8 ריקודים!!

"כל הכבוד"

עכשיו לרוקדים אצלך יהיה סלט מעניין בראש. לי מספיק ללמוד ריקוד חדש אחד בחודש. יש מספיק מה לרקוד, גם בלי לרוץ בצורה מטורפת אחרי ריקודים חדשים.

AyeleDance

New member
בחוג חדש - לפעמים צריך ללמד הרבה

כשאני פתחתי את החוג החדש שלי לפני כשנתיים וחצי,כל הרוקדים היו מתחילים עד בינוניים - רבים מהם רקדו בעבר הרחוק. כדי שאפשר יהיה להנות בחוג כזה צריך לבנות רפרטואר - אי אפשר לעשות זאת ע"י לימוד ריקוד אחד או שניים בערב. מה נעשה בשאר הזמן? הרקוד "צדיק ותמר" כל הערב (למרות שכמה מחברי הפורום חושבים שזה מה שאנו עושים פה בחו"ל) בחודשים הראשונים לימדתי 6-7 ריקודים בערב. אילת

עוז 2002

New member
סוף סוף מישהו מבין נכון... ../images/Emo45.gif

אז הבהרה לכל המומחים וה"מומחים". אומנם לימדתי 9 ריקודים, אבל רק שלושה מהם היו חדשים ממש: אחד במתחילים, אחד בזוגות ואחד במתקדמים. כל השאר היו בגדר חזרה על ריקודים שנלמדו בעבר. מבחינתי, זה היה ללמד 9 ריקודים, והיה די מתיש... אז מה עדיף חברים: שילמדו כהלכה עוד 3 ריקודים או שירוצו אחריי ב-20 ריקודים שאינם מכירים?? בסופו של דבר מדובר ברוקדים ללא שליטה ברפטואר רחב. וכמו שאמרה אילת - מה נעשה בשאר הזמן? אז נשמיע להם את 10 הריקודים שלמדו שוב ושוב במשך שעתיים? אומנם יכולתי לשים מוזיקה יפה ולרקוד במרכז, כמו שאני עושה בד"כ. אבל הרוקדים העדיפו לרקוד פחות וללמוד יותר.

עוז 2002

New member
אני מקווה שהבהרתי את הדברים

אף אחד מהרוקדים לא למד 9 ריקודים כמובן... מדובר בשתי קבוצות, מתחילים ומתקדמים, כאשר בכל קבוצה כל רוקד למד אחד או שני ריקודים חדשים ממש. בחוג המתחילים רקדנו את כל הרפרטואר שנלמד פעמיים באותו ערב. את שאר הזמן ניצלתי כאמור לחזור על ריקודים ולימדתי ריקוד אחד חדש. את חוג הזוגות התחלתי בשבוע שעבר: אז למדנו שני ריקודים ואתמול הוספנו ריקוד. כך שבשבועיים למדנו 3 ריקודים. בחלק של המתקדמים נערכה הרקדה, כשבכוונתי היה לחזור על תהילה שלמדנו בשבוע שעבר וללמד את וואי וואי וואי. ברוב הזמן נערכה הרקדה ולבקשת הרוקדים חזרתי על אשה על החוף. זהו. אני מקווה שכולם נרגעו. הרוקדים נהנו ויצאו מרוצים. אבל מכיוון שהחוג עדיין צעיר העבודה שלי קשה במיוחד. זה הכל. ותודה לכולם!

עוז.כל התחלה היא קשה

ומייגעת.בטוחה שתוך זמן קצר תקצור פירות. נראה לי שכייף ומהנה לראות בהמשך את ההתקדמות של הרוקדים. בהצלחה.

אני רוקדת כבר שלוש שנים

ותשעה ריקודים בערב אחד זה המון. אני שמחשיבה את עצמי בינונית מתקדמת בחיים לא הייתי מסוגלת לקלוט את בל זה בערב אחד. לדעתי מנסיון אישי מקסימום שלושה ארבעה ריקודים בערב אחד זה הגבול.

susy1

New member
האם זה מה שמלמדים באולפן??

לדעתי המדריכים באולפן צריכים קודם כל ללמד את ה"מדריכים" לעתיד ללמד פרק בהילכות "לימוד נכון של מתחילים" והייתי מציעה לך לבוא ביום רביעי לבית הצנחן ברמת גן בחוג המקסים של ירון. ושם תלמד את הדרך הנכונה כיצד יש ללמד נכון את המתחילים. ליבי על הרוקדים החדשים בחוג שלך, לדעתי זו הדרך המהירה לאבד רוקדים חדשים .

עוז 2002

New member
סוזי, לפני שאת מגיבה בזלזול

כדאי שתקראי היטב את מה שכתבתי. א. לא התפארתי שלימדתי 9 ריקודים חדשים. שיתפתי את הפורום בחוויה שלי לחזור וללמד 9 ריקודים בערב אחד. הריקודים נלמדו בקבוצות שונות, ובסה"כ היו 3 ריקודים חדשים בכל הערב: אחד במתחילים, אחד בזוגות,ואחד במתקדמים. ב.באולפן למדריכים מלמדים להתחיל עם רוב הריקודים שלימדתי כמו גם הורה מדורה, הורה הבקעה, הורה נרקודה אתן במדבר, כלייזמר, ועוד ריקודים שאני באופן אישי לא מחבב במיוחד. אני חושב שמותר לי כמדריך לשנות רפרטואר לפי טעמי ושיקולי. ג. הרוקדים המתחילים אצלי למדו עד היום, במשך 5 שבועות, את הריקודים האלה: - לא אהבתי די - צדיק כתמר - בפונדק קטן - אהבת החיילים - בלדה למעיין - על כנפי הכסף - ערב בא - על שדנו - אולי על שפת הים אני חושב שהרפטואר לא קשה, מעניין ויפה.

ימים יגידו. לא בהכרח שעוז יאבד

רוקדים. יש לו קסם אישי, הוא נחמד, אני מאמין שמלמד יסודי וברור (לא בדקתי) וגם נכון! עוז ומדריכים חדשים רבים שהצטרפו בזמן האחרון רוכשים ניסיון - וזה הכי חשוב. בואו נפרגן לדור ההמשך ולכמה שיותר מדריכים שילמדו, שישתפו פעולה האחד עם השני ושיביאו אור ושמחה לכמה שיותר אנשים בכל פינה בארץ ובעולם. ולכך סוזי, תודה על המחמאות, אבל אני מציע לכולנו, כאשר יש ביקורת, לומר אותה בבירור אך לא בהשוואה למישהו אחר. לכל מדריך הדרך שלו והוא צריך ללמוד ולהתנסות במהלך העבודה בשטח. עוז המשך לשתף אותנו בחוויותיך. זה מאד נחמד.

אתם לא צריכים כל כך לרדת על עוז

יכול להיות שהרוקדים שלא לא ממש חדשים חדשים, ויודעים את הריקודים בצורה רופפת ורצו רק לשפר את הידיעה בריקוד. חוץ מזה יכול להיות שזאת הייתה הדרישה של הריקודים , ובהחלט צריך להתחשב בדעתם למרות שהמרקיד קובע.

susy1

New member
עוז קבל התנצלותי../images/Emo52.gif

כנראה דבריך לא הובנו על ידי(ועל ידי עוד מספר קוראים) כראוי, מדבריך השתמע כי אתה מנסה להיכנס לספר השיאים של גינס....בכמות של ריקודים לערב אחד. לאחר שהבהרת את עצמך מאחלת אני לך הצלחה בהמשך ..

למעלה