AIT : Auditory Integration Trainin

המלצתי על ABA

כי אני יודעת מה זה ABA וכשאני ממליצה אני תמיד מסייגת את דברי לגבי שכמו בכל שיטה אחרת מה שהכי חשוב זה אישיות המטפל ודרך שבה משתמשים בשיטה

TikvaBonneh

New member
וצריך לקחת מנחה מוסמכת עם ניסיון מוצלח

עם ילדים בפרופיל דומה לילד שלך.
עם הילדים שלנו חשוב לעבוד כמה שיותר נכון. עם ילד רגיל לא קרה אסון אם עושים כמה טעויות בחינוך, אפשר להחליק את זה, עם ילד בספקטרום צריך להיות מכווננים במאה אחוז.

נכון מאוד

דר עומר

New member
את יודעת ענת

גם הכניסה הקתולית פחדה נורא מה ״מדע״ ועל כן נכסה אותו לעצמה. היום איש כבר לא יכול לנכס לעצמו את המדע (למקרות שיש בהחלט כאלו שמנסים).
לא כל מה שמדעי הוא מסוכן. בדיוק כמו שלא כל מה שאינו מדעי בטוח.
אובי וואו קובי אמר פעם שרק סית׳ עוסק בערכים אבסולוטים. אז נכון, זה היה בגלקסיה רחוקה רחוקה, אבל גם כאן נכון לומר שטוב ורע, בטוח או מסוכן, יעיל או מזיק, לא נקבעים על פי מידת ה״מדעיות״ ( מי מחליט כמה מדעי משהו?) אלא ע״י השימוש שעושים במידע! להתעלם מהמידע זה בד״כ הדבר היחיד שלא נכון לעשות.
דעתי (תודה ארגנה על הסיומת)...

גור42

New member
אין שום קשר בין התגובה שלך למה שענת כתבה

למה, תגידו לי, למה אנשים חייבים להגיב מתוך איזה רפלקס במקום אשכרה לקרוא את מה שהבן-אדם השני כותב ולהגיב לעניין?

וא-פרופו הכנסיה הקתולית, כפייה ופחד מכל דבר שסוטה מהסטטוס קוו: אני לא צריך לספר לך איזו קבוצה של אנשים ממלאת את התפקיד הזה היום (ולא, אין להם שום קשר ל"מדע", למרות שרבים מהם ואף רבים ממתנגדיהם חושבים בטעות אחרת)

arana1

New member
חוסר הקשר מייצג את חוסר היכולת לחולל הקשר

גם לדעתי בהחלט כדאי לשים לב למאפייני הדיאלוג כעדות או אינדיקציה לטיב התפישות שהצדדים מנסים לקדם(נדמה לי שזה גם הבסיס לפילוסופיה היוונית,לפחות לצד הטוב והחכם שלה)
וזה לא מקרי שדווקא אלא שנחשבים למבולבלים ואסוציאטיבים וחסרי שפה נמצאים לא פעם מסוגלים לקיים דיאלוג קוהרנטי יותר

galitkm

New member
*אובי וואן קנובי קוראים לו

להתעלם מהמידע, אף אחד כאן כולל ענת לא אמר שזה טוב, אני חושבת שהנזקים מתרחשים כאשר משתמשים במידע בצורה פזיזה, חסרת אחריות ולא נכונה. וזה לצערנו משהו שהרבה אנשים נתקלו בו כשהם חיפשו טיפולים ופתרונות עבור ילדיהם. עד כמה שידוע לי, מתוך הידע והנסיון הצר והמוגבל שלי, ככל ששיטת טיפול פולשנית יותר, ככה היא עלולה להזיק יותר, או אולי יותר נכון להגיד ככה הנזק שהיא עלולה לגרום יותר גדול. יש מקרים בהם אפשר להצדיק לקיחת סיכונים מסוג זה, למשל כאשר מחפשים טיפול עבור מישהו חולה במחלה מסוכנת או שנחשבת חשוכת מרפא. יש אנשים שסבורים שאוטיזם, או בעיות שיש לאוטיסטים, זה לא משהו ששווה לקחת סיכונים כאלה, כשמנסים למצוא דרכים לשפר את איכות חייו של אוטיסט

שלומות0

New member

ככל שמתעסקים יותר במחקרים על מנת לנרמל, כך גורמים שיבוש יותר גדול לחלק שהוא נורמלי אצל האוטיסיט{ומה שנחשב ללא נורמלי אצל אנשי המקצוע}

ormbn

New member
קשיים בויסות

הבנתי בגדול את מה שאמרת וגם מה שארנה אומר.
ואני כן רוצה לשאול אתכם,מהמקום שלכם (במקרה זה אני פונה אליך) מה יכול לוסת את השמיעה?
זה נראה שהמוח מוצף לחלוטין ולא יכול למצוא רגיעה.
אני חייבת לציין שכשאין טיפול יש המון תיסכול (אצל הבת שלי) ואני לא אכנס לפיתרון הזמני שמצאתי.

שלומות0

New member
לדעתי

מניסיון אישי רב שנים עם ילדה שסובלת מבעיות של וויסות ובעיות קשות,
וחיבור לאשת מקצוע שאני בוטחת בה ואני לא בוטחת כל כך בקלות,
רק הרגעת הגוף וכניסת הגוף לרגיעה עוזרת גם לווסת את השמיעה.
השיטה להרגעת הגוף היא במה שאת מאמינה, אם את מאמינה בתרופות זה פיתרון טוב, אם את מאמינה בשיטות טיפוליות
כמו הרפיות, יוגה, סנוזלן זה גם טוב..
שהגוף רגוע אז גם הנפש רגועה ואז כל הנושא הוויסותי משתפר בצורה משמעותית..

ענתנוי

New member
הבעיה היא לא וויסות

אלא איזון.
ההצפה נובעת מחוסר יכולת למצוא משמעות, הרמוניה, במידע - להבין את התבנית שלו.

ולדעתי, לא מדובר בהצפה שמיעתית אלא נירולוגית - כי אצל אוטיסטים יש מיזוג של מידע בין כל החושים. הפרדה בין החושים יכולה רק להזיק ולהחמיר את הבעיה, כי היא מנתקת הקשרים ומקשה עוד יותר על מציאת התבנית השלמה.

זו בעיה של סדר/אי-סדר ואוטיסטים שמנסים לעזור לעצמם מחפשים תבניות סדר חדשות שיכולות להתאים להם - מכאן הצורך לסדר צעצועים בשורות, להזיז חפצים ולסדר את הבית מחדש, להתנהג בצורה אובססיבית-חזרתית, להתנדנד או להסתובב במעגלים ועוד.

הפתרונות כוללים:
פתיחת חסימות - הקושי במציאת משמעות נובע לעיתים קרובות מהפרדה תקשורתית ומחסור במידע - זה כמו פאזל שחסרים בו חלקים. המוח לא יודע איך להגיב כי הוא לא מבין את התמונה השלמה, אז כל המערכת נכנסת לסחרור ויוצרת "מערבולת עצבית" במקום תגובה מתאימה.
תמיכה סביבתית - יצירת סביבה "מסודרת" מבחינה אנרגטית - מוזיקה יכולה להתאים מאד או בריכה שקטה - כדי להפחית את הרעש הסביבתי, ולאפשר למוח "להיאחז" במשהו.
תקשורת פתוחה - את זה הכי קשה להסביר, למרות שזה הטיפול העיקרי. אוטיזם זו שונות נוירולוגית ולכן במצבים שונים הגוף מגיב אחרת ואנשים מפרשים את ההתנהגות האוטיסטית בצורה שגויה. הפער בין הביטוי האישי לתגובה המתקבלת מהחברה יוצר "אזורי מערבולת" שיכולים "להתלכד" בפתאומיות ולהפוך להצפה. הפתרונות האפשריים הם הכשרה של הורים ומטפלים שתעזור להם להבין טוב יותר את התגובות ה"אוטיסטיות", סביבה חברתית "אוטיסטית" (לא סתם קבוצה של אוטיסטים ביחד תחת ניהול נט"י) ותקשורת עם בעלי חיים.

וכמובן - לתת לילד חופש ביטוי רב ככל האפשר כי את המשמעות האישית קל יותר למצוא בתוצרים שלנו, שמשקפים אותנו. אנחנו יכולים לזהות את השגיאות, חסימות או מערבולות שלנו בציורים שלנו, במוזיקה שיצרנו וכ"ו. חופש ביטוי אמנותי, אקדמי וחברתי משמש כבסיס לאבחון וטיפול עצמי.

טיפול AIT היה מצויין אצלנו עשינו מזמן

היי,
בזמנו עשינו טיפול AIT אצל לורי ברעננה והיה מעולה, מאד יעיל ועובד לאורך חודשים. כמובן שכדאי לחזור על הטיפול שוב, כי כמו חדר כושר, אם את עושה שבוע ולא משמרת, זה לא נשמר.
הכי טוב לשלב טיפול AIT עם מתן של אבץ מונומתיונין שנספג אל תאי מערכת השמיעה ועוזר בויסות שמיעתי.
בלי קשר לויכוח, מה עוד צריך לטפל באוטיזם, הנושא של ויסות שמיעתי חשוב מאד אצל ילד רגיש ואצרף לך פוסט ישן שלי בנושא.
בברכה, תלמה קינן

והנה התגובה שלי מ2004 המלצה חמה על הטיפול

המלצה על טיפול AIT כשהילדון היה בן 3.5 היה מאד מוצלח
כיום לורי איננה עובדת יותר בתחום אך לדעתי יש את ריקי בר נוי שעובדת בשיטה בהרצליה והיא נותנת קבלות שאפשר לקבל החזר חלקי מהקופות

אכן השיטה עובדת אך יש כמובן גישות נוספות ואני ממליצה מניסיוני על שילוב עם מתן אבץ מונומתיונין

שלומות0

New member
שאת כותבת מאוד יעליל למה את מתכוונת?

האם את יכולה לכתוב כאן שילד שהלך שנים עם אוזניות ולא יכל לסבול שום סוג רעש , מהטיפול הזה לגמרי יוצא ?
האם אחרי הטיפול הזה הוא ישמע רעש אזעקות של רכבים, גרירת כיסאות שהיו מוציאות אותו מדעתו והוא יהיה לגמרי רגוע? האם זה המצב? הטיפול הזה גורם
לתחושות שציינתי ודומות להן להעלם? להתמתן?
מה זה מאוד יעיל?

מאד יעיל אומר שרעש לא מכאיב לו והרגישות יורדת

שלום לך,
ילד שהולך שנים עם אוזניות ולא יכול לסבול שום רעש צריך לקבל טיפול כוללני של ויסות חושי ולא רק טיפול שמיעתי. הטיפול המדובר עוזר בוויסות שמיעתי באופן ניכר אך לאזן דורש עבודה מתמדת ולא רק שבועיים באופן חד פעמי.
בילדים עם רגישות שמיעתית גדולה במיוחד צריך לשלב תוספי תזונה כמו אבץ מונומתיונין שקיים אצל חברת Douglass בארה׳ב ומתן מסודר שלו עם בשר בארוחות פעמיים ביום, יחד עם טיפול לוויסות חושי, יעזור לו להתגבר על הרגישות. אצלי בקליניקה אני משלבת שינוי תזונתי, טיפולים של מוח אחד, דיאטה סנסורית ותרגול.
חשוב לזכור שכל טיפול להפרעה משמעותית עם מרכיב רגשי, דורש גם התייחסות רגשית ולא רק חושית. אני משלבת טיפול אנרגטי לוויסות רגשי.
בברכה, תלמה קינן

שלומות0

New member
השאלה שלי הייתה

אחרת, זה שיש שיטות שאנשי מקצוע ממליצים אני יודעת ומכירה , ואני כאם אבחר במה שנראה לי מתאים, אם יבטחו לי
ששיטה מסויימת תעלים את הבעיה, או תוריד את הבעיה בצורה משמעותית, אז השאלה שלי היא האם את יכולה להבטיח לי
שהטיפול הזה מוריד בצורה משמעותית את הרגישות? כי הרגישות יורדת גם בשיטות אחרות!

ציפולי

New member
אנחנו עשינו את זה בעצמנו

דרך האתר הזה:
http://advancedbrain.com/the-listening-program/the-listening-program.html

הטיפול היה יעיל ביותר, כנראה, כי נראה שבעקבותיו הופחתו למינימום חרדות מרעשים ולילד רווח מאד. גם הדיבור השתפר. כמובן, בגלל שתמיד עשינו עוד דברים במקביל, אין לי הוכחה שדוקא הטיפול הזה הוא שהוביל לשינוי, אבל כך זה נראה לי.

הטיפול ארוך ותובעני, עשינו מספר פעמים, ותמיד בליווי צמוד של מרפאה בעיסוק. אני לא יכולה לדמיין טיפול כזה בלי מרב"ע צמודה, שתהיה ממש בקשר יומיומי לכל מקרה.

בכל אופן הילד נהנה מזה, וכבר כמה זמן שהוא מבקש "לעשות שוב עם האוזניות". אז נראה שבקרוב נעשה עוד סיבוב

למעלה