a tribe called quest

tseliot

New member
a tribe called quest

שמעתי את השם כבר הרבה זמן, אבל רק לפני קצת זמן שמעתי קטעים שלהם- והם ממש מעולים בעיני... מה אתם חושבים?

Blood

New member
אפשר לוותר..

בעיקר בגלל קיו טיפ, שלטעמי הוא אחד הראפרים העלובים ביותר.. (יחד עם מייס, ג'ה רול ואחרים)

tseliot

New member
מה? דווקא בגלל זה?

מה אתה לא אוהב בו, בעיני הוא ממש טוב... (לא מבין איך שמת אותו ביחד עם מייס ג'ה רול, שאמנם הם גרועים אבל לא דומים בכככללל בסטייל). btw, זה הוא ששר בgroove is in the heart (ביחד עם בוטסי קולינס כמובן)נכון?

Blood

New member
אז ככה:

א. הקול שלו מרגיז אותי ב. הפלואו שלו מרגיז אותי ג. השיר vivrant thing מרתיח אותי סיבות מספיק טובות?? נ.ב. - לא צריך להיות לאומנים סגנון דומה בשביל לאחד אותם ברשימת טובים/גרועים..

kodman

New member
ליכלכת בענק

לא שאני מעריץ גדול שלו או של חומר הסולו שלו (אבל עדיין אני מוכרח להודות שהאלבום שלו חביב ביותר). הם אחראים למספר ענק של קלאסיקות - בין היתר אלבום החובה: The Low End Theory והאלבום הראשון (פפלס אינסטיקטיב טרוולז & דה פאטס אוף רייט'ם) וגם האלבום השלישי לא רע בכלל. המלצות: Bonita Applebum Award Tour Scenario We've Got Jazz Check the Rhime Can I Kick It? Butter kodman

Y.L.N

New member
לא מסכים בכלל...

אחת הלהקות שאני הכי נהנה לשמוע... אחלה גרוב

Blood

New member
תשמעו..

איש חכם ממני אמר פעם שעל טעם וריח... אני לא מחסידי tribe called quest, אני לא אוהב שיר אחד (!!!) של ביגי, ולרוב לא מתעניין בראפ הפסיכדלי לסוגיו (כדוגמת קומון וטאליב)... רוב השירים שאני שומע הם מאוד כבדים, בועטים, חלקם הגדול קודרים - וזה מה שאני אוהב.. אני מכבד מ-א-ו-ד את האומנים הנ"ל, ולכן לעולם לא פסלתי (ולא אפסול) שמיעה של חומר שלהם שאני לא מכיר (בעיקר בגלל "יציאות" מבריקות כמו good morning של טאליב, או aquarius של קומון), אבל ה"מאבק" שלי עם קיו טיפ הוא אישי - שמעתי את vivrant thing, ולאחר מכן עוד מספר שירים שלו, ולכן אני די מתעב אותו כראפר...

GISmo

New member
אני רואה שיש פה לפחות איש אחד

עם טעם נוראייי!! אחי כנראה לא שמעת אותם מספיק כי הלהקה הזאת היא הטובה ביותר לדעתי עם שירים חזקים כל כך ולא מדברים עליהם כל כך בעיקר שהם לא גנגסטרים, עצבניים או משהו כזה. אין לי מילים פשוט צריך לשמוע שירים שלהם ואני לא מתכוון לסנריו אלא לחדור יותר. לי יש 40-50 שלהם וכל אחד לא מאכזב,פשוט ענק ואני עדיין מחפש עוד שירים שאני לא מכיר כי כל פעם שאני מוריד משהו שלהם אני נדבק ולא עוזב למשל לא מזמן נתקלתי בשיר עם ביסטי בויס ולדעתי הוא אחד הטובים שיש אם לא הטוב ביותר- get it together ולגבי קיו טיפ יש לו אולי ת'קול הכי יפה בהיפ הופ איךך!! לעזאזל אפשר להשוות אותו לג'ה רול ומייס אפשר להציע לך עצה-לך תשמע מזרחית אחי

tseliot

New member
right on

אחלה הסבר, מאותה סיבה אני אוהב את common, ואת blackalicious... ואני חייב להודות, בהתחלה הקול שלו באמת עיצבן אותי (וזה של phive, הזה הנמוך, עוד יותר עצבן), התחלתי לשמוע אותם בגלל המוזיקה, אבל אז ממש התחלתי להתלהב מהקול והפלוו שלו, יש בהם, אם להיות טיפה פילוסופי, משהו מאוד... פילנטרופי

Blood

New member
אני שמח שאתם נהנים מהם...

אל תנסו בכוח לגרום לאחרים לאהוב אותם... ניסיתי את זה בעברי עם אומנים אחרים, וזה לא הולך..

GISmo

New member
אני זוכר לפני 3-4 שנים שמעתי תשיר

של קיו טיפ -vivrate thang ולא אהבתי אותו כי לא הייתי רגיל אליו אבל עכשיו אני מדקלם ת'שיר בעל פה וללא ספק הוא אחד הראפרים שיוצרים מוסיקה הכי טובה בהיפ הופ אני ממליץ במיוחד על השיר שלו עם לארג' פרופסור-in the sun למי שלא מכיר

Blood

New member
אתה צודק..

איך אני מעז לא לאהוב משהו ש-GISmo הגדול מכולם אוהב??? אני מתנצל שאני לא חכם,טוב,יפה,ובעיקר מבין במוסיקה - כ-מ-ו-ך!! אני רץ לקנות את הדיסק של שיקו חייק, "כבר לא מיסתורי"..

../images/Emo41.gifa tribe called quest

אחת הלהקות הטובות של שנות ה80 - 90 , מאד מיצגים את הסגנון של אותם שנים. הם התחילו להעביר את ההיפ הופ באותה תקופה תהליך התפתחותי מראפ אלטרנטיבי להארדקור. המוזיקה שלהם נבנתה על מקצבים שקטים , אם קצת אלמנטים ג'אזים אישית אני מאד אוהבת אותם, פשוט לשבת בבית ביום שבת בצהרים ולהתענג מהזרימה של המוזיקה . ושוב למי שאוהב אותם חייב להביא העזנה ל- Digital Underground זו דעתי בקצרה. ליאתוש

Blood

New member
ולחמג'וקים שכתבו לפני ליאתוש..

הבנתם איך מגיבים מבלי להיות טיפשים??

Pace

New member
Digital Underground?

את הדעה ש-Digital Underground היא להקה מצוינת, אני לא אכחיש. Shock G הוא ראפר ופרפורמר ענק. אבל, אני לא חושב שיש קשר מקביל בין המוזיקה של ההרכבים הללו. בעוד ש-ATCQ משתמשים בג'אז, Digital Underground מושפעים בעיקר מ-Fאנק, וקצת ג'אז. אני הייתי משווה את הסגנון של ATCQ ל-De La Soul - ולכן הם מומלצים לכל אוהבי ה-Tribe, אבל אני בטוח שכולם כבר מכירים אותם. בכל אופן, זו רק דעתי...

Blood

New member
אני דווקא מחובבי דה לה סול.. בעיקר

הדיסקים היותר מאוחרים שלהם.. משום מה נדמה לי שהשינוי שדה לה סול עברו מהאלבום הראשון (בשנת 87 או 89 אם אני לא טועה) ועד לאלבום האחרון (שינחות בעוד מספר ימים..) הוא הרבה יותר גדול, יפה, משמעותי ובעיקר - נכון, מאשר זה של ATCQ, שנשארו די תקועים אי שם בשנות התשעים המוקדמות, ובנויים הרבה יותר על סיפולים ג'אזיים ישנים, וביטים פשוטים יותר: לא שזה רע - זה פשוט לא הסגנון שלי..

RiRo

New member
לא חושב שזה תמיד נכון

דיגיטל לא מושפעים מעיקר מפאנק לפי דעתי יש להם נטייה לג'ז מאשר לפאנק (לא נשכח שהפאנק נוצר מהג'ז בעיקרון הגדול) וגם יחסית הרבה מאלקטרו פאנק. ההבדל לפי דעתי בין הדיגיטל לטרייב קולד קוואסט היא יותר בפלואו עצמו , אישית אני חושב שדיגיטל פחות מושכת לאוזן. אבל יש דימיון בין שני הלהקות , כמובן שהטרייב יותר טובים (דעה אישית) PZ

למעלה