Are you Ready?

ilanmar

New member
אי אפשר לנגן

בלי לקנות בכלל

אני באזור של לקנות את ה BARE מינימום ההכרחי שמאפשר לי לנגן בכיף את מה שאני מנגן. להחליף פה ושם בקטנה אם צריך.
קצת סגפני אבל סבבה.

byrdparis

New member
זה נכון

אבל אמרת שאנחנו בקצות הסקאלה ;).

בכל מקרה, אם זה מתאים לך להיות עם ה BARE מינימום ההכרחי (מה הכרחי עבורך? זה לא עניין יחסי?)
שמאפשר לך לכיף, אז בטח סבבה. העיקר זה ההנאה לדעתי!!
סגפני או לא, זה עניין של בחירה וסידרי עדיפויות, כל אחד מוצא את האיזון שלו
אם לך מספיק גיטרה אחת כמה אפקטים ואיזה קומבו נחמד, אשרייך!!, זה מגניב לא פחות מאשר להיות עם 10 גיטרות ו 20 מגברים..
{לא שאתה צריך את אישורי}

מה "שמצחיק" שביחס ל"תחביב" השני שלי, כל הציוד הזה הוא פינאטס..

ואני יכול להגיד לך שאני לא איזה עשיר גדול, אפילו לא קצת..

ilanmar

New member
לבריאות. כמו בכל עניין, אנחנו ילדים

גדולים וכל אחד עושה את הבחירות שלו.
העיקר שיהיה שקט ושכולם מדן ועד עוטף יוכלו לעשות בנחת את מה שעושה להם טוב.

ilanmar

New member
אגב - כן, זה לגמרי עניין יחסי.

אם כי כמו שאני רואה, אנשים שונים מספקים דרישות דומות באמצעים שונים לחלוטין

אה, וראיתי שאתה אוהב פרחים אז הנה לך אחד

byrdparis

New member
2 דק של דמו קישקוש..

ניסיתי לראות איך ווליום קונטרול משפיע על הסאונד בסטאפ מסוים על ה YJM...
אז יצא לי קצת ריפים בלויים כאלו.. אבל ניתן להבין מה זה פלקסי פתוח לרווחה בווליום ביתי (ניתן לשמוע אותי פורט.. אז תבינו כמה חזק זה לא היה בעצם, למרות שזה היה די מרעיש)

http://soundcloud.com/byrdparis/yjm100-classic-rock-riffs

TheNightcrawler

New member
כמה פעמים כבר קיבלת תתחדש החודש ?

תרגיע קצת...

סתם אחי :)
מברוק, איזה כיף GAS שבאמת מחליפים הרבה ציוד

byrdparis

New member
.. תודה

זה באמת כיף.. אני סה"כ די משוגע כמו שהחבוב מלמעלה אמר.. אבל מסכים עם מני שזה הרבה יותר נחמד ככה

בכל מקרה, אלו חסכים של כמה שנים, אז "מגיע לי"

Ido Moshe

New member
אגב

זה משוגע במובן הכי טוב שיש

כפי שאמרתי בעבר, מת על הפוסטים שלך

byrdparis

New member
תודה איש!

כיף שיש פירגון פה בפורום, זה לא מובן מאליו.
מקווה מחר לכתוב קצת באריכות על המגבר, על איך נשמע ועל קצת מסביב..
מקווה שיהיה מי שירצה לקרוא :).

tbd

New member
ביקרתי אצל אביעד אתמול ופתחנו את המגבר ביחד

על כוס סינגל מאלט צעיר.

בדרך כלל אני לא אוהב את הקונספט של ה"סיגנצ'ר" אבל המגבר הזה הוא יצירת מופת. .

מרגישים שפרפקציוניסט אובססיבי (מלמסטין) עומד מאחוריו.

פשוט מגבר הרוק האולטימטיבי שאין דברים כאלה.

קלין פלקסי מדהים,חצי מלוכלך בסגנון הנדריקס, RHCP, קראנצ' AC/DC, אריק ג'ונסון מלמסטין כמובן וכו'

תכלס שאני חושב על זה כל היסטוריית הרוק היא פלקסי פתוח. הבעיה שכדי לפתוח פלקסי 100W צריך אצטדיון
ומהנסיון שלי עם מנחתים זה תמיד דפק את הצליל ואת והfeel.

איכשהו המגבר הזה נותן סאונד ותחושה של פלקסי פתוח בווליום של חדר (כמובן שהוא נשמע עוד יותר טוב ככל שעולים בווליום).

המגבר מאוד רועש כאשר פותחים אותו (מן הסתם) ולכן הגייט פה הוא גם רעיון מעולה ועובד יופי.

תודה לאביעד על האירוח, תתחדש אחי ותיתן בראש

byrdparis

New member

אח שלי, היה כיף חיים שבאת, זה אחרת לפתוח כזו יצירה מהקופסא ולהפעיל אותה יחד..

אני חייב (?) להסכים לגבי הפרפקציוניזם.. זה היה לא ייאמן לראות, לשמוע ולהרגיש את זה בכל אינץ' במגבר הזה.
אחרי שהכלת עוד המשכתי לנגן אחהצ.. אבל בעיקר בחצי אובדרייב, הרבה פחות מלוכלך ממה שאנחנו ניגנו ברב הזמן.. והייתי פשוט בעננים.. (קצת דיליי מאחורה.. ) היה קסום.

byrdparis

New member
"הסיפור המלא"

טוב אז הסיפור הוא די פשוט, מטורף, משוגע, מפגר, ילדותי או איך שבא לכם לקרוא לזה..
אני מקבל את הכול, כמחמאה או כקנאה.. אתם תחליטו מאיפה אתם מגיעים ;), הכל ברוח טובה ובכיף כמובן.

אז לא מזמן ממש לפני כמה שבועות פרסמתי כאן שאני מחפש איזה ראש+בוקסה שיחליפו את ההוט רוד החמוד שהיה לי.. תכלס נהניתי מהפנדר מאד, הוא פלטפורמה ממש מגניבה לפדאלים, הוא נקי ופאנצ'י.
אני חושב שהוא אחד המגברים עם ה VFM הטוב ביותר שישנם.
אבל VFM בצד וחדירה למטרה לצד. הבנתי שבסופו של דבר עבור סגנון המוסיקה שאני מתיימר לנגן,
והמגבר הנ"ל, הפדאל בורד שלי ייצטרך להיות גדול כמו שטיח סלון ממוצע.. וזה משהו שלא ממש רציתי. למרות שהגעתי לסאונדים לא רעים בכלל בעזרת כמה פדאלים ממש מגניבים, הכל היה כמעט ולא ממש NAIL IT.. החתירה לאורגניות ולדיסטורשין אמיתי משפופרות חמות, זה עניין של פיגור ורדיפה אחר הסאונד האולטימטיבי.. כמובן במחיר מסוים. כל אחד עושה לעצמו את החישובים.

אז... מחפשים ומחפשים ובסוף נוסעים לקנות Marshall JVM410H שהוא ללא ספק אחד מראשי
ה HIGH END שיש לחברה כיום ואולי אם לא ה- ורסטילי ביותר שהחברה הוציאה אי פעם.
4 ערוצים שונים מקלין ועד לדיסטורשין מטורף שאין אף אחד בעולם שצריך את הכמויות האלו..
כאשר בכל ערוץ שלוש מודים לגיין וקומפרסיה שונים.. סהכ? = 12 ערוצים אפשר להגיד..
ריוורב לכל ערוץ, פעמיים MV כדי ליישר קו אחיד בין הערוצים. פעמיים FX LOOP ועוד ועוד ועוד..
בקיצור – מושלם מבחינתי.
לו התווספה בוקסה שבאדיבותו של TBD חבר הפורום הגעתי עלייה ווואלה.. HALF STACK עצבני לתפארת מדינת ישראל.. כמה ימים עם המפלצת ואני מאוהב בחברה.. ציוד אחר החליף קצת ידיים ואני מנגן שעות ביום.. מאון לאון.. חושב כבר על הסאונד שה JVM לא יכול להוציא (ככה זה פסיכים).. או לא יכול להוציא באופן מושלם.. וזה, מה לעשות, כל מה שראשי הוינטאג' של מרשל עושים.. JTM45 עם הקלין הפנדרי, ה 1987 עם הגריט, ה 1959SLP – פלקסי! ועוד..
אז.. מתחילים שוב לטחון.. מקום אין הרבה כבר בחדר, אבל נתמודד.. מרימים קצת טלפונים.. מקשקשים קצת עם כפיר שידוע באהבתו למגבר שלו, למרשל ובידע הבלתי נדלה שלו בנושא.. כמו כן קצת בפורומים בחול שמתעסקים אך ורק במגברי מרשל ומנסים להבין איזה מגבר ייתן לי את "הצד השני" באופן מושלם.
בסופו של דבר, אחרי כמה ימים של טחינה אינטרנטית וכן גם ניסוי כלים על מגברי מרשל שיושבים במקומות שונים בארץ..(אני רק מצטער שלא הגעתי לכפיר לנסות את ה JTM45 המשודרג שלו) הוחלט –
ה; YJM100 הוא המגבר המושלם לפסיכוזה.
זה פלקסי כמו שפלקסי אמור להישמע.. מה שהאחרים מנסים להיות ורק בווליומים מאאאאד גבוהים יכולים לתת.. בערך.
מה שיפה פה שהוא פשוט כולל את כל הגודיז שמרשל וינגווי חשבו עליהם.
אחד הדברים הראשונים שלקחו את הקופה הוא כמובן מערת ה EPA של המגבר. זהו האוטנטור המושלם. יש מאחורי המגבר כפתור שפשוט יודע לקחת את המגבר הזה מ 0.1W ל 100W...
ולעשות את זה באופן חלק ומדהים מבחינת סאונד. נכון, כמו שנאמר כאן, המגבר הזה יודע לתת הרבה יותר ככל שעולה הווליום (וה EPA נפתח), אבל גם בווליומים יחסית סבירים (על גבול הטירוף בבית)
הוא נשמע לנו פשוט מדהים!.
תוסיפו לזה בוסטר שהוא אחד לאחד כמו ה DOD308 של ינגווי, נוייזגייט מדהים ומושלם מאין כמוהו!
ריוורב אולפני נהדר ועוד.. וקיבלנו את המגבר האולטימטיבי. לא סתם הם קראו לו כך.
The Ultimate Super Plexi הוא בדיוק כזה.

כרגע יש שני ראשים ה JVM ו ה YJM עם בוקסה אחת של 4X12 שכנראה אליה תתווסף נוספת..
אבל זה ייקרה כנראה רק בתחילת השנה.. אני מחפש משהו שהוא יותר מתאים לסטייל, אז כנראה שזה יהיה גם איזה "וינטאג" לפחות במראה 
To be continued

למעלה