a warning about china:

guanyin

New member
a warning about china:

apparently the chinese government has a new enemy: the lonely planet! yesterday i entered china again, and in the castody (meches) my book was taken, and no matter how hard i tried to explain to them that i really need the book, it didn`t help! they also had 3 more lonely planets!!! the ''reason'': it`s a political book, because there`s a map of china, and taiwan is colored in a different color! and to make thing worse - they took my book, which even wasn`t the lonely planet, although the regulation is supposed to reffer only to the lonely! be careful! btw - is any of the "locals" here knows to whom can i complain about it? if possible? maybe the embassy? the tourism office? what can i do? p.s aMor - i'm posting it also in asia forum, because there are more ppl who live in china, so maybe they'll have some creative ideas...

yaelisam

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifנמסר לחבר שלי

שהיה אמור להביא את הספר איתו

fef24

New member
../images/Emo60.gifמלחיץ משהו...

כאילו, גם ככה אני מפחד להסתבך שם, אז עוד בלי הלונלי
תגידו, למי שיש את הלונלי, אם אני תולש מהמפה את החלק של טאיוואן, נראה לכם שזה יעבוד ולא יקחו לי
באמת צריך עצה כאן

yaelisam

New member
ורק עוד כמה שאלות:

1. איפה היה הספר? בתיק הגדול? בתיק הקטן? 2. איפה זה קרה? כלומר מאיפה נכנסת לסין? השאלה היא- אם הם יתחילו לפתוח תיקים ומזוודות של כל מי שנכנס לסין דרך האוויר למשל, במכס... מקווה שלא, וגם לא נראה לי כ"כ מעשי... (נמנעתי מהמושג "הגיוני" בכל מה שקשור לסין
)

hoveshk

New member
איזה מוזר- נכנסתי לסין גם מהק"ג

וגם ממונגוליה, ולא קרה שבכלל הסתכלו (כאילו, עם עיניים) לי בתיק! כשחזרתי ממונגוליה היה לי בתיק יד שנכנס לשיקוף סכין ששכחתי וזה לא עניין אותם. כאמור, סינים.

אMור

New member
להתלונן ../images/Emo6.gif

חביבתי, פה זה סין. אין פה נציבי קבילות ולא פניות הציבור. עם ה- "גאברמנט" לא מתעסקים. נקודה. אצלינו יש עכשיו קטע שבאים שני כלומניקים מהגאברמנט למשרדים של זרים ומתחילים לאיים בשביל לסחוט כסף. דוגמא? אפילו שתיים: לפני מספר חודשים באו לחבר שלי למשרד והתחילו לשלוף קלסרים ולעשות בלגאנים. כמתבקש (או שבדיעבד - שלא כמתבקש), הוא פשוט העיף אותם מהמשרד שלו בדחיפות. לאחר מספר ימים הוא קיבל זימון למשטרה ונאלץ לשלם 20,000 RMB קנס על "התנהגות לא נאותה" לאנשי גאברמנט... בשבוע שעבר, הם הגיחו בבית חב"ד והתחילו לתחקר את כל מי שהיה שם ואפילו לקחו את אחד החברים לתחנת המשטרה בטענה ש"שיקר" להם. הסיפור הזה עוד לא נגמר, אגב. כל מי שחי פה תקופה ועובד יודע יפה מאוד כי יש מחיר מסוים לחיים פה שכולל תשלומים למושחתי הממשל - אי אפשר להילחם בזה, אלא רק להתעצבן, לקלל, לשלם ולשתוק. להתלונן זו לא אופציה. תשאלי את אלפי תושבי השכונות שסילקו אותם מבתיהם על-מנת שיוכלו לבנות בשטחים הללו מתקנים ופארקים שייארחו את האולימפיאדה, שלא לדבר על כל אלו שמפנים ע"ח בניית מולים, תחנות רכבת וכיו'ב. סינים

guanyin

New member
guess u'r right...

and to all the questions: it was my 4th entry to china, before that i was never searched. it happened in kunming airport. there were also other travellers that weren't checked, just me! and to the weirdest/scariest part: it was in the BIG bag, and they found it by the x-rays machine. really freaked me out how much effort they put to find that stupid book! in the last few months i REALLY changed my mind about living in china, there's no way it'll ever happen!!! hate this place!

Mei11

New member
מעצבן אבל כנראה שאין מה לעשות

הספר הזה אסור למכירה בסין, לא רק בגלל העניין עם טיוואן, יש שם כל מיני מסרים חתרניים אחרים. מבחינתם הם שומרים על החוק. אבל בחיי שזו פעם ראשונה שאני שומעת מיד ראשונה שמישהו שומר על החוק הזה... אם הם יתחילו לחפש את ספרים בשדה תעופה של בייג'ינג הם לא יצאו מזה... תכתבי גם ללונלי פלאנט, או בפורום שלהם. ואם את לא מצליחה להיכנס, תגידי, אני אכתוב.

Temporary2

New member
מוזר כי...

אני דווקא קניתי אותו בסין ! (לפני קצת יותר משנה) בשנחאי, בחנות גדולה ומכובדת (Foreign Language Bookstore).

Mei11

New member
העובדה שיש חוק לא אומרת ששומרים

עליו
בגלל זה הסיפור של גואן יין מפתיע...

../images/Emo12.gif

אולי אנשי ה ROUGH GUIDE אחראים לזה...
עכשיו ברצינות, זה ב-ל-ת-י אפשרי לטייל בלי ספר הדרכה בסין, המדיניות הזאת תגרום לדעתי לירידה באחוז התרמילאים בסין וחבל.. באמת שהסינים קצת נסחפו עם כל הקטע של הצנזורה.

SPnage

New member
הם עשו את זה לפני כמה שנים

באחת המהדורות של הספר היתה תמונה של הדאלי-למה. לא זוכר אם אסרו כניסה של הספר למדינה או רק לטיבט, אבל בכל אופן זה היה אותו סיפור. במהדורה הבאה של הספר התמונה כבר נעלמה, הוחרם בוטל והכל שב למקומו בשלום. אני מוכן להמר שגם הפעם LP יתקפלו, והמהדורה הבאה כבר תהיה "מתוקנת" לרווחתם של הסינים.

guanyin

New member
it's china, go figure...

i'm not even sure if that's a new policy, or just in that castody some ppl went completely out of they're mind, or as rachel said - maybe someone from beijing was there for a visit... i already posted it in the thorn tree forum. and again - my book IS NOT THE LONELY!!! i'm pretty sure that even if there is a regulation about the lonely, it does not include other books!!! a short expelantion: they had something written in chinese with the words in english LONELY PLANET <<CHINA>> and according to that they're banning all the books with the word CHINA on the cover! stupid ah? well - china...

../images/Emo24.gif

מבחינתם כנראה כל ספר הדרכה על סין אסור בתכלית האיסור. חוץ מזה אל תשכחי שהסינים לא חזקים באנגלית כך שגם הראף גייד נראה להם כמו אויב המדינה בהקשר זה. הבעיה עם הסינים שהם לא חושבים לטווח ארוך וזאת לא פעם ראשונה שאני רואה את זה. במקום לעודד את התיירות ,הם מחרימים ספרים שבלעדיהם ספק אם חלק גדול מהתרמילאים היו מגיעים בכלל. מצד שני, יש להם בעצם מספיק תיירות סינית כדי לבנות עוד מדינה בערך,אז למה שיהיה אכפת להם?

hedvushy

New member
איזה קטע מטורף... תודה שאמרת לי

אני אנסה להחביא את הספר בתיק הגדול

לא בטוח שזה יעזור

הייתי מציעה לך לעטוף אותו או משהו ליתר בטיחות ולתלוש את הדף עם טייואן.

hedvushy

New member
עדיף שיהיה בתיק הגדול ולא הקטן...

אולי אצליח להתחמק

למעלה