זו הכוונה
> תיסכולים של מתבגרים - אז אני פצצת הורמונים מסוכנת שצריכים לפנות > מהרחוב ? לא, אבל כשתגדל, תבין כמה זה מעצבן להמצא ליד קטינים צווחנים וממורמרים. ובתור קטין, יש לך את כל העולם להתמרמר עליו משום מה. אני יודע, הייתי גם אני ילד פעם. > אני לא מבין מה אתה כול כך מאושר מהעולם שלך .... כי הוא סיפק לי ולשחקנים שלי כמה שעות מהנות ומותחות? כי נהנתי ליצור אותו? צריך יותר? > הוא לא פחות טוב מכול עולם אחר ... הוא ממוצע ... בדגש על "כל עולם אחר". כשהכוונה היא למערכת שיש בה מעבר לשם בומבסטי ורשימת מפלצות ייחודית. כשבניתי אותו, כל הרעיון היה להצמד לאווירת חרב וכשפים מבלי להתקע בקלישאות של הז´אנר יותר ממה שצריך. > עד כמה שתרצה שהוא יהיה יצרית מופת הוא לא ... מספיק לי שהוא מעניין, ושאני מסוגל לתת מענה לשחקנים שלי לגבי שאלות של "מי נגד מי ולמה" בסביבתם הקרובה. אגב, לו זה היה תלוי בי היה בו דגש פוליטי יותר, אבל אני לא משחק עם עצמי, והיה ביקוש מצד השחקנים למינון קצת גבוה יותר של אווירת חרב וכשפים. לפחות, ניסינו ליצור תמהיל מניח את הדעת. אגב, מתי בפעם האחרונה הדמויות אצלך נכשלו במשימה? מתי הן הפסידו והיו צריכות לסגת? מתי הן פעלו אחת נגד השנייה בגלל סיבות עקרוניות ולא סתם כששחקנים רבו על חפץ קסום או הייתה להם נטייה שונה? מתי הדמויות נאלצו להחליף נאמנות, ולהוכיח את הנאמנות החדשה שלהן? כל הדברים האלה אולי מסבכים את המשחק, ואולי "מבזבזים זמן על דיבורים כשאפשר להרוויח נק"נ", אבל הם גם הופכים אותו למעניין ומותח יותר. > מה אתה חושב שאני ? ילד שמוחו פועל למחצה ? רוב הילדים מוחם פועל למחצה. בגלל זה לא נותנים לכם כרטיסי אשראי. > שיש לי זעזוע מוח תמידי ? זעזוע מוח זה לא דבר מצחיק. זה לא פוגע בכושר השכלי כמו שזה מאמלל ומכאיב למי שעובר אותו. תאמין לי, ראיתי את זה. > דבר ריאשון מה זה עולם מורכב ? עולם שיש בו מעבר ל"אתם יושבים בפאב, וניגש אליכם זקן בחלוק ורוד ומציע לכם ללכת להציל את הפודל שלו מהאורקים". עולם שיש בו לדמויות עוד דברים על הראש חוץ מהרפתקאות זחילה במבוך, שהיריבים שלך הם גם אנשים ולא רק מפלצים, ולא כל התקלות מסתיימת בקרב ולא כל קרב מסתיים במוות. קח את זה בתור התחלה. העולם יכול להיות מתואר בקווים פשוטים, ולהתמלא תוכן ככל שמגלים ומשחקים יותר - כמו למשל כשהדמויות מגיעות לאי אבוד או יבשת חדשה, או סתם אזור לא מוכר. השה"מ, במקרה כזה, יכתוב כמה קווים מנחים וימציא את השאר בהתאם לצורך. > אתה יכול לסבך אותו לעשות לו היסטורייה . מדברייך, משתמע שעולם ללא היסטוריה הוא דבר רצוי ומקובל. מין ואקום אפור כזה שאפשר לרץ בתוכו ולפרק דברים. > אם אני רואה ערימת זהב אז אני אומר תודה לאלוהים לוקח ושומר בידיוק > כמו שתימצא 1000 שקל ברחוב ואין אליהם סימנים מזהים ... ואם מישהו השאיר אותם כתשלום לסוחר הסמים שלו, והבחור יבוא לחפש אותם אצלי? ואם מדובר בכסף מזוייף שמישהו "איבד" כדי להציף את השוק ולהפר את הסדר הציבורי? בדרך כלל, סכומים כאלה לא מתגוללים סתם ברחוב. כשמדובר באוצרות עתיקים, העסק נהייה מעניין אפילו יותר. מה יותר מעניין - אוצרות הזהב של פרעה מהפירמידה, שאולי רובצת עליהם קללה, או סתם ערימת פ"זים ששוכבת בחדר ומחכה שיקחו אותה? > אם היה לא אכפת מכול דבר שאני רואה אז הייתי משתגע איך נוצר העולם ? > איך נוצרו בני האדם ? איך ...איך.... איך.... איך.... איך... הבנת ? יש אנשים שקוראים לזה להשתגע, ויש אנשים שקוראים לזה לחשוב ולדעת. ככל שתחשוב יותר, תדע יותר. זה עד כדי כך רע או מכאיב?