9 באר אומרים, נכון ?

• פותח הנושא gn64
  • פורסם בתאריך

gn64

New member
9 באר אומרים, נכון ?

ככה הבנתי מאחת הכתבות בטאגליינס ואתמול הייתי ביפו על מנת לראות מחירים של כל מיני ציודים ובינהם נתקלתי במכונת אספרסו שעליה היה כתוב מקסימום לחץ 2 באר לא זוכר כרגע את הדגם (סן-משהו...) ,ידנית עם משאבת גיבוי (?) וכדומה... רק זכרתי בראש את הקטע של ה-9 באר... גם היום ראיתי מכונה של ראש אחד שהמקסימום שם היה 2 באר ועכשיו אני כבר לא מבין כלום (חדש מאד בתחום). כמה תכלס צריך להופיע וכמה ? איך מופיעה המידה הזו (באר) ואם זה הגיוני פער גדול כזה בין 2-2.5 שראיתי לבין ה-9 שנדרש ? מה יהיה המחיר הסביר עבור מכונה משומשת (2 ראשים) שראוי להוציא על מנת להיות מסוגל לקבל קפה באיכות טובה (לבית קפה)

sstern

New member
לחץ

יש להבדיל בין לחץ המשאבה ללחץ המים בדוד. לחץ המים בדוד אסור שיעלה על 1.5 בר בדרך כלל מקובל בין 1.2 ל-1.4 בר. לחץ המשאבה, זה כבר סיפור אחר. המשאבה לוקחת את המים מהדוד ודוחפת אותם ללחץ של 15 בר ברוב המשאבות. המים זורמים לכיוון הפורטה-פילטר ושם יש ירידת לחץ קלה כך שעל הקפה מתקבל לחץ של 9 בר. השעונים שרואים במכונות הקפה מראים את הלחץ בדוד. בהצלחה - שלמה

evgi ram

New member
לא ממש מדוייק.

המשאבה לא לוקחת מים מהדוד אלא ישירות מהרשת העירונית ודוחסת אותם למחליפי החום. המצב היחידי בו לקחו מים מהדוד זה במכונות המנוף משנות החמישים. הלחץ קבוע 9BAR ונבנה בין המשאבה לדיזה בגרופ. הלחץ ישאר 9BAR עם או בלי קפה. רק במכונות זולות אין שעון לחץ משאבה, ב90% מהמכונות קיים לחץ משאבה וכדאי שיהיה תקין.מדובר על מקצועיות בלבד. המושג 15BAR לקוח מתקופת האופל של המכונות הביתיות, בה כל מה שהמוכר ידע להשיב לכל שאלה כולל מה השעה זה: "חמשה עשר בר בשישה תשלומים". כל המשאבות מסוגלות להוציא 15BAR ויותר, העניין הוא שקפה צריך רק 8-9 במשאבה ווליומטרית מתבצע הכיוון בתבריג ע"ג המשאבה, ברטט יש להוסיף ווסת לחץ בנוסף ביציאה מהמשאבה כדי לקבל 8-9 BAR. יצרן שחסך את הרכיב הממש לא יקר הזה (בטוח שיש גם כאלה שלא מודעים לחשיבותו) הורג שתי ציפורים במכה אחת, "גם חסכתי רכיב, גם המכונה שלי מייצרת בארים" וזה כנראה עובד... אבגי רם

sstern

New member
מי אני שאתווכח עם מומחה מקצועי

אבל, מה לעשות אצלי בבית יש מכונה ללא חיבור לברז, וכן יש לה דוד עם שעון שמראה בערך 1.4 בר. אני מניח שיש עוד כאלו שלא מחובר אצלם ישירות לברז (רוב המכונות הביתיות) אחרת לא היו מייצרים מכונות כאלו. בכל מקרה לא ענית לו על הלחץ של 2 בר בשעון. שלמה

evgi ram

New member
אנסה שוב!

במכונות מקצועיות, יש שני שעונים, האחד לקריאת לחץ דוד, מ09 עד1.5 באר.(בד"כ השעון הוא עד 2-3 באר. השעון השני, לקריאת לחץ פעולה במשאבה, הלחץ התקני הוא:8-9 באר. בד"כ השעון הוא עד כ15 באר. במכונות זולות יותר או סמי פרופשיונל ישנו שעון המורה אך ורק את לחץ הדוד בלבד. פשוט אין שעון לחץ משאבה. זה לא אומר שאין שם איזו שהיא משאבה. בכל מקרה הבנתי שהבחור מחפש מכונה למטרה מקצועית עסקית ולא לבית.

ronlotann

New member
איפה החנות ממוקמת ביפו ../images/Emo35.gif

ואיזה מכונות ראית ? באיזה סדר גודל של מחיר ?

מני.ת

New member
למה בנספרסו יש 19 באר?

אם נחוצים רק 9? או שאני מערבב בין שני נושאים שונים?

evgi ram

New member
הסיבה היא שיווקית בלבד!

תוך ניצול העובדה שרב האנשים לא ממש מבינים ויוצאים מנקודת הנחה שככל שהמספר גדול יותר כך המוצר מקצועי יותר.

מני.ת

New member
אז יש 19 באר בפועל?

ואם כן, אז איך הקפה יוצא מוצלח אם באמת נחוץ 9 באר? תודה

carmonle

New member
מני שלום, אתה מוזמן לבקר באתר

"קפה וויז" בקישור החום. מתוך שאלות ותשובות באתר: מה חשיבות לחץ המשאבה במכונת קפה ? כאשר אנו באים לקנות מכונת קפה מנסים למכור לנו "ברים", משמע: יחידות לחץ (אטמוספירות) וכל המרבה הרי זה משובח. אך לא כך הדבר, יש להבדיל בין לחץ המשאבה ולחץ המיצוי. במכונות המקצועיות הנמצאות בבתי קפה ובברים לחץ המיצוי (הלחץ בו מגיעים המים אל הקפה בידית) הוא 7.5 עד 8 בר, וזהו הלחץ בו מושגת התוצאה הטובה ביותר. לחץ משאבה הוא הלחץ שימדד כאשר נחבר מד לחץ ליציאת המשאבה והוא יהיה גבוה יותר מאשר לחץ המיצוי. מכונה טובה היא זו היודעת להפחית את לחץ המשאבה במידה הנכונה ולהביאה ללחץ המיצוי הנכון. ושלא יעבדו עליכם. ערן

barak shalhevet

New member
מכונות לפני חמישים שנה !!!

אני רוצה לחדד את אשר נכתב גם היום עובדים בצורת המנוף הידוע לשיבחה מהימים עברו וכן כך -1. המים החמים מהדוד השרויים בלחץ 1.4 BAR עוברים בכמות של 50CC לצילינדר שבראש המכונה אך לא נלחצים ב-15 BAR ן/או יותר אלה על ידי קציץ חזק מאום הם נלחצים עד ל 8.5-9 BAR ברגע הראשוני ולאורך שחרור הקפיץ כך גם יורד הלחץ ל 0 BAR 2. ולמי שלא יודע - לחץ משאבה ויבראציה מסוגלת ללחוץ עד 12-15 BAR רק שהדרך מרכיבים יחידת כיוון הנקראת בשפה המקצועית BYPASS יחידה זו אחראית ללחץ מדוד של 8-9 BAR בראש (ראש -החלק אליו מורכבת ידית הקפה)

למעלה