כמה הכללות, כמה שטויות!
תקשיב- כמו שבטח למדת בהיגיון ממקרה אחד או שניים או מיליון לא מסיקים על הכלל. "כל משפחה מורכבת מחמשה ילדים "- אה כן? אז בטח יש לי עוד 3 אחים/אחיות על איזה אי בודד- איך לא שמתי לב? "* ערבים לא מכירים מה זאת בחינה פסיכומטרית בכלל עד כיתה י"ב " - ויהודים כן? רוב התיכוניסטים במגזר היהודי לא פוגשים את הבחינה עד י"ב. בדיוק כמוני וכמוך. אחרי זה יש משהו כמו 5 שורות של קובלנות, טענות ומענות, שאין להם בכלל קשר לנושא בו עסקינן, מאחר ומדובר במקרה פרטי שלך. ובכלל כל דבריך נשמעים כמו אוי אוי אוי אחד גדול. תראה- אני חי את התחום הזה ואני מכיר את הנושא לעומק. בהחלט יש מידה מסוימת של אי-הגינות בבחינה על רקע סוציו-אקונומי/מגזרי, אבל היא בהחלט לא ביג דיל. מה שכן ביג דיל זה העניין של תרגום הבחינה ועל זה דווקא יש לי כמה השגות. אני לא מבין למה אתה מתלהם בדבריך, מדבר על הא ועל דא, מתפזר לפה, מתפזר לשם, מה נסגר? למה לא להביא טיעונים מבוססים, הכתובים בצורה מתאימה, להציג אותם כמו שמישהו בוגר בן גילך אמור להציג אותם ולא כמו ילד בגן, ואז, אולי אנשים מהמגזרים האחרים יוכלו להתחבר לדבריך ואולי גם להכים איתך? למה תמיד להתלונן? למה תמיד לבוא בגישה הזו של אכלו לי ושתו לי ואני לא יודע מה? בגלל זה הממוצע שלנו נראה ככה. בדיוק בגלל זה. בגלל אנשים כמוך שבמקום לקחת את המושכות לידיהם, מעדיפים להאשים אחרים. ואחרי זה מתפלאים למה הרבה מהסטודנטים הערבים שלנו בקושי מתקשרים, לא יודעים לנהל דיון תרותי, וישר מניפים את דגל הגזענות. עד שהדור הצעיר שלנו לא ישנה משהו בגישה הזו, המגזר שלנו ישאר מאחור. וזו האמת המרה.