a tribe called quest

../images/Emo41.gifa tribe called quest

אחת הלהקות הטובות של שנות ה80 - 90 , מאד מיצגים את הסגנון של אותם שנים. הם התחילו להעביר את ההיפ הופ באותה תקופה תהליך התפתחותי מראפ אלטרנטיבי להארדקור. המוזיקה שלהם נבנתה על מקצבים שקטים , אם קצת אלמנטים ג'אזים אישית אני מאד אוהבת אותם, פשוט לשבת בבית ביום שבת בצהרים ולהתענג מהזרימה של המוזיקה . ושוב למי שאוהב אותם חייב להביא העזנה ל- Digital Underground זו דעתי בקצרה. ליאתוש

Grandmaster KC

New member
word

לדעתי, בין ההרכבים הכי טובים שיש. מי שמכיר את Q מ- Vivrant Thing, לא יודע ממש על השבט. הרכב עם ליריקס מאוד מעמיקים, ואין להשוות בין Q-Tip ל-ג'ה או נלי. מבחינת הביטים, הם אלה שהכניסו אותי ל-Jazz-Rap. המוזיקה שלהם פשוט מרעננת בהשוואה למה שיש היום. מאוד מומלצים ובקשר להמלצה, God's Son, דיסק ענק! בין הדיסקים הכי טובים שיצאו בשנים האחרונות. נאס חזר בגדול

Blood

New member
משהו חשוב..

לא נעשתה (לפחות על ידי) השוואה בין q-tip לכל אחד אחר, הוא פשוט נמצא אצלי ב"רשימת" הראפרים הגרועים יח עם נלי, ג'ה ואחרים.. אני לא שמעתי כמויות רציניות של ATCQ, בגלל השירים המעטים ששמעתי שדי הרחיקו אותי מהם, על אחת כמה וכמה שהורדתי את השירים ה"מומלצים" ע"י אנשים רבים.

**yoav**

New member
בנוגע לשילוב של ראפ וג'אז...

זה שילוב שהוא אחד מהיפים לדעתי, אבל כמו שכתבתי לא מזמן בפורום ג'אז ובלוז, לדעתי הסגנון הזה מאוד מאוד מוגבל מבחינה מוזיקלית בגלל שההיפהופ בעצמו מוגבל למקצב של ארבעה רבעים ולאחד, שניים, מקסימום שלושה לופים שחוזרים על עצמם במשך כל השיר, וזה דבר שמאוד מנוגד לג'אז שהוא בנוי כולו על זרימה, אלתור וגלישה למקומות לא צפויים. לכן אני חייב להגיד שרוב הלהקות ראפ-ג'אז המוכרות ששמעתי עד היום הן אמנם טובות אבל לא הדהימו אותי באופן כללי... אולי זה המקום להזכיר להקה אחת שכן מתעלה לדעתי על כל השאר דווקא מכיוון שהיא באה מהרקע של הג'אז, אני מדבר על US3... זה הרכב יחסית ישן (נוסד ב1991), מאנגליה... הדיסק הראשון שלהם - Hand On the Torch, יצא בשנת 1994... בעיניי זה דיסק פשוט מעולה שירים מומלצים: Cantloop Tukka Yoot's Riddim It's like that (הרבה יותר טוב מראן די אמ סי
) Knowledge Of Self Make Tracks אנשים תורידו זה פשוט מעולההההה

bboy tb

New member
כן כן

ואפילו הזכרתי אותם בשרשור פאנק שלי
נתתי המלצה לשיר שלהם יאאאא...

enwhysea

New member
אני חייב פשוט להזכיר את באסטה ריימז

לא יודע אם משהו הזכיר את זה אבל... בשיר Scenario יש קטע של Busta Ryhmes ועם כל הכבוד לעבודה שלו ב-Leaders Of The New School זה כנראה השיר שהזניק את Busta לאיפה שהוא היום (או לנקודת התחלה לפחות) עוד שיר קלאסי של Tribe זה הטרק "Can I Kick It" (סימפול כבד מ-Walk On A Wild Side ויש סאונד קצת דה לה סולי כזה) (אין קשר לבאסטה הפעם) הייתי בודק קצת את Fu-Schnickens, Pharcyde ו- De La Soul אם אתה עוד לא מכיר.. אחלה להקות עם סאונד דומה לפעמים (ולפעמים מאוד שונה)

GISmo

New member
מסכים איתך לחלוטין בקשר לבאסטה...

ובקשר לפארסייד זו אחת הלהקות אהובות עליי והשילוב שלהם עם סול ואר אן בי

למעלה