ADHD

• פותח הנושא p4s
  • פורסם בתאריך

p4s

New member
ADHD

מטורף.... לקרוא במאמרים מילים שכאילו צוטטו על ידיה. לקרוא דברים שכאילו צוטטו על ידי.
אני משתף פה, כי נראה לי שזה יכול לעזור עוד לאחרים. עוד כיוונים לחפש.

איך שהוא הגעתי עם חיפושים שונים באינטרנט ל הפרעות קשב במבוגרים (גוגל פשוט גדול, שעם החיפושים החל להציף לי פרסומות בתחום. עכשיו אני מבין למה :)
מילאתי שאלונים אינטרנטים, ובכולם התוצאות הן בין 93 ל 100 אחוזים ברמת חומרה של הפרעת קשב.

אף פעם לא חשבתי על לבדוק זאת ברצינות -בלימודים לא הצלחתי בציונים אבל תמיד הייתי מהטובים. בעבודה - כבר סיפרתי פה מה אני עושה, אין ספק ששם אני מצליח.
"הפרעת קשב וריכוז? זה בכלל לילדים שלא טובים בלימודים, לא?" - מסתבר שלא.

ממליץ בחום, לכל מי שחווה עליות ומורדות בזוגיות (מתמקד בזה בכל זאת פורום על זוגיות
- תקראו על הנושא. אולי זה לא אתם אלא בן/בת הזוג שלכם.

בזמן האחרון תקשרתי איתה קצת יותר. היא עדיין אוהבת אותי. קשה לה מאוד. היא לא עשתה כלום עם אחרים. אפילו לא חושבת על זה. כשהעזתי להסתכל לה במחשב, ראיתי לינקים של ביקורים באתרי היכרויות בהיסטוריה, לא באמת ראיתי שהיא נרשמה שם. אני מאמין לה שהיא לא עשתה כלום ולא חושבת על זה. עכשיו כשכל כך קשה לה עם המצב, זה אפילו נראה לי הזוי שחשבתי על זה שהיא בכלל....

p4s

New member
לא. ההמלצה לחפש גם בכיוונים אחרים

ולא להיות תקוע.

וויאן

New member
לא הבנתי...

תראה...לפי מה שזכור לי אתה הייתה זה שיצא עם מישהי ולכן כרגע אתה נמצא במצב שבו אתה נמצא ..
אני לא מבינה איך זה קשור להפרעות קשב וריכוז ..אבל אם אתה מנסה לתרץ את חוסר האמון שניתן לתת בך
להפרעות קשב וריכוז אז סבבה...מצאת סיבה... תמשיך לחפש בגוגל אולי תמצא עוד סיבות שמתרצות את
ההתנהגות שלך...

p4s

New member
לא מדויק

לא יצאתי עם אף אחת. כן. נסעתי לפגוש מישהי. מישהי מוכרת מהעבר. לא היה שם כלום אבל סיפרתי לה כאילו הייתי בוגד. כך באמת הרגשתי.
לגבי קשב וריכוז: אני מסכים. לא הייתי ברור:
הפרעות קשב וריכוז שלי כמובן שאינן תירוץ להתנהגות שלי - אלא דווקא הסבר למה שהיא חוותה ממני! לא יודע אם זאת הסיבה/הגורם. בטוח לא היחידי. עדיין, בצורה מדהימה הקטע למטה למשל, מדבר על מה קורה לפעמים לבני הזוג של אלו של יש להם את הבעיה ומתאר *ב*דיוק* דברים שהיא אומרת לי.......

--- מתוך: http:/adhdsuccess.co.il/?p=1153
"הזוג שהתנהגותו יותר נורמטיבית, עשוי לחווות את עצמו כקרבן של שותפו. במקרה הטוב יראה את השותף עם ה ADD, כנכה, ובמקרה הפחות טוב – כרשע, כעצל, כמי שאינו מתחשב או לא אוהב את בן הזוג – הוא עשוי לפתח דמוניזציה כלפיו (בכך שהוא רואה אותו לגמרי שלילי, ומייחס לו כוונות שליליות). בדרך כלל בני הזוג ירגישו עומס כבד של החיים, שכולו נופל על כתפיהם. יחושו את בני הזוג כילדים שאי אפשר לסמוך עליהם, ויחיו עם כעס גדול, או דכאון וייאוש. הם חיים עם אכזבה ותחושת אבדן. אבדן של החלום על 'החיים האמיתיים', או 'החיים הנורמליים'. הם ממוקדים בתסכול ובחסך, ומתקשים להנות מבני הזוג שלהם כפי שהם. הם מרגישים שהם צריכים להיות "המטפלים" או האמא ואבא והם עצמם וצרכיהם אינם נענים. בכל פעם שהם מתבקשים לנסות להתאים את עצמם למגבלה של בן הזוג – הם מרגישים שרק הם צריכים לעשות את השינוי, ובן הזוג משוחרר מכל מאמץ."

shirael

New member
הציטוט שהבאת

נכון עבור מליוני זוגות במשבר... מה, לכולם יש ADD?

די לחפש בכוכבים הסברים. לך לטיפול ותעשה סדר בדברים, כל השאר זו הסחת דעת.

p4s

New member
דוקא לא :)

העצות שקיבלתי שלחו אותי לוותר וללכת לזיין בחוץ, לנסות לרדוף ו/או לכבוש אותה מחדש, להפוך את עצמי בחזרה ל"גבר".
לא שמעתי לעצות (למרות שאני מעריך את נותני העצות - תודה לכם!), מכיוון שאני מרגיש שההגיון מתחיל לחזור אלי. (לא כולו

אני ואשתי, למרות שאין לי ספק באהבה שקיימת אצלי, ויודע שהיתה אצלה בעבר (חלקה עדיין קיימת, לא יודע עדיין כמה נשאר), עם חוכמה, כסף, כח והצלחה לא הצלחנו להגיע יחד להיות אחד עבור השני ולהיות מאושרים. לחשוב על עולם שהוא שלה.אני לא הצלחתי לספק לאישתי את מה שהיא צריכה. לא טרחתי לחפש באמת מהו העולם שלה. מה זה העולם שלה. התאמצתי מאוד - וזה מאוד היה מתסכל, אבל התאמצתי בעולם ובכלים שלי. לא הצלחתי לספק. ולמרות זאת אני לא חושב שאני לא גבר. לספק - לוא דוקא רק במובן המיני. התחושות שלי עם עצמי ולגבי
הקשר הובילו לחוסר אמונה ולוויתור שהסתיימו בכך שנסעתי לפגוש מישהי מהעבר.
כמובן שיש לה חלק בכל הסיפור ולא רק אני. חלק גדול. לדעתי בדיוק 50%... זה לא נראה לי הגיוני אחרת. אבל את ה50% שלה היא תצטרך לפתור. אני יכול רק לנסות להתעסק עם ה 50% שלי (וזה נראה די והותר עבודה......

מאוד שמח שלא קרה כלום אז, ושלא שמעתי לעצות פה ( שוב, מעריך את נותני העצות! ).
לא יודע אם אני ואשתי נחזור להיות יחד או לא. דווקא חושב שעם הדברים שאני לומד על עצמי בכלל, זה לא רע הפרידה הזו. אולי היא אפילו הכרחית, כדי שאם יהיה
סיכוי - אז זה יהיה סיכוי אמיתי לשנינו.

מה שכן, כבר כמעט חודש בחופש. ודי לא עושה כלום מלבד מחשבות וחקר עצמי. מטורף!!!
איזה כיף שאני פשוט יכול לקחת עוד חודש חופש סתם כי אני רוצה :) אף פעם לא חשבתי על זה שזה באמת תלוי רק בי :)

העצות הטובות שקיבלת וגם ממני היו

לא לעזוב את הבית ! אבל כאמור ,הפרעות הקשב והריכוז שלך מנעו ממך להקשיב
ולכן פעלת ההיפך .

זה מזכיר לי בדיחה סובייטית ישנה

על מדען שנשלח לגולאג, והוטל עליו להפוך קקי למרמלדה.
בתום חודש של עבודה מפרכת שאלו אותו לתוצאות. הוא דיווח: "המרקם כבר ממש מתקרב, אבל הצבע והריח עדיין בעינם"

היהפוך נמר חברבורותיו, קארניו מותק?

זה מזכיר לי בדיחה סובייטית ישנה

על מדען שנשלח לגולאג, והוטל עליו להפוך קקי למרמלדה.
בתום חודש של עבודה מפרכת שאלו אותו לתוצאות. הוא דיווח: "המרקם כבר ממש מתקרב, אבל הצבע והריח עדיין בעינם"

היהפוך נמר חברבורותיו, קארניו מותק?

p4s

New member
כן אבל אני לא עזבתי את הבית

כשפניתי לפורום זה היה אחרי שיצאתי מהבית על פי דרישתה. במה שהיה אז, אם הייתי נשאר זה היה על תקן "להכריח" אותה. לא נראה לי נכון ...

למעלה