שלום רב, אשמם באם תוכלו לאמר לי עד איזה תואר ניתן ללמוד באוניברסיטה הפתוחה (תואר ראשון, שני, דוקטורט). ואגב, מניסיונכם, איך מעסיקים מגיבים לעובדה שסיממתם תואר באופ ולא באת האוניברסיטאות המוכרות? תודה
האו"פ הוא אחת משבע האוניברסיטאות המוכרות בארץ, אין כל הבדל בין תואר מהאו"פ לתואר מכל אונ' אחרת - להיפך, לעיתים קרובות יש יתרון בכך שלמדת באו"פ, אנשים רבים באוניברסיטאות מעריכים זאת יותר. מנסיון.
המון תודה על התגובות, אני אנסה להסביר את המצב שלי יותר בפרוטרוט. שמי אביב רונן, הנני בן 17 וחצי, בגיל 17 פתחתי עסק כעוסק מורשה בתחום המחשבים והאינטרנט. בגיל 17 וחודששים התחלתי לעבוד בחברת אינטרנט בתל אביב ועדיין עובד שם במשרה מלאה. בשעות הבוקר הנני תלמיד יב. הלימודים בתיכון מעיקים עלי כיוון שהנני אטודידקט, ושמכריחים אטודידקט לשבת ולהקשיב שעות על גבי שעות למקצועות אומניים שיכול הוא היה לעבור אותם כבר עכשיו מקבלים ציונים נמוכים מהאפשרי ומצב רוח נמוך ברצני לעזוב את המערכת האינטרנטית לעשות את בחינות הבגרות כנבחן אקסטרני ומשם להמשיך ללימודים באוניברסיטה הםתוחה + הסמכת MCSD + MCSE. אגב, האם ניתן לעשות בגרויות דרך אופ? תודה!
אני חושב שאני מבין אותך היטב... והאו"פ נראה לי כמקום אידיאלי בשבילך. זה המקום היחידי בארץ המתאים (ככל האפשר) לאוטודידקטים. בהמשך, בתואר שני ושלישי (בכל אוניברסיטה) כבר יש הרבה פחות עניינים "פרונטליים" שמשעממים אותך ובצדק, והרבה יותר עבודה ולימוד עצמי. עוד כמה דברים: 1. לא ניתן לעשות בגרויות דרך האו"פ (לפחות אני לא שמעתי אף פעם על דבר כזה). 2. עצה קטנה: אם אני קולט אותך נכון, עזוב את השטויות של ההסמכות של מיקרוסופט, זה יהיה סתם בזבוז זמן בשבילך, ולדעתי לא כיוון טוב משום בחינה. תתרכז בלימודים האקדמיים, ואם צריך ידע פרקטי לצרכי עבודה אתה הרי יכול לרכוש אותו בלימוד עצמי ללא הסמכה (אבל באמת שאני לא חושב שזה כיוון טוב בשבילך). 3.
בחברות בבעלות פרטית תוארי מיקרוסופט למניהם מיוחסים בכבוד, בחברות ממשלתיות ככל הידוע לי לא מסתכלים על זה .. נניח וסיימתי BA באופ (בעזרת השם האם עמידה בתנאי קבלה לאוניברסיטאות אחרות יהוו קושי במידה ולא יהיו לי 12 שנות לימוד? / בגרות. אגב, ניתן ללמוד באופ עריכת דין? תודה
12 שנות לימוד - לא מעניין אף אחד ברגע שיש לך תואר ראשון. לגבי תוארי MS - העניין הוא לא אם מתייחסים בכבוד או לא (ואגב, בהרבה חברות פרטיות גדולות אין לתארים האלה הרבה משמעות), אלא שזה פשוט "לכוון נמוך מדי", אם אתה מבין למה אני מתכוון. הרמה. זה העניין. אתה תצטער אם תבזבז על זה זמן. בהצלחה רענן