ADEKS, aquADEKS - עדכונים

orii

New member
שום הוא אוכל

ברוב המקרים (לאו דווקא של CF) מדובר על שן או שני שיני שום ביום. ברמה הזו שום הוא אוכל. כמובן שאם לוקחים שום בכמוסות ניתן להגיע למינונים מטורפים שבהן השום מפסיק להיות אוכל והופך להיות אוסף של חומרים בריכוזים גבוהים שיכולים לעורר תגובות ששום כאוכל לא יגרום. כדאי לשים לב שמדובר בשן שום טרייה לא מבושלת/מטוגנת/מעובדת. בשן שום טרייה יש את מקסימום ההגנה האנטי בקטראילית. כל סוג של עיבוד מורידים את האפקטיביות כי החומר הפעיל נהרס. החומר הפעיל נהרס מעצמו תוך כשעה מרגע המעיכה של השן הטרייה. כאמור אנסה לחקור את הנושא עוד קצת (הבקשר CF ובהקשר הכללי) ואפתח שרשור חדש עם כל ההערות הנכונות שלך ושל ויקויק.

LullaBelle

New member
תראי... תשמעי...

בנוגע ל- aquADEKs אין לי בעיה לנסות. הבעיה שלי עם כדורי האקס היא הטעם שלהם, שגרם לי לבחילות. אם זה אלמנט שכבר לא קיים בגרסא החדשה, או שהטעם חלש יותר - בקיצור - אם אפשר לבלוע את זה מבלי "השלכות" - הכל טוב ויפה. אבל - בואי נגיד שאני לא אתעסק עם זה עכשיו, כשלהשיג את זה זה כזה עסק. תחשבי כמה בירוקרטיה חולה CF אוכל כל הזמן - כל הריצות בשביל התחייבויות, החזרים על פיזיו, החזרים על הייפרטוניק סליין, תחשבי על כל הריצות לבית מרקחת, הביקורות במרפאה... לא מעט. אילו זה היה נחשב לנו בתור ספורט, הייתי יכולה להגיד שאני עושה הרבה =) אז אני לא אוסיף על עצמי עוד מטלה ואתחיל להפוך עולמות בשביל מולטיויטמין. כשהוא יהיה עוד תרופה שאפשר לאסוף מבית המרקחת פה בבאר שבע, אני בהחלט אנסה. בנתיים - מצטערת, הכוחות שלי, וגם הזמן, מוגבלים.

LullaBelle

New member
שני דברים

1. לא אמרתי שכולם יכולים עכשיו לוותר על האדקס ולקחת צנטרום. אמרתי שאצלי העסקת חליפין הזאת עבדה. הבדיקות דם שלי בסדר ובנתיים לא שמעתי לא מבלאו ולא מלילך הדיאטנית הערות לגבי כך שאולי כדאי לנסות שוב עם האדקס. אני לא מבינה למה אתה כל כך מתעצבן בגלל שאמרתי שלי זה מתאים - לכל אחד מאיתנו יש תגובות שונות לתרופות, לי, למשל, הטובי רק הוריד תפקודי ריאות וגרם להחמרה, והפסקתי להשמש בו. האם זה אומר שהטובי הוא רע לסיאפניקים? לא, הוא לא מתאים לי. כך גם עם הצנטרום. לי הוא מתאים. 2. כפי שכבר כתבו פה, יש את הגורם האנושי. אני לא מאמינה גדולה בלהחנק ולסבול ולהרגיש לא טוב, העיקר לקחת כדור. יש דברים שבהם אני גמישה יותר ויש דברים שבהם אני גמישה פחות. אז אני כן אעשה פיזיו עם מכשיר ה-IPV, למרות שזה לא נעים וקצת עושה לי פלאשבקים למשהו שאני מעדיפה לא לדבר עליו פה, אבל אני לא אצא מגדרי בשביל כדור ויטמינים. תשמע, בינינו, יש לי בעיה של משקל נמוך ולא מתאים לי להקיא ארוחה בגלל שלקחתי אדקס, או לא לאכול כי יש לי בחילה מהכדור. כאשר הבחירה היא בין לא לקחת מולטיויטמין בכלל לבין לקחת משהו שהוא לא מאה אחוז [אפילו שבמקרה שלי כנראה שזה כן], בחרתי בצנטרום. באישור של הרופאה שלי. כבודו של האדקס במקומו מונח. לי הוא פשוט לא כל כך מתאים, מה לעשות.

orii

New member
LullaBelle

קודם כל אני לא מתעצבן (טונים של לא עוברים טוב באינטרנט), אני כותב באיכפתיות. אם משהו צריך להתעצבן זו את, מכיוון, שכמו שאמרתי עצם הדיבורים שלי הם סוג של חוצפה - מה אני מתערב לך... אני מתנצל אם הגזמתי. אני מבין ומקבל את הדברים שלך ושל ורדית בנושא - העולם האידיאלי מול האמיתי... אם תרשי לי לחדד כמה דברים קטנים: ל AquAKEKs יש טעם אחר מ AKEKs רגיל (אני טעמתי את הנוזלי - אני משער שזה נכון גם בטבליות). אם הטעם הזה לא יעשה בחילה התמונה אולי משתנה? תפיסות של רופאים וצוות רפואי משתנות - יכול להיות שהצוות היום לא רואה בהבדל בין שני התכשירים משהו מהותי וחשוב ויכול להיות שהתפיסה הזו תשתנה (למעשה אנו מדברים על 3 תכשירים - האדקס הישן, AquAKEKs וצנטרום). בדברים שלי צינתי אוסף גדול של גורמים שעל פניו הופכים את ה AquAKEKs לתכשיר עדיף על צנטרום (ועל האדקס הישן) מכמה בחינות ובצורה בולטת. כמובן שאם AquAKEKs יעורר בחילה אז התועלת שלו זניחה אולם, אם הוא לא, יתכן שהוא יעזור בבעית המשקל ובבעיות נוספות. בכל מקרה אני מקווה שהכאב ראש הפרוצודראלי יקטן בקרוב

LullaBelle

New member
דווקא כן קצת התעצבנתי =)

לא כי חשבתי שאתה חוצפן - כי אתה ממש לא, לדעתי, אני מאוד מבינה את המקום שאתה כותב ממנו, וזה באמת מקום של דאגה ואיכפתיות. התעצבנתי כי כמו שאמרת, אינטונציות לא עוברות טוב והיה נדמה לי שהתעצבנת עליי. אז התעצבנתי על זה שאתה מתעצבן =) אבל אם אתה לא התעצבנת, אז גם לי אין סיבה לכעוס =) שולם שולם לעולם? =) אכן, אם לאדקס החדש אין את הטעם הבחילתי, לא תהיה לי בעיה לנסות ולהשתמש, ברגע שזה לא יהיה כזה כאב להשיג אותו [ראה את תגובתי לורדית]. אין לי משהו עקרוני נגד אדקס, פשוט הטעם... הטעם... אם כבר, אפשר לפתח דיון על כל אותם תוספי התזונה כגון אנשור או סקנדישייק, והאם, למשל, טעם תות הוא באמת טעם תו, או טעם של תות שאכלוהו והקיאוהו...? עזוב, יום ארוך, שבוע ארוך, אני התחלתי כבר קצת לדבר שטויות מרוב עייפות.

למעלה