Amber Diceless

אם אנחנו כבר בקטע של רהיטות אז

צריך לומר: געוואלד (קרא: גֶ-וָואלד)

ננסק

New member
עדיין לא, אבל רוצה לנסות

השיטה דווקא נראית לי תקפה. היא פשוט מאוד אבסטרקטית, קובעת רק כמה הגדרות אולטימטיביות (כמו שנאמר כאן, אי אפשר לנצח את בנדיקט), וזה הכל. אני חושב שזה דווקא רעיון מעניין, והוא גם עשוי לפעול. נראה לי שזה מתאים לרקע: אחרי הכל, מתוך אינסוף עולמות אפשריים, הדבר היחיד שקבוע זה איך אתה עומד ביחס לאחרים שמסוגלים לעבור בין אינסוף עולמות אפשריים. בכל מקרה, שיטת הקרב התיאורי של אמבר דייסלס לא ברורה לי, ודווקא זה הכי מעניין אותי לראות בפעולה. אם זאת שיטה בכלל, ולא סתם תיאור של קרב.

"הפוקר היהודי של קישון" ?

מה, אפשר לשלוף שם "בן גוריון" ולנצח את בנדיקט ? אני מניח שאתה מתכוון ל"מכירה הפומבית" שהשחקנים אמורים לעשות בשלב יצירת הדמויו\ת. למרות שזה רעיון מאוד מקורי, לדעתי הוא מאוד בעייתי משום ש: 1. ככה כל השחקנים יודעים מראש מהן התכונות של שאר הדמויות, ודווקא באמבר דבר כזה אמור להיות סודי (קורווין הכיר אישית את בני משפחתו, אבל לגבי דמויות חדשות דווקא יותר מסתבר שהם לא אמורים להכיר אחד את השני) 2. מה קורה אם אף אחד לא השקיע ברכישת תכונה מסויימת, נגיד PSYCH ? אז יוצא שבעצם אין דירוג לתכונה זו ואף אחד לא יכול להתקדם מעבר לדרגת 0. 3. אין שום הסבר כיצד מתקדם מי שיש לו את הדירוג הכי גבוה בתכונה מסויימת. 4. כל המושג של RANK הוא מופרך מיסודו, וזאת משום שרק לשחקנים יהיה RANK תמורת הנקודות שהם השקיעו, אבל אצל NPC אין שום RANK, ואז במילא צריך להשוות את הנקודות כנגד אלו של השחקנים, אז מה ההגיון בזה ? לסיכום, אני מציע שמי שמנהל משחק באמבר פשוט יוותר על כל המושג המיותר הזה, ופשוט יתן לשחקנים מאה נקודות לחלק איך שבא להם. [למי שלא מכיר את השיטה, בשלב יצירת הדמויות כל אחד מקבל מאה נקודות, ואז יש ארבעה שלבים שבהם עושים "מכירה פומבית" של כל תכונה. מתחילים עם "לוחמה", כל אחד מציע כמה הוא מוכן לשלם בנקודות כדי לקבל את הדירוג הכי גבוה, ואז כל אחד מציע סכום אחר עד שבסוף כולם "נשברים". כך נוצר דירוג של RANKS לפי כמות הנקודות שהשקיעו, מי שהשקיע הכי הרבה מקבל RANK ראשון, מי שהשקיע פחות ממנו מקבל RANK שני וכו'. בכל מקרה של התמודדות השה"מ משווה את הRANKS של הדמויות]

הפוקר היהודי

היהודים כידוע הם עם השכל, ולכן, לא זקוקים לקלפים אלא למוח היהודי החריף בלבד. אז, איך משחקים בפוקר יהודי? שנינו חושבים על מספר, ואז אתה אומר את שלך, ואחריך אני את שלי - אם המספר שלי גבוה יותר משלך, ניצחתי. יש גם כמה מהלכי עזר קטנים: קאראט: אם אתה אומר "קאראט" אחרי שאמרתי את המספר שלי, זה מכפיל את המספר שלך. גלסנוסט: מי שאומר "גלסנוסט" מנצח בלי שום קשר למספר שלו. עוד משחק שכדאי להכיר, מהבלש שהביא לכם את המשחק "הברברים המתחזקים" המבוסס על שילוב בין קוביות מו"ד וכללי משחק הגולות.

ו"הברברים המתחזקים"

קאט ופייסט מהודעה ישנה-ישנה שלי במעמקי הפורום: מצרכים: קוביות, דף ועפרון, רצפה וקיר, מחשבון (אפשרי). שלב א: לוקחים את ששת הקוביות המוכרות, ומגלגלים אותן. מקבלים מספר (בין שש לשישים) ורושמים אותו על הדף. זו הדמות שלך. כמה שהמספר גבוה יותר, הדמות חזקה יותר. אפשר, אבל לא הכרחי, לתת לדמות שם כמו "דרקמור המחסל" או "זאלופו הנורא". שלב ב: מסדרים כמה קוביות (כמה שיותר - יותר טוב) במרחק של בערך 10 או 20 ס"מ מהקיר, על הרצפה. שלב ג: מתרחקים מטר-שניים, עם קוביית 20 ביד, ו"צולפים" איתה, כמו גולה, לעבר הקוביות שמסודרות ליד הקיר. שלב ד: אחרי שפגעת, בודקים את כל הקוביות שהעיפה הק-20 שלך, ומסתכלים איזה מספר הן מראות. מסכמים את המספרים (אפשר להיעזר במחשבון) ורושמים בצד. שלב ה: מסדרים מחדש את קוביות המטרה, והשחקן הבא צולף בהן, חוזרים על הפרוצדורה עד שכולם סיימו. שלב ו: כל אחד מוסיף את הסכום שהשיג בצליפות ל"מספר הדמות" שלו. מי שהוציא את המספר הכי גבוה, ניצח בסבב, ומסמן איקס (X) על דף הדמות שלו. שלב ז: ממשיכים לשחק עד שנמאס. שלב ח: מי שצבר 10 איקסים על דף הדמות שלו עלה דרגה - הוא עכשיו חזק יותר - הוא לוקח קוביית 6 (כי מאלה יש הכי הרבה בדרך כלל והן לא הלכו לאיבוד) זורק אותה, ומוסיף למספר הדמות שלו - התהליך חוזר על עצמו כל פעם שאתה צובר 10 איקסים על דף הדמות. משעמם? מפגר? פאתטי? אז למה יש כל כך הרבה אנשים שמשחקים כמעט ככה?

כן כן, לזה התכוונתי

בסיפור המקורי של קישון הוא כל הזמן עובד עליו וממציא חוקים חדשים, עד שקישון עצמו תופס את הטריק ושולף לו בסוף "בן גוריון" שזה הניצחון האולטמטיבי.

אגב, מי שאוהב את אמבר אבל לא מסתדר

עם השיטה המדוברת יכול לנסות את GURPS:AMBER, שמוצאת חינם אין כסף כאן

למעלה