_________

BluePrint

New member
שכחת BlindSight

כמו Victor Farkas בHot Sky at Midnight, שרואה כל דבר כאוסף של צורות גאומטריות.

Sabre Runner

New member
ואם באמת רוצים ללכת בכיוון ההפוך...

אז צריך לעשות Shine Job לעיניים כמו ל-Riddick מ-Pitch Black. עם ראייה כזאת הוא כמעט עיוור ביום אבל רואה בסדר עם משקפיים מיוחדות אבל הוא רואה מצויין אפילו באפלה מוחלטת. בכלל הסבירו בסרט את הטכנולוגיה מאחורי זה כי אני לא זוכר.

Gilgam69

New member
מושג ה-Blindsight קיים במו"ד 3

או כפי שקראת לזה, ראייה סונארית. הראייה פועלת בדיוק כמו יכולת הסונאר של עטלף או דולפין ומאפשרת ליצור "לראות" את סביבתו אפילו בחושך השחור והקסום ביותר... החיסרון שלה זה שאם הוטל על אותו בעל ראייה סונארית שקט (Silence) הראייה לא מתפקדת והיא גם לא יכולה לקלוט יצורים לא גשמיים (Incorporeal) ואולי גם רמת הדיוק של הראייה מוגבלת, כלומר הוא לא יכול להבחין בפרטים קטנים מטווח רחוק.

BluePrint

New member
תקרא Hot Sky at Midnight.

הBlindsight שם הוא משהוא שונה כמעט לגמרי. שם זו בעצם סוג של תפישה על חושית שלא מתבססת על קול, תנודות, או שום דבר אחר. Farkas פשוט רואה את המהות (ישות?) של אנשים\חפצים, ומסוגל אפילו להבין תמונות דו-מימדיות למרות שלא יוכל לתאר מה רואים בהן. מה שדומה היא ההשוואה לרדאר, כי התפישה הזאת "רואה" ב360 מעלות. לדוגמא: בספר הוא מחפש גבר, ומוצא אותו כאישה שעברה ניתוח לשינוי מין. ומכיוון שאין אפשרות לאדם לשנות את עצמו מבפנים, Farkas רואה אותה עדיין כאותו מבנה גאומטרי ומזהה את הגבר מבלי לשים לב בכלל שהוא שינה את מינו.

Gilgam69

New member
מושג ה-Blindsight קיים במו"ד 3

או כפי שקראת לזה, ראייה סונארית. הראייה פועלת בדיוק כמו יכולת הסונאר של עטלף או דולפין ומאפשרת ליצור "לראות" את סביבתו אפילו בחושך השחור והקסום ביותר... החיסרון שלה זה שאם הוטל על אותו בעל ראייה סונארית שקט (Silence) הראייה לא מתפקדת והיא גם לא יכולה לקלוט יצורים לא גשמיים (Incorporeal) ואולי גם רמת הדיוק של הראייה מוגבלת, כלומר הוא לא יכול להבחין בפרטים קטנים מטווח רחוק.

או רדאר

מכשיר השולח קרן רדיו, המוחזרת ממה שהיא מתנגשת בו. ככה אפשר לדעת כמה רחוק אתה ממשהו, וכמה מהר הוא זז. אבל ראייה של ממש זה לא בדיוק.

Elenlos

New member
הדמות החדשה שלי:

חצי אלף אפל, סייר, הוא חי כל החיים שלו מעל האדמה, ולא היו לו אינטרקציות כלל עם בני מינו. אז עכשיו השאלה שלי אלייך היא איזה סוג של ראיה תהיה לחצי אלף אפל שחי את כל חייו מעל פני האדמה כלומר האם העובדה שהוא חי מעל פני האדמה תשפיע כלל על הראיה שלו?? האם תהיה לו ראיה פחות טובה בגלל זה??

Gilgam69

New member
לפי דעתי

תהיה לו ראיית חושך (DARKVISION) של טווח של 60 רגל (כמו של גמדים) וזאת בגלל המוצא החצי אלף אפל שלו. העובדה שהוא חי מעל האדמה לא משפיעה על הראייה שלו, בדיוק כמו שעובדה כזאת לא תשפיע על גמד שחי מעל האדמה.

למה דווקא אפל?

תגיד, אתה רוצה אלף אפל בגלל הבונוסים? הוא חי מעל האדמה, אין לו שום אינטראקציה עם בני מינו (איך הוא בדיוק נולד?), אין שום סיבה טובה לשחק אותו כחצי אלף אפל ולא כסתם חצי אלף, חוץ מהבונוסים, ובשביל בונוסים אפשר לשחק גם אוטובוס (+12 לכוח). ולשאלתך. מכיוון שהוא חי כל חייו מעל לאדמה, אין שום סיבה שהפוטנציאל לראיית לילה מוגברת הגיע אצלו למלוא המיצוי (בהנחה שהוא בכלל קיבל אותו בירושה), ולפיכך הוא יראה בלילה כמו חצי אלף רגיל. הלך הבונוס שבנית עליו? זה מה שקורה כשמנסים לדחוס פלוסים בשביל סתם.

Elenlos

New member
חס ושלום בגלל הבונוסים!

אני לא משחק חצי אלף אפל בשביל הבונוסים אלה בגלל שאני אוהב אלפים אפלים (מאוד! זה העם הכי אהוב עליי) אז אמרתי יאללה בו נשחק אחד... אני לא בן אדם כזה רדוד שאיכפת לו רק כמה יצורים הוא יכול להרוג ובאיזה מהירות וכמה בונוסים יהיו לי ולא לאחרים!! ורק שתדע שלא בניתי בכלל על הבונוס הזה
בהתחלה חשבתי בכלל לשים לו ראית כוכבים כי זאת ראיה פחות טובה מ- Darkvision בגלל שהוא רק חצי אלף אפל ולא שלם!!!

Gilgam69

New member
למה להיות קשה תוקפני?!?!?!

יש סיבה מצוין למה מישהו ירצה לשחק חצי אלף אפל... בגלל העומק שזה יכול לתת ובגלל המצבים שזה יכול לעורר! בקבוצה אחת שהייתי בה לא מזמן שיחקתי אלפית אפלה, ותאמין לי שזה לא בגלל הבונוסים. על אותו העיקרון כמו הדמות של Elenlos, זה בשביל לתת מימד נוסף למשחק הדמות. נכון שיש עוד דרכים לעשות זאת, אבל מה פסול בזאת? אבל שכחתי עם מי אני מדבר...

למה לא?

> יש סיבה מצוין למה מישהו ירצה לשחק חצי אלף אפל... בגלל העומק שזה > יכול לתת ובגלל המצבים שזה יכול לעורר! אבל איפה זה ואיפה חצי אלף אפל שיודע שהוא כזה רק כי השחקן שלו אמר לו? כפי שהוא תיאר את הדמות, ההבדל היחיד בינה לבין חצי אלף אפל, הוא שכתוב "אפל" לי ה"אלף" בגזע שלה. אם הוא בונה אותו בתור חצי אלף רגיל, מה הטעם להגדיר אותו כחצי אלף אפל? > בקבוצה אחת שהייתי בה לא מזמן שיחקתי אלפית אפלה, ותאמין לי שזה לא > בגלל הבונוסים. מאמין לך. אני בטוח שהיו לך עוד סיבות. > על אותו העיקרון כמו הדמות של Elenlos, זה בשביל לתת מימד נוסף > למשחק הדמות. בשביל לתת עומק ומימד נוסף לדמות, צריך רק להתעניין בה ולהשקיע בה דמיון. היא יכולה להיות גם הבן השלישי של אציל זוטר ותפרן. "עומק" לדמות לא חייב להתבסס על רקע ביזארי, מוצא ייחודי ותסביכים מכאן ועד להודעה חדשה. כפי שאמרתי בעבר, רחב הוא לא בהכרח פחות רדוד. > נכון שיש עוד דרכים לעשות זאת, אבל מה פסול בזאת? המממ... כי הרעיון נלעס ומוחזר קשות מאז הופיע דריזט על מדפינו? כי מרחב הפעולה של דמות שאחד מהוריה נחשב להתגלמות הרוע והאנטי בעיני החברה הוא מצומצם משהו? כי ממילא הוא מתכוון לבנות אותו כחצי אלף רגיל? > אבל שכחתי עם מי אני מדבר... אני לעומת זאת לא שכחתי שאני מדבר עם מישהו שמסוגל לומר לילד שרוצה לשחק גנול בשביל בונוס הכוח, ולשלב אותו בקבוצת קרבות מנצ´קינית ותלושה בסגנון נינטנדו ש"המשחק שלכם נשמע מאוד מעניין". לא תודה, אני מעדיף שלא להתחנף לכל מי שבטעות חושב שהוא חולק איתי את אותו תחביב, ולהצמד לסטנדרטים מסויימים של איכות, שפיתחתי מתוך נסיון די ממושך. גם אם זה יגרום לאנשים מסויימים לחוש חוסר ביטחון בנוגע לסגנון המשחק שלהם, או להיעלב ולחשוב שאני לא נחמד.

l o s t

New member
הבלש משחק משחק אינטלגנטי ומעמיק ...

שמשפר את היכול המחשבתית של המשתתתפים .... מה נראה לך ? שזה בית ספר ? המטרה להנות .... לא להחכים ליצור עולם מרתק .... זה כדי לעשות כיף ... אולי אתה מעדיף עולם מורכב .... ואתה יכול לעשות את זה אם גזעים רגילים ... אז אולי או צריך קצת דחיפה מגזע קצת פחות מוכר .... אתה מותח ביקורת בלי גבול ! תספר לנו קצת על המשחק שלך .... או שאתה חושב שאנחנו כול טיפשיים שלא נבין אותו ... בדיוק כמו שלא ידעתי שאסור לומר גזע ... אז תספר .... גם רקע בבקשה ....

מפיך, נשמע כאילו זה רע

היה פעם חכם יווני שאמר "חמורים יבחרו בגבבה על פני זהב". > שמשפר את היכול המחשבתית של המשתתתפים .... לא, אבל בהחלט יוצא מהנחה שיש להם כזאת. משחק תפקידים מפעיל את הראש והדמיון. > מה נראה לך ? שזה בית ספר ? כעיקרון, אני משחק עם אנשים שסיימו כבר בית ספר. זה חוסך לי את הנסיונות שלהם לפרוק תסכולים עלובים של מתבגרים דרך המשחק. > המטרה להנות .... לא להחכים ליצור עולם מרתק .... האם יצירת עולם מרתק וסיפור מעניין לא נראית לך כמו הנאה? אם כן, מה כן? להוריד נקפי"ם של מפלצות דמיוניות לאפס ללא שום מטרה ומשמעות? לקבל נקודות? בשביל זה אפשר לשחק בדיאבלו. > זה כדי לעשות כיף ... מה לעשות, שעם הזמן, הגיל והנסיון, ההגדרה ל"כיף" מבשילה ומשתבחת. ו"חדר, אורק, אוצר" זה לא כיף, זה בזבוז זמן. מעניין מה ההגדרה שלך לכיף? > אולי אתה מעדיף עולם מורכב .... די לי שיהיה מעניין ומתקבל על הדעת. מה לעשות, כשאני רואה ערימת זהב, מסקרן אותי לדעת למה היא שם, ולא סתם להוסיף מספרים לדף הדמות. האם אתה מעדיף עולם "פשוט" כי אתה לא מסוגל להתמודד עם אחד "מורכב"? > ואתה יכול לעשות את זה אם גזעים רגילים ... מה רגיל כל כך בבני אדם? מיצית כבר את כל המגוון שאתה צריך להביא טיפוסים עם תחפושות מצחיקות? > אז אולי או צריך קצת דחיפה מגזע קצת פחות מוכר .... ונשאלת השאלה - האם זה הכרחי? האם אני לא מסוגל ליצור דמות או יריב אנושי משכנעים שאני חייב לדחוף יצורים משונים בכל חור? > אתה מותח ביקורת בלי גבול ! ביקורת מוצדקת. חוץ מזה, מביקורת לומדים. לפחות זה מה שאנשים מבוגרים עושים. ילדים בדרך כלל מתחילים לבכות ולירוק. > תספר לנו קצת על המשחק שלך .... אני עושה את זה כל הזמן. כל מה שאני אומר אני לא אומר כי נדמה לי, או כי שה"מ שכיר ומשועמם באיזה חוג במקלט המתנ"ס אמר לי, או סתם כי כתוב בספר. אני אומר את זה כי ניסיתי ובדקתי את זה במשחק. אגב, לך אין בכלל קבוצה, ולא הייתה לך, נכון? > אז תספר .... גם רקע בבקשה .... הרצתי בחיי שני קמפיינים די ארוכים (שלוש שנים וכמעט שנה), ועוד כמה משחקים קצרים. בקמפיין האחרון שהרצתי כמנחה, המשחק התחיל כאשר פטרונן של הדמויות, אציל זוטר שהן גדלו והתחנכו כנאמניו ובני ביתו (ולא מישהו ש"שכר אותן בפאב") שלח אותן למשימה חשאית ומסוכנת - להסתנן לאחוזתו של ברון מטעם עצמו שהחזיק שלא בצדק בנפת-ספר קטנה, במטרה לאסוף מידע חיוני לקרא מתקפה קרבה. שחקן אחר שיחק את מפקד המשמר של אותו ברון עוין, ובזמן שהדמויות עסקו בריגול, הוא ניסה לחטט ולרחרח כי הן נראו לו חשודות. הדמויות עצמן גילו שיש לו משבר נאמנות מסויים עם הברון "הרע" שהרג את אחיו, והפלילו אותו בריגול, על ידי השתלת טבעת חותם גנובה בכליו בדיוק לפני שנערך חיפוש. הדמויות נחשפו, נאלצו לברוח, די נכשלו במשימה, אך מפקד המשמר שנחשד אף הוא נאלץ לברוח איתן. הן חזרו בבושת פנים לפטרון שלהם, שנאלץ לפעול על סמך מידע חלקי בלבד. כדי שהמתקפה תצליח, הדמויות, כולל מפקד המשמר לשעבר, שעבורו זו הייתה משימה לבחינת נאמנותו החדשה, נשלחו לחסל את המכשף של הברון, שעל ראשו התנוסס צו חיסול באשמת הטלת קסם אסור (לחשי תאובה וקרב). בסופו של דבר, הנפה החליפה בעלים, והדמויות מצאו את עצמן טרודות בחקירת פרשות ובפתירת בעיות. כמו למשל, מי מחלל את הקברים העתיקים ולמה, מה פירוש הסימנים המוזרים במערה, מה מתרחש בחורבות המשונות של הצריח והאם זה יעורר בעיות, האם השמועות על מזקקת וויסקי בלתי חוקית בכפר הדייגים נכונות, מה משמעות כל הסימנים לכך שפעם חי באזור מכשף בלתי סימפטי והאם הוא באמת מת, ועוד. בינתיים,בלי שידעו הדמויות, התבשלה בקרע "מלחמת העולם הראשונה" כאשר מלכים זממו זה כנגד זה, הגובלינים בצפון גייסו צבאות, ומישהו שהיה אמור להיות מת מזמן תכנן לחדור לעולם בראש לגיונות התוהו ולדפוק לכולם את התוכניות. את החלק ה"גדול" של המערכה לא הספקנו לשחק עקב סיבות של עבודה ולימודים, וחבל. לא נורא, עוד נריץ את זה מתישהו.

Gilgam69

New member
שוב הצליח הבלש

לענות תשובות לא ענייניות (חלקן) לחצאי משפטים ולחרוץ גורלות בהתבסס על חצאי עובדות. והאמת היא, שאיך שאתה עושה את זה, זה לא רק נשמע רע... זה באמת רע.

והנקודה היא?

כשאני עונה, אני לפחות משתדל לנמק ולפרט, גם אם מדובר בקטילה של מישהו. אם אותו מישהו גם טורח לקרוא, הוא ימצא גם מידע מעניין. בינתיים, נראה לי שאני היחיד שהתייחס ברצינות לסוגיית ראיית הלילה בכל העץ הזה. כשתצליח לנסח הודעה שלא מורכבת מיבבות, צווחות או ציטוט חסר הכרה של ספר החוקים, תנסה לענות לי.

Gilgam69

New member
כשאני אצליח לנסח הודעה

שלא תורכב מיבבות, צווחות או ציטוט חסר הכרה של ספר החוקים, אני אלמד אותך איך עשית זאת, על מנת שתוכל לצאת מזה גם כן.

Elenlos

New member
לא התכוונתי לגרום למהומה../images/Emo4.gif

אולי הכי פשוט שאני יכתוב את ההיסטוריה של הדמות שלי בשביל אנשים עם פחות סבלנות מהאדם הממוצע (אהם...אהם.. בלש אהם...) יום אחד אלף אפל הגיע לפני האדמה... לכל מקום שאליו הלך היה לא רצוי... ורק משפחה אחת קיבלה אותו ונתנה לו מחסה, אבל הכפר לא היה מוכן לשמוע ואפילו לעלות על הדעת שאלף אפל יתגורר אצלהם והציבו למשפחה אולטימטום... " או האלף או אתם" ולכן המשפחה ביקשה מהאלף הנחמד (שהם אפילו לא ידעו את שמו) לעזוב את ביתם אבל בשבוע (בערך) ששהה אצלם בבית הבת שלהם הספיקה להתאהב בו ורצתה לעזוב איתו ולמרות שאביה לא הסכים ואפילו האלף האפל לא הסכים שתבוא איתו אבל לה לא היה איכפת היא החליטה שהיא עוזבת איתו. הם שהו אצל סייר (בן אדם, נשוי לאלפית) שהיא הכירה ולאחר כמה ימים שהם שהו שם אביה של הבת (עדיין לא המצאתי לה שם) הגיע עם כל אנשי הכפר בתקווה להרוג את האלף האפל (גם לו לא המצאתי שם) ולהחזיר את ביתו הביתה, אבל זה לא התנהל בדיוק לפי התוכנית... למרות שהם הצליחו להרוג את האלף האפל (לאחר אבידות כבדות (יחסית להתקפה וליתרון המספרי)) ביתו של האיכר(האבא) לא הסכימה לחזור הביתה והודיעה שלא יחזור שוב לעולם! אבל מה שהאיכר הטיפש לא ידע הוא שבתו נושאת את ילדו של האלף האפל שכרגע רצח... לאחר מספר חודשים הוא נולד וכשהוא יצא עורו היה בגוון שחור יפייפה והיו לו עיניים שחורות כפחם, היתה לו פלומת שיער קטנה על ראשו בצבע שחור (לא לבן), הוא נקרא נורפין (Norfin). לאחר מספר שנים שנורפין כבר היה בוגר מספיק לשמוע את האמת ולא רק אורקים הרגו את אבא שלך סיפרו לו את האמת, ובעקבות זה סיפרו לו את האמת גם על האלפים האפלים ועל מנהיגיהם האכזריים הוא לא היה מוכן לשמוע בכלל הוא לא האמין להם והיה בטוח שכך לא דרכיהם של האלפים האפלים, לאחר שהוא כבר הכיר את הטבע טוב ועבר כמה אימונים בסיסיים בדרכיהם של הסיירים היה מוכן לצאת לדרכו ולגלות את האמת על האלפים האפלים. וכך נולדה לה הדמות שלי נורפין הסייר החצי אלף אפל. יש עוד כמה פרטים פה ושם אבל לא היה לי כוח להכניס את זה אז אני מקווה שאתם מסתפקים בזה... בלש רק שתדע שאני חושב שאתה מטומטם בזה שאתה לא שואל קודם במקום ישר להסיק מסקנות, אבל לא נורא אני כבר סלחתי אז רק שתדע להבא לא לזלזל באנשים וישר להסיק מסקנות שהם עושים דברים בגלל כל הסיבות הלא נכונות ורק אתה כן!

l o s t

New member
עולם נחמד ...

> תיסכולים של מתבגרים - אז אני פצצת הורמונים מסוכנת שצריכים לפנות מהרחוב ? > אני לא מבין מה אתה כול כך מאושר מהעולם שלך .... הוא לא פחות טוב מכול עולם אחר ... הוא ממוצע ... עד כמה שתרצה שהוא יהיה יצרית מופת הוא לא ... > אולי אתה מעדיף עולם מורכב .... די לי שיהיה מעניין ומתקבל על הדעת. מה לעשות, כשאני רואה ערימת זהב, מסקרן אותי לדעת למה היא שם, ולא סתם להוסיף מספרים לדף הדמות. האם אתה מעדיף עולם "פשוט" כי אתה לא מסוגל להתמודד עם אחד "מורכב"? מה אתה חושב שאני ? ילד שמוחו פועל למחצה ? שיש לי זעזוע מוח תמידי ? שאני אידיוט ? יש לי וידוי לעשות "שלום קוראים לי לוסט ואני לא יכול להתמודד אם עולם מורכב " דבר ריאשון מה זה עולם מורכב ? כול עולם הוא מורכב מעצם היותו עולם כמה אתה מסבך אוותו זה השאלה ! אתה יכול לסבך אותו לעשות לו היסטורייה . אם אני רואה ערימת זהב אז אני אומר תודה לאלוהים לוקח ושומר בידיוק כמו שתימצא 1000 שקל ברחוב ואין אליהם סימנים מזהים ... מה אתה תעשה ? תיקח ! למי אכפת מאיפה הם ? אם היה לא אכפת מכול דבר שאני רואה אז הייתי משתגע איך נוצר העולם ? איך נוצרו בני האדם ? איך ...איך.... איך.... איך.... איך... הבנת ?

זו הכוונה

> תיסכולים של מתבגרים - אז אני פצצת הורמונים מסוכנת שצריכים לפנות > מהרחוב ? לא, אבל כשתגדל, תבין כמה זה מעצבן להמצא ליד קטינים צווחנים וממורמרים. ובתור קטין, יש לך את כל העולם להתמרמר עליו משום מה. אני יודע, הייתי גם אני ילד פעם. > אני לא מבין מה אתה כול כך מאושר מהעולם שלך .... כי הוא סיפק לי ולשחקנים שלי כמה שעות מהנות ומותחות? כי נהנתי ליצור אותו? צריך יותר? > הוא לא פחות טוב מכול עולם אחר ... הוא ממוצע ... בדגש על "כל עולם אחר". כשהכוונה היא למערכת שיש בה מעבר לשם בומבסטי ורשימת מפלצות ייחודית. כשבניתי אותו, כל הרעיון היה להצמד לאווירת חרב וכשפים מבלי להתקע בקלישאות של הז´אנר יותר ממה שצריך. > עד כמה שתרצה שהוא יהיה יצרית מופת הוא לא ... מספיק לי שהוא מעניין, ושאני מסוגל לתת מענה לשחקנים שלי לגבי שאלות של "מי נגד מי ולמה" בסביבתם הקרובה. אגב, לו זה היה תלוי בי היה בו דגש פוליטי יותר, אבל אני לא משחק עם עצמי, והיה ביקוש מצד השחקנים למינון קצת גבוה יותר של אווירת חרב וכשפים. לפחות, ניסינו ליצור תמהיל מניח את הדעת. אגב, מתי בפעם האחרונה הדמויות אצלך נכשלו במשימה? מתי הן הפסידו והיו צריכות לסגת? מתי הן פעלו אחת נגד השנייה בגלל סיבות עקרוניות ולא סתם כששחקנים רבו על חפץ קסום או הייתה להם נטייה שונה? מתי הדמויות נאלצו להחליף נאמנות, ולהוכיח את הנאמנות החדשה שלהן? כל הדברים האלה אולי מסבכים את המשחק, ואולי "מבזבזים זמן על דיבורים כשאפשר להרוויח נק"נ", אבל הם גם הופכים אותו למעניין ומותח יותר. > מה אתה חושב שאני ? ילד שמוחו פועל למחצה ? רוב הילדים מוחם פועל למחצה. בגלל זה לא נותנים לכם כרטיסי אשראי. > שיש לי זעזוע מוח תמידי ? זעזוע מוח זה לא דבר מצחיק. זה לא פוגע בכושר השכלי כמו שזה מאמלל ומכאיב למי שעובר אותו. תאמין לי, ראיתי את זה. > דבר ריאשון מה זה עולם מורכב ? עולם שיש בו מעבר ל"אתם יושבים בפאב, וניגש אליכם זקן בחלוק ורוד ומציע לכם ללכת להציל את הפודל שלו מהאורקים". עולם שיש בו לדמויות עוד דברים על הראש חוץ מהרפתקאות זחילה במבוך, שהיריבים שלך הם גם אנשים ולא רק מפלצים, ולא כל התקלות מסתיימת בקרב ולא כל קרב מסתיים במוות. קח את זה בתור התחלה. העולם יכול להיות מתואר בקווים פשוטים, ולהתמלא תוכן ככל שמגלים ומשחקים יותר - כמו למשל כשהדמויות מגיעות לאי אבוד או יבשת חדשה, או סתם אזור לא מוכר. השה"מ, במקרה כזה, יכתוב כמה קווים מנחים וימציא את השאר בהתאם לצורך. > אתה יכול לסבך אותו לעשות לו היסטורייה . מדברייך, משתמע שעולם ללא היסטוריה הוא דבר רצוי ומקובל. מין ואקום אפור כזה שאפשר לרץ בתוכו ולפרק דברים. > אם אני רואה ערימת זהב אז אני אומר תודה לאלוהים לוקח ושומר בידיוק > כמו שתימצא 1000 שקל ברחוב ואין אליהם סימנים מזהים ... ואם מישהו השאיר אותם כתשלום לסוחר הסמים שלו, והבחור יבוא לחפש אותם אצלי? ואם מדובר בכסף מזוייף שמישהו "איבד" כדי להציף את השוק ולהפר את הסדר הציבורי? בדרך כלל, סכומים כאלה לא מתגוללים סתם ברחוב. כשמדובר באוצרות עתיקים, העסק נהייה מעניין אפילו יותר. מה יותר מעניין - אוצרות הזהב של פרעה מהפירמידה, שאולי רובצת עליהם קללה, או סתם ערימת פ"זים ששוכבת בחדר ומחכה שיקחו אותה? > אם היה לא אכפת מכול דבר שאני רואה אז הייתי משתגע איך נוצר העולם ? > איך נוצרו בני האדם ? איך ...איך.... איך.... איך.... איך... הבנת ? יש אנשים שקוראים לזה להשתגע, ויש אנשים שקוראים לזה לחשוב ולדעת. ככל שתחשוב יותר, תדע יותר. זה עד כדי כך רע או מכאיב?

למעלה