Asus F3 SC

Trickster1

New member
Asus F3 SC

שלום, רציתי לשמוע מה דעתכם על המחשב הבא: Asus F3 SC מעבד: Core 2 Due Intel 2Ghz T7300 on die 4 mb cach זכרון ראם: 2 ג'יגה מסך: 15.4 רחב מאיץ: Nvidia 8400 Geforce 128 mb דיסק: 120 ג'יגה הצרכים שלי: הרבה עבודה גרפית עם תוכנות גרפיות "כבדות" (אוטוקאד, פוטושופ, מאיה, אילוסרייטור...) תודה רבה!

Trickster1

New member
מערכת ההפעלה תהיה XP

רק רציתי להוסיף שאני אתקין עליו XP ולא את הויסטה המחריד הזה. אם זה משנה לגבי התשובה. תודה!

Jan22

New member
8400 הוא סביר ,לא יותר מזה !

אם אתה עובד עם פוטושופ ,אז הדגש של זיכרון גדול ו8400 יתאים. כאשר אתה מדבר כבר על ילוסטייטור/ 3DMAX / אוטוקאד וכו' עדיף לקחת כרטיס חזק יותר .8400GS חלש יותר מהדגמים האחרונים מסדרה 7 ,אומנם הוא סדרה אחרי אבל הGT האחרונים של 7 לוקחים אותו בלי שום מאמץ . זה כרטיס שמיועד לבנאדם הבסיסי , לא לפרו. ASUS בדר"כ ניידים יקרים ,ולכן אולי יהיה עדיף לקחת של חברה אחרת ופחות יקרה ,אבל עם מפרט של לפחות 8600GT - NVIDIA או 7950gtx או המקבילים תוצרת ATI כגון 2600XT (ההבדל המהותי ביניהם יהיה תמיכת בDX10 עבור הNVIDIA בזמן שהATI לא תומך ..פרט לזה הם די זהים ,וחזקים!!!) .

Trickster1

New member
Nvidia 8600

Nvidia 8600 מייקר משמעותית(!!!) את מחיר המחשב לעומת 8400...הבדל של בסביבות ה2000 ש"ח. עוד שאלה - הענין של סדרת המעבד - T7300 עד כמה זה משמעותי לעומת מעבד שהוא 7500 במחשב אחר? ועוד שאלה - הציעו לי מחשב אחר עם מעבד יותר מהיר,2.2 ג'יגה הרץ אבל סדרה 7250. מה יותר חשוב? מהירות המעבד או הסדרה? כלומר 2 Ghz 7300 או 2.2 Ghz 7250?

Jan22

New member
זה מייקר משמעותית אבל 8400 עייף מדי

אבל ה8400 עם אוטוקאד ו3D סטודיו ותוכנות עריכה ושרטוט מקצועיות לא יניב לך יותר מדי תוצאות ! מה שחשוב לך : א)כרטיס מסך עם זיכרון ייעודי ,וחזק ב)מעבד מהיר ,CORE 2 T7xxx ג)זיכרון גדול של לפחות 2G וכל זה בהנחה שאתה עובד עם גראפיקה כבדה

RoyBO

New member
מסתבר שהם לא מאוד מייקרים את המחשב.

תראה באתר של דל.

Trickster1

New member
לגבי המעבד

אז האם יש הבדל משמעותי בין 7300 ל7250? ובין 2 ג'יגה הרץ ל2.2 ג'יגה הרץ?

Trickster1

New member
מה זה בדיוק אומר?

אם תוכל להסביר את זה במילים קצת יותר עממיות... תודה :)

RoyBO

New member
ל7250 יש 2MB ול7300 יש 4MB

זה זיכרון נדיף שתוכנות כבדות אוהבות להיעזר בו, ככל שהוא יותר גדול כך כביכול הביצועים של התוכנות האלה עולים.

Trickster1

New member
או קיי

אז הבנתי שזה הבדל חשוב. תודה!!! והאם ההבדל בין מעבד 2 ג'יגה הרץ למעבד 2.2 ג'יגה הרץ משמעותי לגבי?

bar666xp

New member
תיקון קטן..

זיכרון הקאש אינו קשור לתוכנות אלה ליכולות וביצועי המעבד. כשמדובר בהפעלת תוכנות כמו אופיס ושות הרי למעבד השפעה קטנה מעוד ההפרש בין סלרון/סמפרון למעבדי כור2דו/TURION X2 יהיה פחות משניה.. כאשר מדובר בתוכנות מורכבות יותר בהן יש חשיבות גבוה יותר ו/או חשיבות גבוה למעבד יורגש כי יש פחות זיכרון קאש.. יורגש כי המעבד חלש יותר.. כדי לסבר את העוזן נגיד שדחיסת ספריה של הממ 700M תיקח פחות 5-10 שניות עם T7300 מאשר עם T7250 {לא שבדקתי במדויק זה סתם כדי לסבר את העוזן}.

RoyBO

New member
אתה טועה

X2600HD תומך בDX10!!!! לא DX10.1 עד כה לא יצא כרטיס מסך לנייד שתומך DX10.1

eliel11

New member
אוקיי, מקווה שתסלח לי על זה ../images/Emo8.gif

מה שחשוב זה לדעת שסדרה 7xxx או X1xxx לא תומכים בDX10 אגב ממש קטע מוזר ה DX10.1 הזה. זה לא שינוי מהותי ביחס ל10 אבל בכל זאת דוחפים לך חומרה חדשה בשביל זה. זה לא היה ככה עם DX9C למשל... סתם לעשות עוד כסף..

RoyBO

New member
ברור שסולח חחח

זה ממש מפגר הDX 10.1 פשוט רוצים שנחליף מחשב כל חצי שנה זה ממש מעצבן

eliel11

New member
האמת אבל, אני לא חושב שיהיו משחקים רק

ל DX10.1 ככה שאין באמת סיבה להשקיע בחירטות הזה. גם אם יהיו משחקים שתומכים בזה (אני מניח שיהיו..) זה ממש לא ישפיע על הגרפיקה של המשחק ברמה מורגשת. חוץ מזה תכלס, אם ה 8400 שיש לנו גם ככה לא נראה שום הבדל

למעלה