94 נק' הבדל בין יהודים לערבים

maestr00

New member
מעולם לא הייתי בכיין

ולא אוהב לחפש תירוצים . אני תמיד אוהב להתמודד עם השינויים ומנסה להצליח . אבל אני מרגיש שכל מה שכתבתי לצערי משקף את המצב האמיתי במגזר זה מה יש אבל לדעתי איננו חייבים רק להתלונן ולהגיד גזענות בכל מצב זה מה שהרבה אומרים אבל זה לא נכון לדעתי אנחנו חייבים לעבוד חזק ולהשקיע הרבה כדי לקבל את מה שצריך כמו אחרים וזה מה שהרבה תלמידים מנסים לעשות ומצליחים להשתפר לאט לאט . משפחה ברוכת ילדים לא אומר שום דבר אני יש לי 3 אחים שנים מהם קבלו +700 . אז משפחה ברוכת ילדים לא אומר שציוני פסיכומטרי של כל המשפחה נמוכים. ולא השכלה גבוה אמרת משהוא אני מכיר אנשים שהוריהם לא למדו בכלל וקבלו +700 וגם ההפך וגם מורים שאינם מוכשרים מספיק אינה הסיבה היחידה אבל כל הגורמים ביחד ממציאים את הפער הזה. לדעתי משרד החינוך חייב לעשות מהשהוא . כי יכולת יש לנו אבל עדיין חסר אמצעים . אבל יש לי שאלה למה לפני שנתיים כאשר בטלו את המבחן הפסיכומטרי והרבה נכנסו לאוניבירסטות ללמוד בחוגים שונים הצליחו בלימודיהם וסיימו בהצלחה ומכיר אנשים שקבלו +500 בפסיכומרי והצטינות בלימודים ! "ערבים"

lernery

New member
4 ילדים זו לא באמת משפחה ברוכת

ילדים. כשיש מאסות של 7-8 ויותר ילדים, מה הסיכוי שכל ילד יוכל לקבל מספיק תשומת לב ומשאבים?

mesoo

New member
הבעיה העיקרית של המגזר

היא התפיסה שלנו "הערבים" למבחן עצמו. במגזר הערבי משקיעים יותר בבחינות הבגרות כי "בפסיכומטרי בטח יקבלו ציונים נמוכים",זה מה זהם חושבים וכך זה יוצא,לא משקיעים בבחינה הפסיכומטרית בכל... בא לי לתת סטירה לכל הפלצנים האלה שאומרים שהפסיכומטרי לא מתאים לערבים ושהוא דרך עקיפה לאפליה נגד ערבים. הבעיה היא שהערבים לא משקיעים כמו היהודים בלימוד לפסיכומטרי.זה לא שהם סתומים וטיפשים ובלא בלא בלא.

Tony Reyes

New member
קשה לי לשים אצבע על הסיבות

האמיתיות למה זה קורה, כנראה שזה כמו שאמרו פה בעיות סוציאו-אקונומיות כאלה ואחרות. אני יכול לתת דוגמא הפוכה למצב הזה. שאלתם את עצמכם פעם למה יש כל כך הרבה רופאים, פרופסורים ואנשי מקצוע עולי בריה"מ בארץ? אפשר להשוות את המיעוט הערבי בארץ לאותם יהודי בריה"מ לשעבר שחיו כאזרחים סוג ב', באפליה מתמדת, אנטישמיות וגזענות בברית המועצות בדומה לערבים פה בארץ. הדרך שלהם להוכיח את עצמם, שהם לא פחות טובים, היתה פילוס דרכם למעלה ע"י רכישת ידע והשכלה גבוהה. כך גם היה בארצות אחרות, יהודים לא נולדו משכילים וחכמים כמו שהרבה חושבים, הם רכשו את הידע במאמצים אדירים למרות כל הסיכויים. הייתי שמח לראות ערבית שנוהגים בדיוק כך ולא יושבים ומתפלאים למה הישגיהם פחותים בהרבה מהשאר או מנסים להוכיח את כוחם וקיומם בדרכים שליליות.

lernery

New member
כי יש שם דגש על תחרותיות - מהבית

הדגש הוא על הצטיינות ועמידה ביעדים שהצבת לעצמך, ולא על כל מיני קומבינות למיניהן כדרך להצלחה בחיים - מה שקיים בחברה הלבנטינית כולה. לדעתי, באופן כללי אפשר לחלק את מערב אירופה לשני סוגי מדינות - המדינות ששמות דגש על יצרניות ותחרותיות, אבל הן קצת יותר "משעממות", והמדינות הפחות יצרניות אבל יותר סטייליסטיות, מעניינות ומגוונות תרבותית (כמובן שיש שם תחומים אפורים מסויימים.) החלוקה חופפת בצורה די חדה את החלוקה הדתית (למרות שכיום לדת יש השפעה חזקה הרבה פחות, עדיין ההשפעות התרבותיות שלה בעבר של 500 שנה שרירות וקיימות) - במדינות בהן הדת היא קתולית, כמו צרפת, ספרד, איטליה (בלגיה - חריגה) - הקומבינה כערך חברתי וכשיטה לקידום בחיים, "החיים הטובים" בסטייל ובנחת, בלי להתאמץ יותר מדי ובלי לרוץ מהר, או מזוית אחרת - העצלנות, היא ערך הרבה יותר חזק ושולט. האמנות, בהקשר הזה, מאוד מפותחת - שלושת הארצות האלה ידועות באמנים מכל הסוגים - אבל יותר אמנות חושנית מאשר אמנות שמדברת אל השכל - שפים, ציירים, פסלים, אדריכלים, מעצבי בגדים, כל האופנה למעשה שהיא יצוא מרכזי של הארצות האלה - כל הנושאים האלה מאוד מפותחים אצלם, מה שנקרא הצד ה"רומנטי" של החיים. לעומת זאת במדינות בהן הדת היא בגדול פרוטסטנית לסוגיה, כמו גרמניה, סקנדינביה, שוויץ, אוסטריה, הולנד, אנגליה (הדת היא אנגליקנית אבל מבחינת היחס לדת הסגנון דומה לפרוטסטנטיות מבחינות שאני לא אכנס אליהן) - הערך השליט הינו היצרנות. המדינות האלה מצטיינות בתעשיה שלהן, שנחשבת איכותית, אבל יותר ביעילות ופחות ביופי הטהור. התעשיה הגרמנית מאוד מפותחת, אבל מתי לאחרונה שמעתם על המטבח הגרמני המדהים? או על מעצב על גרמני? וכן הלאה והלאה.. מצד שני, כמו שאמרתי - אלה אנשים שעובדים קשה, תחרותיים, ונמנעים בצורה די משמעותית מקומבינות אלא מעריכים ומקדמים אנשים על סמך כישורים, פחות או יותר. מזרח אירופה זה סיפור אחר, רוסיה היא בליל של תרבויות אירופאיות וwannabe שכבר 500 שנה מנסה להיות "באמת" אירופאית, אבל מה שבטוח הוא שהיהודים הרוסים פיתחו צורך להיות תחרותיים ולהיות הטובים ביותר, וזה מה שהם קיבלו מהבית - לא התרבות של להתחנף לאנשים הנכונים ולהיות חבר שלהם וכך להתקדם, אלא להיות טובים וכך להתקדם. אנחנו בישראל, לצערי, מאמצים יותר ויותר את מנהגי הלבאנט לסוגיו, מארצות אירופה הקתוליות ועד התרבות הערבית סביב, שבלי קשר לדעה עליה מבחינה תרבותית, יצרנית תחרותית ושונאת קומבינות - היא לא (או במילים אחרות - דומה במידה מסויימת לתרבות של דרום מערב אירופה ביחס לצפון אירופה), הקומבינה שלטת בכל פינה, שכחנו את היכולת לקדם אנשים על פי כישורים ולדרוש מאנשים כישורים כדי להתקדם, וזה מתבטא לא רק בהישגים של הערבים בבחינות ביחס ליהודים, אלא גם בהדרדרות החינוך היהודי ביחס לכל מבחן הישגי, בחולשה של הצבא שלנו במלחמה האחרונה, ובכלל. אם לא נתעשת - יהיה רע ומר.

"רוסיה היא בליל של תרבויות

אירופאיות וwannabe שכבר 500 שנה מנסה להיות "באמת" אירופאית". פחחח הצחקת אותי. במהלך שלטון שושלת רומנוב שכבת האצולה הרוסית הייתה האמא והאבא של התרבות האירופאית. ובמהלך המשטר הקומוניסטי הדבר האחרון שעניין את ברה"מ זה להתחקות אחר התרבות המערב אירופאית. ועכשיו, לכשהרפובליקות הסובייטיות לשעבר הולכות ומתייצבות, גם הבהלה הכללית אחר המערב הולכת ודועכת. מוסקבה של היום היא העיר היקרה בתבל ועם זאת עיר שמבחינת ההווי התרבותי לא דומה לאף מטרופולין אירופאי, והאמן לי שאף אחד מהמושכים בחוטים לא מעוניין לשנות את המצב. היית במוזיאון ההארמיטאז' בסנט פטרסבורג? האמן לי שאין באירופה אף מוזיאון אומנות שיכול עליו, ואתה עוד מדבר על איזשהי התחקות כושלת אחר התרבות המערבית. למעט כמה מעידות הסטוריות, לרוסיה ולמזרח אירופה הסובייטית לשעבר, יש תרבות משלה, תרבות ששונה מכל ההגדרות המכלילות שניסית לחלק על פיהן את כל העולם ואישתו. ותאמין לי שהתרבות הזאת, לאחר שהכל יתייצב במחוזותינו, לא תשאף להדמות בצורה מלאה לא למערב ולא למזרח. כמו שאמר פוטין (בהקשר קצת אחר אמנם) לבוש לא מזמן "לרוסיה יש דמוקרטיה משלה", וגם לרוסיה יש תרבות משלה.

ואם כבר אתה מדבר

על מדינות ותרבויות "וונביז" כושלות. בשעה שברוב מדינות ברה"מ לשעבר מדובר בתופעה חולפת, שברוסיה לדוגמא היא כבר ממש החלה לדעוך לטובת יצירת איזשהו הווי רוסי חדש-ישן. בארץ לעומת זאת, כבר כמעט 60 שנה מנסים להתחקות-בצורה כושלת למדי- אחר התרבות של הדוד סאם, ו"התופעה" הזאת בארץ כנראה לא תעלם בקרוב (אם בכלל). אני יודע שזה לא ממש קשור לנקודה שניסיתה להבהיר, אבל הערות מיותרות בסגנון הזה ממש מקפיצות לי את הפיוז.

lernery

New member
לא אני אמרתי את זה

הרבה מאוד חוקרי תרבות טוענים את זה. ברור שמנקודת מבט תרבותית רוסית זה לא כל כך נוח, אבל אם יש מישהוא שניסה לחקות את השני - אז זו רוסיה את אנגליה, צרפת או גרמניה, ולא להיפך. לא משנה מה תגיד. ולא שהתרבות הישראלית מדהימה, זה בכלל לא קשור. אני באופן אישי בכלל לא מתחבר לתרבות הרוסית, אבל מבחינת הישגיות בנקודות ספציפיות של ספורט ומדעים מדוייקים - יש לה הרבה מאוד עוצמה.

הדגש הוא על "אם"

לא טענתי ולו לשניה שמערב אירופה חיקתה את התרבות הרוסית, אם כבר, אז לפרקים מסוימים בהסטוריה מדובר במצב שבו התרבות הרוסית אימצה חלק מסממני תרבות המערב. בתקופת פטר הגדול בהחלט מדובר היה באימוץ תרבותי ואילו לאחר פירוק ברה"מ בחיקוי תרבותי עלוב שהולך ונגמר.

ואגב,

בניגוד למחזיקי נקודת המבט הרוסית תרבותית, מאיזה רקע בדיוק באו אותם חוקרים מהוללים? לא מרקע תרבותי מערבי במקרה? בקיצור, אני מטיל ספק באובייקטיביות של כל מחקר כזה או אחר, כי אין החוקר-ויהיה חכם ומשכיל אשר יהיה-מסוגל לנתק עצמו מהדעות ומהתפישות שלו עצמו, לכן בהכרח המחקר ומסקנותיו יהיו מושפעים מתפישת עולמו הפרטית של החוקר.

Bitchhh

New member
איזו טעות.

מאיפה הבסיס להשוואה בין יהודי ברהמ לשעבר לערבים? בלי קשר לתחרותיות ושאר תכונות נ י ר כ ש ו ת לילדה ערבית הרבה הרבה יותר קשה להתסדר מעצם התרבות שממנה היא באה. אם תיקח לשם השוואה את היהודים של אז ואת הערבים של היום, האידיאולוגיה המשפחתית שונה לגמרי! מבחינת תמיכה, מבחינת ציפיות. לא מבינה בכלל איזה בסיס יהיה להשוואה שכזאת.

Ice1213

New member
לא מדויק

בפעם המאה אני אומר שיש בבחינה, אם תרצי ואם לאו, מידה מסוימת של אי-הגינות בואי נקרא לזה על רקע סוציו-אקונומי/ מגזרי. יש את זה גם ב SAT אגב ובדיוק בגלל זה הורידו משם את החלק של האנלוגיות. אני האחרון שיתמוך בכל הבכיינים למיניהם, אבל להבא, לפני שאת מטיחה האשמות, לא יזיק לחקור קצת את הנושא, להתעמק, ופשוט לראות עובדות מול העיניים. (בהתייחס ל " הבעיה היא שהערבים לא משקיעים כמו היהודים בלימוד לפסיכומטרי" ).

זו לא אפליה על רקע סוציו אקונומי

אם זו אפליה על רקע סוציו אקונומי אז מה לעשות הכל בחיים זה אפליה. מה לעשות שדברים עולים כסף וגם קורסים, הם עוזרים הם תורמים אבל לא חייבים אותם! בכל מקרה, אפליה זה לא , אם למישהו אין כסף לשלם לקורס הכנה למשהו אז זה לא אומר שהפלו אותו לרעה אלא פשוט אומר שהוא צריך להתמודד עם מה שיש לו. אני לא יכול להגיד שאני מרגיש שמורי הנהיגה מפלים אותי על רקע סוציו אקונומי בגלל שהם לוקחים 90 שקל לשיעור זה מה יש זה החיים ואם אני רוצה ללמוד נהיגה אני צריך לשלם.

Ice1213

New member
כנראה שלא הבנת

ההפליה הנ"ל אין משמעותה נתחמת רק בעניין של קורסי ההכנה- היא נובעת מסוגים מסוימים של שאלות שיש בבחינה. כמו למשל באנלוגיות. אם תרצה להתעמק בנושא אז תריץ בגוגל SAT שהוא המקביל לפסיכומטרי בארה"ב, קרא מאמרים, ותיווכח בעצמך על קיומן של שאלות מסוימות בבחינה שאכן "מפלות".

Tony Reyes

New member
למרות שאנחנו נסחפים מהנושא

אני לא יכול שלא להגיב על דבריו של lernery. הוויכוח הילדותי משהו של "מי העתיק ממי" לא קשור בשום צורה לנקודה שרציתי להעביר, אפשר להביא דוגמאות לכאן ולכאן בנושא,קח למשל סופרים רוסים דגולים שאף אחד לא התקרב אליהם עד עצם היום הזה והם מעוררים התפלאות כל פעם מחדש. נחזור להשוואה בין יהודי בריה"מ לערביי ישראל. לדעתי יש בסיס להשוואה למרות ההבדל במנטליות. חינוך וערכים הם דבר נרכש ואני מאמין שהחברה הערבית כן תשתנה בצורה חיובית, להיות מודרנית ומציאותית יותר כי פשוט אין לה ברירה בעולם התובעני של ימינו.

Tony Reyes

New member
ICE

תוכל להסביר את האפליה בסוגיי השאלות, אני לא כל כך מבין את זה.

lernery

New member
בי אישית הם לא עוררו התפעלות

קראתי את אנה קרנינה - ספר סביר, לא יותר מזה, לדעתי, ואת "החטא ועונשו" - שאין לי שום שמץ של מושג מה מצאו בו. אולי את זה שהוא נורא מדכא, מייגע ומשעמם? שזאת אומנות להגיע לדרגה כזאת? (לא קראתי אותו במסגרת לימודי ספרות אלא סתם כספר קריאה). אולי את זה שהוא נורא טרחני? שהוא מתאר פרטים בכישרון כל כך רב שגורם לך לתהות למה זה נראה לו מעניין ו\או רלוונטי? החטא ועונשו נראה לי יותר כמו ניסיון ליצור ספרות יפה וסוג של wannabe, גם הוא. גם את אידיוט קראתי ואין לי הרבה מה להגיד עליו. ולשם ההבהרה - קראתי כמות מסויימת של ספרים קלאסיים, אני לא מהאנשים שקוראים את רם אורן, את דיקנס מאוד אהבתי (חלק מהספרים לפחות), את קפקא, תומאס מאן, ועוד כל מיני (טוב, הם מהמאה ה-20, אבל הם עדיין לא רם אורן) - הספר הזה פשוט משעמם. אין לו עומק מדהים, אין לו עלילה של ממש, יש בו רק הרבה מילים גבוהות שלא משתלבות לשום דבר ייחודי ומעניין. נראה לי שיותר מדי אנשים הסתנוורו מגיבוב המילים הזה והחליטו להכתיר אותו בתור סופר דגול. לטעמי, מהמדגם הקטן שעשיתי - לא דגול ולא גדול.

Tony Reyes

New member
על טעם וריח ...

כל כך הרבה אנשים בעולם לא יכולים לטעות, מצטער. נראה שהגישה שלך מלחתחילה היתה שלילית, אבל עזוב כולנו ילדים גדולים, קוראים מה שכיף לנו לקרוא. לי אישית, חיבה בלב לכתיבה המלנכולית של דוסטויבסקי וגוגול והחוכמת חיים הגאונית של צ'כוב.

למעלה