8 ריקודים!!

עוז 2002

New member
8 ריקודים!!

אתמול לימדתי וחזרתי על 8 ריקודים(!!), במתחילים, זוגות ומתקדמים... שיא. לא?!

שנרוץ ונרשום אותך ב ../images/Emo63.gif

או שהיום/מחר כבר יקום לך מתחרה....
סתתתם... שמחה לשמוע שהחוג תופס תאוצה
- אולי באמת תשתף אותנו בחוויותיך כמרקיד?

עוז 2002

New member
אז ככה -

במתחילים - על שדנו, ערב בא, אולי על שפת הים בזוגות - ושוב נצא לדרך, אל הגן, החיננית במתקדמים - אשה על החוף, תהילה, וואי וואי וואי אופס! 9 ריקודים!!

ZEEVS1970

New member
האם הרוקדים לא התקשו קצת

עם ריקודים כמו "אולי על שפת הים" ו "החיננית"?! באמת מסקרן אותי לדעת. את "אולי על שפת הים" אינני מכיר אך הוא תמיד היה נראה לי ריקוד מתקדמים ולגבי "החיננית" כשאני רואה את כל הזוגות במתקדמים טועים כל הזמן בחלק השני של הריקוד ואף פעם לא מצליחים להגיע חזרה למקום אחרי הסיבוב יחד של הזוג אני מבין כמה הריקוד קשה יותר ממה שחושבים. אני באופן אישי הצלחתי ללמוד את הריקוד הזה כמו שצריך רק כאשר למדתי אותו באופן מדוייק באולפן המדריכים. לגבי שאר הריקודים שציינת אני מאוד מחזק אותך על הבחירה. אכן מדובר בריקודי מתחילים קלאסיים ויחסית קלים למדי. בכל מקרה עצתי לך היא לחשוב הרבה פעמים לפני כל ריקוד שאתה מביא לחוג מתחילים. אל תשכח! כולנו היינו פעם תחילים. אני זוכר את עצמי אחרי חודש אחד בלבד בחוג מתחילים מנסה להבין את הפניות של בני הזוג בריקוד "סתו לבן" שכולנו ודאי מחשיבים אותו כריקוד קל מתחילים. זה היה קשה לי אז כקריעת ים סוף כי לרוקד מתחיל גם הצעד הכי פשוט נראה די מסובך. בכל מקרה הרבה בהצלחה בהמשך ותשקיע את כל האנרגיה שלך במתחילים ופחות במתקדמים. המתקדמים יכולים להסתדר גם בלעדייך אבל המתחילים הם כמו "תינוקות" שלך,תלויים בך תלות מוחלטת ולא יישכחו את ההדרכה שלך לעולם לטוב ולרע!

עוז 2002

New member
צודק,

גם אני חושב ש"אולי על שפת הים" קשה למתחילים. אבל המוזיקה קצבית ומלהיבה, ורוב הרוקדים רקדו את זה יפה. לעומת זאת "החיננית" הוא די פשוט וחינני
. אני מבין את נקודת התורפה שציינת אבל עדיין לא חושב שזה מקשה את לימוד הריקוד. ובכלל, רוב ריקודי הזוגות הרבה יותר מסובכים. הבחירה שלי בריקודים אלו נבעה מתוך מטרה לקרב את הרוקדים לריקודי הזוגות. זו הסיבה שהתחלתי עם זוגות בשורות, וריקודי זוגות עם מגע מועט. אני מאוד מקווה שהרוקדים שלי יאהבו ריקודי זוגות, כי אני אוהב אותם מאוד.

מאחלת לך רק הצלחה , עוז

אולם , בספק לגבי יכולת הספיגה של רוקדים, ללמוד כ"כ הרבה רקודים , בהרקדה אחת. לקלוט, לזכור כ"א בנפרד ואת כולם ביחד-כדי לא לבלבל ביניהם. למתחילים 6 רקודים, שחלקם לא נחשבים לקלים. ואפילו למתקדמים, ללמד את "אשה על החוף" + עוד... נשמע לי יותר מדי. אך אם כולם היו מרוצים וקצרת תשבוחות - יתכן , שגישתי מוטעית ואני זו שפשוט עייפה מללמוד... ושוב,

עוז 2002

New member
את צודקת, אבל -

כמובן שלא כולם היו חדשים לגמרי וחלק מהם היו חזרה על ריקודים שנלמדו בעבר. וחוץ מזה לא מדובר באותו קהל, ובסה"כ זו גם היתה הדרישה של הרוקדים שהעדיפו ללמוד עוד ריקודים. אחד היתרונות של חוג קטן הוא ההזדמנות שלך ללמוד יותר ריקודים, ליהנות מהדרכה אישית יותר, ולהשפיע יותר על מה ילמד ומה ירקד. ואני משתדל להיות קשוב לקהל, ולבנות יחד איתו רפרטואר מצומצם יותר אך כזה שהם שולטים בו. תודה על האיחולים. וד"א למי שלא יודע, מדובר בחוג שלי בגבעת זאב.

יש רוקדים שרוצים ללמוד עוד ועוד

נכון, אבל לדעתי, תפקיד המדריך גם לעצור אותם בזמן לפני שהם נופלים.... גם אם הם מאוד רוצים, ואולי גם מוכשרים, ללמוד הרבה ריקודים בערב אחד יכול בסוף לגרום להם רק "סלט" בראש ותיסכול, ולפעמים אף יצריך חזרות נוספות על הריקודים. אחרי כל שבוע מגיע עוד שבוע, אין לאן למהר... לאט לאט הם ילמדו וישלטו בחומר טוב יותר. אגב, זה נכון לדעתי בכל תחום, בכל תחום עדיף לחלק את החומר הנלמד, ולא לדחוס הכל ביום אחד.

עוז לא טוב ללמד יותר מריקוד זוגות

אחד ועוד ריקוד מעגל אחד. עשית ניסיון. בוא נמתין לתוצאות.

No name for now

New member
אני מסכימה

יותר מדי, אחרי 2 ריקודים הייתי מחרימה את הלימוד ויושבת בצד. אם זה היה קורה יותר מפעם גם לא הייתי מגיעה יותר להרקדה קודם כל אני מגיעה להרקדה כדי לרקוד ולא רוצה להקדיש כ"כ הרבה זמן ללימוד, ואם מדובר בחוג למתחילים גם חשוב שיהיה להם מספיק זמן לתרגל ריקודים שהם כבר למדו בשבועות הקודמים.

ZEEVS1970

New member
אכן בחוג מתקדמים מקובל ללמד

ריקוד אחד ולחזור על ריקוד מהפעם הקודמת. זה נשמע לי מינון סביר בהחלט. לגבי חוג מתחילים רק בפעם הראשונה כשמתחילים מאפס מלמדים כ4-5 ריקודים קלים מאוד וחוזרים עליהם שוב ושוב שהרי אחרת גם ככה לא ממלאים שעה וחצי. אבל גם שם אחרי השבוע הראשון לדעתי אין צורך ללמוד יותר מ2-3 ריקודים קלים בערב!

עוז - אתה עושה טעות

לא מלמדים כל כך הרבה ריקודים בערב אחד. די היה ללמד 3 ריקודים את המתחילים (הייתי מוותר על הריקוד "אולי על שפת הים", הוא לא למתחילים) ולשנן אותם היטב. ואת המתקדמים הייתי מלמד ריקוד אחד בלבד, או במעגלים או בזוגות. עודף לימוד ריקודים גורם ל: 1. התשת הרוקדים. 2. גזילת זמן הרקדה. בכל מקרה חשוב שתרגיש את הדופק אצל הרוקדים, תתחשב ברצונות שלהם, אבל אל תיגרר ואל תהפוך ממוביל למובל. בהצלחה.

פתאום נזכרתי ../images/Emo62.gif

עברתי שוב על הריקודים שלימדת, ונזכרתי שגדי שם ביום ג', בבית דני, את "על שדינו רד הערב" - ובאמת - לא רבים זכרו אותו במיידי...

ובאופו מיקרי (או שלא... ../images/Emo8.gif)

רקדנו את "על שדנו רד הערב" גם הערב, באליאנס...
צירוף מיקרים מופלא...

AyeleDance

New member
אין לי בעיה עם המספר,אבל המבחר../images/Emo5.gif

במתקדמים, למה לימדת 3 ריקודים חדשים יחסית? אם אכן זהו חוג חדש ויש לבנות רפרטואר, צריך לשלב ריקודים מכל הזמנים. אם הם יודעים את כל הישנים יותר, אזי אין לך בעית רפרטואר ו-3 ריקודי מעגלים הם בהחלט יותר מדי. אפרופו וואי וואי וואי. אתמול הסתכלתי על וידאו של מחנה ריקוד(של דני דסה) משנת 88. רקדו שם בהנאה רבה את הריקוד החמוד ומלא החיים "לי-לך" לאותו שיר של וואי וואי...WHY WHY WHY ????

למעלה