A.C.T = Armed Combat and Tactics

fa jing

New member
A.C.T = Armed Combat and Tactics

לאור הדיונים, השאלות והוויכוחים אודות הקבוצות של ACT בארץ בימים האחרונים מצורפת כאן הכתבה האחרונה במוצ"ש בערוץ 2. אם יהיו שאלות אני בטוח שנח גרוס, Broadaxe ועבדכם הנאמן נשמח לענות על שאלות. מעבר לכך כולם מוזמנים להתנסות. חנן

roy33itc

New member
שכחת את מוטיז...

הוא גם מככב בכתבה. אדם שקט וחיוך שאינו נגמר. תודה על הלינק חנן

fa jing

New member
אלכס למה אתה מקנא?

בימי שלישי אתה פנוי? כל יום שלישי מ- 19:30 ועד 22:00 אנו מתאמנים בב"ש, אנחנו קבוצה של 10 אנשים, איתך נהיה 11 אנשים. אז אל תקנא פשוט צור איתי קשר ותגיע. חנן

הזדמנות "לא מחייבת" לטעימה והתנסות

משיטת ACT תהיה במפגש הפורום הקרוב שיתקיים בעוד כחודש ויוקדש לנושא "כלי נשק". כ-ו-ל-ם מוזמנים

נראה מאוד מעניין

שתי שאלות: 1. איך אתם עובדים על נעיצות לגוף (בלי לפצוע)? 2. ראיתי שלא כולם עובדים עם משקפי מגן. זה ככה רק בסירטון?

fa jing

New member
בהחלט מעניין וגם מהנה...

לגבי שאלותיך רן : 1. אנו נועצים לגוף ואין זה מסוכן, כמובן שהנעיצה היא בד"כ בשליטה ולא נעשית בצורה מופרעת חסרת מעצור, מה גם ש"הפחד" המתמיד מבלימה או הסתערות של היריב גורמת לך לבצע נעיצה מהירה ולא חזקה ומתמסרת פן תאבד את צווארך תוך כדי. וגם אם הנעיצה נכנסת החרב מרופדת ומעבר למכה יבשה אתה לא מרגיש כאב משמעותי... 2. לגבי עניין המיגון- אכן כרגע אנו לא עובדים עם מיגון, אם כי מכמה שיחות עם אלכס לאחרונה, יש בהחלט מחשבה להכניס את העניין הזה. אני לא חושב שיש צורך להגזים בעניין המיגון, כפפות (מי שרוצה אך לא חובה לדעתי) ומשקפיים יעשו את העבודה בצורה טובה. משקפי מגן לפי ראות עניי יכולות לעזור אבל הן לא המיגון האולטימטיבי. עד עכשיו (וזכרו אני כולה חודשיים בעסק) לא ראיתי עדויות רציניות לפציעות ואלכס ושאר החברים שעוסקים בכך כבר 5-7 שנים עדין לא ראו פציעות רציניות בתחום, אבל הסטטיסטיקה כאן תיכנס לפעולה מתישהו בקרוב ולכן אנו רואים צורך במיגון לפחות מנימלי. חנן

Tonjin

New member
לי יש שאלה, או כמה למעשה...

ראשית, ראיתי שרוב האנשים לא עובדים לא עם כפפות ולא עם משקפי-מגן - זה כתוצאה מאידיאולוגיה מסוימת או שפשוט יצא ככה באותו יום? שנית, מה המידות והמשקלים של החרב? לי היא נראתה גדולה וארוכה למדי - אני מניח שהיא מבוססת על חרב מערבית קדומה? האם זה כך? האם גם המשקל זהה או רק (אם בכלל) הגודל? אם אפשר לשאול ואם ניתן להסביר בקצרה: מאיפה החומר נלקח? הבנתי שמדובר על בחינה של תרגילים ו"מה שעובד נשאר", אבל בכל זאת - מאיפה החומר הבסיסי לבדיקה ובחינה נלקח, איך הוא נבדק? מי בודק אותו ומה התהליך? אפשר אולי לקבל דוגמא מייצגת של איך טכניקה חיצונית מתגלגלת ומוטמעת אל תוך האימון השוטף? חוץ מזה, עבודה מאד יפה בסרטון - נראה גם כיף לאללה

נח גרוס

New member
מעט הסברים

החרבות מבוססות על חרב דו-ידנית או ליתר דיוק מה שנקרא HAND AND A HALF SWORD . חרבות אלה היו דומיננטיות בשימוש באירופה מאמצע המאה ה14 ועד המאה ה16 הזמן בו חרבות דיקרה החלו לתפוס מקום. משקל ממצוע של חרב כזו עומד על קילו מאתיים לקילו שלוש מאות. המודל שלנו שוקל קילו שלוש מאות וכיום צורתו ואיזונו כבר מאוד דומים לחרב אוטנטית כמובן יחסית בהתחשב בעובדה שמדובר בחרב אימון מרופדת. מיגון אינו חובה ורוב האנשים עדיין אינו עושים בו שימוש. אישית אני אדבוקת של שימוש במיגון, אבל מבין שכסף משחק פה גורם מעקב רציני. באשר לטכניקה אני אבקש מאלכס זלזניאק להיכנס לפורום ואולי להתייחס יותר בהרחבה לחלק הזה. נח.

alex zhelezniak

New member
ACT תשובות לשאלות בפורום

טכניקות ומקורות: להלן מספר הסברים על השאלות שעלו בפורום על שיטת ה-ACT. קודם כל : ACT אינו סגנון או בית ספר בנוסח " נינג'יטסו" או סטייל בנוסח" צ'אן סואן". זוהי שיטת התנסות בלחימה בנשק תוך דגש על שימוש בטכניקות הפשוטות יחסית (אך יעילות). העיקרון המנחה: הכל הולך . אין חוקים מגבילים בנוסח קנדו, קרי, פגיעה דו ,מאן, קוטה וזהו. אין מגבלה על שימוש ביד אחת או שתיים. אין מגבלות של סיוף אולימפי. אין מגבלות של נגינטה-ג'יטסו, קרי שיסופים ברגל מעל הברך לא "נחשבים". אין חוק שאומר שחלקי הנשק אינם פונקציונליים , קרי אי-אפשר להשמש ב- pommel או ב-guard . דווקא כן וביעילות רבה. כן ניתן להשתמש בבעיטות ומכות יד בטווח קרוב. כן ניתן לעשות הטלות . כן ניתן לתת שיסוף או דקירה לכל מקום בגוף (כולל אצבעות ורגליים וידיים וראש וגוף והההכל.) עיקרי הלחימה: 1. לא כל הקודם זוכה. ברור שאם "נגעתי ברגל של יריבי ללא מספיק כוח והוא שיסף לי את הגרון אחרי אלפית שנייה אזי נצחון שלו. זה אומר שצריך להתחשב בכוח המכה בתזמון שלה ובאנטומייה בסיסית. 2. רק פגיעות עם החלק ה"מושחז" (חורפה) מקבלות התייחסות ולא "TAPS" עם הצד השטוח של הלהב. 3. בטווח קרוב ניתן לנצח בידיים ובעיטות (בטן וב-LOW-KICKS למינייהם) וכן בהטלות. עיקרי הלמידה: 1. חיתוכים בכלים אמיתיים (יפני ואירופאי) לצורך הבנת התנהגות החרב וטכניקה נכונה ולצורך הבנת הנזק הנגרם לגוף מכמות הכוח המיושמת. 2. 60% עד 70% מהאימונים של התלמידים המתקדמים הם קרבות . אימון רגיל יכול להמשך עד 3 שעות . קרבות אומנם נותנים התייחסות למספר פגיעות אך כל פגיעה מנותחת לגופה כמו בקנדו ,קרי לא צריך להביא 10 מכות ברצף , מספיק אחת טובה לראש או רגל ואז ניסוגים ומאשרים את המכה. 3. רמת הקונטקט מלאה: תלמידים מתקדמים יכולים לבחור כל רמת הלחימה. מגע מלא היא ברירת המחדל, יחד עם זאת יש לזכור שלא כמו באיגרוף מכת ה-knock out בנשק לא בהכרח תהיה החזקה ביותר (את האמת גם באיגרוף המכה המדוייקת אך לא החזקה ביותר לסרעפת , לסת או ירך גומרת קרב לפעמים). שיסוף טוב לגרון ונגמר הסיפור. או לחלופין דקירה טובה לכתף טובה גם היא כהגנה על תגובה מיידית של היריב. אחרי שוק התחלתי הלוחם במקרים רבים לא יוכל להשתמש ביד באותה מידה כמו לפני הפציעה. וכן אני מודע למקרים של פציעות מרובות כאשר לוחם המשיך לעמוד ולהלחם , בגלל זה משתדלים להמשיך להתגונן אחרי המכה המוצלחת או להמשיך לרצף ל- vitals. כל זה כדי ללמוד תחת תנאים מקורבים עד למקסימום לקרב מה מרגיש לוחם בנשק כאשר מכה מוצלחת יכולה לגרום לפציעה או מוות (תנסו להחזיק בחרב אחרי שיסוף טוב לאצבעות...:))) עם כל זה, מכות הם חזקות (בגלל זה ריפוד של החרבות). אצבעות שבורות יכולות לקרות גם סימנים על הפנים וגוף וצליעה במשך שבוע. אך הכל לפי בחירתו של התלמיד. מיגון זהו עניין אופציונלי... משקפיים ומסכות וכו'. אני אישית מעדיף להלחם ללא אמצעים הללו על מנת ללמוד להגן על האיזורים הרגישים בצורה טובה יותר, אבל זה אני. אפילו חברים בארגון -DOG BROTHERS הידועים לשמצה בקרבות שלהם מספרים על שימוש במסכות שלהם שזה גורם לעיוות מסויים בטכניקה והתנהלות הקרב בגלל חוסר רגישות של הלוחם למכות מקל לפנים. 4. כמובן תרגילים של טכניקות בסיסיות עם דגש על שילובם בקרב. אני לא מלמד טכניקה שאני לא יכול לבצעה בקרב . אין קאטות. יש רצפים קצרים ביותר של תנועות לפיתוח מוטוריקה בסיסית לעבודת רגליים וידיים וקואורדינציה. אין חגורות. אין דרגות. יש כבוד הדדי לכל יוצאי אסכולות שונות . 5.לחימה נגד מספר יריבים (1 נגד קבוצה או קבוצה נגד קבוצה ) תוך הבנה של שטח ותנאי מקום הקרב (אור , כוון שמש , הגבהה, גבהי היריבים , שוני בנשקים וכו')- הדבר מקנה למידה והבנה של סיטואציות קרב שונות והתנהגות טקטית מותאמת. 6. הכל מבוצע עם כלים מקורבים לכלים אוטנטיים (משקל , איזון וצורה). תאמינו לי שלהניף כלי במשקל 1.300 גרם זה שונה בקצת משינאי של קנדו או בוקן. יחד עם זאת איזון של החרב עוזר להפליא בביצוע טכניקות והתנהלות הקרב. כל הפרמטרים לחרבות נלקחו מהשוואה עם פריטים הסטוריים מהמוזאונים ומחקרים רבים בנושא (ARMA למשל.) אין חרב של יד וחצי ששקלה יותר משני קילו. רובם היו בין 1.200 ל1.600 גרם אתם מוזמנים לבדוק באתר -ARMA או בספרות רבה. לגבי מקורות הטכניקה: 1. קנג'יטסו 2. חרב אירופאית מאה 13-15 (יד וחצי) 3. חרב סינית (דאו בעיקר) 4.דקר אירופאי 5. מקל JO - הרבה טכניקות של המקל 120 סמ דומות לזו של חרב אירופאית (128 סמ) 6.אומנות המקל הפורטוגזית (ז'וגו דה פאו) 7. ג'ו ג'יטסו , בו-ג'יטסו , נגינטה-ג'יטסו , יארי-ג'יטסו, halberd אירופאי לפי TALHOFFER וSILVER - לעבודה בכלים ארוכים נשקים שמכוסים על ידי השיטה: 1. חרבות (סוגים שונים) 2. מקל קצר וארוך (וכן יש הרבה טכניקות של יפן וסין ואירופה) 3. saber ,rapier 4. רומח , נגינטה, halberd אירופאי עובדות מעניינות: קיימנו קרבות עם מומחים בשיטות שונות בארצות שונות: קנדו סיוף אולימפי ארניס נגינטה ג'יטסו נינג'טסו לחימה אירופאית אייקידו קונג פו נלחמנו עם נציגי צ'כיה ארה"ב ורוסיה. רוב הקרבות מתועדים בצורה כזאת או אחרת או ניתנות לאימות על ידי פנייה לבן אדם ספציפי. בכל המקרים ניתן הרבה כבוד לשיטה המיוצגת וגם לשיטה שלנו. לא קרה מצב שלא נפרדנו בחיוך והבנה מועמקת של מה נשקים מסוגלים לעשות. לא פעם נתקלנו בתדהמה מצד אותו מומחה עד כמה שילוב הטכניקות יכול לעבוד. כל הנאמר בא לציין שאין תחליף להתנסות אישית וסובלנות בגישה. אני אישית באומנויות הלחימה כ15- שנה, יש לי רקע בג'ודו , קאראטא וקיקבוקסונג. אני נמצא בתחום הסיוף הקרבי כ- 7 שנים ומקווה שיזדמן לי לעסוק בזה עד שבריאות תאפשר:) לכל שאלות ניתן להתקשר לטלפון למטה. בכבוד רב לכל מי שבחר באומנויות הלחימה כדרך חיים - אלכס. אלכסנדר ז'לזניאק 472830-0505

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif תמיד טוב לקרוא...

בעזהי"ת תמיד טוב לקרוא סיכום תמציתי של מומחה, על תחום עיסוקו.

ש מים

New member
מסמך מאוד מעניין../images/Emo45.gif

כל הכבוד על ההשקעה (בתשובה ובפירסום כאן בפורום).

ננדין

New member
אלכס - ברוך הבא לפורום../images/Emo24.gif

דבר ראשון כיף גדול לקרוא את דברייך! אחרי מה שהחברה פה כותבים עלייך (חנן, נח גרוס, סער, יובל נחמקין) והכתבה המצולמת זה מאוד משמח שהחלטתה להיכנס לפורום... שאלה לי אלייך לגבי המיגון...אני מבין לגמרי שיש רמות שונות של מגע והעניין נתון לבחירתו של המתאמן וכן שמיגון מלא ישנה לגמרי את התנהלות הקרב וירחיק אותו מהתנהלות של קרב אמיתי(בנוסף העובדה שאתם חבר'ה רציניים, אחראיים ובוגרים תורמת הרבה לבטיחות האימונים...) אבל האם אינך חושב כי יש מיגון מסויים שהוא בבחינת "מציל חיים" ויכול למנוע פציעות חמורות כגון מיגון עיניים? אני שואל את זה רק בגלל שיש לי הרבה הערכה לעבודה שאתה עושה (ואני מקווה שבשלב מסויים אני אוכל לפנות קצת זמן ולהצטרף לקבוצה שלך בנוסף לשאר האימונים שלי...) ובגלל שלמרות שרמת המגע נתונה לבחירתו של המתאמן אבל אני חושב שכמאמן נתונה עלייך האחריות למנוע פציעות מסוכנות והסתבכויות משפטיות עד כמה שאפשר... (מניעה מוחלטת זה להישאר בבית וזאת לא אופציה
) כל טוב וכל הכבוד על העבודה הנהדרת
רון (ננדין מהארניס - ועכשיו גם ננדין המקנא מהארניס)

למעלה