94 נק' הבדל בין יהודים לערבים

iritki

New member
אני בהלם מהתגובות לכתבה !

לא היה לי כוח לקרוא את הכתבה כולה והצצתי בתגובות ואני בהלם בעיקר מהרמה שלהם... לדעתי דווקא בפסיכומטרי אין אפליה של המגזר הערבי, לדעתי הפסיכומטרי משקף הבדלים סוציואקנומיים ולכן נוצר הבדל כזה. חוצמזה שאני לא יודעת איך בדיוק בדקו את ההפרש הזה, בין אם בדקו רק את הבחינות בערבית ובין אם איכשהו עשו צירוף של הבחינות בשתי השפות לא נראה לי שיש ממש דרך לבדוק את זה כי הבחינות הן ברמות שונות (לפי מה שהבנתי שפורום, לא מכירה את הבחינה בערבית). נרמז בכתבה על אפליה במערכת החינוך - ייתכן, אבל הבדיקה של זה צריכה להיעשות במערכת החינוך ולא במרכז הארצי.

Ice1213

New member
מה

כל כך קשה לבדוק את הממוצע אם יש למרכז הארצי נבחרת סטטיסטיקאים שכל תפקידה הוא לנתח ולהציג ממצאים? מה שאת אומרת נכון. יש בבחינה מידה מסוימת של הפליה על רקע סוציו-אקונומי, ויש בה בהחלט גם מידה מסוימת של הפליה על רקע מגזרי(אופי הבחינה, אופי השאלות, תרגום הבחינה, מידת עדכון כלי העזר של הנבחנים וכו'). הדברים האלה לא חדשים והם ידועים לכל מאן דהו. השאלה מה עושים עם המידע הזה? כמובן שביטול הבחינה אינו עומד כלל על הפרק, כי האופציה הזו הרבה יותר גרועה ממה שיש כיום. הבחינה הפסיכומטרית היא פשוט כורח של המציאות, ומבחינתי, היא הרע במיעוטו. אולי מישהו באמת התעורר שם במרכז הארצי ובמשרד החינוך. עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

iritki

New member
מקבלת את הערה

כנראה שהספקתי לשכוח קצת סטטיסטיקה מאז שלמדתי את זה לפני איי אילו שנים :)

Ice1213

New member
ואל תתפלאי

מהרמה של הטוקבקיסטים. רובם המכריע זה אנשים משועממים וחסרי טאקט ואני אתפלא אם מישהו מהם מנסה לבחון את הדברים לעומק. פשוט בורים.

Ice1213

New member
בהמשך לדיון שהיה-ילד חורף

תאר לעצמך- ילד חורף- שגם עם כ-ל העניין הזה של שאלות הידועות כבר לתלמידי מכוני ההכנה, עדיין הממוצע של המגזר הערבי קטן בכמעט 100 נק' מהממוצע של המגזר היהודי. כנראה שישנה בעיה אמיתית ויש צורך לטפל בעניין בהקדם האפשרי.

נ ו ם

New member
הבעיה היא לא עם הבחינה

זה לא שהבחינה לא מתאימה למגזר הזה, הבחינה כן משקפת. כמו שכתבו הבעיה היא סוציו-אקונומית. הבעיה היא המצב של החברה הזאת ואיך שהמדינה מזניחה אותה.

mesoo

New member
מי אמר לך שהשאלות

ידועות לתלמידי מכוני ההכנה???!!!!!!!!

Ice1213

New member
כמובן שמדובר בחלק מהשאלות..

וזה ידוע לכולם במגזר..ולא מרא סמעתי "האדא במסק קתיר אסאילי והאדא היק והאדאק היק"?

יש צורך - אבל מי יעשה משהו בנידון?

אם אתה מכיר את העובדות מקרוב ויש לך נגישות למישהו שיכול להשפיע - לך על זה, זה לא יקרה לבד.

maestr00

New member
הגיוני

הפער הזה כל כך הגיוני * בדרך כלל לקבל ציון גבוה בבחינה דורש קורס פסיכומטרי והרבה מהתלמידים הערביים אין ביכולתם להשתתף בקורסים כי כל משפחה מורכבת מחמשה ילדים . בדרך כלל מקור פרנסה אחד (נשים לא עובדות) ובקושי מסתדרים וקורס פסיכומטרי עולה הרבה * ערבים לא מכירים מה זאת בחינה פסיכומטרית בכלל עד כיתה י"ב כדי להכיר את הבחינה הדרך הכי טובה זאת לנסות אלפי תלמידים נכנסים בלי ללמוד בכלל ולקבל ציון טוב צריך לחרוש ולקרוע את התחת וכל זה משתקף בתוצאות . בבחינת הפתיחה בקורסים מקבלים ציון שנמוך ב200 נקודות בערך בדרך כלל והם עושים את הבחינה האמתית כבחינת פתיחה פרק האנגלית . בלגן שלם עם רמה יחסית גבוה מקבלים ציונים נמוכים . אני אישית +140 בקמותי ובמילולי עם 105בערך באנגלית חבר שלי קבל 150 כמותי ו 148 מילולי עם 83 באנגלית . אני יודע שהשפה לא קשה בכלל אבל מורי האנגלית לא מוכשרים בכלל אני זוכר שהמורה שלי היתה בת 45 בערך עם וותק של שנתיים ומכיר אותה טוב מאד התחילה ללמוד במכללה בגיל 40 במסלול משלימות והשלימה את הסגרויות בגיל 40 הייתי בכיתה ד עם בסיס מקולקל אז איך אשתפר בשפה נשים שנמאס להם ללהיות בבית ולטגן 24 שעות שואפות להיות מורות והמכללות מאפשרות את זה (רמת המולים זבל) הם נכנסו וידעו מה זאת בחינה פסיכומטרית עכשיו צריך ללמוד עם הרבה בגרויות ולימודים אינם מצליחים לשלב ביניהם בקלות אפשר לסכם : (לא מכירים את אופי הבחינה / רמת המורים זבל / מצב כלכלי לא הכי / בעיה עם שפת אנגלית / ועוד הרבה בכיתה שלי 30 תלמידים הרבה עשו פעם ראשונה וקבלו בסביבות 450 פעם שניה אחרי למידה עם קורס בהשתתפות בית הספר הרבה קבלו +650 אם משרד החינוך יטפל בעניניים אלו לדעתי המצב שלנו ישתנה ונקבל ממוצע אפילו יותר גבוה מ 563

Ice1213

New member
כמה הכללות, כמה שטויות!

תקשיב- כמו שבטח למדת בהיגיון ממקרה אחד או שניים או מיליון לא מסיקים על הכלל. "כל משפחה מורכבת מחמשה ילדים "- אה כן? אז בטח יש לי עוד 3 אחים/אחיות על איזה אי בודד- איך לא שמתי לב? "* ערבים לא מכירים מה זאת בחינה פסיכומטרית בכלל עד כיתה י"ב " - ויהודים כן? רוב התיכוניסטים במגזר היהודי לא פוגשים את הבחינה עד י"ב. בדיוק כמוני וכמוך. אחרי זה יש משהו כמו 5 שורות של קובלנות, טענות ומענות, שאין להם בכלל קשר לנושא בו עסקינן, מאחר ומדובר במקרה פרטי שלך. ובכלל כל דבריך נשמעים כמו אוי אוי אוי אחד גדול. תראה- אני חי את התחום הזה ואני מכיר את הנושא לעומק. בהחלט יש מידה מסוימת של אי-הגינות בבחינה על רקע סוציו-אקונומי/מגזרי, אבל היא בהחלט לא ביג דיל. מה שכן ביג דיל זה העניין של תרגום הבחינה ועל זה דווקא יש לי כמה השגות. אני לא מבין למה אתה מתלהם בדבריך, מדבר על הא ועל דא, מתפזר לפה, מתפזר לשם, מה נסגר? למה לא להביא טיעונים מבוססים, הכתובים בצורה מתאימה, להציג אותם כמו שמישהו בוגר בן גילך אמור להציג אותם ולא כמו ילד בגן, ואז, אולי אנשים מהמגזרים האחרים יוכלו להתחבר לדבריך ואולי גם להכים איתך? למה תמיד להתלונן? למה תמיד לבוא בגישה הזו של אכלו לי ושתו לי ואני לא יודע מה? בגלל זה הממוצע שלנו נראה ככה. בדיוק בגלל זה. בגלל אנשים כמוך שבמקום לקחת את המושכות לידיהם, מעדיפים להאשים אחרים. ואחרי זה מתפלאים למה הרבה מהסטודנטים הערבים שלנו בקושי מתקשרים, לא יודעים לנהל דיון תרותי, וישר מניפים את דגל הגזענות. עד שהדור הצעיר שלנו לא ישנה משהו בגישה הזו, המגזר שלנו ישאר מאחור. וזו האמת המרה.

בלי קשר למה שרשמת

קצת אירוני שרשמת "דיון תרבותי" כתגובה להודעה שהכותרת שלה לא מתאימה לשום דיון תרבותי

Ice1213

New member
סליחה אבל

המילה שטות/שטויות אינה גורמת לדבריי להיות פחות מתורבתים.

זה לא מה שאמרתי

אפשר לרשום "לא מסכים איתך בכלל" "לא חושב שאמרת אפילו דבר אחד נכון" וכו' בכל מקרה - התכוונתי שלדעתי זה לא מתורבת, זכותך לחשוב אחרת. כל עוד ההודעה לא פוגעת באף אחד אני לא מתערב וזכותך לרשום מה שאתה רוצה.

למעלה