגים מזה
&nbsp
תעשה עוד קצת מאמץ ותסיים כמו שצריך

bismark1

New member
לא משנה - תכתוב "תואר ראשון במדעי המחשב"

מה שכן:
1.במידה ושיטת הציון שם אחרת מהנהוג בארץ כדאי "לגייר" כי אף סיגי שאמרו לה לסנן קורות חיים עם ממוצע מתחת ל-80 לא תדע איך לאכול gpa 3.7
2. קוריוז ממכר שלמד באוניברסיטה בשבדיה (ואם מקגיל מצלצל מוכר אף אחד בארץ באמת לא שמע עליה) - כשהיו שואלים אותו בראיונות אם האוניברסיטה נחשבת טובה הוא היה שולף דף עם דירוג ומראה שהיא מדורגת מעל כל המוסדות הישראלים. אולי שווה לך לאמץ.

לא משנה, אין בעיה עם BA. ותצטרך "לשווק" את האוניברסיטה

כמו שכולם פרט לאחד אמרו - אין בעיה עם BA

הבעיה היא עם האוניברסיטה
רוב האנשים בארץ לא שמעו עליה, למרות הדירוג שלה
בפרט אותה אישה שמקבלת את קורות החיים, וכתוב לה "תעבירי לי אנשים עם ממוצע מעל 85, מהטכניון, העברית או באר שבע". הקורות חיים שלך יועברו לגריסה.

אתה חייב לכתוב כמה שיותר בהתחלה של קורות החיים משפט קצר שמבהיר כמה זו אוניברסיטה מוכרת.

איזו אגדה? על סינון?

מי שמקבל קורות חיים (לפחות בחברות בהן מגיעות עשרות קורות חיים בחודש) - עובד לפי כללים שנתנו לו. הוא לא יילך ויפתח גוגל בשביל לבדוק מה הדירוג של האוניברסיטה הזאת שהוא בחיים לא שמע עליה.

ziggy9

New member
בתור בוגר מדעי המחשב ממקגיל עם BA

אומנם הנסיון שלי הוא מלפני כ4 שנים עדיין בטח אוכל לתת לך את התשובה הכי רלוונטית. הייתי בדיוק בעמדה שלך והייתי צריך להחליט בין BA לBsC כאשר הרשימת קורסים הייתה זהה - הלכתי על BA כדי לא להוסיף 4 חודשים לתואר - ולא היה שום הבדל לא בארץ ולא בקנדה/ארהב. כל עוד הידע קיים והציונים טובים לא נתקלתי בשום מקום שעניין אותו עוד קורס בביולוגיה ופיסיקה. אחרי שסיימתי את התואר חזרתי ארצה לחופשה בקיץ ושלחתי משהו כמו 12 קוחים מתוכם חזרו אלי 4 וקיבלתי 2 הצעות. בסופו של דבר החלטתי לחזור ולראות מה אוכל למצוא בקנדה. הנסיון שלי אנקדוטי לחלוטין ואולי שלך יהיה שונה, אומנם הצלחתי לקבל הצעות בארץ - הן לא היו מהשמות הגדולים. לעומת זאת בקנדה וארהב התראיינתי בחברות היותר גדולות כמו גוגל אמזון מיקרוסופט ואי בי אמ וההצעות היו משמעותית גבוהות יותר. אם אתה רוצה לחזור לארץ אולי כדאי לך ללכת לשם ולנסות למצוא משהו טוב - שבהחלט אפשרי. ואם לא תצליח פשוט תחזור לצפון אמריקה תנסה להשיג עבודה באחת החברות הגדולות לשנה-שנתיים ותדחה את החזרה לארץ עד אז. אמנם לא תחזור מיידית לארץ אבל בטח שכל הדלתות יהיו פתוחות אם תוסיף נסיון ושם מוכר לקורות חיים. שיהיה המון בהצלחה!

למעלה