Anyone watched Amour de Femme?

gabcake

New member
Anyone watched Amour de Femme?

I don't know if people will agree with me, but I think ther are lots of crapy lesbian movies out there. For some reason, not many film makers are able to capture the beuty of a romantic love between two women. This movie does, and does it well. It is poetic, well filmed, and is genuine. Has anyone seen it? I got it on Netflix in the US, but since it's a French movie I am sure it is available in Europe. Amour de Femme​

ro99

New member
I couldn't agree with you more

סרטים לסבים הם ברובם זוועה שמאלצית, sub-Opra Winfrey שעושים לי חשק להיות סטרייטית... כפי שכבר ציינתי בפורומים אחרים (אנגלים) שבהם הנושא עולה לשיחה לעיתים קרובות (ולמרות זאת צצות שם נשים שמתעקשות שלמשל Dazed and Confused - סרט מחריד ומעורר גיחוך - הוא סרט מרגש ומעולה), רוב הסרטים הלסבים שראיתי bring out the serial killer in me. שני סרטים כן אהבתי: Bound (ולא רק בגלל ג'ינה גרשון בתחתוני גברים...
) ו-Mulholland Drive. תודה על ההמלצה. I'll keep an eye out for it - אבל בהולנד היצע הסרטים הוא לא ממש משגע (רק להדגים על מה בדיוק אני מדברת: רק מבחר מצומצם מסרטי פליני הצליח להגיע לקולנוע פה!) כך שזה לא תמיד פשוט.

Nirvana0

New member
אני חושבת....

ואולי, זה רק הרושם שנוצר אצלי בראש, שהסרטים הצרפתיים בד"כ הרבה יותר טובים כשמדובר על סרטים לסביים ... ובכלל ... אני סתם רק משוחדת

Nirvana0

New member
בהמשך להמלצות על סרטים

עכשיו שיש לי קצת זמן לנשום, עד לסערה הבאה ... אז ניצלתי את אתמול בצפייה בשני סרטים: A Girl Thing ו ... An Intimate Friendship הסיכום כמו שאומרים פה פ'סדרר, לא משהו! בסרט הראשון, ישבתי ממש על קוצים שייגמר כבר (אני לא נוהגת לקום, אם כבר התחלתי לצפות בסרט). בסרט השני, הרגשתי עליות וירידות... בכל עלייה (מעט מאוד עליות האמת), אמרתי הווו הנה זה עומד להשתפר ... עד שנגמר הסרט. אז לא כל-כך מומלץ, לפי דעתי בלבד. הסרטים שכן כבר וראיתי והייתי ממליצה הם: High Art ,Fire, Pourqoui pas moi, If the wall could talk2 ועוד כמה אני כבר לא זוכרת. הסרטים שאני עומדת לראות היום ומחר, ולפחות על אחד מהם יש המלצה חמה! When night is falling (מישהו ראה?), Boys on the side ו Fucking Amal ....... נראה מה יצא מהם. Amour de femme עוד לא ראיתי, זה התכנון הבא! אשמח להמלצות נוספות!

ro99

New member
את Fucking Amal אהבתי

אמיתי, gritty ולא שמאלצי. אני מודעת לכך שאני סופר בררנית כשזה בא לסרטים באופן כללי: נדיר שאני אוהבת סרט הוליווד, ואת כל הסרטים שאנשים מתלהבים מהם אני בדרך כלל שונאת. עם השנים פיתחתי רדאר לזהות סרטים שחבל פשוט לבזבז עליהם זמן יקר. אני יודעת ש-If these walls could talk 2 נחשב "סרט חובה"
אבל אני יודעת מנשים (לסביות) עם טעם אכזרי כמו שלי שממש אסור לי לראות את זה. אם את רוצה לראות סרט טוב (אבל מדכא רצח, אז אולי לא), אז תראי את Boys don't cry. או את Monster, שיושב אצלי ומחכה עדיין - אבל אני מכירה היטב את הסיפור של איילין וורנוס ושמעתי מחברות (לסביות אחרות הפעם!) שזה מאוד טוב. ואם לא ראית את Mulholland Drive אז את חייבת, רק אל תצפי לעלילה לינארית או להגיון שמוצאים בסרטים אחרים - אם את לא מכירה את דייויד לינץ' (הבמאי) אז נראה לי שאת צריכה לעשות קודם קורס הכנה...
ו-Bound סרט טוב, נאמן למסורת ה-film noir, ושם תראי את ג'ינה ומג משירשור הכוסיות.

ro99

New member
ובשום פנים ואופן אל תראי את

Kissing Jessica Stein!!! חרא של סרט. ממש ממש ממש. אני אישית הייתי יורה בג'סיקה בתחילת הסרט וכך חוסכת מכולם את הסבל הנורא של לצפות בה לשנייה מיותרת.

Nirvana0

New member
ואם את ככה מזכירה את הכוסית

שלך ג'ינה
מה דעתך על הסרט Prey for rock and roll בו היא שיחקה? ראית אותו? מביאים לי אותו בעוד יומיים! אבל נראה לי שאוכל לצפות בו רק בשבוע הבא. If the wall could talk2 היה בסדר, לא צריך להיות קטלניות ואכזריות, אחרי הכל יש כל כך הרבה סרטים שהם crap בג'אנר הזה והוא לא!

ro99

New member
על טעם ועל ריח

אמרתי כבר שאני בררנית בסרטים. רק בגלל שיש לסרט גוון לסבי זה לא משנה את הטעם שלי - אולי את כן אוהבת סרטים "בסדר", אבל החיים קצרים מדי לדעתי (וקולנוע זה אחת מהאהבות הגדולות שלי, כך שאני די מסודרת עם הטעם שלי והידע האישי שלי בנושא). שמעתי על הסרט Prey for rock & roll: אי אפשר להרים עיתון לסבי כיום מבלי להיות מוצפת בפרסומות. הרדאר שלי מצפצף בצורה מחרישת אזניים, אז תסלחי לי אם אוותר על התענוג (אלא אם כן מאוחר בלילה אחרי בקבוק יין או משהו הוא פתאום יצוץ בטלוויזיה...).

Nirvana0

New member
תגידי, איך את יכולה לבקר

סרט, רק על סמך ביקורת אחרים, וכזה שעוד לא צפית בו! צריך קודם לראות, כדי לגבש עמדה כלפיו! אני מוכנה לראות סרט גם אם אמרו עליו זבל, בעיקר גדי שאני אוכל לשפוט בעיניי שלי ... בתנאי שזה לא ג'אנר שאני מלכתחילה לא אוהבת, ואז אני פוסחת גם אם הוא פיצוץ על דעת כל המומחים! למען האמת, הסרט הזה של ג'ינה גם לי לא נשמע אייאיי, וכבר אמרתי לחברה שלי את זה, אבל היא מתעקשת להביא לי, אז אני אצפה בו ואומר את דעתי אחרי כן. ובפירוש זמני יקר מאוד ולא תמיד אני פנוייה לצפייה ... אבל נמצא את הדרך.

ro99

New member
נירוונה

את יכולה להתווכח איתי על הכל, אבל כבר הסברתי לך שסרטים זה המומחיות הגדולה שלי והגעתי למצב שאני לא צריכה לצפות בסרט במלואו בכדי לזהות שבבי חרא. את לא צריכה להסכים איתי כי זה עניין של טעם, אבל אני מכירה את השטח טוב טוב טוב. את לא צריכה לקרוא כתבה במעריב בכדי לדעת שזה זבל, נכון? אז אצלי זה ככה עם סרטים. בטח גם לך יש שטח שבו יש לך ידע כל כך רחב שאת יכולה להכיר סממנים שלא בולטים לעין למשהו שזאת לא המומחיות שלו. תאמיני לי שבפעמים שבהם נגררתי נגד רצוני לראות משהו שידעתי שזה חרא, צדקתי. ראיתי מספיק סרטים בחיי בשביל לדעת דברים כאלו.

Nirvana0

New member
אם את כן צופה בהתחלה או בחלק מזערי

וקובעת, אז זה בסדר! אני מסכימה איתך לגמרי. הבנתי, משהו אחר מקודם, כאילו רק קראת ביקורות ועל סמך זה החלטת! וכן, לכל אחד יש שטח כזה, אני משערת לעצמי.

ro99

New member
את לא מבינה

בואי ואני אתן לך דוגמה אחרת: אם משהו יבוא לשף cordon bleu ויגיד לו: "אתה חייב לאכול את הביג מאק החדש במקדונלדס. אכלתי את זה וזה טעים רצח!" אז השף יגיד לו: "לא תודה." אז הוא יענה: "מה? טעמת אותו שאתה יודע?" והוא יגיד: "אני לא צריך לטעום." ולמה הוא אומר זאת? כי הוא יודע מה זה מכיל, איך מבשלים את זה, כמה פלסטיק יש בזה, ועוד. אין לו צורך לטעום. לזה שממליץ על המעדן זה טעים, בגלל שחוש הטעם שלו לא מפותח כמו זה של השף. שף ישר יטעם את האיכות הירודה של המרכיבים, את צורת הבישול הגרועה ואת זה שזה עמד והזיע שעות לפני שהוגש, את טעם הלוואי הכימיקלי, את זה שיש בו יותר מדי מלח בכדי להסוות את זה שאין לו טעם אחר חוץ מזה, את הספוג בתחפושת של לחמניה. הוא לא צריך לטעום את זה בכדי לדעת שזה שם. כנ"ל לגבי ולגבי סרטים: בשבילי, סרטים מיינסטרים רבים מדי מכילים יותר מדי קלישאות, מספרים את אותם הסיפורים 5000 פעם ואלו שסיפרו אותם לפניהם סיפרו אותם יותר הרבה יותר טוב ובצורה הרבה יותר מקורית, מבויימים ע"י במאים בינוניים (תראי איך אני מנומסת), מכילים שחקנים בינוניים (אלא אם כן זה מדונה או אנג'לינה שלך שהן ממש גרועות), ופשוט אותי משעממים עד מוות ומעצבנים. אז התקלקלתי כבר בצעירותי עם דיאטה של פליני, ברגמן, טרופו, אליין רנה, פולנסקי, דושן מקאבייב ועוד כל כך רבים שלא אלאה אותך ברשימות אינסופיות. דברים כמו בימוי גרוע, משחק גרוע, סינמטוגרפיה גרועה ועוד פרטים בולטים לעין בשבילי. כמו השף מהדוגמה, אני יכולה לזהות את זה לפני שזה בא במגע עם חיכי. אז תחשבי שאלו דיעות קדומות ושאני לא נותנת צ'אנס, או שזה סנוביזם אפילו, או מה לא. אם משהו יגיד לך, משהי שאוהבת ספרות איכותית, שאת חייבת לקרוא את ה-Jackie Collins האחרון, או את Bridget Jones (או לראות את הסרט אפילו, שלא נדע - ואותו כן ראיתי בטלוויזיה, כך שזה עוד פעם שהוכחתי לעצמי שאני כן יכולה לדעת מראש טוב מאוד!), היית קוראת? אני לא. אני לא אוהבת formula plots, לא אוהבת כתיבה שמחושבת להיות בסט סלר. לא אוהבת. לא אוהבת אמנות קיטש, לא משנה כמה אנשים אוהבים את זה. לא טועמת שום מוצר חדש של מקדונלדס, לא קוראת ספרות רעה ולא רואה סרטים גרועים. אולי כרגע את כן נותנת לכל סרט צ'אנס, אבל זה כנראה בגלל שאת לא משהי שראתה הרבה סרטים בחייה (אאוטינג!). ברגע שתצברי נסיון תוכלי לזהות את הזבל ולנפות אותו מבלי לחשוף את עצמך לנזק מיותר ע"י צפייה אפילו בדקה אחת.

odedee

New member
ומה שנשאר

זה רק לדווח לנו: אהבת או לא אהבת את צופן דה וינצ'י?

Nirvana0

New member
אני מודה קבל עם ועמורה |אאוטינננג'|

אבל מה לתבן את הבר?

Nirvana0

New member
טוב רואים ש...

אופסס כמעט יצא לי (אאוטינג!), אבל התעשתי. דחיית סיפוקים ויצרים, היא מעלה חשובה ביותר, ואינה נמדדת בטבין ותקילין - מה שחשוב כרגע לדיון. אז מה שכתבתי, הוא ביטוי תנכ"י מופיע בספר ירמיהו. ביטוי די שגור בפי דוברי השפה העברית הגבוהה. ודי משתמשים בו, כשלא מדברים בשפה עילגת או שפת הרחוב. ומשתמשים בו בעיקר, כאשר רוצים לומר שלא כל הדברים שנאמרו הם בעלי ערך, ובהרחבה יתירה מה לטפל מן העיקר. זהו! אה ואני לא אכין לך רשימה לגיל 60 על זה אפשר לומר לך רק ואידך זיל גמור
(זה בארמית! אם תתהי) כי כי כי ......... :) יומטוב ..... ד"א מה דעתך על הסרט צופן דה וינצ'י?

Nirvana0

New member
../images/Emo6.gif

אני חוזרת .............. אמממ, רגעעעעעעעעעעעע , אממממממ הייתי שם? אוף האלצהיימר הזה

למעלה