Amends

B a n j o

New member
Amends

אני באמת חושב שזה אחד הפרקים הכי יפים בסידרה אני יודע שבפעם הקודמת ששודר הפרק כבר היה כאן הדיון של האם באמת הרוע הראשון החזיר אותו או שמה ה- POWERS THAT BE מה שחשבתי עליו זה האם מה שראינו זה באמת היה הרוע הראשון? אושאולי אלא היו ה PTB שניסו לתת לאנג´ל איזו KICK IN THE ASS כדי לגרום לו להבין מה הוא צריך לעשות בחיים ? שמתם לב כמה נאום ה"חזק" של באפי בסוף דומה לנאום "החיים" שלה מסוף החמישית ? ועוד ניטפוק, למה אנג´ל יושן עם שמיכה? הוא לא מרגיש חום וקור

The Flash

New member
ספויילר עונה שביעית פרק 9

והוא גם הביג באד לפי מה שראינו בפרק הזה

ד י י ז י

New member
ממתי הוא לא מרגיש חום וקור?

ואם זה נכון , אז למה הוא לובש מעילים וכו´? ועוד ניטפוק - הזריחה בסביבות 5 וחצי 6 בבוקר נכון? אז למה באפי ואמא שלה (ופיית´ מאוחר יותר) עשו ארוחת חג מולג כל כך מאוחר? ועכשיו לפרק - אוי.. אני כל כך אוהבת אותו.. הפרק האהוב עליי בעונה השלישית! אני אוהבת את הפרקים שמתרכזים באנג´ל ובהסטוריה שלו. ובקשר למה שאמרת - אני חושבת שזה היה הרוע הראשון. וה PTB הם שהכניסו את באפי לחלומות שלו , ויצרו את השלג.. כדי שלא יקרה לו משהו (חס וחלילה..) אבל באמת , פרק מצוין! אהבתי את הקטע עם העמידה הדרמטית של אוז ואחר כך ה"maybe we should sit down again"

B a n j o

New member
היה

עוד משפט שאהבתי ושכחתי
והעובדה שהזריחה ב5 בבוקר לא אומרת כלום כי את שוכחת שבאפי הייתה אצל ג´יילס קודם ולוקח זמן להגיע ממקום למקום וכו´

max2k

New member
הם לא

פיית´ נשארה לשמור על אמא של באפי אז לא היו לה בגדים להחלפה. ברור שאמא של באפי ישנה כי היא לבשה חלוק.

ד י י ז י

New member
כן אבללללל...

אני לא אומרת שהיא עזבה בחמש וחצי את הבית.. אבל כמה זמן היא כבר היתה אצל ג´יילס? שעה? שעתיים? אז זאת אומרת שהן התחילו את הארוחה בסביבות 3..? אני יודעת שלוקח זמן להגיע ממקום למקום.. אבל זה דיי מוזר לא?

ד י י ז י

New member
אמממ...

הוא רוצה להרגיש אנושי? או שפשוט יש לו חוזה לעירום אחורי בלבד אז יש חובת שמיכה?

Buffy1

New member
אחד הפרקים הטובים בעונה השלישית

אפילו כשראיתי אותו בערוץ 2 ולא הבנתי חצי ממה שקורה (כי משום מה ראיתי רק לפעמים), בכל זאת נהניתי. וכמובן שנהניתי עוד יותר אחרי שהשלמתי פערים וראיתי שוב בביפ.
קודם כל, פרק שמתמקד באנג´ל הוא תמיד טוב.
מבחינת העלילה, הפרק מאוד חשוב כי הוא מסביר את חזרתו של אנג´ל. מצד אחד, אנחנו לא יכולים להיות בטוחים שהרוע הראשון החזיר אותו. הוא אולי טוען את זה, אבל זה לא הוכח וכמו שבאפי אמרה: "You don´t know. Some great evil takes credit for bringing you back and you buy it? You just give up?" גם אם זה הרוע הראשון שהחזיר את אנג´ל, יש איזון בעולם בין הטוב לרע, וה-PTB שיודעים שאנג´ל יכול להועיל הרבה לעולם, "ניצלו" את החזרה שלו ולא נתנו לו להתאבד ולאבד את האמונה שלו בעצמו, אלא לגרום לו לדעת שיש לו מטרה טובה בחיים, למרות שהרוע הראשון החזיר אותו. הקטע עם ווילו ואוז היה ממש חמוד! שמתם לב שיש לפעמים את הקטעים שלהם שהם אומרים מה הם עושים (בעיקר אוז)? "I´m not leaving, it´s a dramatic gesture". גם בפרק "היפה והחיות" אוז אומר לווילו: Okay. Uh, you know that thing where you bail in the middle of an upsetting conversation? (inhales) I have to do that. (exhales) It´s kinda dramatic, I know, but... sometimes, it´s a necessary guy thing.

ANGEL N

New member
לא הבנתי!

ווילו ואוז עשו את זה בסוף או לא? כי למרות שאוז אומר שהוא לא מרגיש שהוא יכול לעשות את זה עכשיו, כשיורד גשם הם נראים כאילו זה אחרי שהם עשו את זה. ולא הבנתי אוז בתול או לא, זה לא היה כ"כ ברור?

B a n j o

New member
הם

לא עשו כלום הם סתם היו על המיטה וכנראה דיברו או התמזמזו רק כמה פרקים אח"כ אם אני לא טועה הם שוכבים ואוז לפי זה לא בתול (למה זה מעניין בכלל ?????)

ANGEL N

New member
כן גם אני זוכר שהם ישכבו ...

רק עוד כמה פרקים, אבל אני לא בטוח בעצמי. בגלל זה שאלתי

רינת4

New member
הם ישכבו

בסוף העונה,בפרק האחרון. בתוך הטנדר,אם זה מעניין בכלל מישהו...

רינת4

New member
דווקא לי זכור אחרת...

אני אבדוק את זה כשאני אחזור הביתה. לא שזה כזה משנה,אבל סתם בשביל הסקרנות.

ד י י ז י

New member
just for the record

פעם ראשונה בחדר של ווילו , ואחת מהפעמים אחרי זה במסחרית של אוז..

Marsha Figg

New member
ממש פרק מדהים.

ללא ספק אחד היפים בסדרה, אולי אפילו היפה ביותר. כל העניין של ההתעמקות בנפשו של אנג´ל, כל ייסורי המצפון שיש לו על המעשים הנוראים כל כך שהוא עשה בלי נשמתו, ואפילו על חייו עם הנשמה, לפני שדרלה עירפדה אותו. כל זה, מתבטא דרך "הרוע הראשוני", שזה פשוט...רוע, שד עליון, שבאפי פשוט לא יכולה לנצח, לא היא ולא אף אחד אחר. כי זה הרע שבעולם. וזה לוחץ על אנג´ל המסכן שלנו. ואיך שלא נותנים לאנג´ל למות, כוחות הטבע, או מה שזה לא יהיה. שלג. בסאנידייל, שלא סתם קוראים לה sunny דייל. השמש לא זורחת, במיוחד בשבילו. ויש שם גם את הקטע עם ווילו ואוז. ואנחנו רואים את ההבדל שבין התגובה של קורדיליה לזאנדר, שכוללת בעיקרון המון תיעוב וכעס (כמו שראינו גם בפרק שעבר, The Wish), לבין התגובה של אוז- הוא יותר סלחן כלפי ווילו, ו...מאמי כזה
. שמתי לב היום שהוא דיי נמוך יחסית, בגובה של ווילו ממש. מישו יודע מה הגובה שלו? ועכשיו זמן ההשוואה למכושפות, שהיא כידוע סדרה נחמדה ביותר שהרבה ממעריצי באפי מוצאים דמיון חשוד עאלק בין שתי הסדרות: השוואת קול בין אנג´ל, בלתזור מול אנג´לוס. (מי שלא מכיר ת´סדרה מוזמן לדלג). קול, החבר של פיבי, הוא חצי שד עם עבר של איזה מאה שנים של רשע והרג ובלה בלה. יש בו עדיין את הצד השדי, אבל הצד האנושי מדכא אותו. לעומת זאת יש לנו את אנג´ל, שלא צריך להכיר לכם אותו. עכשיו כל העונה שעברה של מכושפות עסקה בקול-בלתזור הזה. אבל בסופו של דבר הם קיבלו אותו לגמרי, הוא קיבל את עצמו לגמרי, וכולם שמחים ומאושרים ומוסיפים אחיות חדשות למשפחה. ואתם יודעים מה קרה בפרק שעבר? פיבי הרגה את בלתזור. היא הרגה את השד שבתוך קול, והפכה אותו לסתם עוד בנאדם, בלי מסתורין, בלי רשע, בלי כלום. טעות גדולה לטעמי, אבל אני לא יודעת מה ייקרה הלאה, אז אני לא יכולה כ"כ לדבר. ונחזור לאנג´ל-אנג´לוס שלנו. כל הזמן יש בו את העניין של הטוב מול הרע, המאבק הפנימי שלו. שניהם זה הוא. למרות שיש לו עכשיו שוב נשמה, הוא מתייסר מאוד על מעשיו (שזה בעצם היה העיקרון, בגלל זה קיללו אותו בנשמה), והשיא הוא בפרק של היום, Amends, שעוסק בחרטה הפנימית של אנג´ל, במאבק בין הטוב והרע, יש לנו גם הרגשה כזאת באוויר שאולי אנג´ל חושב שהגיהנום הנצחי מגיע לו, על היותו ערפד כה מרושע ואכזרי, למרות שעכשיו יש לו נשמה. הוא נזכר בכמה קורבנות כואבים במיוחד שלו, והרוע הראשוני רודף אותו, את רגשות האשמה שלו, לובש את הצורות של הקורבנות שלו, בעיקר ג´ני קלנדר, הסיבה שבגללה ג´יילס לא בדיוק מת עליו. אנג´ל בהחלט לא משליך מעליו את עברו ואומר לעצמו שהוא טוב ובלה בלה. הוא מבין שהרוע עדיין קיים בו, למרות שהוא נחלת העבר. קול משליך את העבר ממנו לחלוטין, למרות שהוא היה מרושע ואכזרי ורוצח, והחצי האנושי שבו דוכא ע"י החצי השדי. (וסליחה שזה כזה ארוווך)
רחלי

talrv

New member
זה לא שלא אהבתי את הפרק..

אהבתי, למרות שלא התרכזתי בו במיוחד בפעם הזאת שראיתי אותו, ומתוקף היותי סטאר קרוסית מוצהרת אני לא יכולה להגיד שאני לא אוהבת את הפרק.. בכל זאת, הסיום שלו היה לדעתי מחריד.. קיטשי בצורה מדהימה.. וזה אחד הדברים שאני לא אוהבת לראות בבאפי שלי.. כן, סוף מרגש, וטקסט מדהים, ובאפי אוהבת אותו, ואנג´ל חי ומתגבר זמנית על התסבוכות הפנימיות שלו (וזה עדיין לא יגרום לו להפסיק להתאבל על כל חייו כערפד, אבל בכל זאת...), אבל השלג?? והמוסיקה?? וכמה שרציתי אותם שוב ביחד, זה קיטשי אפילו בשבילי.... חוץ מזה אחלה פרק... וההערות על חנוכה והיהדות של ווילו

IDOffryn

New member
כן אבל לפעמים..

צריכים גם את הקטשיות הזאת של הסוף הטוב.. הרי כבר כמה רע אפשר להפיל על הצופים.. ואני דווקא אהבתי את הפרק הזה והסוף היה פשוט במקום.. לא יודע אני אהבתי ובקשר להשוואה למכושפות ממקודם.. תפסיקו עם זה! אתם צריכים להבין שכל קשר בין מכושפות ובאפי הוא מקרי לחלוטין!!(חוץ מכמה שחקני אורח ששיחקו בשתי הסדרות..) וגם באותה מידה שתוקפים את מכושפות בהעתקה מעריצי מכושפות יכולים להתקיף אתם מעריצי באפי בהעתקה של החזיונות של קרודליה(נו ג´וס גאון אבל לא תמיד יצירתי..)..

למעלה