אולי רוב הסיכויים שלא יבדקו אתכם אבל לא הייתי לוקחת צ'אנס מהסיבה הפשוטה שבסין זה פשוט בלתי אפשרי להסתדר בלי ספר הדרכה. אלא אם כן את דוברת סינית שוטף. אולי תעטפי אותו באיזה נייר מתנה או משהו. העיקר שהם לא יראו CHINA מול העיניים.למרות שעם הפראנויות שלהם אני לא אתפלא אם הם יחשדו בך בהעברת מסר חתרני סמוי לתוך סין באריזת מתנה. בכל אופן, נראה לי שאת הדפים על טייואן וטיבט עדיף לתלוש. בכל אופן, תנסי להחביא אותו בתיק הגדול ותבכי מרות אם ינסו לקחת אותו. אולי זה יעזור. בכלל, זה כבר נהיה מטורף כל האובססיה שלהם לשלוט במזרח הרחוק. מתחיל להלחיץ משהו.
אם הם החליטו שאס4ר 2הכניס את הספר, זה לא משנה איזה דפים תוציאו ממנו כי אף אחד לא יטרח לבדוק, גם אם תבקשו ממנו. פשוט תקברו אותו, אולי אפילו עם ערימת ספרים אחרים, ותקוו לטוב. או שתביאו את הספר בעברית, יותר טוב מכלום...
לנועה היה מזל רע. יכול להיות שבדיוק השבוע מישהו במערכת לונלי פלאנט אר משהו שהצליח לעצבן כמה לין-דאו, או שמישהו מצפה לקבל קידום וצריך להראות שהוא אוכף היטב או החוקים, או שאיזה מטייל התנהג כמו אידיוט בשד"ת של קונמינג והחליטו להקשיח נהלים, או שאשתו של פקיד המכס לא נתנה לו בלילה לפני. זה דבר שידעך תוך שבוע כמו מיליון תקנות אחרות שאף אחד לא אוכף כי הן חסרות טעם. באמת נראה לכם שיעצרו מהיום כל תייר ויחרימו לו דווקא את הספרי הדרכה? ואם יש מזל רע וקורה, אז עדיין אפשר להסתדר. יש אינטרנט ואתרי גולשים ומפות ופוסטים באכסניות נוער ואנשים שפוגשים ואפשר להתייעץ איתם... ספרי הדרכה הולכים ונהיים פאסה כי יש מספיק מקורות מידע שמחליפים אותם.
אכן מזל נאחס. הסינים מסדרים לעצמם פילגש אחת או שלוש עוד לפני שהם מתחתנים, ככה שזה לא תירוץ!!!
. חוצמיזה, שאם הספר ממש ממש חשוב, תמיד אפשר לנסות להישאר עם אחרון הפקידים לבד בחדר ולנסות להשחיל לו איזה 500RMB תמורת הספר בחזרה... מה יש להפסיד? בקונמינג תתנהג כקונמינגרן.
i agree with rachel i really think that i had a bad luck, so no need being histrical, just not waving this book at the airport... then again - they had 3 more lonely books there, and after it happened to me i'v heard of a few (really few) more cases... so i hope it's not being enforced all over china, and i guess it'll be over in a few days/weeks... but be aware of the possibility!