88 אף אמאמאמאמק

ThE RhythM

New member
88 אף אמאמאמאמק

אני לא יודע מי מכם שמע על זה, אני מניח שחלקכם כבר שמע...בכל מקרה חייבים למנוע מ88 להפוך לעוד תחנת פופ מאוס ודביק, ואני ממש מבקש מכל מי שרק יכול להכנס לאתר שלהם וללחוץ בצד שמאל על "עזרה" ולשלוח אימייל מחאה...חשוב גם להפיץ לכמה שיותר אנשים, כי אם התחנה הזו תלך באמת שלא ישאר מה לשמוע ברדיו יותר.

noosh

New member
אווו בדיוק רציתי לכתוב על זה

כ"כ כ"כ מעצבן מה קרה, חסרות תחנות גלגל"צ / 102 / 99 בארץ?! מזויקה לצעירים יש מספיק, מה עם מוזיקה אמיתית, כזאת שגם המבוגרים, אבל ממש לא רק, נהנים להקשיב לה? אוווף!!! עד שיש משהו טוב בארץ - גם אותו הורסים

giloni

New member
יש איש אחד, חבר של ג'ודי, קוראים לו

יואב גינאי. הוא גם חבר של עוד כמה מגדולי היוצרים וההוגים במדינת ישראל. האיש הזה החליט לפני כשנתיים שרוני ידידיה, פעם בשבוע בשעה 9 בערב זה יותר מדי. לא עזרו כל התחנונים, המחאות, העצומות והמכתבים החתומים על ידי דוקטורים והתכנית ירדה. הנימוק היה רייטינג נמוך ואחר-כך רצון לרענן את לוח השידורים. את מי הביאו במקומו? את בן ארצי - הטרובדור הגדול בן בנו של טרובדור. ילד זב חוטם שיש לו אבא זב כיס... כמה שלא טחנתי לאביר התרבות הזה, גינאי, שאם ימדוד רייטינג בתכנית של ידידיה, הוא יגלה שלתכנית הזו מאזינים פי שניים מאזינים מסך כל המאזינים לתחנה הזו במשך כל שעות היממה. לא עזר. ג'אז ובלוז משדרים שם כל יום, כל היום ולזה יש רייטינג! חברים. עזבו אותם במנוחה. לא צריך מהם דבר. כל עוד גינאי לא שם ידיו על התחנות האזוריות, נמצא שם את נחמתנו. נכון להיום אני מכיר שלוש תחנות של רדיו קמפוס שמשדרות רוק קלאסי יותר מפעם בשבוע, ועבדכם משדר באחת מהן. שם אין פרסומות, אין מבזקי חצי ורבע ויש יופי של זמן למוסיקה. אין לכם מושג כמה קל היה לי לקבל שעת שידור. גם אתם יכולים לעשות את זה במקומותיכם. עשרות תחנות כאלו פזורות ברחבי הארץ, בבתי ספר, מכללות אקדמיות ואוניברסיטאות. אם אתם סטודנטים במוסד אקדמי כל-שהו, או תלמידים בבית ספר שיש בו מגמת תקשורת מפותחת, אל תהססו. כנסו לעסק, פרסמו את התכנית שלכם בפורומים ובא למוסיקה האמיתית גואל... יקי

melancholy man

New member
לאט לאט היו נאספים...

נדמה לי שאחד הסודות הכמוסים ביותר בתעשיית התיקשורת בארץ היא כמות המאזינים האמיתית לתוכניות מוסיקה איכותית. יש בארץ לדעתי שיכבה מאוד גדולה של אנשים בין גיל 17 ל 50 בערך, שאף אחד לא סופר, אנשים שמתקשים למצוא אלבומים טובים בחניות, אבל בכל זאת חניות שמוכרות מוסיקה "שלהם" מחזיקות מעמד היטב ואפילו גדלות, אנשים שלא בקלות ילכו להופעות, אבל לכולם מכנה משותף לאהבה לסוג מוסיקה שנדמה שעבר מהעולם, רובם בניגוד "לצעירים" אליהם תפנה 88FM מעכשיו באו מרקע של האזנה לרדיו בילדותם, אני לא רואה את אלפי מעריצי בריטני סוגרים את ה MTV שלהם ועוברים לתחנה החדשה שיואב גינאי בונה להם. בהחלט התחנות המקומיות והאזוריות נותנות לנו תקווה אמיתית, אבל בתור מי שמאמין בצורך האמיתי ברשות שידור ממלכתית וביכולות של ראשות שידור כזו לתת מקום לאיכות על חשבון שיקולים מסחריים, אין לי אלא, שוב, להתאכזב מהתרבות שלנו, או בעצם העדרה. מה עוד שכפי שמוכיח רדיו ה BBC המצויין, איכות לא תמיד באה על חשבון מסחריות לפעמים דווקא ההיפך.

מורנא007

New member
אני בעד רדיו מסחרי ותחרותי

באיווה בה אני מתגורר, יש רדיו שמשדר רוק קלאסי. הוא לא שייך לקמפוס, אלא תחנה פרטית. לפעמים אני פותח רדיו ושומע יס
להגיש תוכנית? יש לי לוח זמנים צפוף מידי.

melancholy man

New member
גם אני בעד רדיו מסחרי

ואם הייתי חי באיווה אולי גם אני הייתי זוכה לשמוע מוסיקה טובה ברדיו, העניין הוא שאמריקה היא מקום גדול עם הרבה קהלים גדולים ומגוונים, ישראל לא כל כך, כאן יש שני בעיות מרכזיות (בהקשר הזה): כמות התדרים שהמדינה יכולה להעניק לגופים מסחריים ולאזרחים היא מוגבלת ומתן רשיונות בלי הגבלה כמעט כמקובל בארה"ב הוא בילתי אפשרי כאן, שנית, כאמור ציבור המאזינים קטן יותר וקצת יותר קשה להרוויח כסף מאיכות (במיוחד כזו שמקורה בתרבות שאיננה ישראלית), לכן יש מקום חשוב לרדיו ממלכתי שיכול (בתיאוריה) לספק רדיו איכותי בלי חישובים מסחריים, לצערנו המדינה בארץ הפסיקה מזמן לחשוב שתפקידה לספק תרבות או אפילו לסייע לה, וחבל.

Chocoholic

New member
אמנם 399 התגובות

שנכתבו עד רגע זה באמת מייצגות את מה שמאזיני התחנה חושבים על כל העניין, אני לא רואה איך אימייל ישפיע על מקבלי ההחלטות כשאפילו אנשי התחנה בעצמם הביאו מורת רוח על כך; בכל זאת, אלפי או עשרות אלפי מאזיני התחנה הקבועים הם מיעוט לעומת מאות אלפי מאזינים פוטנציאלים, שמשום מה אינם נמנים על חברי/קוראי הפורום הזה, אם אתם מבינים למה הכוונה... אגב, מעניין לדעת למה בסוף הם ירדו מתוכנית האיחוד עם רשת ג'. אולי כי זו האלטרנטיבה שהם גיבשו? קרן האור בכל העניין הזה היא כפי שציין ידידינו giloni: התחנות האיזוריות,או כאלה ששייכות למוסד אקדמי. ללא דיווחי תנועה שמועילים אולי ב 5% מהמקרים, ללא מיסחור, פירסומות וג'ינגלים מעצבנים; עם הרבה "רוח התנדבות חלוצית" , וחובבנות (במובן החיובי) שגורמת לכל אחד לחשוב "אולי גם לי תהיה פעם תוכנית ברדיו"...

Chocoholic

New member
וזה מביא אותי ליזום

משהו שהסתובב אצלי בראש כבר די הרבה זמן. כולנו היינו רוצים לשמוע את המוסיקה האהובה עלינו ברדיו יותר ממה שהיא מושמעת כיום. אותה שעה בודדת של רוק קלאסי בתחנה X, או שעתיים של רוק מתקדם בתחנה Y, אלה היהלומים שאנחנו מחפשים לשמוע ברדיו. לא פעם אני מוצא את עצמי מתיישב במקרה , או במהלך סריקה, על תחנה שבדיוק משדרת את ה Yardbirds , (כמנהגה מדי כל שבוע) אך למחרת אני כבר שוכח מכל העניין. מלבד פירסומים צנועים פה ושם, לא הייתי נזכר באותה תחנה , וגם אם כן הייתי נזכר, סביר להניח שלא הייתי בטוח ביום ובשעה. זה לא יהיה הרבה יותר נוח אם כל התחנות, הימים והשעות יהיו מסודרים בקובץ/מסמך שמאגד את כל אותם יהלומים יקרים ? כך, למשל, אני אוכל לדעת שמחר בחצות, עם סיום העבודה אוכל לחזור הביתה באוטו כשאני מאזין ל Grateful Dead ולא לאיזה DJ ששיחק במחשב שלו ובנה "יצירה"; כך אוכל לצפות למפגש השבועי שלי עם ה Strawbs וחבריהם מקנטרברי, ללא שאזכר בזה חמש דקות לפני הסוף... ואלה רק שתי דוגמאות. אולי אני מדבר רק בשם עצמי? אני לא חושב שאני מייצג רק מקרה בודד... חברות וחברי הפורום היקרים, וגם מבקרים מחוץ, אנא עיזרו לי לאסוף את התוכניות הנ"ל ע"מ שאוכל לבנות "לוח שידורים", להציגו בגאווה ולאמר: " מי אמר שאין מוסיקה טובה ברדיו ? "
נא לשרשר להודעה זו או לשלוח במסר אישי את כל אותן שעות המפוזרות בסקאלה, אשר שוחות להן בספקטרום הרחב בתוך ים של פופיזם, אלקטרוניקה ושאר מרעין בישין. אפשר ורצוי לציין גם מגיש/עורך. לדוגמא: "עידן הדלי" יום שבת, 1400-1700 - רוק ופופ קלאסי.

Rubycon

New member
first of all

what's that scorn? You think computer music can't be good? And how did that DJ came along? DJs assemble sets and play them in parties and radio programs. Prograsi, 106 fm, monday 17:00-19:00.

Chocoholic

New member
It was only an exaggeration

in order to put the discussed music aside from all other types of music, one of them is the very popular electronic music in parties. I think that computer music can be good, depends how you do it! Thanks for the info

LadyG

New member
הרעיון שלך עבר גם לי בראש

אני לא יודעת כמה זמן 88 תמשיך לפעול במתכונתה הנוכחית. אני רוצה לצרף את יום ד' בשעה 2100 רדיו פרטי עם רוני ידידיה. מאוד מאוד מומלץ. חבל שרק שעה אחת. ובניגוד לתכנית המזעזעת של ידידיה בשבת ב- 1200, רדיו פרטי ממש פנינה. היה נחמד אם חברים נוספים יוכלו לציין תכניות מומלצות בתחנות רדיו אחרות, כי הרי 88 בדרך לסגירה.

רוני ידידיה הזה..

איך הוא בתור זמר? יש לי שני תקליטי שדרים שלו שצצו לי איפשהו עדיין לא היספקותי לשמעם

pasteran

New member
גם אני רציתי לעשות כזה דבר

סחטיין עליך. אבל אני מאוד חושש לכתוב דברים שיהיו לא רלוונטים. הפסיכופתים מקוליש מתכננים לוח חדש ויש מי שמתנגד. בכל מקרה אני מצרף כמובן את תוכניתו שלצערי בזמן האחרון לה יצא לי להאזין לה של בני תבורי "דז'ה וו" ביום חמישי בחצות ב-90FM

Chocoholic

New member
1686 תגובות

ליוזמה של YNET לשמוע את דעת הקהל... לא רע. אילו דברים יכולים להיות לא רלוונטים? תן דוגמא. "רגעי קסם" ברשת ב' בצהריים זה דוגמה למשהו לא רלוונטי... פרנק סינטרה ופאט בון, עם כל הכבוד (ויש...), "עדיין" לא נחשבים כאגדת רוק. יאללה אנשים, נרדמתם ? בטח יש עוד פנינים שמתחבאות להן מתחת איזה תדר.

pasteran

New member
לא רלוונטי בגלל השינוי

אם אני אמליץ על בועז כהן כל יום בשש ועוד שבוע מישהו יפתח את הרדיו וישמע "מוזיקה נעימה לנסיעה" או משהו זה לא רלוונטי. נכון להיום יש רצועות שעות שוות ב-88 אבל מה הטעם? אז יש ביום ראשון את יקי, שני את אסי, ברביעי את רוני, בחמישי את בני, בשישי את מודי ובשבת את ג'קי. צירוף מקרים שכל השמות נשמעים דומה? חוצמזה "הלילה השישי" ביום שישי בעשר ברשת ג' - רוק ופופ קלאסי ישראלי. החל מחצות יש פסייק די נדיר (הרבה דב"י).

Chocoholic

New member
OK אז נשאיר את 88

בצד כרגע, עד שנדע מה נסגר איתם ומתי. אבל דברים כמו מה שכתבת ברשת ג' בהחלט לרוונטים.

noosh

New member
כולם כבר שמעו על זה

אבל כל יום ב-88FM ב-1:00 בלילה עד 6:00 בבוקר מושמעים אלבומי מופת ברצף, מכל השנים לפי מה שהבנתי, זה אמור להשמר גם אחרי שינוי לוח המשדרים, אם הוא ישונה בסופו של דבר אני חייבת לציין שלפעמים זה קצת מעצבן, כי כשאני שמה את התחנה לפני השינה ושומעת שפתאום מתחיל Meddle, הדבר האחרון שאני רוצה זה לישון...
בכל מקרה, מומלץ, לפעמים תופסים שם פנינות אמיתיות

melancholy man

New member
השאלה היא

למה הם יקראו אלבומי מופת במתכונת החדשה, בסך הכל יש כאלה שחושבים ש...נגיד.. ABBA Gold (לא יודע מאיפה זה בא לי לראש) זה אלבום מופת
היום קראתי ש 88FM מגיע ל 8.5% רייטניג, שזה די המון במונחים ישראלים לתחנה שאין לה משדר חדשות, אני חושב שגם האנשים המקסימים ברוממה לא חושבים ש"התחנה לצעירים" שלהם תשיג יותר רייטניג, מה שמעלה את השאלה למה הם עושים את זה? לדעתי זה עניין של דימוי, רשות השידור מנסה להראות רלוונטית, ואין דבר פחות רלוונטי מג'אז, בלוז ורוק קלאסי(טוב יש אבל למוסיקה קלאסית יש לובי חזק ובפרובינציליות המקומית מוסיקה קלאסית זו איכות שאי אפשר לערער עליה), ומאחר והם לא מסוגלים להפטר ממה שבאמת הופך אותם ללא רלוונטיים וארכאים (רשת ב') הם נפטרים ממה שהם יכולים, מה עוד, ששינוי פורמט ל"משהו צעיר" נשמע טוב במסמכים שמגישים לשר שגם לא אין מושג מה הוא קורא אבל "לצעירים" נשמע לו טוב.

pasteran

New member
בהחלט: השלושרים (נצל"ש)

האמת כבר נמאס לי מבלונד און בלונד מרוב פעמים שהוא שם. אבל הם הוסיפו כמה דברים טובים השבוע. השלושרים הראשון - מומלץ ביותר. אם הפרברים הם סיימון וגרפונקל אני טוען שהשלושרים הם קרוסבי סטילס ונאש. קונים? ונקווה שבעקבות השינוי לא יכניסו אלבומי מופת של לינקין פארק וכריסטינה אגילרה שתהיה "מוזיקה לצעירים". אבל בהחלט יכולים להכניס את ABBA gold. הם שמים אוספים (chronicles vol I)

למעלה