ADHD

freearth10

New member
צריך להבין למה הילד לא רגוע

איפה הוא תקוע. לפעמים התקיעות הזאת יושבת עוד בחווית הריון או לידה שהגוף לא שכח. לפעמים היא יושבת על לב שנפגע, או אוזן שיצאה מאיזון, או פחד שהקפיא את התנועה. כשיהיה ברור מה הגורם לאי השקט, ניתן לנטרל את המתח השלילי. הילד הוא רק בן 6. וזה הזמן הטוב ביותר להתחיל את הטיפול לפני שהוא התחיל לצבור כשלונות ופערים. מאיה

zsason

New member
בהקשר לשאלה היכן הוא תקוע?

בקשר לשאלתך - היכן הוא תקוע יש לו הרבה סיבות טובות לפתח בעיות משלו מכיוון שהוא נולד למציאות לא קלה - אחיו שגדול ממנו בשנה וקצת הוא ילד אוטיסט אך בלי שום קשר לכך הוא תמיד היה רגיש מידיי אגרסיבי מידיי ושובב מידיי

freearth10

New member
מה גרם לתקיעות הזאת?

למה הוא פיתח רגישות יתר (דרך אגב הוא גם רגיש פיזית לכל מיני מאכלים,תרופות וכו'?). אח אוטיסט זו כבר סיבה מצויינת, אבל יתכן שזה יושב הרבה יותר עמוק עוד בטראומה בתקופת ההריון, או בלידה מצוקתית. אני מניחה שהיו לא מעט חששות ולחצים לאחר ההריון הראשון. השובבות והאגרסיביות הן רק הדרך שלו להתמודד עם התקיעות הזאת, להמריץ את מה שתקוע שם.

רפי עשת

New member
אתן לך כיוון אחר, שונה לגמרי:

הבעיה של ילדים "כאלה" היא שאם בעבר הם היו "נורמליים" אז כיום יש להם סיווג. גם אני הייתי מוגדר ככזה ובכ"ז, ללא כל טיפול סיימתי תואר שני באוניברסיטה. איינ בא לציין הישגי אלא להבהיר שהעיקר עם ילדים "מסווגים" כמו בנך היא שהם זקוקים לאמון. זה העיקר ואם הוא לא מסתדר בבי"ס, בידיעה שביה"ס נועד לתלמידיו ולא הם לביה"ס אז - חפשי מיסגרת שתתאים לא יותר. לא "חינוך מיוחד", אליו מסווגים החלשים אלא דווקא משהו יותר "חזק" = רציני. ממליץ על הספר "ילדי האינדיגו". אחרי קריאתו תביני שילדך סווג כמיוחד לחיוב, לא להיפך.
הוציאי עמו מרץ בטיולים ופעילויות בחוץ, מעבר לשעות ביה"ס שהרי שם הוא כלוא בכיתה שעות אין-קץ. אל תקחי אותו לשיוערי עזר אין שטות גדולה מזו שהרי הוא לא צריך תוספת מסגרת. ושוב - לא הוא שאינו מתאים לביה"ס אלא - ביה"ס אינו מתאים לו

freearth10

New member
ילדה "כזאת" "נורמלית"

היי רפי, בריחה מהבעיה לא תפתור אותה. היא תרדוף אחריך בכל תחום בחייך. בבית הספר, בעבודה, בזוגיות, בבריאות. וגם אם אתה מצליח בתחום אחד, הזבנג כבר יחכה לך בתחום אחר. אז אספת את כל כוחותיך והצטיינת בלימודיך. האם לא שילמת על זה מחיר אחר? ניתן לטפל ב-add-adhd/דיסלקציה בטיפול משולב של שינוי אורח חיים, תזונה, תרגול,טפול רגשי, טיפול חשמלי מודעות עצמית וכו. להתעלם מהתופעה זה כמו להתעלם משריר שתפוס. אז נכון שבית הספר לא יודע איך להסתדר עם ילדים שלומדים אחרת ושיש להם גם צרכים אחרים ונכון שצריך למצוא את הצד החזק של הילד ולקדם אותו עד האינסוף אבל לא צריך גם לשכוח את המגבלות של הילד. ולתמוך בו בכל מה שניתן. עזרה בגיל צעיר יכולה לחסוך הרבה משאבים בגיל בוגר יותר. עם הערה אחת אני חייבת להסכים
פעילות מחוץ לבית הספר חשובה מאוד והאפשרות לבלוט בה בצורה חיובית יכולה לתרום רבות לדמוי העצמי ולהשפיע אפילו על איכות הלמידה. מאיה

למעלה