Amber Diceless

Amber Diceless

האם למישהו כאן יצא אולי לשחק או לשה"מ באמבר ? את ספרי המשחק קניתי מזמן, אבל מעולם לא יצא לשחק בהם. זה נראה כמו נסיון מאוד יוצא דופן ליצור עולם\שיטת משחק ששמה את כל הדגש על role playing תוך נטילת כל המכניקה של החוקים. אבל איכשהו תמיד היה נראה לי שמדובר על דבר שלא ניתן לממש במציאות. כלומר אני מניח שאפשרי לשחק באמבר, בסופו של דבר קיימות קבוצות משחק שמשחקות שנים באמבר, אבל משום מה נראה לי שגם אם מצליחים בכך אז זה מאוד שונה ממשחקי תפקידים רגילים אחרים. היה מעניין אותי לשמוע חוויות ממישהו שאכן הצליח לנהל קבוצת משחק אמברית.

Nihau

New member
לא שמעתי על משחק בעולם של אמבר

ואכן נראה לי שכל האלמנטים של מעבר בין הצללים יהיה חופשי ונתון להחלטת מנחה ולא משהו שאפשר להכינס אותו לשיטה מסודרת עם מכאניקה פשוטה. לא קראתי את ספרי המשחק כך שכל הנאמר כאן מבוסס השערות בלבד. תוכל לתאר קצת יותר את העולם והשיטה לפי הספרים?

בקצרה השיטה בנויה כך:

(אני לא מתאר את הסביבה כי אני מבין שאתה מכיר את הספרים) לכל דמות יש ארבע תכונות, לוחמה, כוח פיזי, כוח מנטלי וחוסן. התכונות מדורגות כדרגה אנושית (25-), דרגת עולם התוהו (10-), דרגת בני אמבר שזה 0 ומעלה. לשחקן יש מאה נקודות לחלק בין התכונות שלו, וכן לקנות כוחות מיוחדים, כגון היכולת להלך על הדגם, שינוי צורה, כישוף וכדומה. אם בתהליך יצירת הדמות נשאר בסוף לשחקן כמה נקודות לא מנוצלות אז הן נחשבות לנקודות של מזל חיובי, ואם לעומת זאת הוא נשאר באוברדרפט אז הן נחשבות לנקודות של מזל שלילי, השה"מ יכול להתחשב בכך במקרים מסויימים ולהחליט שהמזל הטוב\רע של הדמות משפיע על מהלך כלשהו. ולמעשה זהו הכל. אין שום קוביות או חוקים מיוחדים, ההנחה היא שבכל התמודדות הדמות עם התכונה הגבוהה יותר מנצחת, בתנאי שאין שום גורמים אחרים. למשל אם דמות עם דירוג לוחמה של 50 נלחמת עם דמות אחרת בעלת דירוג לוחמה של 40 אז אם הקרב יתנהל כשורה היא אמורה לנצח. אולם אם למשל הדמות החזקה יותר חמושה בנשק עלוב, נניח אלת ביסבול,ואילו הדמות החלשה חמושה בחרב, אז השה"מ יכול להחליט שייתרון זה מספיק כדי לנצל בקרב. כמו כן אם לדמות החלשה יש סיבולת גדולה יותר היא יכול להחליט להלחם בצורה הגנתית ולהתיש לאט לאט את היריב החזק שלה עד שלבסוף היא תוכל לגבור עליו. הנקודה היא שאין חוקים קבועים לכל זה, כלומר אין טבלה שאומרת לך איזה ייתרון יש לכל נשק, מה נחשב לייתרון בתכונה שאפשר לגבור עליו ומה לא, ובעצם כלום. כל זה תלוי בשה"מ ובאופן שבו הוא מחליט לנהל את המשחק. כפי שכתבתי, לדעתי זה מעט מדי, ומשאיר יותר מדי פרצות. אני עוד איכשהו יכול להבין שיש שיטות משחק שפעולות ללא קוביות או גורם רנדומנלי אחר, אבל באמבר נראה לי שיש פשוט מעט מדי חוקים.

Engelous

New member
שיטה נוראית.

כאילו, ממש ממש איכסה. הספרים חסרי טעם. אני חושב שצריכים לשרוף כל אחד ואחד מהם. בא לך למכור לי? וברצינות: שיטה די חביבה, אבל לצערי לא הצלחתי להרים קבוצה. מצד שני, הצלחתי להרים קבוצת נוביליס, שזו שיטת דייסלס אחרת שיוצרת חוויה מאד מאד ייחודית. חווייה שבה הדמות שלך היא משהו הרבה מעבר למיוחד - היא משהו קרוב לאלוהי. אתה מוזמן להגיע לסשן [בתיאום מראש] ולחוות בעצמך. המשחקים בירושלים, צור קשר ונדאג להביא אותך.

רמץ

New member
הכי קרוב שיצא לי -

היה לעיין באוגדן משחקים מובחרים של מנחים מובחרים בביגור האחרון. כשנתקלתי במשחק של אמבר קראתי בעיון יתר והרושם שקיבלתי היה שמשחק שכזה הוא לא רק אפשרי אלא בעל פוטנציאל הנאה אדיר. העלילה והאווירה תאמו את התככים והאצילות של הספר של קורווין ולא את האוקולטיזם והטירוף של הספר של ארתור כך שבאמת אין צורך לנסות לבנות שיטת קסם ומיומנויות טכנולוגיות - פשוט לשחק. הרעיון הכללי היה שהחבורה תתרוצץ בצללים לפי גחמותיהם של נסיכי אמבר - בכל פעם שנדמה יהיה כי מצאו את שחיפשו, יפלוט נסיך זה או אחר דבר מה שיהפוך את הקערה על פיה ויכריח את השחקנים לחדש את החיפוש וביתר שאת. בסה"כ נשמע כיף. דרך אגב, אני לא יודע אם זה מה שהניע אותך לשאול פה, אבל מועבר כזה משחק בביגור הבעל"ט. במקרה הלא סביר שיתפנה בו מקום, תוכל לנסות להשתחל פנימה (אם לא עשית זאת כבר מבעוד מועד).

Thessalian

New member
מכירה קבוצה כזאת.

צרי איתי קשר במסרים, אני אגיד לך למי את יכולה לפנות.

תודה, אבל כרגע אני לא מחפש

קבוצת משחק, אלא רק מעניין אותי לשמוע אם יש מישהו בפורום שיכול לכתוב מנסיונו האישי. (ודרך אגב אני לא אשה, לא שמת לב לאורך הזקן שלי ?!
)

Nihau

New member
הו סיפו! עברת אותי ב7 שנים!

כל כך קשה למצוא שחקני תפקידים בעלי גיל תלת ספרתי בימינו! איפה הדרקונים של פעם??? (ו(לא) די ברמיזה: גורבש- איכה?) ועכשיו ברצינות: לא שחקתי בזה אבל ברורה לי הבעייתיות כפי שהצגת אותה. מה שאני הייתי עושה כשה"מ בבואי למשחק כזה הוא להגדיר מראש את הקריטריונים לתרומת סוג הנשק\חפץ* לחישוב הערכים האישיים בסיטואציה הרלוונטית. מטרת ההגדרה מראש נועדה לתת לשחקנים את הכלים להבין טוב יותר את השיקולים שהדמויות שלהן יקחו בבואם לבחור נשקים מועדפים להגנה עצמית או שימוש בכלל. *משיחות עם אמני לחימה נראה כי כל חפץ יכול לשמש כנשק כאשר גם ללא נשקים מלאכותיים האדם המיומן חמוש ב5 נשקים טיבעיים (גפיים + ראש) ואחד נרכש (ידע- המסוכן מכולם). ואוסיף כאן אמרה ידועה: guns don't kill people, people kill people (לא המצאה שלי- אין לי מושג בכמה סרטים פגשתי את האמרה הזו בצורותיה השונות.)

Thessalian

New member
אויה! עמך הסליחה...

לגבי קבוצת המשחק, דיברתי על לקשר בינך לבין אחד השחקנים בקבוצה ע"מ שתוכל לשמוע את החוויות שחיפשת, לא בשביל הצטרפות אליה. אני לא יודעת אם הם עדיין משחקים בכלל...

דווקא יש שם חוקים

פשוט אין קוביות. הנחת העבודה היא שממילא אי אפשר לנצח את בנדיקט וכו', אז למה לטרוח לגלגל?

אבל זה כל כך פשוט

קודם כל אני חושב שלחימה מול בנדיקט היא לא דוגמה מובהקת לכל קרב שדמות תנהל. גם בספרי אמבר הדברים לא תמיד היו צפויים מראש, למשל קורווין לא תמיד ידע כיצד קרב מול אריק יסתיים, ובכלל אני חושב שיש כאן משהו לא מציאותי, הרי גם בחיים לא תמיד אפשר לדעת כיצד יסתיים קרב בין שני אלופי איגרוף, אלופי שחמט, או סתם שני אנשים שמתחרים במשהו. יסוד המזל וההפתעה תמיד קיים, בכל התמודדות יש אלמנטים שונים שלוקחים חלק, וזה מה שמכניקת הקוביות בכל שיטת משחק אמורה לשקף. אולם כאמור באמבר דבר זה חסר לדעתי. ובכלל, החוקים שם נראים לי יותר מדי רופפים, אפילו לשיטת diceless. אני זוכר שראיתי שיטות אחרות ללא קוביה, ושם דווקא היו חוקים קצת יותר מפורטים. באמבר זה לפעמים ממש מורגש, כמו למשל כוח הכישוף, זה עולה 15 נקודות ביצירת הדמות, ואז בעצם מותר לך להטיל כל כישוף שאתה רוצה, מבלי הנחיה כלשהי לגבי מה בדיוק כישוף מסוגל או לא מסוגל לעשות (רק מצויין שם שכישוף הוא הכוח הכי חלק לעומת הדגם, לוגרוס וכדומה) גם אין שם חוקים לגבי איזה מיומנות הדמות יודעת, ומה הרמה שלה. יש רק דירוג ל"לוחמה" אבל חוץ מזה הדמות יכולה תאורטית לדעת ולהיות מושלמת בכל סוג אחר של מיומנות (תכנות מחשבים, התחפשות, התגנבות וכו'). לדעתי זה רופף מדי ומתיר יותר מדי פרצות. לכן היה מעניין אותי לשמוע אם משהו אכן הצליח לנהל קמפיין אמברי.

Nihau

New member
המממ...

האם כתוב בספר פרק (או אפילו סעיף) על עיצות לשה"מ? מצב כפי שאתה מתאר כמעט דורש חוקי בית ונותן לי את ההרגשה שהשאירו כאן מקום למודיפיקציות אישיות על פי נוחות בהתאם לצורך הקבוצתי\שה"מי. תשאל את Thessalian איך זה עובד בקבוצה שהיא דברה עליה והיא בטח תקשר בינך למישהו שכן עובד עם זה בפועל- בניגוד אלי לצערי. אני אשמח ויעריך זאת אם תפרסם כאן את התשובה שקבלת כדי שנוכל להשלים את החלק החסר בתצריף* *בלופרינט- אתה אשם ברהיטות חסרת הבושה הזו! קח אחראיות! LOL

נראה לי שכל הנחת היסוד שלהם היא

שחוקים פשוט מפריעים למ"ת אמיתי, ולכן הם צימצמו את החוקים ככל האפשר עד למינימום האפשרי. כפי שכתבתי אין ממש חוקים אמיתיים אלא רק דירוג של התכונות החשובות ביותר, כל השאר הוא בגדר של "הצעות". בעצם כל ספר ה"חוקים" של אמבר מכיל רק הצעות ייעול לשה"מ, אבל לא בצורה של חוקים אופציונליים, אלא רק רעיונות כיצד לנהל את הפגישה. זה נכון שאפשר תמיד להוסיף חוקים אופציונליים לכל שיטת משחק, ובמיוחד לשיטה כה גמישה כמו אמבר. כמו למשל טבלה של נשקים שמגדירה מה הבונוס שכל נשק מוסיף לרמת הלחימה וכדומה, אבל לפי איך שהספר כתוב נראה שדבר כזה נוגד את רוח המשחק של אמבר. הם באמת מעוניינים שהמשחק יהיה דומה ככל האפשר לסיפור משותף, או אולי ליתר דיוק להצגה משותפת. השאלה שאני שואל היא, האם זה באמת נכון שחוקים מפריעים למ"ת אמיתי ? אני מסכים אמנם שאם שמים את כל הדגש על זריקת קוביות וחישובים אין סופיים אז באמת שוכחים מהמ"ת והכל הופך להיות שילוב ביזארי של קזינו וועדה של רואי חשבון, אבל אם לא מגזימים בכך אז אני חושב שבהחלט אפשר לעשות מ"ת טוב, ושהאיכות שלו לא אמורה להפגע מכך שיש חוקים וקוביות. [אגב, ראיתי שהזכירו כאן כמה פעמים משהו בשם "חופשיטה" - שיטה חופשית. למה בדיוק הכוונה ? האם זה משהו בסגנון של אמבר ?]

the runaway

New member
אנטר ארור - לפי מה שאת אומרת כן

חופיטה זו שיטה חופשית - בלי חוקים. יש הרבה שמשחקים בה. לא צריך לקרוא אף ספר חוקים, זה לא עולה כסף ולא צריך לעשות חישובים. השיטה הזו גם מתאימה במיוחדת למשחקי-פורום ולמתחילים.

Nihau

New member
לא בדיוק בלי חוקים

יותר כמו בלי ספר חוקים. כל החישובים הרלוונטיים למשחק מטופלים ע"י השה"מ ונעשים ללא קוביה או מחשבון- בראש. השה"מ לוקח בחשבון את כל הגורמים המשפיעים על התוצאה הסופית כולל הכל מרמת יכולת הדמות ועד התנאים הפיסיקליים שבסביבה דרך השפעות קסומות ואלוהיות ושאר אלמנטים. המשחק מניח את כל כובד המשקל הלוגיסטי והתפעולי על כתפי השה"מ בצורה בלעדית. עם זאת החוקים הם חוקי העולם- בעולם שיש בו פיסיקה יש דרך בה הדברים מתנהלים- כמו בכל משחק וכמו גם במציאות, תעזוב תפוח והוא ייפול לרצפה. בעולם בו יש קסם הפיסיקה מתנהגת קצת אחרת- הנקודה היא שהדרך בה העולם עובד היא קונסיסטנטית. לא שזה חייב להיות כך בכל משחק חופשיטה- זה פשוט נראה לחי טיבעי ונכון יותר לבנות עולמות כך במקום להחליט על תופעות מוזרות או על טיבעיות בצורה שרירותית מנותקת מהגיון הפנימי של העולם. אין ספר חוקים אז יש הרבה פחות תירוצים מהסוג של "כי ככה זה, או כי ככה זה כתוב בספר. יש מידי פעם גם צורך בחוקי בית- כמו למשל ביריבות בין שתי דמויות שחקנים כן יוציאו קוביה כדי להוסיף אלמנט של אקראיות ולשמור על בריאות השה"מ. (אחרת השחקן שדמותו מפסידה יבוא לשה"מ בטענות עד השמיים- מה שדב"שים לא נוטים לעשות...בדרך כלל...)

אישית אני חושב שבכל שיטה החוקים

הם "עצות טובות" ולא "תורה מסיני". כלומר לשה"מ יש תמיד את הזכות להתעלם מחוק מסויים במקרה כלשהו, לשנות אותו ולהוסיף חוקים או להוריד אותם לפי ההבנה שלו. זה ממש מעצבן כשבא "עורך דין של חוקים" ומתחיל להסביר לך איך אתה צריך לנהל את המשחק ... ולא שאני תאב שליטה או משהו כזה, פשוט נראה לי שזה ממש הורס את המ"ת, ובנוסף זה גם לא ריאליסטי, כי תמיד יש פאשלות בכל שיטת חוקים ויכולות להיווצר סיטואתיות לא הגיוניות. ובכלל, לפעמים זה תורם למשחק כשעוקפים את החוקים כדי להמנע מתוצאה שתהרוס את העלילה.

Nihau

New member
הכוכבית הייתה רק על המילה תצריף

לא צריך לקחת את זה כל כך קשה. כמובן שלא פיתחתי רהיטות מיותרת פתאום סתם ככה בכל ההודעה שלי- זה היה מזעזע את יסודות היקום (רק את הפרטי האישי שלי שנמצא בצנצנת קטנה על השולחן אבל מי סופר)

למעלה