צ'מעי ברטה
אני רחוק מלהיות רופא... כך שקחי את דבריי בעירבון מוגבל: הייתי ממליץ לך ללכת להמטולוג, או לשקול להחליף רופאה. אם יש לך פריטין נמוך וזה חוזר על עצמו יש לך iron deficiency anemia ולא תלסמיה, או יותר מדויק, יכול להיות שיש לך גם תלסמיה וגם בעיה עם הפריטין. חולי תלסמיה אינם יכולים לקשור את הברזל החופשי בגוף כמו אצל אדם נורמאלי, לכן ריכוז הברזל גבוה, ולכן ריכוז הפריטין גבוה, אצלך הפריטין נמוך והברזל גבוה (אנקדוטה מצחיקה: אנשים כאלה, רגישים יותר להתחשמלות, משמע: את בחורה מחשמלת
..... מעניין אם את מקבלת זרם מעגלות של סופרמרקט ?) אגב שאת אומרת פריטין נמוך - אל אילו ערכים מדובר ? מתחת ל-50 ? אני הייתי עושה שוב בדיקות דם ותבקשי "פאנל ברזל מלא" (ההמטולוג יידע), כמו כן הייתי מבקש סדרת בדיקות RF (גם כאן, ההמטולוג יידע) אני הייתי חושב להציע לרופא לשלול Haemochromatosis, שזה הרבה יותר הגיוני עם ברזל גבוה ופריטין נמוך, וציינת שאת סובלת מתשישות, זה סממן קלאסי...קשה לעלות על המחלה, כי הסימפטומים שלה חופפים לאלה של מחלות נפוצות יותר, ורופאים .... רחוקים מלהיות מושלמים. אני יודע שיש מילים מפחידות בהודעה הזו, אבל זה עוד יותר מפחיד לקבל טיפול כנגד מחלה שאת לא סובלת ממנה. כמו כן תמחקי את כל ההמלצות "שווארמה כבש שהצעתי", פשוט לא היו לי יותר מדי פרטים עלייך.
קבלי את המלצותיי באהבה (יש לך אחים ? עם קווקזיות אני לא מתעסק.. זה מסוכן
)