8:21 - "On the Beach"
הפרק הזה היה.. הפרק העצוב ביותר שראיתי בחיים שלי. ולא רק באי. אר., בכל הסדרות אי פעם. לא לא.. לא רק מכל הסדרות, יותר מכל הסרטים שראיתי אי פעם. ואני ממש, ממש לא מגזימה! ממש! אני בכיתי המון! אני לא חשבתי שאני אבכה ככה, בחיים לא העלתי על רוחי שאני אבכה כ"כ הרבה! מרוב שבכיתי אני לא זוכרת באיזה חלקים זה היה. כנראה שיותר בחלקים שדיברו על העתיד של רייצ´ל ואלה. כל הפרצוף שלי אדום מבכי. בחיי! צפיתי בזה והייתי מרותקת למסך... יותר עצוב מהמוות של לוסי, זה בטוח. הרבה יותר עצוב. אנתוני שחקן מדהים. פשוט מדהים. ממש הרגשתי חלק מהמשפחה שם... זה נכנס בי כ"כ חזק. אני נורא שמחה שלא צפיתי בפרק קודם לכן. הרבה בטח חושבים שזו שטות.. "תרגעי! זו בסה"כ סדרת טלוויזיה!" טוב, מצד אחד, למרות שזו הסדרה הכי טובה בטלוויזיה, זו עדיין סדרת טלוויזיה. אבל מצד שני... זה מארק. זאת הדמות הכי מרכזית בסדרה. ואחרי הצפייה בפרק הזה אני רק מבינה יותר עד כמה אני הולכת להתגעגע אליו. ג´ון וולס פשוט מדהים... הכתיבה של הפרק הייתה יוצאת מן הכלל ורגשה אותי נורא. רק אי. אר. יכולה לעשות את זה כ"כ טוב. רק אי. אר., אין מה לעשות. רק צוות השחקנים הזה, והבמאים, והמפיקים, והכותבים האלו וכל מה שקשור בה יכולים לעשות את זה. שאנשים יגידו מה שיגידו... "שמונה שנים זה כבר יותר מדי שנים בשביל אי. אר., היא נגמרה ממזמן"... אני יודעת שהם טועים. בשבילי הם פשוט טועים. שוב – אף פעם, אבל אף פעם לא בכיתי ככה מטלוויזיה/סרט. שמונה עונות והסדרה הזאת רק ממשיכה להפתיע אותי לטובה ולעשות את זה נכון, כמו שצריך. הוואי נראית נפלא, ואני מקווה להגיע לשם יום אחד. אלה פשוט מתוקה... הקטע שהיא חייכה בו מתי שאליזבת´ והיא הגיעו למארק, היה פשוט מתוק ביותר. רייצ´ל באמת התנהגה כמו.. וסליחה שאני אגיד את זה... כלבה, רוב הפרק, אבל טוב לראות שהיא שינתה את ההתנהגות, למרות שאמרו לה למה. יופי שאליזבת´ העירה אותה. היה נחמד גם לראות את פיטר, קליאו, אנספה וסוויפט. ניתן רק לדמיין שדאג וקרול היו שם אבל פשוט לא צלמו אותם. בשבילי הם היו, ועוד איך שהם היו. (סתם הערה: קרטר ולוקה פשוט נראו יאמי בחליפות. הייתי חייבת לכתוב את זה.) אני לא חושבת שיש לי יותר מה לומר. או שפשוט יש לי, אבל אני כ"כ עייפה רגשית כבר מהפרק (ואני לא מגזימה) ואני לא יכולה נפשית לכתוב יותר.