:cool: H-)

מישל 27

New member
:cool: H-)

שלום לכולם הייתי רוצה ליצור קשר עם אנשים שעובדים לפי ``לזריס``. B-)

Tal_Ya_Tal

New member
היי מישל,

אמנם, אני מכירה אנשים שעובדים עם לזריס בארץ, אך איני מכירה את כתובותיהם. האחת מהן היא רבקה דורון. אולם מזה חמש עשרה שנה לא פגשתי אותה (חפשי בתל אביב רחוב פינת השולחן). השניה, אפרת מטטרההידרון (בראשון לציון) אין לי מושג איך להגיע אליה. מה שכן אני יכולה לעזור לך, זה לתת לך את כתובות האתרים של לזריס, תכתבי אליהם ותשאלי על קבוצות שלו בארץ. ב ה צ ל ח ה L&L TALYA

מישל 27

New member
היי תודה

אני מכירה את לזריס ועובדת וקוראת מאמרים ודי מאמינה בדרך שלו אני לא מחפשת אנשים שיקשרו אותי אליו... את זה יש לי די והותר...סתם רציתי לשוחח עם אנשים שמכירים אותו ומאמינים בדרך שלו... הסובבים אותי לא מקבלים את צורת החשיבה שלי שאנחנו אחראים על יצירת מציאות... סתם חשבתי שיש עוד אנשים שחושבים כמוני... אבל תודה לך!

Tal_Ya_Tal

New member
דרך החשיבה של לזריס?!

היי מישל, החיים הם כמו גרם מדרגות התפתחותי. כל מדרגה שאנו עומדים עליה, היא רמת מודעות שונה. ישנן שלוש רמות תודעה בסיסיות. אך גם הן נחלקות לרמות משנה בתוכן. מכל רמה, אנו תופשים את `המציאות` אחרת. אך זוהי עדיין תפישה יחסית. ככל שאנו מתפתחים יותר רמת התודעה שלנו עולה והתפישה שלנו משתנה. מרבית האנשים עדיין חיים ברמת התודעה של העדר: התנסויות בחיים שאינן מבוססות על חשיבה, אלא על דחפים אינסטינקטיביים של ההוויה, המופעלים למען ההישרדות. הרמה השניה, היא רמת המודעות העצמית. אנו סבורים שזוהי רמה גבוהה, אך עדיין היא מתייחסת אל `המציאות` מנקודת ראות סובייקטיבית. מתוך תחושת הנפרדות והרצון לשלוט. למודעות העצמית, יש נטייה להשוות בין `העצמי` (תחושת הנפרדות) לבין אחרים. לכן, מנקודת ראות זאת, אפשר לראות רק השתקפויות. ברמה זו, קשה לאדם לראות את עצמו. כי כאשר הוא משתדל `לצאת מתוך עצמו`, הוא מאבדים את זהותו, בזהותם של האחרים. בתוך הרמה השנייה, ישנן כמה תתי- רמות. אחת מהן מראה לנו שאנו הם אלה היוצרים את `המציאות` שאותה אנו חווים. לזריס קורא לזאת : ``המטאפיזיקה החדשה שלנו`` קריון קורא לזאת ``האנרגיה החדשה`` וסולארה קוראת לזאת Ascension movement התפישה שלזריס מלמד, היא התפישה שאותה מלמד `הקורס בנסים`, היא התפישה שאותה מלמדים כל המורים של העידן החדש. ביניהם: סולארה, קריון, אשתר, טוביאס, הילריון, הקוסמיק מאיה, תום ממועצת התשעה, לורד סאננדה, לורד מיטריאה, סאן ז`רמיין, סת`, קומנדור אוגוסט סטאר, דרונבלו מלכיצדק ועוד. אך כל אחד עושה זאת בדרכו שלו ותלוי למי את מתחברת יותר. אולם אם את שומעת הסתייגויות מהסביבה, אלו הן עדיין התנגדויותייך את, המשתקפות החוצה. אולם מטרתם היא, בעצם להביאך לרמת המודעות השלישית. לתודעת משיח! לתודעת על , להארה. הזדהות עם המוחלט, עם הנשמה והתייחסות לסובב, בהתאם. היכולת לחוות את אחדות הנשמה האחת המאחדת את הכל. (העצמות המודעת). ``לצאת מתוך העצמי``, משמעו לראות את ``העצמי הנמוך`` מן ``העצמי הגבוה``. תודעת העל (הרוח המודעת, הנשמה) יכולה לתפוש את ההוויה כאחת, מבלי לחוות את `העצמי` (תחושת הנפרדות) בתוכה. L&L TALYA

אילה.

New member
הקורס בניסים - שינוי התוכנה במוח

הקורס בניסים הוא קורס שהתקבל בתקשור. הוא מכיל 365 שיעורים, אחד לכל יום בשנה, באופן עקרוני. כל שיעור כזה הוא משפט, שאיתו ``מבלים`` את היום. השיעור הראשון אומר ``כל מה שאני רואה בחדר הזה (ברחוב הזה, מן החלון הזה, במקום הזה) אין לו משמעות``, והשיעור השני אומר ``אני נתתי לכל דבר שאני רואה בחדר הזה (ברחוב הזה, מבעד לחלון הזה, במקום הזה) את כל המשמעות שיש לו בשבילי``. שני השיעורים הללו, מבחינתי, אומרים המון על הקורס. בכל שיעור יש הוראות כיצד לתרגל, כמו גם בתחילת הספר, שיצא, אגב, בהוצאת גל ב-1996. יש קבוצות שעושות את עבודת הקורס, שבהן נפגשת קבוצה פעם בשבוע לליבון, לשיתוף, להעלאת ההתנגדויות שעולות, לפעמים למדיטציה וכו`. אני עשיתי את הקורס הזה, פעם אחת, והוא היה בשבילי התחלה נפלאה לשינוי התוכנה במוח...

מישל 27

New member
היי אילה

בוקר טוב, הנושא שכתבת עליו... הוא נושא שאני מהרהרת בו בזמן האחרון. ``כמו גם בתחילת הספר`` מה שם הספר?

אילה.

New member
היי מישל

מצטערת אם זה לא היה מובן - שם הספר הוא ``קורס בניסים``, כמובן. כאמור, בהוצאת גל. ניתן היה לרכוש אותו בעבר בחנויות ``ניו אייג``` למיניהן, אבל כבר הרבה זמן שלא ראיתי אותו בחנויות. בכך מקרה, מספר הטלפון של ההוצאה הוא 5163294-03 ושם בטח תוכלי לברר, אבל אני לא בטוחה שכדאי לעבוד עם הספר בלי קבוצה... אבל זה, כמובן, לשיקולך ולהחלטתך. אם את רוצה לשמוע עוד, או חברר עוד פרטים - אל תהססי... יום טוב, אילה

אילה.

New member
אברר לך, מישל

אני יודעת על ורה שפמן שמעבירה קבוצות ועל אפרת שר-שלום (שגם הייתה שותפה בתרגום הספר לעברית). שתיהן באזור ת``א. או יותר נכון, אני יודעת ששתיהן העבירו קבוצות בזמנו. אני נוסעת לסופשבוע (יש!) אז בשבוע הבא אברר עם אחת מהן אם מותר לי למסור לך כאן את מספר הטלפון שלה. אוקיי? שבת שלום, אילה

Tal_Ya_Tal

New member
`קורס בנסים`

היי מישל, תודה על ההזדמנות שנתת בידי להציג בפניכם את הקורס בנסים. אמנם איילה כבר הסבירה יפה, אולם ברצוני להוסיף, שהקורס, הוא אחד הטקסטים הגבוהים שקיים כיום עלי אדמות. אני למדתי את הקורס לפני שש עשרה שנה, אצל אבי יסעור ומאז, הוא התנ``ך שלי. כל סדנא או קורס התפתחותי שעשיתי אחריו, החזיר אותי תמיד אליו. ``זהו קורס בנסים. זהו קורס חובה. רק המועד שבו תלמדו אותו תלוי ברצונכם.`` במילים האלו נפתח הספר עב הכרס , שהגיע כולו בתקשור במשך שבע שנים. ``רצון חפשי אין פירושו, שאתם יכולים לקבוע את תכנית הלימוד. פירושו רק, שבידכם לבחור מה אתם רוצים ללמוד בזמן נתון. אין הקורס מתכוון ללמד את משמעות האהבה, כיוון שדבר זה, הוא מעבר למה שאפשר ללמד. ועם זאת, מטרתו היא לסלק את המכשולים למודעות נוכחות האהבה, שהיא מורשתכם הטבעית`` הקורס בנסים אינו עוסק בעשיית נסים ו`הוקוס פוקוס`. הקורס בנסים הוא דרך לימוד מאד שיטתית ועקבית, המכשיר אותנו לפרום צעד אחר צעד את תפישת העולם הישנה, לעתים הדוגמאטית שלנו ומקנה לנו תפישה והבנה חדשה המאפשרת לנו לראות את העולם דרך האהבה ולא דרך חרדות. על פי הקורס, נסים הם טבעיים , כדרך הטבע. כאשר אין הם קורים, סימן שמשהו השתבש, שהייתה טעטת`` הקורס טוען ש``נסים הם זכותו של כל אחד, אך הטיהור נחוץ תחילה``. כאשר הקורס מדבר על טיהור, אין כוונתו לטהר טומאה כלשהי, אלא לטהר את ליבנו מהפחדים שלנו ומרגשות האשם. הקורס טוען שישנם רק שני רגשות בעולם- אהבה ופחד. כל מה שאינו אהבה, הוא פחד, שהתחפש לרגשות שונים אחרים: רגש אשמה, כעס, שנאה, עצבות, נקמה, חמדנות, רכושנות וכו`. גם האהבה כפי שאנו מכירים אותה, איננה בעצם אהבה , אלא פחד!!! כאשר אנו אוהבים מישהו, אנו חוששים שלא יאונה לו דבר. אנו מקנאים לאהובינו, כועסים עליהם כשהם פוגעים ברגשותינו, גורמים להם רגשות אשם אם בגדו בנו וכמובן רוצים לנקום בהם או ``במושא בגידתם``. אהבה על פי הקורס היא אהבה אוניברסלית. אותה אנרגיה המכונה בפינו ``אלוהים``. אותה אנרגיה הבוראת מכוח היותה אהבה. ``האהבה בראה אותנו בצלמה`` אומר הקורס. ``נסים מתרחשים בטבעיות , כביטוי של אהבה. הנס האמיתי הוא האהבה שמאצילה אותם. במובן זה, כל מה שבא מאהבה, הוא נס``. הקורס מלמד אותנו להבחין בין הפחד המנחה אותנו בדרך כלל בחיי היום יום, הנובע מתחושת הנפרדות שלנו, מהאגו, לבין הקול הפנימי שלנו. קולה של האהבה. ככל שאנו מצליחים לנקות יותר ויותר את תחושת הפחד, נאלמים הקולות `הנשמעים באוזנינו` ואנו יכולים להיות קשובים יותר לקולות הבוקעים מעמקי נשמתנו. כך נוכל להיפטר מתחושת הנטישה והנפרדות שעמה אנו חיים. הקורס מתמצת את עצמו בפשטות בשלושה משפטים: ``אי אפשר לאיים על דבר אמיתי, שום דבר שאינו אמיתי לא קיים, זוהי מהות השלווה הנובעת מאלוהים``. למרות שהקורס משתמש במושגים כמו ``אלוהים`` ``שכינה`` ו``משיח``, אין לו נגיעה לשום דת ומושגים אלו, משמעותם שונה לחלוטין מן הפירושים המקובלים אצל אנשים דתיים. הקורס בנסים נמסר בהכתבה אוטומטית להלן שקמן כהן, פרופ` לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת קולמביה, שלא היה לה קודם שמץ של ידע רוחני. הספר, שיצא בהוצאת `גל` בעברית, אחרי שלוש עשרה שנות עבודה על התרגום, מאפשר את לימוד הקורס באופן עצמאי. אולם כדאי יותר לעבור את הקורס, בקבוצה, או לפחות בהנחיה עם מורה מנוסה. אפרת שר-שלום, ממשיכת דרכו של אבי יסעור, מוסמכת מטעם עמותת נס שלום להעביר את הקורס בישראל: 03-6053063 מורה נוספת של הקורס, (שהייתה גם מורתי), היא רחל בר-אור: 6040847.  אני עובדת עם אנשים שרוכשים את הספר ורוצים לעבוד אתו באופן יחידני. L&L TALYA

למעלה