93 על 57

stkachov

New member
יש לי את הפרינגלס הזה

עוד לא טעמתי... אבל הצלחת להפחיד אותי עכשיו.

stkachov

New member
היום כבר פתחתי

פרינגלס בטעם צ'דר... אז החריף הזה יצטרך לחכות קצת. מבטיח לעדכן אם אני אשאר בחיים.

deathcaster

New member
../images/Emo12.gif

כרוב וקולרבי הם חריפים ? זה חדש... רוצה משהו חריף ? יש את הפרינגלס החדש (יחסית) עם הפלפל חלאפיניו (חוזה חלאפיניו ON A STICK , ג'ף דנהאם הוא ענק) זה באמת חריף ומגניב ! זה בטוח יעלה לך את הלחץ דם.. ואם את לר רגילה לחריף - גם יגרום לך לרוץ !

amitk80

New member
אני לא יודע מה עובר עליך

אבל אני ממש יכול להבין אותך ואני לא חושב שזה המקום לפרט פה יותר מדי. אני אגיד לך דבר כזה, את יודעת מה הכי טעים ועושה לך טוב. מה שעושה לך טוב תלכי איתו. אם זה ריצה אז למה לא בכיף. את לא בתחרות פה עם אף אחד.. תהיי חזקה ובהצלחה

berta84

New member
פרינגלס!!!!! אחרי שהזעתי כ"כ הרבה על מנת

להוריד במשקל כרוב וקולרבי באמת מתחילים להיות חריפים אחרי שאוכלים מהם כמות מסויימת בכלל כרוב לאחרונה נהיה כזה לא טעים לגבי מלח זה באמת נכון, אבל צריך באופן רצוף וכמה כבר אפשר לאכול? בכלל אני מכורה לירקות, אוכלת ראש כרוב במכה א5חת

deathcaster

New member
הערה קטנה

לגבי מלח, ע"פ רוב זה נכון קפה שחור זה די אינדיבידואלי, יש כאלה שזה מוריד להם לחץ דם, ויש כאלה שזה אף מרדים אותם. זה תלוי ברצפטורים מסוימים במוח (או לפחות כך ההנחה המדעית הרווחת קובעת)

berta84

New member
רוב הסיכויים הם שזה בגלל שהאנמיה שלי

החריפה והרופאים אשמים כי לא איבחנו אותי נכון בזמנו לפני 7 שנים משום מה הרופאה החליטה אז שזאת אנמיה מסוג "טלסמיה" שהיא בכלל אצל ילידי ארצות הים התיכון ואני נולדתי ברוסיה

deathcaster

New member
תיקונים

לא טלסמיה כי אם תלסמיה (ט' = T, ת' = TH - מלשון Thalassemia) מקור שם המחלה הוא אמנם ים תיכוני, פירוש השם מיוונית ארכיאית: "הדם של הים" אכן המחלה מאופיינת עם איזור הים התיכון בעיקר באיזור הבלקן. אך היא ממש לא מוגבלת לאיזור הים התיכון, נהפוך הוא, ניתן למצוא חולים בה בכל העולם, ותתפלאי - הריכוז הכי גדול של נשאי תלסמיה (18% מצוי דווקא באיזור האיים המלדיביים - מדינה עצמאית באיזור המפרץ הפרסי), אך המחלה פזורה גם באיזור בריה"מ לשעבר. בכל מקרה גורם המחלה הוא "גן דפוק", אין ממש טיפול לכך, גם מלח לא יעזור. אפילו פרינגלס חלאפיניו
אז איזו אנמיה כן יש לך ? (אם זה לא יותר מדי חדירה לפרטיות), אני מניח שלא אנמיה "חרמשית"

berta84

New member
תודה רבה על המידע

הרופאה הקודמת איבחנה אותי כתלסמית,היא הסבירה לי שזה הגיוני כי אני ממוצא מזרחי(קווקזי) לפני איזה 8 חודשים באתי לרופאה הנוכחית וסיפרתי לה על הסחרחורות, היא הסתכלה על הבדיקות דם הקודמות שלי ואמרה לי שהסיכוי לתלסמיה מאוד נמוך שזה די נדיר אצל קווקזים, ושגם הפריטין שלי כמעט ריק ואצל תלסמים הוא אמור להיות גבוה או משהו כזה בזמנו השתפנתי והתעצלתי לעשות את הבדיקות והגעתי למצב בו אני כיום, עשיתי בדיקות לפני כמה ימים וכניראה התוצאות כבר הגיעו התלסמיה שלי היא תלסמיה מינור, בבדיקות האחרונות שעשיתי לפני כשנה וחצי היתה לי סטייה לא משמעותית במיוחד בהמוגלובין וברזל אפילו גבוה די בהרבה מהגבול העליון, אם כי זה בטח ירד בעקבות מעבר לצמחונות לגבי הגנים אני יודעת, אני זוכרת שהרופאה נורא נלחצה כשחשדה שזאת תלסמיה, מיד התחילה להזהיר אותי מפני חתונה פזיזה עם בן העדה במיוחד לא קרוב משפחה....לא נפגעתי בכלל.....לא חסרים הזויים כאלה אצלנו

deathcaster

New member
צ'מעי ברטה

אני רחוק מלהיות רופא... כך שקחי את דבריי בעירבון מוגבל: הייתי ממליץ לך ללכת להמטולוג, או לשקול להחליף רופאה. אם יש לך פריטין נמוך וזה חוזר על עצמו יש לך iron deficiency anemia ולא תלסמיה, או יותר מדויק, יכול להיות שיש לך גם תלסמיה וגם בעיה עם הפריטין. חולי תלסמיה אינם יכולים לקשור את הברזל החופשי בגוף כמו אצל אדם נורמאלי, לכן ריכוז הברזל גבוה, ולכן ריכוז הפריטין גבוה, אצלך הפריטין נמוך והברזל גבוה (אנקדוטה מצחיקה: אנשים כאלה, רגישים יותר להתחשמלות, משמע: את בחורה מחשמלת
..... מעניין אם את מקבלת זרם מעגלות של סופרמרקט ?) אגב שאת אומרת פריטין נמוך - אל אילו ערכים מדובר ? מתחת ל-50 ? אני הייתי עושה שוב בדיקות דם ותבקשי "פאנל ברזל מלא" (ההמטולוג יידע), כמו כן הייתי מבקש סדרת בדיקות RF (גם כאן, ההמטולוג יידע) אני הייתי חושב להציע לרופא לשלול Haemochromatosis, שזה הרבה יותר הגיוני עם ברזל גבוה ופריטין נמוך, וציינת שאת סובלת מתשישות, זה סממן קלאסי...קשה לעלות על המחלה, כי הסימפטומים שלה חופפים לאלה של מחלות נפוצות יותר, ורופאים .... רחוקים מלהיות מושלמים. אני יודע שיש מילים מפחידות בהודעה הזו, אבל זה עוד יותר מפחיד לקבל טיפול כנגד מחלה שאת לא סובלת ממנה. כמו כן תמחקי את כל ההמלצות "שווארמה כבש שהצעתי", פשוט לא היו לי יותר מדי פרטים עלייך.
קבלי את המלצותיי באהבה (יש לך אחים ? עם קווקזיות אני לא מתעסק.. זה מסוכן
)

deathcaster

New member
חחח...

זה די היה ברור לי שהתייחסת אליי.. (ככה הם חוקי השרשור... הגבת לי
) בכל מקרה - תודה על המחמאה, אני רחוק מלהיות רופא גילוי נאות: אין להתייחס לעצות שלי בתור הוראות רפואיות, אלא המלצות בלבד ובכל מקרה יש להתייעץ עם רופא מקצועי. זהו סיימתי את חובת הכסת"ח שלי

berta84

New member
וואיי תודה רבה על ההשקעה, אני די עייפה כרגע

אעבור על ההודעה שלך יותר מאוחר ביתר עיון עשיתי בדיקת דם מקיפה לפני כמה ימים ועדיין לא לקחתי את התוצאות בהחלט אשקול אפילו לעבור קופה אם לא איענה הפעם כראוי אבא נעשה פחות קשוח לאחרונה ואחים אין לי, תחת זאת יש לי אחות יפה ומתוקה אם כי חזרה מהצבא די תוקפנית אין לך מה לפחד

למעלה