8 בנובמבר 2001

תמי ס

New member
8 בנובמבר 2001

חברותיי יום קשה לי היום, הזכרונות מציפים, אני מצרפת כאן את שכתבתי בפורום "אבדן הריון", אני יודעת שאתן תבנה, כמו תמיד בשנים האחרונות, כאן, בדיוק כאן בינכן אני יכולה להיות באמת "אני". הכל היה אמור להיות שונה כל כך. חיי היו אמורים להיות אחרים אז איך בעצם השתנו חיי? ולמה? איך הכל התחיל? היום בדיוק לפני 4 שנים. שמונה בנובמבר 2001, שכבתי על מיטת חדר ניתוח לראשונה בחיי, מסרבת להאמין שכורתים ממני את חלום חיי, את חלום הילד שמתרקם בקרבי. עיניים נפוחות, בכי בלתי פוסק, רעד בלתי נשלט, סירוב להאמין שמשהו כל כך נורא אכן מתרחש בי, בתוך גופי, ידיים זרות כורתות-גודעות-חותכות ממני את החלום ואת התמימות. הייתי אדם פשוט, עם חלומות פשוטים, אמא לשני ילדים בדרך לילד השלישי, עם עבודה קבועה, מלאת תקוות, אופטימית, תמימה. הידיעה שהילד שאני נושאת הוא בעל מום הייתה הדבר האכזרי ביותר שניתן להעלות על הדעת, איך זה ייתכן? איך זה קרה דווקא לי? בימים הנוראים ההם התוודעתי לאינטרנט, מעולם קודם לכן לא השתמשתי בכלי הזה אבל כשהוסבר לי מה יש לילדי הבנתי שאני חייבת להתגבר על המחסום ולנסות למצוא כל מידע שאוכל. המידע שמצאתי היה חד משמעי, ממנו הבנתי שאין מנוס ואני חייבת להפסיק את ההריון. עדיין לא היה קיים אז פורום אבדן, ואיכשהו בתוך כל הגיהנום הזה, הושיטה לי יד בחורה זרה, בפורום שהיום כבר מזמן לא קיים, והובילה אותי לאט ובביטחה, בצורה אישית ומקסימה, עם המון עזרה. בזכות אותה זרה למדתי את שלא לימדו אותי הרופאים, בזכותה עברתי גרידה מאוחרת ולא לידה מוקדמת, בזכותה נחסך ממני סבל גופני רב באותה הפסקת הריון ראשונה, ועל כך לעולם אכיר לה תודה ולעולם אזכור את שמה, על אף שמאז אין לי כל קשר איתה. שלוש וחצי שנים חלפו עד שזכיתי לחוויה מתקנת, שנים קשות, כואבות, בהם איבדתי הריונות נוספים, איבדתי אמון, איבדתי חברים, איבדתי עבודה, ובעיקר איבדתי את עצמי. היום, אני מנסה לאט לאט לאחות את השברים וזה לא קל, הצלקות עמוקות- זר לא יבין זאת, ההריונות לא רק צרבו אותותיהן בבשרי אלא בעיקר בנפשי, אני אדם שונה היום, עצוב יותר, עצור, כואב, מנסה להתנחם באושר שסוף סוף זכיתי בו, אך התוהו ובוהו שמסביבי עדיין קיים. עוד לא מוצאת ממש את מקומי, עוד לא לגמרי מעכלת שהמלחמה נגמרה, עדיין לא מבינה שהגיע הזמן לנוח, עדיין לא מצליחה לחזור לגמרי למעגל החיים. 4 שנים למותו של הילד שלא נולד לי.

נוריה

New member
תמי יקרה

איתך, זוכרת ומוקירה את יום נקודת המפנה. כתבת דברים כ"כ עצומים שדלה מקלדתי בכדי להגיב...

../images/Emo16.gifתאריך קשה, התחלה של אבדנים

בוכה איתך יקירתי על הילד שאין, על החלום שהתנפץ, על אבדן העצמי שלך. אני לא יודעת אם נוכל פעם לעכל באמת מה קרה לנו? מה עברנו? אני לא יודעת אם זה מנחם, אבל בגלל "ובזכות" האבדנים שלך, שלי הכרתי אדם נפלא, אוהב,שהושיט לי יד גם כשהיה כואב והכל נראה לי כל כך שחור, את אישה נהדרת, ועצוב שהתינוקות האלו שלך לא זכו לאמא כמוך. התוהו ובוהו, בשבילי, היום יותר מידי עמוק יותר כואב יותר וקשה לחזור למעגל החיים , למרות החיים מסביבך. מאחלת לך שעכשו כששלושת ילדייך איתך וביחד עם ק' תהפכו למשפחה מלוכדת, אוהבת וחסרת כל צרות ורק אושר ישכון בליובתיכם. אוהבת אותך המון חברה יקרה שלי, למרות המרחק ולמרות הכל את יקרה מאוד לליבי.

טאניוש

New member
../images/Emo16.gif

זה כאילו עבר, החיים כאילו המשיכו הלאה, אבל רק כאילו. פתאום האובדן הזה, שלכל העולם כמעט היה ועבר ונגמר ונשכח, פתאום הוא משיג אותך, ואת מתעוררת בלילה ולא נרדמת וחיה אותו מחדש, את בוהה במסך בעבודה וחונק פתאום בגרון, את מחבקת את האוצר שבו זכית אחרי מלחמה קשה כל כך והלב כואב כי יש ילדים שאותם לעולם לא תוכלי לחבק. זוכרת איתך
.

סינטה1

New member
תמי יקרה ../images/Emo24.gif (בלי חיוך)

כל כך מבינה את התוהו ובוהו שאת נמצאת בו. קשה להבין שבאמת זה מאחורינו ואפשר לנוח על זרי הדפנה וליהנות באמת מהמקסימות האלה שהשגנו עם כל כך הרבה מאמץ. אמרתי פעם לבעלי, שמסכנה רותם, יצור כל כך קטן, אבל נושאת על כתפיה כל כך הרבה נחמה. היא הנחמה שלי, ואני מקווה שזה לא יהווה עבורה עול.

אהבתי מאוד את מה שכתבת

שהילדים שהושגו בכל כך הרבה מאמץ וצער נושאים על כתפיהם כל כך הרבה, זו אחת הסיבות מדוע קראתי לה בשמה ולא בשם אחר של אושר שמשקף את מה שעבר עלי.

נעמולה

New member
../images/Emo23.gifי איתך

אכן יום קשה, ואין מספיק מילים שינחמו ויקחו הרחק את העצב, הכאב והזכרונות. הזמן יעשה את שלו. יש לך אוצר מדהים, תסניפי אותה, חבקי אותה חזק חזק, נשמי נשימה עמוקה ושובי לפני המים מהתהומות כי הגיעו ימים אחרים.

תוקיתות

New member
תמי'לה יקרה ../images/Emo7.gif

אני פשוט מצומררת, יושבת ובוכה מילותייך העוצמתיות לקחו אותי אחורה כאילו התנפצה לי פצצה בפרצוף וזה לא שאני לא חיה את זה אבל לפעמים זה כאילו נופל עלי כשפתאום אני שומעת שירים מסוימים רואה אנשים מסוימים מגיעה למקומות מסוימים כל אלה יכולים כהרף עין לשנות אותי כאדם. מבינה אותך ואיתך בזיכרך

תולו

New member
../images/Emo16.gif

זוכרת את המבט שלך, כשסיפרת. את העיניים האלו, שאמרו הכל ושחשפו כל נים שזעק מכאב. לא אשכח. את הזרה שלי, זו שחיזקה אותי ועכשיו פה - איתך, זוכרת ומחבקת חזק חזק עד כמה שאפשר בפורמט הוירטואלי. שלעולם, לעולם לעולם לא תכאבי ככה יותר.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif כזה בלי חיוך

אבל עם הרבה אהבה. 4 שנים. לא להאמין. ממש בלתי נתפס. נראה כאילו רק אתמול התהפך עלינו העולם ומאידך חלף ים של זמן וקרו כל כל הרבה דברים. אהובה, אני חייבת לצאת עכשיו, אכתוב הכל אחר כך (כאילו שיש מילים)

Tנקר בל

New member
../images/Emo14.gif

תמי, את מצליחה בכל פעם לגעת בי במילים שלך, במקומות שלא ידעתי שקיימים בי. יש לך יכולת מופלאה להצליח להעביר לזולת את רגשותייך, בלי לגלוש לקיטש. אני קוראת והדמעות נובעות וזולגות מצער. ראיתי אותך בשני מפגשים, באחד, כבר היית בהריון, ובשני - במפגש האחרון, אצל תוקיתות. כשראיתי אותך במפגש האחרון חשבתי על השינוי שחל בך, היית נראית כה פורחת וקורנת, וחשבתי לעצמי עד כמה יהלי מחקה את אותות הסבל שעברת. היית כה מאושרת לעומת המפגש הקודם. ברור לי שהמצב כיום אינו בר השוואה בכלל לתקופה של טרום יהלי, אבל אני רואה עד ממה הכאב עדיין בוער בפנים
תמי, יקרה, הלוואי שהיו לי המילים שמסוגלות למחוק את הכאב הזה עבורך; את המעשים שינציחו ללא הצער, את זכר הילד ההוא שלא נולד, ובכל זאת חי בך בכזו עוצמה עד היום...

Tנקר בל

New member
תיקון של המשפוט האחרון

קראתי שוב, והוא משובש לחלוטין. אז זו הייתה הכוונה: "תמי, יקרה, הלוואי שהיו לי המילים שמסוגלות למחוק את הכאב הזה עבורך; ויחד עם זאת את המעשים שינציחו את זכר הילד ההוא שלא נולד, ובכל זאת חי בך בכזו עוצמה עד היום..."

1ויוי

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo14.gif

4 שנים ואת אדם אחר לגמרי בגלל מכה שרדפה מכה. הכרתי אותך בפורום אובדן אחרי האובדן השני שלך לא הבנתי אז מאיפה את שואבת את הכוחות להמשיך שוב כל אובדן שחווית אחרי צרב לי וכאב על האשה שלא מכירה היום אחרי הורות ליהלי הטריה אני מצליחה להבין מאיפה היה לך הכוח להמשיך בדרך איבדת חברים אבל זכית בחדשים את עצמך איבדת - אבל זכית בתמי חדשה אומנם עצובה אבל לא פחות טובה מכירה כמו כולן כאן את האושר שלעולם לא יהיה שלם מקווה שהזמן יעזור , יעזור לקלוט שהמלחצה תמה.

בנצ100

New member
../images/Emo16.gif

זוכרת איתך, מבינה, וכואבת. אין מילים, רק חיבוק גדול.

happy

New member
תמי אהובה שלי

כתבת כל כך מהלב. אני קוראת ובוכה. כל כך נוגע וכואב מה שכתבת. מחבקת אותך חזק ביום הזה

יקירה שלי אהובה

את כותבת כל כך ברגישות, ואני מזדהה עם כל כך הרבה. הכתיבה שלך פורטת אצלי על המון מיתרים של כואב, והדמעות ניגרות. איך למרות שאיבדתי באותו אוקטובר המר לפני 4 שנים את ילדתי, משהו נשבר בי, שמעולם לא ייאחה בשלמות. גם אני, למרות האושר הגדול עם ילדיי, וכן סוף סוף זכיתי לומר זאת, "ילדיי", לא מצליחה להשתחרר מהעצב, שעבר כנראה לשכון קבע בלבי. דעי שנגעת במקום הכי כואב, ואני אומרת את זה ממקום טוב, שהצלחת כל כך להרעיד ולרגש.

קטיה 007

New member
../images/Emo24.gif אוהב

מילותיך החזירו אותי אחורה לאבדן התמימות שלי כל כך מבינה את תחושותיך היום כי חלקם הגדול הם תחושותי שולחת חיבוק ענק ואוהב שמקווה ויעטוף את כל העצב שעולה וגועש בימים אלו קטיה

נתושקי

New member
../images/Emo16.gifכואבת איתך ביום הקשה הזה

תמי יקרה, קראתי את ההודעה שלך כבר בבוקר, אך לא מצאתי מילים... עצוב כל כך. אני כל כך מתחברת לתחושות שאת מתארת וזה כל כך כואב, ממש כאב פיזי. יודעת בדיוק למה את מתכוונת כשאת אומרת שאיבדת את עצמך. גם אני חשתי כך במשך שנים, גם אחרי שנולדו ילדיי החיים. כן, הצלקות עמוקות וגם כשהן לכאורה מתאחות ואושר חדש ממלא אותנו, הפצעים עוד שם, יכולים להיפתח בכל רגע, במיוחד בימים כמו היום, תאריכים שמחזירים אותנו כהרף עין לאותו יום נורא של האובדן, בעוצמה אדירה של כאב, אשר קורע לגזרים. כן, השתנית ללא הכר, אך בתוך תוכך את עדיין אותה תמי נהדרת, אוהבת, רגישה וחכמה. אני מחבקת אותך ביום הזה ומאחלת לך מעומק הלב שלאט לאט תמצאי שלווה ומנוחה, תמצאי את מקומך ותחזרי לעצמך, תחזרי לאהוב את עצמך ותוכלי לשמוח בילדים הנפלאים שאיתך. אני הצלחתי לעשות את זה (לפחות באופן חלקי) רק 6 שנים אחרי האובדן ורק בעזרת טיפול. שולחת לך כוחות של הבנה עמוקה לכאבך וזוכרת איתך את הילד היקר שלך, שלא נולד...

למעלה