ALONG CAME A SPIDER

arieltr

New member
ALONG CAME A SPIDER

סקוווווואאאאאאאאאץ', מיד מעכתי אותו בצורה הרמטית, סופנית בהחלט.

הייתם צריכים לשמוע את הצעקה של האדמונית הזו, בשביל להבין את גודל האימה.

רגע בעצם מה אתם עושים פה. סעו, סעו. נועו הלאה.

תנו להיות פה לבד, מציצנים שכמותכם.

* * * * * * * * * *

"יאס דארלינג, אני איתך."

"תסתובבי רגע, הם בטח בקטע של פרונט."

"מה? הקוקטייל שהכנת לי, אהה כן, לגמתי את כולו."

"מה איתך, את לא שותה? להכין לך?"

"שנייה, מסתובב לי הראש פתאום..." איפה הכורסא...

בבבבללאאאאארסססווווויישש..................%@#.........זזזזזבבבנגגגגגגגגגגגגגגגג!

* * * * * * * * * *

גרג: "טוב תרימו אותו מהר ותיקשרו, צריך לזוז, גם ככה ביזבזנו עליו יותר מדי זמן."

הנרי: "תפסיק לחלק פקודות. נמאס לי שאתה משחק אותה ה'מנהיג' שלנו."

קירה: "אני חושבת שאני שומעת נקישות בדלת..."

הנרי: "אמרתי לך לא ללגום מהכוס שלו. דינוזאור ירדם תוך שנייה ממה שעירבבנו במשקה הזה."

קירה: "לא לא, אני באמת שומעת נקישות הפעם."

גרג: "זה בטח ביל, נמאס לו להמתין באוטו. הנרי, תפתח לביל את הדלת ונוציא את הגופה."

* * * * * * * * * *

הדלת נפתחת..............

קליק קלאק...בוםםםםםם..........קליק קלאק...בוםםםםםם..........קליק קלאק...בוםםםםםם

עשן עולה מקנה לוהט...

* * * * * * * * * *

המשך יבוא. . .

arieltr

New member
כעבור שעתיים

"אהה מה, מה קורה פה? הראש...אחח..הראש."

רגע מי............. "קורט? זה אתה?"

קורט: "וואי גם את הראייה הם דפקו לך."

"לא לא, אני רואה, אבל זה עדיין קצת מטושטש. הייתי גמור בשעתיים האחרונות."

קורט: "שעתיים? אתה שוכב פה כבר יומיים."

"יומיים? הרי הייתי לבד עם נזירה אדומה אש"

קורט: "אשליות זה סוכר. הפלאג ניסו למסטל אותך בשביל עוד סיבוב. הרי יש להם עוד חומר"

"אהה..."

קורט: "מה לא שמת לב האדמונית הייתה חסונה בגב ובזרועות"

"עכשיו שאתה אומר את זה..."

קורט: "איך נפלת. זה היה הנרי עם פיאה."

"רגע אז איפה הם עכשיו?"

קורט: "אאאהההה....המממ....................בוא נגיד שהתפרקו."

"אחח...הראש...אחח"

קורט: "יש לך מזל ששמעתי בחנויות שלא קנית קראוט כבר חודשיים..."

"כן שסובלים הזמן טס..."

קורט: "...אז באתי לראות מה קרה לך."

"...ומזמן לא יצאתי מהבית."

קורט: "טוב תשמע, אני בדרך למסיבה. אם אתה רוצה לסדר הראש, בוא איתי"

"וואי באמת? אבל סמרטוט סחוט אנוכי..."

קורט: "בוא As You Are"

"אז אין שם די-ג'יי וכל החרטה האלה?"

קורט: "ככה אתה מכיר אותי?..."

קורט: "רק תיזהר מאדמוניות...."

* * * * * * * * * *

המשך יבוא. . .

Celluloid Hero

New member
ענק עד עכשיו

ואם זה ייתקשר בסוף איכשהו לגולשי חור התחת, יהיה עוד יותר ענק :)

arieltr

New member
האדמונית מסנוורת גם אותך אני מבין

התשובה מולבשת בדיוק ביניכם...

Celluloid Hero

New member
מת על אדמוניות

אבל מבלי לגרוע מהספין שהרכבת שם עם הנרייטה רולינס :) , בלאק פלאג הגיעו עם נשק אדמדם וקטלני בילט אין.

arieltr

New member
דולפין ושמו תשוקה

תחשבו לרגע מסיבה. פאנקיסטית. ופריקית בדרכה.
המולה אבסטרקטית מבולגנת לפרקים, עם פינות חשוכות ואפלוליות, שורות דיכאוניות של אנשים ומילים.
ופתאום עומד לו בחור (או שניים) עם מיתר אחד בגרון ובקבוק אלכוהול בידו, ומחליט לשיר למרות שאין לו מושג איך עושים את זה. לידו עומד עוד אחד שלא יודע לנגן אבל אוחז בגיטרה, כאילו הייתה קלצ'ניקוב, ולחלוטין לא מצליח לפענח את פירוש המילה מלודיה, רק נע על תדר של מערבל בטון שמכבס רעש לופיסטי משהו, או בקצרה: נוייז ממוחזר בכמויות ברוך השם קורט, הכל טוב תודה. מזל מהשמיים שלמוקיונים אלה מצטרף ליין באס בתפקיד כפול של עוגן וחלוץ. כי באמת שבמסיבה הזו לא חייבים תופים בשביל לדפוק ת'ראש. לא שאין.

לכל הטראנד המסיבתי המוזר הזה תוסיפו מכשיפה אחת, שמגיעה באיחור אופנתי שלוש דקות לאחר גונג הפתיחה, ודופקת הופעת אורח קצרה ומבריקה. ומעל לכולם, דולפין אחד שמקפץ לאורך כל המסיבה וחותם אותה בפינאלה, שדרומית להם בהוליווד יכולים רק לחלום עליה.
וכל זה שזור מצויין עם סנפיר עשוי תשוקה שממנו נשפך הקסם המוזר הזה, מן פקטור שהחברה האלה מייצרים. וזו מסיבת האנדרגראונדפאנקראוטפרנסיסקית שהנירווניסט לקח אותי אליה. כנסו כנסו כי טרם הייתם במסיבה כזו. איגי והפאנהאוס כבר בפנים.
ברוכים הבאים.

* * * * * * * * * *

כבר בכניסה למסיבה, קורט נעלם לי, כאילו נבלע בין כל עשרות האנשים שנמצאים פה. עוד הספקתי לשמוע אותו צועק שהוא הולך לחפש מרקר, כי הוא לא סובל להסתובב עם חולצות חלקות. go figure. לא שהרבה הבינו את ניצוץ הגאונות הזה גם כשהיה חי ובועט...

ואז המסיבה נפתחת – Ever – וואי איזו חגיגה פאנקיסטית. זה מתחיל, כמו כל התחלה, עם שריקה מלוכלכת וריף כבד אבל מרחף, תלוש ובלתי מזוהה כי זה לא באמת ריף. מצטרף ההוא שלא יודע לשיר וצועק עלינו עם המיתר היחיד שבגרונו "Ever lived a life that's real, Full of zest, but no appeal". חוסר זרימת הגרון זה תנאי הכרחי לפאנק. דמיינו לרגע את ג'רי סיינפלד צורח ומרים את קולו. אם ראיתם את הפרק שג'רי מתעצבן על ג'ורג' – הקול שיוצא לו מהגרון, יופי עכשיו תוסיפו על זה את הנוייז שברקע וקצת פלפל שחור.
ככה המסיבה נפתחת. והשיר ממשיך כמו מראה המשקיפה פנימה אל תוך האינדיבידואל הדיכאוני שבכל אחד מאיתנו "Ever look at a flower and hate it" וממשיך "Ever wish the human race didn't exist, And then realize you're one too" וואו. וכולם מלווים את השורות הדכאוניות במחיאות כפיים שהן למעשה אילוזיה משובחת שמצלילה על העובדה שאין באמת בשיר הזה קצב או מלודיה. פשוט אין. יש מחיאות כפיים שכאילו מכתיבות את הקצב והן, הן המלודיה העיקרית בסלט הזה. וזה זורם אש. בייחוד במסיבה מסוג זה.

וכך ממשיכה לה המסיבה עם הימנון מבריק Life Is Cheap, שאולי קצת פחות מתוחכם מקודמו אבל לא פחות טוב. העסק מתניע עם אקורדי בס אימתניים ואפלים במקצת שמגובים מיידית בחומת סאונד זוחלת במעגלים. ההוא שלא יודע לשיר לוקח צעד קטן אחורה ומפנה מקום לאורחת חד פעמית - מכשיפה שירדה אלינו זה עתה ישירות מטיסת הטירלול הליילית שלה, וכך שניהם מספרים לנו יחדיו על הקלות הבלתי נסבלת של הקיום חסר המשמעות שלנו כאן, שכעת זגוגית המראה מהרצועה הפותחת מופנת יותר החוצה כלפי החברה והכלל.

Feel so numb feel so dead
Just felt like someone hit my head
Like someone knew just what to do
Poison the masses catch the running few

People cling to things to make to make their lives seem real
Crawling like bugs at some fool leader's heels
Boasting of freedom when they're tied down with chains
It's time to give it up here comes the death rain

וכך המכשיפה בקסמיה נותנת את הטון, זורעת כשפים ומהפנטת אותנו, בעוד הבס-ליין חופר את דרכו במעגלים אינסופיים למוח שלנו, ששאר הצלילים מתקדמים בעצלנות מפוחדת כאילו יצאו מאלבום של חבורת ייקים שזה עתה חזרו מאתר חפירות שנתי. וגם הפעם הסתכלתי סביבי וכולם במסיבה מגרגרים עם הראש כי זה פשוט מנסר את אותם מבפנים, או שכמות הדציבלים פשוט ערפה להם את האוזניים. פתיחה מוחצת ונפלאה למסיבה הדכאונית קצת, פריקית משהו, אבל סופר דופר לופר בצורה מוזרה שכזו.

ופתאום נשמעת אזעקה. אני מתכופף בבהלה עקב נסיון העבר, אבל מיד מגלה שהסקפטיות חולפת במהירות כי המסיבה נמשכת ואין סיבה לדאגה, אנחנו בעיצומה של חינגה פאנקית מבולגת, ללא שום מלודיה ברורה שאפשר לזמזם בראש, רק לקפצץ במקום. וכך כולם קופצים ואני איתם "No tears wasted No sorrow no pity, No, no crying, no loss". כמעט נוצר אצלי הרושם שבעלי הבית פה בכלל לא איכפת להם אם אנחנו נהנים או לא, הם בקו שלהם קורעים את הגיטרות ומיתרי הקול, מסמנים איקס אחד גדול על המושג מלודיה, והם כנראה יודעים שזה אשכרה עובד. וכך הם ממשיכים ופורסים את משטחי הנוייז שלהם מולנו, כאילו בוחנים אותנו לקראת הפצצה שהם עומדים להטיל בפנינו עוד שנייה.

ואז זה מגיע. ארבעתם נעמדים בשורה אחת, עושים תנועה מוזרה מעולם השחייה, או עולם השתייה, וקופצים ראש ישר לתוך ריצפת הבטון.
מה אני אגיד לכם, פשוט נפער חור עצום בבטון והחברה נעלמים לתוכו, אל מעמקי האוקיינוס ומושכים את כל המסיבה איתם מטה ומטה. כל המוסיקה עד עכשיו הייתה רק הכנה למסיבה האמיתית שמתרחשת עמוק עמוק בפאסיפיק מתחת להריסות של אטלנטיס רקורדס. או משהו. כל שורה כאן מושרת לא רק ע"י הסולן אלא נתמכת גם בכובד האטמוספירות שעמקי האוקיינוס דוחס אל עומק ראשינו. אוף איזה חושך. דגים נאדה. אפילו הכרישים ברחו.
ואז מבלי ששמנו בכלל לב, הסולן נעצר, אבל מעגלי הרעש ממשיכים וממשיכים, שמישהו חייב להודות שמדובר פה ברצועה דיסלדורפית מהכבדות שזלגו מגבולות הממלכה. ובתוך כל הלופים האימתניים האלה אפשר להרגיש, בדקה החמישית למשל, את זרמי האוקיינוס סוגרים עלינו מכל כיוון כאילו היו הוריקן תת-ימי שבולע ושואב לתוכו את כל היצורים שעוד חיים במעמקים אלה, והמסיבה על סף תהום ועוד צוללת הלאה.
"The lights have all gone out" מכריז הקפטן. וזה בדיוק ככה.
ושם במעמקי תהום המלתעות, איפה ששום יצור חי לא ראה נורה דולקת, שם נוצרה לה מפלצת חדשה לחלוטין. פאנקראוט. וזה הגרוב שלה. והיא אוכלת את לוך נס בלי כרוב.

לאחר שמתאוששים קלות מהיווצרות מוטציית המעמקים המסיבה חוזרת לאזור חיוג חמצן, שבו אפשר לנשום קצת יותר בנינוחות.
כלומר ליין באס ותופים מרקידים מישטח נוייז, שבמקביל ההוא שלא יודע לשיר, ספק שר, ספק מדקלם, ללא ספק מזייף. אבל היי, "That's the way of the world".

ואז מגיע הרגע הלא צפוי של המסיבה. לא, האדמונית מהפתיחה לא חוזרת למרות השריקות שברקע. אבל הגיטרה מתחילה לשרוק וברקע הבאס מתניע את העיניינים, ומשום מה, עוד רגע, הכל יהפוך כמעט אופטימי. ז'תומרת זה לא שהם פתאום יודעים לנגן, או שהגיטריסט מצליח להוציא מלודיה חס ושלום. אבל משהו משתנה.
I too have sung death's praise
But I'm not going to sing that song anymore
Yes, I've figured out what living is all about
It's life! life!
Life is the only thing worth living for

אופטימיות על משטח המציאות הדיכאונית. אשכרה מפתיע. בייחוד לנוכח כל שורות הדיכאון שעברו עד כה. כן, מסתבר שגם ללא מלודיות ברורות או סולנים שנועדו הממ...לזמר, עדיין שווה להישאר בסביבה. מרענן בהחלט.

הנוייז במוח בעיצומו כשההוא שלא יודע לשיר מסתכל עלי ושואל אותי "איזה שיר היית רוצה לשמוע עכשיו?" "משהו ספציפי?" "anything?". נפעמתי פיתאומית. כרמלה, אורחים הגיעו. ת'אמת האינסטינקט רצה לצעוק "משהו עם מלודיה" אבל לא היה אומץ...אז נפלט לו "nothing". עכשיו בחיי שזה נפלט בשקט ועוד עמוק בחדר אחורי בראש שלי, אבל הצרוד משום מה שמע את זה והתחיל להרביץ באימפרוביזציה פרי מוחו הקודח:

Nothing, nothing, nothing, nothing
You don't care so you say, 'cause it's
Nothing, nothing, nothing, nothing

קבור תחת מפולת שלגים ומתקפת תופים הפכתי לבן ערובה של חיוך מבוכה כולי מהכבוד שנפל בחלקי לעזור בלידת הגראנג' נויז-רוק הזה. או לפחות הימנון נוסף בן 2 דקות בו הם מנפצים את עצמם על הבמה ועפים לכל זרועות המסיבה.

מכאן זה ממשיך ונע במהירות הברק באופן שכמעט מאפשר זיהוי של מלודיה ברורה, אבל רק כמעט. ואולי מסתבר שהחברה האלה כותבי

arieltr

New member
דולפין ושמו תשוקה - המשך לסוף

.....מכאן זה ממשיך ונע במהירות הברק באופן שכמעט מאפשר זיהוי של מלודיה ברורה, אבל רק כמעט. ואולי מסתבר שהחברה האלה כותבים, מלחינים ומבצעים תוך כדי המסיבה "Who cares anyway? Who listens to what I say? This song rhymes and we play it in time" החברה שרים פה והכל בטיסה של קצת פחות מדקה וחצי שהן למעשה גשר קצר ומהיר לחצייה שמוביל אותנו לתא השיגור של מסמר סוף הערב, וזה וואחד מסמר שנועל ומעיף את כולם אל על.

וכך שמונה הדקות שנועלות את המסיבה הזו, הן נטו פצצת אחו'שלוקי לגוף ולנפש. פצצה שמשוגרת על ידי דולפין על אסיד, שמעיפה את כל החוגגים לשמיים בפינאלה שסובב את עצמו מהשנייה הראשונה וככל שהדקות עוברות לא עוצר.
כאילו מישהו שם החליט לקחת את כל המציאות המפוקפקת מסביבנו, את כל מעמקי הדיכאון שכרוכים בהיות האדם קיים, את כל חוסר הרגישות האינסופית שקיים בעולמנו, ולערבב את כל הקיפאון הנפשי הזה לקוביות קרח, שיתמוססו עם ג'ק דניאלס וקצת רום בגיגית אחת ענקית ולמזוג לכל המסיבה המטורפת הזו ישר לגרון המשוגעים.
ובמרכז השיגעון יש חפירה דואלית של דולפין וסקסופון שרוקדים פה וואלס באופן הכי ביזארי שיכול להיות. ולא יכול להיות יותר מתאים, שבדיוק כעת, ההוא שלא באמת ידע לשיר לאורך כל המסיבה, רק מדקלם הלוך ושוב שורה הזויה אחת בלבד ומתבל אותה במספר צעקות שפותחות את דלתות היקום ומפיצות את המסיבה הזו לכל קצוות התבל.
Sex bomb (my) baby - yeahhhhhh
האלכוהול, האלכוהול.
בטח הנרי שוב עירבב משהו בפנים, כי כולם הפוכים...
וככה הכל מסתובב ומסתובב ומסתובב כמו הוריקן ששואב את כל הקיום שלנו ומוציא מתוכו עולם חדש שאף אחד מהנשאבים במסיבה הזו כבר לא מודע לכלום.
ה-FUNHOUSE הזה חייב להיות קלאסיקת מסיבות האנדרגראונד כי לגמור אלבום פאנק עם שיקוי כזה ארוך וכזה מהנה זה וואחד ביג פאקינג וואבוס...

arieltr

New member
Party Credits

Songs:

1. Ever – 2:59
2. Life Is Cheap – 3:55
3. Shed No Tears – 4:24
4. I (Saw You) Shine – 8:31
5. Way of the World – 4:21
6. Life – 4:44
7. Nothing – 2:19
8. Living for the Depression – 1:23
9. Sex Bomb – 7:51

Band:

Will Shatter – the one who doesn’t know how to sing but plays awesome bass
Bruce Loose – another one who doesn’t know how to sing but plays excellent bass
Steve DePace – the drum man
Ted Falconi – the one who pretends to play guitars but produces fuckin’ great noise
Flipper – the dolphin who wraps the party to outer space

Album – Generic Flipper - 1982

Celluloid Hero

New member
שמע סידרתי אותי פה..

הנה אני חורש לי על אלבומים של גולשי חור התוכעס, מתכונן לי למסיבה מטורפת שהולכת להיות פה, ואתה בא ומפיל עלינו את הפליפר. אלוהים, זאת המסיבה הכי כבדה וחשוכה שיכולת להזמין אותנו אליה. אבל שמע, זה מאסטרפיס, אלבום אשכרה גאוני. עם אפס פיספוסים (טוב קשה לפספס, כמשמצמידים לך ככה לרקה..) .ועלית על כל ניואנס חשוב בו, ותיארת הכי טוב שאפשר לתאר אלבום שאין לי מושג למה מישהו יירצה לתאר אותו :). אבל עשית את זה באמת אבל באמת ענק. ללא ספק אחת הסקירות שאני הכי נהנתי לקרוא על גבי דפי, וארכיון הפורום הזה. RESPECT.

על האלבום GENERIC , צריך לומר, הוא ההפך המוחלט מהטייטל שלו. האלבום הזה היה מקבל את הכבוד של אלבום הנוייז-רוק הראשון, אם הוא לא היה כל כך הרבה דברים חוץ מזה. קראוט-פאנק, פוסט-הארדקור, פרה-גראנג'. זה פשוט תמהיל סופר מקורי. וסופר דכאוני. מי שמגיע לאמצע של SHINE ולא חושב לשלוח יד אל עבר האקדח הדמיוני שלו, כנראה לא בן אנוש. הם באמת כלאו את התחושות הכי אובדניות והכי אפלות, והכי סופניות שמישהו הצליח ללכוד במוזיקה. והם גם הצליחו לגרום לך לשמוע את זה ולהנות מזה. ופה גם ציינת נכון- הבס. הבס הוא ה HOOK. אם כי הרפטטיביות שלו, היא האלבום הזה באמת .והתחושה של חובבנות מוזיקלית מוחלטת. והגיטריסט הנוייזי שלהם, שהוא האבא והאמא של כל ה COWS שיבואו בהמשך. נוייז יכול לעשות כל מני דברים, פה הוא מאחד כוחות עם הדיקלומים הנוראיים (גאוניים) של הסולנים/ליריקנים/בסיסטים (יש שניים -ברוס לוס, וויל שאטר, שאטר הוא הדכאוני עוד יותר מבין השניים), ליצור תחושת קלאסטורפוביה ,אימה, ורצון עז לקפוץ מהחלון.

ומי שחושש, שהיו עוד הרבה להקות בראשית האייטיז כמו פליפר, אני יכול להרגיע אותכם, ולהגיד אחרי שלומדים על הארדקור, מבינים עד כמה התשובה היא לא. זאת האנומליה. החבר'ה שנגנו לאט, מפחיד, כבד וגראנג'י, כשכולם ניגנו סופר-מהר. והיו גם בחיים מפחידים איטיים כבדים וגראנג'יים. ועדיין הדכאון של פליפר נשמע לי אינטנסיבי לא פחות מהצרחות הכי איומות שיצאו לבאד בריינס מהטחול המנוקב של H.R. זה הארדקור בצורה שאף אחד אחר לא ידע להתמודד איתה לפי כן, למעט אולי בלאק פלאג בטרק אחד או שניים של דמאג'ד. השתקפות מוחלטת של העולם החיצוני, ללא שום סינון, או הבעת התנגדות. קחו את החיים כמו שהם, ותנברו בקישקעס שלהם כמו שפליפר נברו בהם. לא סביר שתגמרו אחרת מויל שאטר, או כמו המעריץ- קורט קוביין (אגב, גם קריסט נובוסליק היה מעריץ גדול ואפילו הצטרף ללהקה לפני כמה שנים, כנראה בחזקת "אם אתה לא יכול להרוג את עצמך, את תצטרף אליהם"). או כמו שהאלבום הזה נגמר. בפריק אאוט מוחלט. אבל הם כן טעו במשהו אחד- " life is the only thing worth living for ", השורה הכי אופטימית מהשיר הכי אופטימי פה, שהיא בעיני בדיוק כמו להגיד- אין שום דבר לחיות למענו.
כי לפחות לנו יש את פליפר.

arieltr

New member
עלול להרגיש כאילו עשיתי מצווה

כלומר כל מישהו אחר שהיה מתחיל לחרוש על אלבומי המחוררים בתחת, ועוד בגללי, ועוד בציפייה, הייתי מרגיש כאילו גרמתי לו נזק בלתי הפיך.
אבל אם זה אתה...אני אפילו מרגיש טוב עם עצמי כי אני בטוח שנהנת

בכיף. עלי. תעשה עוד סיבוב, זה יהיה שמיש...

לגבי הפליפר, הוא היה על הכוונת שלי מאז עשיתי היכרות עם SHINE בהמלצות הפאנק שעשית, אז אתה וודאי יכול להיות בטוח שכשמצאתי אותו בחנות, (אפילו בויניל ראיתי את זה פה) הייתי דרוך ואקטיבי.
ללא ספק אלבום ע נ ק, סדר השירים בו עובד מצויין, כל השירים בו מעולים ואני מסכים שאין בו אפילו שנייה אחת של נפילה, אפילו לא מעידה קלה. מאוד מפתיע ולא ג'נרי, כי אם זה היה פאנק 3 אקורדים הסיכוי להתחבר אצלי היה נמוך.
מאוד מעניינים החברה האלה, ולפני מספר ימים פוענחה המיסתוריות שאופפות את יכולת הנגינה של פלקוני על הגיטרה. הוא (אגב גדול משאר החברים במספר שנים) שירת, טרום פילפר, בצבא האמריקאי, שם בעקבות כל הפיצוצים והיריות הלכו האוזניים והמלודיות, והנוייז החליף כל צליל הרמוני... יש מצב שקראתי את זה בחוברת המצורפת לדיסק איפה שכריס נובוסליק הוריד שם מילים, אבל יכול להיות מקום אחר. גם הבס באלבום הזה פשוט מהמם.

לגבי קוביין

arieltr

New member
נובוסליק לא הכי רחוק משאטר במראה...

בייחוד עם חושבים על השנים שעברו להן.

ראיתי את האלבום שלהם עם כריס בחנות. לא שמעתי. מכיר אותו?

Celluloid Hero

New member
וואלה לא.

רק עכשיו אני מגלה שהם הוציאו עוד אלבום אולפן עם הליינאפ המקורי (gone fisihin זה נקרא). אותו אני צריך לשמוע הרבה לפני.

gone fishin' אלבום מופת!

אלבום הפוסט פאנק של פליפר, אם תרצה. מופק יותר טוב מג'נריק וגם יותר מלודי (באופן יחסי לפליפר, כן?) - אם אתה מכיר את המלווינז, אתה כבר מכיר שיר בלתי נשכח אחד מתוך האלבום הזה:
http://www.youtube.com/watch?v=xFyEnCCNRPI

לא פחות חובה, לדעתי, האלבום החי הכפול public flipper limited, שמציג את הטירוף בהתגלמותו (עם הרבה שירים שלא מופיעים בשום מקום אחר), כי בסופו של דבר את הקטע של פליפר מבינים הכי טוב בלייב. השם, למי שתהה, הוא נקמה בג'ון ליידון שגנב מהם (לטענתם) את הקונספט הויזואלי של ג'נריק עבור album של p.i.l.
ted falconi rules, ok?
http://www.youtube.com/watch?v=tB6rAyYJ9t8

ואם כבר אז כבר, כדאי בהזדמנות לשים יד גם על אוסף הסינגלים, קטעי אוספים, אאוטייקים ושות', !sex bomb baby ולו רק בשביל השיר הכי המנוני ו- "מיינסטרימי" (שוב, באופן יחסי) שפליפר אי פעם הקליטו:
http://www.youtube.com/watch?v=G9gTcxrGIyY

זהו, סיימתי לחפור.

arieltr

New member
יופי של חפירות

לפי מה שאני שומע מסאקרפייז הגיטרה של פלקוני די מצטרפת לקו של הבאס והתופים ולא חותרת מעליהם בנוייז מעורבל כמו ב GENERIC
מצד שני יכול להיות שזו העובדה שהצלילים האלה יוצאים מתוך הרמקולים של המחשב והאיכות היוטיובית גורמים לרושם שקיבלתי. הכמעט מלודיה הזו נותנת בטעות את הרושם שפלקוני יודע לנגן על הגיטרה בעוד שהכוח שלו בג'נריק, לטעמי, זה הנויז המעורבל שאשכרה מונע מלודיות או ריפים ברורים לאוזן לפחות בשמיעות הראשונות.

הלייב לינק כבר נשמע נוייז גולמי כמו שהוא יודע (לא) לנגן על הגיטרה באופן הקודח מג'נריק. העטיפה הנהדרת מראה את סיבוב ההופעות באיסט קואסט להבנתי.

אל תדאג, גם פה לא חסרות מערבולות נויז

כמו בשיר הזה למשל:
http://www.youtube.com/watch?v=0wvnt6fx8rQ

אני חושב שהדרך הכי טובה לתאר את האלבום הזה היא דווקא באמצעות התיאור שלך לג'נריק. אם ג'נריק, שעם כל האקזיסטנציאליזם, ניהליזם ושאר האיזמים שלו, נשמע בסופו של דבר כמו מסיבת שיכורים כייפית ומטורפת, אז gone fishin' הוא ההתפכחות האיטית והמייסרת של היום למחרת. האלבום הזה יותר אמנם מופק הרבה יותר טוב מקודמו, אבל גם יותר ארטיסטי ונסיוני, ולאוזניי לפחות, גם יותר אפל ומדכא. כך או כך, לדעתי הוא שמיעת חובה לצד ג'נריק, דווקא בגלל שמהרבה בחינות הוא ההיפך המושלם לו. מקווה שזה נשמע הגיוני....

העטיפה של public flipper limited לא סתם מראה סיבוב הופעות, אלא מהווה לוח למשחק שמדמה טור ממוצע של פליפר ברחבי כל ארה"ב (המפה ממשיכה גם בחלק האחורי של התקליט וגם בתוך הגייטפולד). לאלבום מצורף אינסרט ובו מודפסות כרטיסיות מוכנות לגזירה שמתארות כל מיני תרחישים מחיי הטור שמזכים את השחקן בנקודות (או בהורדת נקודות), בהתאם לתרחיש.
דוגמא לתרחיש חיובי: will gets free drugs - plus 15 points
דוגמא לתרחיש שלילי: free drugs turn out to be scary diet pills - minus 10 points
וכו'.

גם העטיפה של gone fishin' היא מהזן האינטראקטיבי, כשניתן לגזור ולהדביק מתוך העטיפה דגמים של חברי הלהקה והואן הנאמן שלהם.
גאונים.

arieltr

New member
לגבי קוביין

עברתי על ספר שיש לי עליו לפני מספר שבועות, וזו תמונה ממנו שתפסה את עיני.
יושב ככה במיטה עם פיג'מה.
מה שקפץ לי לעיניים הייתה דווקא החולצה שמתחת, שים לב...
ואז ניזכרתי שהיא תמיד הייתה שם בקליפ של COME AS YOU ARE

אז תחזור לקליפ ו'סתכל טוב טוב.
התמונה של קורט בפוסט השני לקוחה מתוך סשן ההקלטות לווידאו הזה, ובה כבר אפשר לראות בבירור את פליפר מתחת למעיל עור

Celluloid Hero

New member
וואלה לא שמתי לב אפילו

יש תמונות שכדאי להגדיל, אבל יפה שהכל מתחבר לי עכשיו :)

עכשיו גם תראה איזה יופי, יצא שיש לנו שירשור על קורט ונירוונה ממש מתחתינו, כלומר 5 אנשים בפוטנציה שעשוים להתעניין באלבום הזה שאנחנו חוגגים עליו. מעניין אם הפיתויים ששמת שם יימשכו אותם, אם כי,אני די מהמר שלא. בכל זאת צריך לעבור איזושהי דרך בשביל להעריך את פליפר. אחח, אם רק היו להם מלודיות...

arieltr

New member
אגב צלולייד, את הקנייה הראשונה השנה עשיתי

לפני שבוע, שמצאתי חנות נחמדונת פה בעיר.
הרביעי של פאוסט נצפה משוטט שם, אבל למירב ההפתעה, אני יצאתי מהחנות לא איתו - אלא עם..............

גרג סייג'

למעלה