AZAZEL

ליליxx

New member
אבל ישראל לא עושה להשתקת השואה

הארמנית באופן פעיל אלה רק נמנעת מלציין אותה(או פעולות דומות, כמו למידה בבתי ספר) בעצמה. לא נראה לי שישראל פועלת להשתקת השואה הארמנית יותר מכל מדינה אחרת (פרט לטורקיה, כמובן). ועקב העינין הטבעי שיש לנו בכך, זהו נושא מדובר פה(בניגוד למושתק) יותר מאשר בכל מקום אחר, כפי שאמרתי. במסגרות לא רשמיות יש הרבה יותר יזכורים ואין איסור או צנזורה בנושא. דווקא לדעתי הנושא מאוד ראוי, רק שלישראל אין יד בדבר. זה היה צריך להעשות ע"י הגברת המודעות (שכפי שציינתי, לא קיימת בכלל) במדינות אירופה ובכלל העולם הנאור, או במוסדות בינלאומים כמו האום או כדומה. מי שהנושא חשוב לו, זאת הזירה שלו, ואין שום סיבה לחשוב שישראל תפעל בדרך כלשהיא נגד פעולות להגברת המודעות במקומות אלה. הרי אפילו אם ישראל היתה מציינת את הנושא ביום מיוחד, או מלמדת על כך בבתי ספר, מה זה כבר היה משנה מה מדינה קטנה ושולית (וחסרת לגיטימציה, ובטח בתחום המוסרי), תעשה? רק למודעות עולמית יש משמעות בנושא הזה. לגבי הסיבות והשיקולים של ישראל, הסברתי כבר (חשיבות היחסים עם טורקיה). ברור שאתה אינך מקבל זאת, בעיקר שסיכסוך עם טרקיה רק יזיק לישראל, ואפילו אדם ישר הרוצה בטובת ישראל יכול לחשוב שלמען נושא חשוב כזה על ישראל במצבה הנוכחית לוותר על יחסים חשובים עם מעצמה מקומית. אני, בכל זאת חושבת שהשיקול נכון ואם היתי ראש ממשלה גם אני היתי נוהגת כך. אבל דווקא יתכן שאם לנושא היתה כזאת מודעות עולמית והיה נחשב לעובדה ידוע ומקובלת על כולם, גם ישראל יכלה להצטרף להכרה זו, כאשר לטורקים כבר לא היה כל כך משנה אם עוד מדינה מציינת את הברור מאליו.

yeshgvul

New member
את עושה לנו הנחות כי אנחנו קטנים?..

אז תרשי לי לחלוק. הרבה אנשים מסתכלים עלינו. אנחנו יכולים לתת דוגמה. ו "רק נמנעת מלציין אותה" פרושו שותפות בהשתקה ! אגב, שאלה לכולם. מזמן לא הייתי ביד ושם. האם יש שם חלק שמוקדש להנצחת השואה הצוענית? באתר של מוזיאון השואה בוושינגטון מצאתי חומר. השאלה מה אצלנו.

ליליxx

New member
מדינה פושעת מלחמה במעותה

השטן הקטן והמועמדת הראשונה להוקעה בכל התכנסות הקשורה לפשעים, שלילת זכויות וכ' יכולה לשמש כדוגמה בתחום הזה? הכיצד? ממש לא מובן לי. אם אני הייתי מחזיקה בדעתך לגבי ישראל אז היא היתה האחרונה שהיתי לוקחת דוגמה בנושאי מוסר. לגבי הנחה לישראל בגלל שהיא קטנה, אז כן, תקף הסביר אבל חשוב מאוד לפני כן שתסביר לי מה מדינות אחרות עושות בנושא הזה יותר מאשר ישראל. באמת שאני שואלת בתמימות ולא ידוע עלי דבר. בהחלט יתכן שבמדינות כמו קובה או בלגיה מציינות את יום השואה לארמנים ללא ידיעתי. (דרך אגב, לא אפרט אבל דע לך שדווקא נושא הארמנים מאוד מעניין אותי וכל אינפורמציה תשמח אותי). הרי כשמאשימים מישהו צריך שהדבר יהיה ביחס לנורמות המקובלות בכללית ולא באופן אבסולוטי. הדבר נכון במיוחד לגביך, שמדבר בשם מדינות מתוקנות אחרות כל הזמן. טוב, אז נחזור לעינין ה"קטנה". הכוונה איננה דווקא בגודל הגאוגרפי אלה למצבינו הרעוע והבלתי מובטח. בנסיבות אלה אני בהחלט עושה הנחות ומאפשרת שיקולים אינטרסנטים, כאשר שיקולים מוסרים נעלים בקנה מידה שאינם מקובלים בעולם (פרט למדינות שאתה הולך לספר לי עליהם, אני מנחשת שקובה, בלגיה, שוודיה, נורבגיה, סוריה(במיוחד, כי גם היא היתה עדה והדבר נוגע גם לה) ועוד רבות וטובות). לעומת זאת, מדינות חזקות העומדות לבטח יכולות להרשות לעצמן את הלוקסוס לוותר על אינטרסים חיונים ומהן יש לי ציפיות גדולות יותר. זאת דעתי האישית וכך אני רואה זאת. מראש אני מודה ומקבלת שדעתך שונה ואתה טוען שעל מוסר אין לותר ויהי מה. ככה זה, אנו חלוקים וכך נשאר. באשר ל"רק נמנעים מלציין אותה", אז כן, לדעתי חוסר ציון אינו דומה להשתקה. ציון זה החדרת הנושא באופן פעיל, לעומת "חוסר ציון" שאינו בא להחדיר את הנושא באופן פעיל. השתקה זה מניעת הידיעה ע"י צנזורה, רדיפה, או כל מיני דברים שאפשר לעשות לבן אדם או מוסד בלתי תלוי המעלה את הנושא בדרך כל שהיא. ועלי לציין שאני שמעתי על כך אמון פעמים ולא התרשמתי שהמקורות מהם שמעתי על כך הושתקו בדרך כל שהיא. גם אני הזכרתי את הנושא לא פעם ומעולם לא סבלתי בדרך כל שהיא בעקבות כך או זכיתי להתייחסות יוצאת דופן כלשהי או חשתי פחד זה או אחר. אומר גם שמעולם לא שמעתי גורם ישראלי כל שהיא הטוען ששואה זו לא התרחשה, למרות שכמובן יתכן שכן משהו אמר אבל אני לא שמעתי אותו.

מטרניך

New member
היי לילי, כל ה'דיון' המגוחך הזה בא

לעולם לא כדיון על טבח הארמנים (שזה נושא ראוי בפני עצמו), אלא כתרגיל של ישגבול כדי להסיח את הדיון בשוליים על חומסקי, שהוא בן ברית שלו ושל אדונו אבנרי בהסתה נגד מדינת ישראל - כאשר אותו חומסקי מגן על מכחיש שואה צרפתי נאצי ידוע שכתב 'מחקרים' על כך שבאושוויץ לא היו תאי גזים ומשרפות והכל נמצאה יהודית. ע"י גרירת ברנרד לואיס ל'דיון' בתרגיל הסחה קלאסי הוא מנסה לטעון שאת פוריסון הנאצי ומי שמגן עליו, כלומר את חומסקי, 'רודפים', ואילו את לואיס היהודי המכחיש כביכול את טבח הארמנים מכבדים. והכל בגלל המאמרים האנטישמיים שאבנרי מפרסם בחו"ל באתרים נאציים ואיסלאמיסטיים - מאמרים ששום עיתון בארץ ושום עיתון שמכבד את עצמו בחו"ל לא יפרסם.

למעלה