ADHD

zsason

New member
ADHD

ילדי(6) אובחן עם ADHD ברצוני לתת לו משהו שיעזור לו להרגע ולההיות יותר מרוכז אך לא תרופה אלא משהו טבעי והייתי רוצה יעוץ בנושא או אולי איזה טיפ איפה לחפש ומה

ADHD זה סיפור מסובך...

אני מבין את הרצון למצוא מוצר-מדף שיפתור את הבעיה, אבל לצערי פשוט אין כזה. לעומת-זאת, בשיטות כמו רפואה סינית, הומיאופתיה, קינסיולוגיה ועוד - יש כלים לעזור. הבעיה שלא מדובר במוצר מדף, אלא בטיפול - שמתחיל בפגישה עם מטפל טוב, ממשיך בטיפול או סדרת טיפולים, והרבה פעמים כולל שנחיות לשינוי תזונתי.

אתה מאד תקיף בדעתך דוד

פסיכותרפיה אוניברסלית, מוח אחד, EMF ושיטת סילבה מציעים פתרונות יעילים השומרים על 'המתנות' של האונה הימנית הפעילה פעילות יתר ובו בזמן מביאים לכללמשוב המאזן את הפעילות בין האונות ומביא להתפתחות והגשמה עצמית הרמונית יעילה. הנ"ל עשוי להיות טיפול אחד או יותר תלוי איזו שיטה מחליטים ללכת אליה. לא מוצר-מדף דוד אלא שיטה אנרגטית יעילה. ערב טוב

מאיר72

New member
טוב אסתיה כולם יודעים

שאת קוסמת והשיטה שלך היא הטובה ביותר, כיוון שדויד בור ועם הארץ סילחי לו. תודה

freearth10

New member
למרות שהשפה מאוד צורמת

גם לי קצת קשה להאמין שטיפול בודד יכול לרפא גוף ונפש פגועים שהadhd הוא רק אחד הביטויים שלהם. את יכולה לספר לנו על מקרה של ילד עם בעיות קשב וריכוז שטיפול בודד החזירה לו את המיקוד והריכוז ובאיזה שיטה טיפלת? ומה עומד בבסיס אותה השיטה? אשמח על כל הארה, מאיה

מאיה אם את מעוניינת עבור

אם את מעוניינת במידע על טיפול אנרגטי זה עבור עצמך או עבור ילד שאת מכירה, כולל אוטיסט, דיסלקט והפרעות לימוד וקשב, את מוזמנת להתקשר אלי ואתן לך טלפונים של הורים עם ילדים ששחרור ההולוגרמות והלחצים המגנטים עשה שינוי מהיר ונראה לעין. זה אכן על פי רוב טיפול אחד, לא בגלל שזה תמיד היה אחד אלא שבמקום ארבעה טיפולים של רבע שעה אני מבצעת אותם יחדיו בשעה אחת וחוסכת לאנשים עלויות נוספות, זמן וכו'. כל זאת לאחר שבדקתי בתאום עם הילרים, ששלחו אנשים לטיפול הזה, שעבודה של שעה אין לה השפעות לואי מעיקות. שבת שלום אסתיה

כל השיטות שציינת יכולות לעזור - אבל

לא מרחוק, לא בלי פגישה עם מטפל ולא בלי לבדוק את הילד בו מדובר. כמו שכתבתי: לא מוצר מדף.

miromiro

New member
"אונה ימנית הפעילה פעילות יתר ובו-

בזמן..." אפשר הסבר בבקשה, תודה.

freearth10

New member
כאשר אנחנו קולטים משהו בחושינו

המוח מעבד את המידע, שומר אותו ובבוא הזמן ישתמש במידע זה. עיבוד יעיל ומהיר של המידע ואיחסונו יגרום לשליפה מהירה של הזכרון הקצר והארוך. האונה הימנית היא האונה היצירתית שלנו והאונה השמאלית היא האונה ההגיונית שלנו. הימנית רואה את התמונה השלמה, השמאלית מפרקת אותה לפיסות מידע תפקודיות. כאשר נצליח להבין את תפקידו של כל חלק ולראות בו זמנית את התמונה השלמה נצליח לאחסן את החומר בצורה הגיונית ולכן יהיה לנו קל לשלוף אותו מהזכרון. לצערי הרב בבית הספר מוותרים כמעט כליל על החלק הימני שהוא כה חשוב בפתירת בעיות בצורה יצירתית ומגדלים לנו כאן דור של אנשים מאוד יעילים שברגע שנתקלים בבעיה שההגיון לא יכול לפתור - מרימים ידיים כי לא למדו להשתמש ביצירתיות שבהם ונאחזים אך ורק בהגיון ומונעים מעצמם מ"לעוף" קצת אל מקומות קצת פחות בטוחים. כאשר התהליך הוא הפוך והאונה הימנית פעילה פעילות יתר אנחנו נהיה מאוד יצירתיים ונצליח לעקוף כל בעיה. לעתים נעשה סתם דרך ארוכה בדרך אל הפתרון. היצירתיים גם לא יאחסנו את המידע בצורה הגיונית ולכן יתקשו יותר לשלוף את המידע מהזכרון. בקריאה למשל, למהירות (יעילות) יש תפקיד נכבד. ילד יצירתי ינסה לחוש כל מילה ולדמיין אותה ועד שהוא הגיע לסוף המשפט הוא כבר לא יזכור את ההתחלה ויאבד מידע רב. נכון שהוא מאוד יצירתי ולפעמים קליטה של מילה אחת והאסוציאציה שהיא מעלה תוביל אותו אל הבנת המשפט כולו אבל לפעמים האסוציאציה היא רק בערך ולפעמים הבערך הזה הוא אפילו בדיוק בכיוון ההפוך. ולכן גם בתפקוד של האונות כמו בכל דבר אחר בחיים נשמור על הרמוניה בשיאה כאשר נפסע בין היין והיאנג,בין ההגיון והדמיון,בין המטה והמעלה,בין הימין והשמאל,בין השחור ללבן,בין היש והאין. מאיה

freearth10

New member
כשימין ושמאל משתפים פעולה

ועוד סיפור קצר: אהבתי מאוד מתמטיקה (לא חשבון) כי שם יש הרבה יצירתיות ופתרון בעיות וקפצתי תמיד על שלבים מיותרים, אבל מאחר שהסדר לא היה בסדר אצלי הרבה פעמים טעיתי בחישוב הפשוט וכמובן שהתשובות לא היו תמיד נכונות. לי היה מורה מבריק (אהרון אספיס) שנתן גם ניקוד על הדרך לא רק על התוצאה, אבל במבחן בגרות קיבלתי... 3. ואז הכרחתי את עצמי לרשום הכל בסדר מופתי (משימה ממש לא קלה) והציון עלה מ-3 ל...10.

המוח מחולק לשתי אונות

הימנית והשמאלית לכל אחת מהן תפקווד בסיסי שונה. השמאלית (הצד השמאלי של המוח = אונה שמאלית) היא הארצית, הממודרת והאחראית על העולם המוחצן המיידי, הארצי, העסקי הפיזי ה.... האונה הימנית של המוח אחראית על הצד שאיננו מוחשי: מנטליות, הגות, רוחניות, תפיסה על חושית, אינטואיתיה, אינטואיטיביות... במצב אופטימלי קיים איזון בקצב הפעולה של שתי האונות, כאשר האונה הימנית מעבירה את המידע לאונה השמאלית המתרגמת אותה לכלל 'תכלס' בעולמנו. על פי רוב אחת האונות פועלת בקצב מוגבר על פני האחרת או שקיימת רמה מסויימת של קצר, נתק בזרימת והעברת המידע בין שתי האונות. אצל אוטיסטים הלחץ המגנטי מנתק כמעט לחלוטין את הקשר, אצל דיסלקטים וקשיי קשב, התנהגות, שמאליים ורוב המגמגמים והכותבים עם שגיאות כתיב או מחליפים את סדר האותיות הזרימה היא מקוטעת, קיים לחץ או דפוס מגנטי אשר משבש את העברת המידע ברמה זו או אחרת. כיום יש מגוון דרכים לנסות ולהתגבר על המצב. המערכת החינוכית פסיכולוגית פתחה שיטות המעודדות יצירה מחדש של תבניות לפיהן הילדים יוכלו ללמוד לחיות וכך להתגבר על הקצר, שיטות ריפוי אנרגטי שונות פתחו מגוון דרכים, חלקן כאמור דורשות כמה מפגשים ויש שמםגש יחיד מספיק. שבת שלום כאשר

miromiro

New member
שבת שלום גם לך, דר' אסתיה. שאלתי

התיחסה ספציפית למצב של ADHD ולא כללית לתפקודי המח, אמנם בעשור האחרון חקר המח התקדם מאד אולם עדיין רב הנסתר על הגלוי, אז כמה הבהרות במינוחים יעזרו מאד- המח אינו מחולק לשני אונות ימנית ושמאלית אלא ל-4 אונות שבתרגום עברי נקראות: אונה קדמית,אונה קודקודית,אונה רקתית ואונה עורפית, אכן ישנם תפקודים אופיניים לכל אחת מהן, כמו למשל מרכז פיענוח הראיה נמצא באונה העורפית וכו' לכל אונה יש חלק ימני וחלק שמאלי כך שארבעת החלקים הימניים מרכיבים את ההמיספרה הימנית וארבעת השמאליים את ההמיספרה השמאלית, הצדדים אינם שווים בגודלם, מבחינה פיזיולוגית הצד השמאלי גדול יותר (בממוצע) ומאופיין בקשרים עצבייםקצרים ורבים יותר מאשר הצד הימני. האינפורמציה עוברת בין ההמיספרות דרך כפיס המוח (קורפוס קולוסום) אכן הצד השמאלי קשור יותר להבעה לשונית ולחשיבה אנליטית והימני קשור יותר למרחב ולצורות אך אסור !!! לשכוח שמדובר ביחידה אחת, שני ההמיספרות עובדות באופן תלוי זה בזב ופעילותן ממוזגת ולא כל אחת עושה את שלה ודואגת להעברת האינפורמציה לצד השני. ואם הבנתי משהוא אחר מתגובתך אקווה שתקבלי את התיקון. להתראות מאיר

נפלא מאיר, בבקשה תמיד תתקן

ההסבר שלך נשמע הרבה יותר מקצועי מהשפה הפשוטה בה אני נוקטת, רוב תודות לך על שכתבת זאת כאן. כמובן מדובר על הלחץ המגנטי שמשבש את התגובה הממוזגת אך אני עדיין מתמוגגת ממה שכתבת לכן מסתפקת בהסבר המופשט שאליו הגבת (אני מעתיקה זאת ולהבא אנקוב בשמך כשאשתמש בהסבר מאיר עיניים זה. שבת שלום

miromiro

New member
שוב שלום-אני מניח שאת קוראת הודעה

זאת במוצ"ש, בכל מקרה מאחר ואייני מכיר אותך אין לי מושג אם התגובה שלך נכתבה בציניות אופשוטה כמשמעה, בכל מקרה אשמח מאד לשמוע הבהרה,למרות שפתך "הפשוטה" לא הבנתי למה התכוונת בהתיחסותך לאיזון שמציעות שיטות טיפול מסוימות להרמוניה של המוח , אודה לך אם תוכלי להתיחס ספציפית למצב של ADHD. תודה מאיר.

שבוע טוב מאיר, פשוטה כמשמעה

בהחלט נהנתי מתשובתך והעתקתי אותה - תודה. באשר לגישה התכוונתי למה שהסברתי. ההפרעה שאתה קורה לה בשפה מקצועית אני מתייחסת אליה כאל לחץ מגנטי או כאל שסתום מגנטי. ברשותי יש שתי שיטות לנטרול ההשפעה. האחת יוצרת 'צ'קרה פעילה' בנקודת החיבור והיא משפרת את הממסר בין האונות של המוח. שיטה זו אמנם היא חד פעמית אך השפעתה הדרגתית ויכולה לקחת זמן מה, תלוי בגורמים סביבתיים כמו, צבע בו צובעים את השיער, צבע כיסוי הראש והאם הלבוש שחור/אפור או לא. השיטה השניה משלבת את הנ"ל עם שחרור מדפוסים מגנטים של טראומה כך שאם המצב המדובר הוא דפוס שהועבר לילד במהלך ההריון, דפוס הקיים פעיל/רדום מבית אבא ואמא לדורותיהם הרי איזון אונות המוח יעזור חלקית אך יש לצפות שגם אם המחזוריות שאיננה חיובית תחזור רק אחרי 3-5 שנים היא בכל זאת תחזור ולכן עדיף לשרש מהמקור את אותה הולוגרמה מגנטית, דפוס מעכב. שבוע טוב מאיר

מאיר אולי אני מפספסת בהסבר בגלל

מאחר ויש דברים שעבורי הם טריוויאלים ואני חושבת שכך זה עבור כולם אז סליחה. מה שאני מנסה להסביר הוא שכאשר משתחררים מהלחצים האלו ומפעילים צ'קרה בין אונות המוח האנשים משתחררים מהמצב הקיים. נכנסת יותר שלוה ויציבות להתנהגות, יותר רוגע בריא. הקליטה יותר ממוקדת, זיכרון וכישורי למידה משתפרים ואפילו קשרים חברתיים. שבוע טוב אסתיה

ornahom

New member
מאמרים והתיחסויות על טיפול הומיאופט

לADHD תוכל למצוא בפורום להומיאופטיה קלאסית שאני מנהלת באתר ima-adama באתר התנהלה שיחה על תוצאות לוואי ועל האפשרות של טיפול הומיאופטי, . בכל מקרה יש הרבה מתעניינים ואשמח אם תעלה את השאלה בפורום שלי, אוכל לספר ולפרט יותר, וגם באי מייל. כל טוב, אורנה

למעלה