ACT תשובות לשאלות בפורום
טכניקות ומקורות: להלן מספר הסברים על השאלות שעלו בפורום על שיטת ה-ACT. קודם כל : ACT אינו סגנון או בית ספר בנוסח " נינג'יטסו" או סטייל בנוסח" צ'אן סואן". זוהי שיטת התנסות בלחימה בנשק תוך דגש על שימוש בטכניקות הפשוטות יחסית (אך יעילות). העיקרון המנחה: הכל הולך . אין חוקים מגבילים בנוסח קנדו, קרי, פגיעה דו ,מאן, קוטה וזהו. אין מגבלה על שימוש ביד אחת או שתיים. אין מגבלות של סיוף אולימפי. אין מגבלות של נגינטה-ג'יטסו, קרי שיסופים ברגל מעל הברך לא "נחשבים". אין חוק שאומר שחלקי הנשק אינם פונקציונליים , קרי אי-אפשר להשמש ב- pommel או ב-guard . דווקא כן וביעילות רבה. כן ניתן להשתמש בבעיטות ומכות יד בטווח קרוב. כן ניתן לעשות הטלות . כן ניתן לתת שיסוף או דקירה לכל מקום בגוף (כולל אצבעות ורגליים וידיים וראש וגוף והההכל.) עיקרי הלחימה: 1. לא כל הקודם זוכה. ברור שאם "נגעתי ברגל של יריבי ללא מספיק כוח והוא שיסף לי את הגרון אחרי אלפית שנייה אזי נצחון שלו. זה אומר שצריך להתחשב בכוח המכה בתזמון שלה ובאנטומייה בסיסית. 2. רק פגיעות עם החלק ה"מושחז" (חורפה) מקבלות התייחסות ולא "TAPS" עם הצד השטוח של הלהב. 3. בטווח קרוב ניתן לנצח בידיים ובעיטות (בטן וב-LOW-KICKS למינייהם) וכן בהטלות. עיקרי הלמידה: 1. חיתוכים בכלים אמיתיים (יפני ואירופאי) לצורך הבנת התנהגות החרב וטכניקה נכונה ולצורך הבנת הנזק הנגרם לגוף מכמות הכוח המיושמת. 2. 60% עד 70% מהאימונים של התלמידים המתקדמים הם קרבות . אימון רגיל יכול להמשך עד 3 שעות . קרבות אומנם נותנים התייחסות למספר פגיעות אך כל פגיעה מנותחת לגופה כמו בקנדו ,קרי לא צריך להביא 10 מכות ברצף , מספיק אחת טובה לראש או רגל ואז ניסוגים ומאשרים את המכה. 3. רמת הקונטקט מלאה: תלמידים מתקדמים יכולים לבחור כל רמת הלחימה. מגע מלא היא ברירת המחדל, יחד עם זאת יש לזכור שלא כמו באיגרוף מכת ה-knock out בנשק לא בהכרח תהיה החזקה ביותר (את האמת גם באיגרוף המכה המדוייקת אך לא החזקה ביותר לסרעפת , לסת או ירך גומרת קרב לפעמים). שיסוף טוב לגרון ונגמר הסיפור. או לחלופין דקירה טובה לכתף טובה גם היא כהגנה על תגובה מיידית של היריב. אחרי שוק התחלתי הלוחם במקרים רבים לא יוכל להשתמש ביד באותה מידה כמו לפני הפציעה. וכן אני מודע למקרים של פציעות מרובות כאשר לוחם המשיך לעמוד ולהלחם , בגלל זה משתדלים להמשיך להתגונן אחרי המכה המוצלחת או להמשיך לרצף ל- vitals. כל זה כדי ללמוד תחת תנאים מקורבים עד למקסימום לקרב מה מרגיש לוחם בנשק כאשר מכה מוצלחת יכולה לגרום לפציעה או מוות (תנסו להחזיק בחרב אחרי שיסוף טוב לאצבעות...

)) עם כל זה, מכות הם חזקות (בגלל זה ריפוד של החרבות). אצבעות שבורות יכולות לקרות גם סימנים על הפנים וגוף וצליעה במשך שבוע. אך הכל לפי בחירתו של התלמיד. מיגון זהו עניין אופציונלי... משקפיים ומסכות וכו'. אני אישית מעדיף להלחם ללא אמצעים הללו על מנת ללמוד להגן על האיזורים הרגישים בצורה טובה יותר, אבל זה אני. אפילו חברים בארגון -DOG BROTHERS הידועים לשמצה בקרבות שלהם מספרים על שימוש במסכות שלהם שזה גורם לעיוות מסויים בטכניקה והתנהלות הקרב בגלל חוסר רגישות של הלוחם למכות מקל לפנים. 4. כמובן תרגילים של טכניקות בסיסיות עם דגש על שילובם בקרב. אני לא מלמד טכניקה שאני לא יכול לבצעה בקרב . אין קאטות. יש רצפים קצרים ביותר של תנועות לפיתוח מוטוריקה בסיסית לעבודת רגליים וידיים וקואורדינציה. אין חגורות. אין דרגות. יש כבוד הדדי לכל יוצאי אסכולות שונות . 5.לחימה נגד מספר יריבים (1 נגד קבוצה או קבוצה נגד קבוצה ) תוך הבנה של שטח ותנאי מקום הקרב (אור , כוון שמש , הגבהה, גבהי היריבים , שוני בנשקים וכו')- הדבר מקנה למידה והבנה של סיטואציות קרב שונות והתנהגות טקטית מותאמת. 6. הכל מבוצע עם כלים מקורבים לכלים אוטנטיים (משקל , איזון וצורה). תאמינו לי שלהניף כלי במשקל 1.300 גרם זה שונה בקצת משינאי של קנדו או בוקן. יחד עם זאת איזון של החרב עוזר להפליא בביצוע טכניקות והתנהלות הקרב. כל הפרמטרים לחרבות נלקחו מהשוואה עם פריטים הסטוריים מהמוזאונים ומחקרים רבים בנושא (ARMA למשל.) אין חרב של יד וחצי ששקלה יותר משני קילו. רובם היו בין 1.200 ל1.600 גרם אתם מוזמנים לבדוק באתר -ARMA או בספרות רבה. לגבי מקורות הטכניקה: 1. קנג'יטסו 2. חרב אירופאית מאה 13-15 (יד וחצי) 3. חרב סינית (דאו בעיקר) 4.דקר אירופאי 5. מקל JO - הרבה טכניקות של המקל 120 סמ דומות לזו של חרב אירופאית (128 סמ) 6.אומנות המקל הפורטוגזית (ז'וגו דה פאו) 7. ג'ו ג'יטסו , בו-ג'יטסו , נגינטה-ג'יטסו , יארי-ג'יטסו, halberd אירופאי לפי TALHOFFER וSILVER - לעבודה בכלים ארוכים נשקים שמכוסים על ידי השיטה: 1. חרבות (סוגים שונים) 2. מקל קצר וארוך (וכן יש הרבה טכניקות של יפן וסין ואירופה) 3. saber ,rapier 4. רומח , נגינטה, halberd אירופאי עובדות מעניינות: קיימנו קרבות עם מומחים בשיטות שונות בארצות שונות: קנדו סיוף אולימפי ארניס נגינטה ג'יטסו נינג'טסו לחימה אירופאית אייקידו קונג פו נלחמנו עם נציגי צ'כיה ארה"ב ורוסיה. רוב הקרבות מתועדים בצורה כזאת או אחרת או ניתנות לאימות על ידי פנייה לבן אדם ספציפי. בכל המקרים ניתן הרבה כבוד לשיטה המיוצגת וגם לשיטה שלנו. לא קרה מצב שלא נפרדנו בחיוך והבנה מועמקת של מה נשקים מסוגלים לעשות. לא פעם נתקלנו בתדהמה מצד אותו מומחה עד כמה שילוב הטכניקות יכול לעבוד. כל הנאמר בא לציין שאין תחליף להתנסות אישית וסובלנות בגישה. אני אישית באומנויות הלחימה כ15- שנה, יש לי רקע בג'ודו , קאראטא וקיקבוקסונג. אני נמצא בתחום הסיוף הקרבי כ- 7 שנים ומקווה שיזדמן לי לעסוק בזה עד שבריאות תאפשר

לכל שאלות ניתן להתקשר לטלפון למטה. בכבוד רב לכל מי שבחר באומנויות הלחימה כדרך חיים - אלכס. אלכסנדר ז'לזניאק 472830-0505