את לא מבינה
בואי ואני אתן לך דוגמה אחרת: אם משהו יבוא לשף cordon bleu ויגיד לו: "אתה חייב לאכול את הביג מאק החדש במקדונלדס. אכלתי את זה וזה טעים רצח!" אז השף יגיד לו: "לא תודה." אז הוא יענה: "מה? טעמת אותו שאתה יודע?" והוא יגיד: "אני לא צריך לטעום." ולמה הוא אומר זאת? כי הוא יודע מה זה מכיל, איך מבשלים את זה, כמה פלסטיק יש בזה, ועוד. אין לו צורך לטעום. לזה שממליץ על המעדן זה טעים, בגלל שחוש הטעם שלו לא מפותח כמו זה של השף. שף ישר יטעם את האיכות הירודה של המרכיבים, את צורת הבישול הגרועה ואת זה שזה עמד והזיע שעות לפני שהוגש, את טעם הלוואי הכימיקלי, את זה שיש בו יותר מדי מלח בכדי להסוות את זה שאין לו טעם אחר חוץ מזה, את הספוג בתחפושת של לחמניה. הוא לא צריך לטעום את זה בכדי לדעת שזה שם. כנ"ל לגבי ולגבי סרטים: בשבילי, סרטים מיינסטרים רבים מדי מכילים יותר מדי קלישאות, מספרים את אותם הסיפורים 5000 פעם ואלו שסיפרו אותם לפניהם סיפרו אותם יותר הרבה יותר טוב ובצורה הרבה יותר מקורית, מבויימים ע"י במאים בינוניים (תראי איך אני מנומסת), מכילים שחקנים בינוניים (אלא אם כן זה מדונה או אנג'לינה שלך שהן ממש גרועות), ופשוט אותי משעממים עד מוות ומעצבנים. אז התקלקלתי כבר בצעירותי עם דיאטה של פליני, ברגמן, טרופו, אליין רנה, פולנסקי, דושן מקאבייב ועוד כל כך רבים שלא אלאה אותך ברשימות אינסופיות. דברים כמו בימוי גרוע, משחק גרוע, סינמטוגרפיה גרועה ועוד פרטים בולטים לעין בשבילי. כמו השף מהדוגמה, אני יכולה לזהות את זה לפני שזה בא במגע עם חיכי. אז תחשבי שאלו דיעות קדומות ושאני לא נותנת צ'אנס, או שזה סנוביזם אפילו, או מה לא. אם משהו יגיד לך, משהי שאוהבת ספרות איכותית, שאת חייבת לקרוא את ה-Jackie Collins האחרון, או את Bridget Jones (או לראות את הסרט אפילו, שלא נדע - ואותו כן ראיתי בטלוויזיה, כך שזה עוד פעם שהוכחתי לעצמי שאני כן יכולה לדעת מראש טוב מאוד!), היית קוראת? אני לא. אני לא אוהבת formula plots, לא אוהבת כתיבה שמחושבת להיות בסט סלר. לא אוהבת. לא אוהבת אמנות קיטש, לא משנה כמה אנשים אוהבים את זה. לא טועמת שום מוצר חדש של מקדונלדס, לא קוראת ספרות רעה ולא רואה סרטים גרועים. אולי כרגע את כן נותנת לכל סרט צ'אנס, אבל זה כנראה בגלל שאת לא משהי שראתה הרבה סרטים בחייה (אאוטינג!). ברגע שתצברי נסיון תוכלי לזהות את הזבל ולנפות אותו מבלי לחשוף את עצמך לנזק מיותר ע"י צפייה אפילו בדקה אחת.