`קורס בנסים`
היי מישל, תודה על ההזדמנות שנתת בידי להציג בפניכם את הקורס בנסים. אמנם איילה כבר הסבירה יפה, אולם ברצוני להוסיף, שהקורס, הוא אחד הטקסטים הגבוהים שקיים כיום עלי אדמות. אני למדתי את הקורס לפני שש עשרה שנה, אצל אבי יסעור ומאז, הוא התנ``ך שלי. כל סדנא או קורס התפתחותי שעשיתי אחריו, החזיר אותי תמיד אליו. ``זהו קורס בנסים. זהו קורס חובה. רק המועד שבו תלמדו אותו תלוי ברצונכם.`` במילים האלו נפתח הספר עב הכרס , שהגיע כולו בתקשור במשך שבע שנים. ``רצון חפשי אין פירושו, שאתם יכולים לקבוע את תכנית הלימוד. פירושו רק, שבידכם לבחור מה אתם רוצים ללמוד בזמן נתון. אין הקורס מתכוון ללמד את משמעות האהבה, כיוון שדבר זה, הוא מעבר למה שאפשר ללמד. ועם זאת, מטרתו היא לסלק את המכשולים למודעות נוכחות האהבה, שהיא מורשתכם הטבעית`` הקורס בנסים אינו עוסק בעשיית נסים ו`הוקוס פוקוס`. הקורס בנסים הוא דרך לימוד מאד שיטתית ועקבית, המכשיר אותנו לפרום צעד אחר צעד את תפישת העולם הישנה, לעתים הדוגמאטית שלנו ומקנה לנו תפישה והבנה חדשה המאפשרת לנו לראות את העולם דרך האהבה ולא דרך חרדות. על פי הקורס, נסים הם טבעיים , כדרך הטבע. כאשר אין הם קורים, סימן שמשהו השתבש, שהייתה טעטת`` הקורס טוען ש``נסים הם זכותו של כל אחד, אך הטיהור נחוץ תחילה``. כאשר הקורס מדבר על טיהור, אין כוונתו לטהר טומאה כלשהי, אלא לטהר את ליבנו מהפחדים שלנו ומרגשות האשם. הקורס טוען שישנם רק שני רגשות בעולם- אהבה ופחד. כל מה שאינו אהבה, הוא פחד, שהתחפש לרגשות שונים אחרים: רגש אשמה, כעס, שנאה, עצבות, נקמה, חמדנות, רכושנות וכו`. גם האהבה כפי שאנו מכירים אותה, איננה בעצם אהבה , אלא פחד!!! כאשר אנו אוהבים מישהו, אנו חוששים שלא יאונה לו דבר. אנו מקנאים לאהובינו, כועסים עליהם כשהם פוגעים ברגשותינו, גורמים להם רגשות אשם אם בגדו בנו וכמובן רוצים לנקום בהם או ``במושא בגידתם``. אהבה על פי הקורס היא אהבה אוניברסלית. אותה אנרגיה המכונה בפינו ``אלוהים``. אותה אנרגיה הבוראת מכוח היותה אהבה. ``האהבה בראה אותנו בצלמה`` אומר הקורס. ``נסים מתרחשים בטבעיות , כביטוי של אהבה. הנס האמיתי הוא האהבה שמאצילה אותם. במובן זה, כל מה שבא מאהבה, הוא נס``. הקורס מלמד אותנו להבחין בין הפחד המנחה אותנו בדרך כלל בחיי היום יום, הנובע מתחושת הנפרדות שלנו, מהאגו, לבין הקול הפנימי שלנו. קולה של האהבה. ככל שאנו מצליחים לנקות יותר ויותר את תחושת הפחד, נאלמים הקולות `הנשמעים באוזנינו` ואנו יכולים להיות קשובים יותר לקולות הבוקעים מעמקי נשמתנו. כך נוכל להיפטר מתחושת הנטישה והנפרדות שעמה אנו חיים. הקורס מתמצת את עצמו בפשטות בשלושה משפטים: ``אי אפשר לאיים על דבר אמיתי, שום דבר שאינו אמיתי לא קיים, זוהי מהות השלווה הנובעת מאלוהים``. למרות שהקורס משתמש במושגים כמו ``אלוהים`` ``שכינה`` ו``משיח``, אין לו נגיעה לשום דת ומושגים אלו, משמעותם שונה לחלוטין מן הפירושים המקובלים אצל אנשים דתיים. הקורס בנסים נמסר בהכתבה אוטומטית להלן שקמן כהן, פרופ` לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת קולמביה, שלא היה לה קודם שמץ של ידע רוחני. הספר, שיצא בהוצאת `גל` בעברית, אחרי שלוש עשרה שנות עבודה על התרגום, מאפשר את לימוד הקורס באופן עצמאי. אולם כדאי יותר לעבור את הקורס, בקבוצה, או לפחות בהנחיה עם מורה מנוסה. אפרת שר-שלום, ממשיכת דרכו של אבי יסעור, מוסמכת מטעם עמותת נס שלום להעביר את הקורס בישראל: 03-6053063 מורה נוספת של הקורס, (שהייתה גם מורתי), היא רחל בר-אור: 6040847. אני עובדת עם אנשים שרוכשים את הספר ורוצים לעבוד אתו באופן יחידני. L&L TALYA