?

karpada1

New member
אתה נוטה שלא להתייחס

(במודע או שלא במודע) מן המובן מאליו: הדעות של שכמותך או של בר הפלוגתא שלך אינן שונות מ"דעותיהם" של החרדים בתוכנן בלבד, כך שניתן לפתור את העניין כולו ב"איש איש באמונתו יחיה" או בקלישאה פוסטמודרנית מתאימה אחרת. השוני הוא מהותי ובסיסי הרבה יותר. הסיבה שקישטתי את דעות החרדים במרכאות נובעת מכך שלחרדים אין דעות (אני לא מדבר באופן כללי, כי אם על הנושא הסוציואקונומיפוליטי עסקינן) בנושא זה , אלא רק פסאודו-דעות,כלומר דעותיהם אינן אינווריאנטיות עבור שינוי מקומם בסיטואציה ומיד אסביר את כוונתי. לפני הוצאתו להורג, ניתנה לסוקרטס האפשרות להמלט על נפשו והוא סרב. הוא סרב (ותסלח לי על ההפשטה) כיוון שלדידו, טעמים המתבססים על עקרוני מוסר, יהיו אשר יהיו (ליברליים, פוריטניים, אתאיסטיים וואטאוור) אסור שישתנו עבור הפרט המחזיק בהם, רק מכיוון שהוא מביט בסיטואציה מבפנים ולא מהצד כשם שהוא רגיל להביט בה. במילים אחרות, אומר סוקרטס, לו היתה ניתנת לי סוגייה עקרונית הנוגעת למוסריותו של אקט הבריחה של אסיר משוביו, הייתי פוסק לשלילה (מטעמי סדר ושלום הציבור, לא עקרוני כרגע), והעובדה שאני עצמי האסיר אסור שתשנה במאום את דעתי. אתה מבין, החרדים אינם תומכים בלימודים בחינם, הם גם אינם מחזיקים בעיקרון לפיו על לימודי דת להיות חינמיים (לימודי נצרות למשל), הם גם לא בעד לימודים חינם של היהדות על כל זרמייה (רפורמיים למשל).למעשה, אין זה משנה כמה זום-אינים תחולל, עד שלא תגיע למקום בו "יושבים" הם בדיוק, לא תמצא עקרון מנחה. ה"עקרון" המנחה שכן תמצא, הוא "שאנחנו (החרדים) נעשה כמה שפחות, ואילו אתם (כל השאר על כל גווניכם) תעשו כמה שיותרת ולא משנה במה הדבר כרוך", וזה בדיוק מה שמפריד -מהותית ולא תוכנית- את הדעה הליברלית מהפסאודו-דעה החרדית: גם מבלי להיות סטודנטים היינו תומכים בסיבסוד האוניברסיטאות, גם מבלי להיות קשישים אנו תומכים בקצבאות לבני גיל הזהב, אף מבלי לחלות באי אילו זוועות נתמוך בהגדלת סל התרופות, וגם מבלי להיות חרדים מותר לנו שלא לתמוך, אף להרים קול זעקה מול חוסר צדק משווע ומול האינטרסנטיות החרדית ההורסת כל חלקה טובה.

karpada1

New member
אינך מתייחס

(במודע או שלא במודע) אל המובן מאליו: הדעות של שכמותך או של בר הפלוגתא שלך אינן שונות מ"דעותיהם" של החרדים בתוכנן בלבד, כך שניתן לפתור את העניין כולו ב"איש איש באמונתו יחיה" או בקלישאה פוסטמודרנית מתאימה אחרת. השוני הוא מהותי ובסיסי הרבה יותר. הסיבה שקישטתי את דעות החרדים במרכאות נובעת מכך שלחרדים אין דעות (אני לא מדבר באופן כללי, כי אם על הנושא הסוציואקונומיפוליטי עסקינן) בנושא זה , אלא רק פסאודו-דעות,כלומר דעותיהם אינן אינווריאנטיות עבור שינוי מקומם בסיטואציה ומיד אסביר את כוונתי. לפני הוצאתו להורג, ניתנה לסוקרטס האפשרות להמלט על נפשו והוא סרב. הוא סרב (ותסלח לי על ההפשטה) כיוון שלדידו, טעמים המתבססים על עקרוני מוסר, יהיו אשר יהיו (ליברליים, פוריטניים, אתאיסטיים וואטאוור) אסור שישתנו עבור הפרט המחזיק בהם, רק מכיוון שהוא מביט בסיטואציה מבפנים ולא מהצד כשם שהוא רגיל להביט בה. במילים אחרות, אומר סוקרטס, לו היתה ניתנת לי סוגייה עקרונית הנוגעת למוסריותו של אקט הבריחה של אסיר משוביו, הייתי פוסק לשלילה (מטעמי סדר ושלום הציבור, לא עקרוני כרגע), והעובדה שאני עצמי האסיר אסור שתשנה במאום את דעתי. אתה מבין, החרדים אינם תומכים בלימודים בחינם, הם גם אינם מחזיקים בעיקרון לפיו על לימודי דת להיות חינמיים (לימודי נצרות למשל), הם גם לא בעד לימודים חינם של היהדות על כל זרמייה (רפורמיים למשל).למעשה, אין זה משנה כמה זום-אינים תחולל, עד שלא תגיע למקום בו "יושבים" הם בדיוק, לא תמצא עקרון מנחה. ה"עקרון" המנחה שכן תמצא, הוא "שאנחנו (החרדים) נעשה כמה שפחות, ואילו אתם (כל השאר על כל גווניכם) תעשו כמה שיותרת ולא משנה במה הדבר כרוך", וזה בדיוק מה שמפריד -מהותית ולא תוכנית- את הדעה הליברלית מהפסאודו-דעה החרדית: גם מבלי להיות סטודנטים היינו תומכים בסיבסוד האוניברסיטאות, גם מבלי להיות קשישים אנו תומכים בקצבאות לבני גיל הזהב, אף מבלי לחלות באי אילו זוועות נתמוך בהגדלת סל התרופות, וגם מבלי להיות חרדים מותר לנו שלא לתמוך, אף להרים קול זעקה מול חוסר צדק משווע ומול האינטרסנטיות החרדית ההורסת כל חלקה טובה.

ayreon22

New member
לא!

אני לא שונאת את המובטלים בכלל, נהפוכו. הם לא טפילים בעייני אלה אנשים שזהי המציאות המרה שלהם. אני ממש לא חסרת ידע אחרת לא הייתי היכן שאני נמצאת כיום.... אני לא שטופת מח כי אין מי שיעשה את העבודה הזאת בסביבתי, הלוואי שהיה.... החרדים לא חלק מעובדי המשק בעיניי. אולי, אולי החרדיות... כי הן יוצאות לעבוד במקרים מסויימים. בבריטניה, 3 המדינות הגדולות בדרום אמריקה, גרמניה, הולנד ומדינות סקנדינביה-אזרח המדינה זכאי לקבל פטור מלא משכר הלימוד לתואר הראשון. ובקשר למפלגות הגדולות אני מסכימה בהחלט, אין לנו את מי להאשים אלא את עצמנו (מי שהצביע להם לפחות...) על שאיפשרו זאת כאשר הייתה אלטרנטיבה אחרת... בזה אתה צודק 200%.

טשאפק

New member
מילא מוצצי דם, אבל זה שהם מרעילים

בארות, על זה לא אסלח להם.

טשאפק

New member
נאמר כמובן בציניות

אני כבר לא יודע למה מסוגלים להאמין כאן.

לא מועיל לשנוא

מעבר לזה פיספסת את הבעיה היותר חמורה עם החרדים, מדובר במגזר לא יצרני (שזה אמנם כתבת) אבל חמור מכך מדובר במגזר שברובו אנטי דמוקרטי, אנטי ציוני ואשר הריבוי הטבעי שלו גבוה בהרבה מהריבוי הטבעי של קבוצת הרוב הציונית. בנוסף לכך הוא מבצע שטיפת מוח אכזרית לבניו ובנותיו ולא מעניק להם את הכלים להסתדר בכוחות עצמם בעולם המודרני. אבל כל זה מתאפשר בגלל חילונים טפשים כמונו שמאפשרים להם לעשות את כל זה. הממשלה הקודמת התחילה לבצע צעדים לטיפול בבעיה, רק חבל ששינוי נמחקה ושביבי שילם מחיר על המדיניות הכלכלית הנכונה שלו.

mean girl 16

New member
מסכימה עם רוב הדברים

בעיקר עם הפִסקה האחרונה. אבל אין מה לחשוש יותר מדי.. סה"כ הממשלה הבאה לא מסתמנת כיציבה, ואחרי שנה וחצי של ש"ס בקואליציה, אנשים ישובו להפנים את מה שאנחנו יודעים כל הזמן.

SimsY

New member
אני שונא אותם בעיקר כי

הם חושבים שהם יכולים להיות כמו הסלקטור במחנה השמדה שבהינף יד הם יכולים לקבוע מי לחיים - מי יכול להתחתן להוליד ילדים לאהוב לחיות חיים שלמים ומי למוות, פסול חיתון, אסור לו שום דבר ובכלל למה הוא בכלל בחיים ? שלא לדבר על המצע שלהם מפלגת ש"ס תלחם בקהילה ההומולסבית בכל הכלים העומדים לרשותה כדי להפכה לחסרת מעמד וזכויות במדינת ישראל

snift

New member
אי פעם חרדי נעמד בדלת ביתך

ולא נתן לך להכניס פנימה אישה שאתה אוהב? מישהו מהם מנע ממך להביא ילדים עם האישה שאתה אוהב? מישהו מהם ניסה להרוג אותך? את אהובתך? את ילדיך? הדבר היחידי שהם (החוק) מונע ממך הינו הכרה רשמית בנישואין באירעו בתוך תחומי המדינה. אני מסכים שזה לא תקין ושיש לאפשר נישואים אזרחיים, אבל ההודעה שלך היא פשוט שקר אחד גדול שמתבסס על אמת קטנטנה שמתחבאת עמוק בפנים.

SimsY

New member
אתה אפילו לא יודע במה הסיפור

ובכל זאת אתה מרשה לעצמך לקבוע מה שקר ומה אמת, מה טוב ומה דמגוגיה... נפלא מבינתי איך אתה יכול להרשות זאת, להעיז לקבוע בלי לדעת בכלל את הסיפור, לחלוטין מפליא. לידיעתך, אדוני - אין לי אשה יש לי גבר שאני חי איתו כבר הרבה זמן ואחרי שזה נודע לאבא שלי שהוא די דתי הוא הלך להתייעץ עם רב שאמר לאבא שלי שיש לסקול אותי באבנים - אם זה הטפה לרצח אני לא יודע מה כן. רצח של מי ששונה ממך רק בגלל השונות הזאת. באיזה עוד תקופה בהיסטוריה החליטו לרצוח חלק מסויים מהאוכלוסיה כי הוא לא התאים "לדרישות" ?

snift

New member
גם בסיפור שלך עדיין אין "מניעה"

כמי שהיה דתי והיום כבר לא, אני מכיר מאוד מקרוב את תשובות הרבנים לנושאים מסויימים. אני מסכים איתך שהמצב שלך מבאס ואני משתתף בצערך על אביך. אבי שלי, למשל, התעלה על עצמו ולמרות שהוא ואני לא רואים עין בעין הרוב הדברים, זה לא מונע מאיתנו (כיום) להעביר שבת נחמדה ביחד. לעניין מה שכתבת: הטפה לרצח לא היתה פה. דעת תורה היא שאכן צריך לסקול, אם יש 2 עדים והתרעה לביצוע העבירה הספציפית. לא דיברו על לרצוח אף אחד רק כי הוא שונה ולא קראו לשום רצח רק כי אתה "לא מתאים לדרישות" אלא "רק" כי הוא עושה מעשה שלפי הדת הינו אסור. אתה מסלף את דעת התורה. האם מישהו רשמי של מדינת ישראל מונע ממך פיזית לגור ביחד עם הגבר איתו חי?

SimsY

New member
סליחה ?

לא הייתה כאן הטפה לרצח? שרב יגיד לאבא שיזרוק על הבן שלו אבנים זה לא רצח? מה הם מצפים שהבן יצא ממטר אבנים בחיים ? יש גבול עד כמה שאפשר לצייר דברים כאילו הם כשרים. יש מישהו שמונע ממני להתחתן איתו - וכאזרח =שווה זכויות= שמילא את כל החובות שלו למדינה כולל שירות צבאי מלא - זה לא נראה לי הגיוני שאני לא אקבל את זכויות האדם הבסיסיות המגיעות לי - בעוד הפרזיטים האלה יושבים ונהנים להם בגלל שיש פרייארים כמו החילונים שעושים בשבילם הכל צבא מילואים מיסים שלא לדבר על הקטע של הסקילה שזה שהתורה אומרת את זה זה לא אומר שזה לא ניסיון לרצח.

snift

New member
לא. בהחלט לא היתה כאן הטפה לרצח.

אפילו אם ישראל היתה מדינת הלכה ואכן היה עונש מוות על עבירות כאלו, עדיין צריך שני עדים והתראה. אם אביך דתי, אז גם הוא וגם הרב ידעו את זה. אז על פי החוק, לא היתה כאן הסתה לרצח. אכן יש מישהו שמונע ממך להתחתן וזה אכן לא בסדר. אבל זה בדיוק מה שכתבתי קודם, זה החלק האמיתי היחידי בהודעה הקודמת שלך. למעט העובדה שהמדינה לא מכירה בכם כזוג (דבר שיש לו השלכות כלכליות בעיקר), אין לכם שום מניעה לעשות כל דבר אחר. אתם יכולים לחיות ביחד, לפתוח חשבון בנק משותף, לעקן בחוזים את הקשר בנכם כך שעניין הנישואים לא יהיה כמעט רלוונטי. אתם יכולים לערוך טקס מאוד מרשים. אני הייתי בטקס כזה, ידידה שלי מהלימודים החליטה להתחתן עם בת זוגה. חוץ מהעובדה ששמענו את הבדיחה "אני מצד הכלה" הרבה יותר מידי פעמים במהלך הערב, היתה חתונה מאוד מאוד מרשימה. נכון שבסופה הן לא יכלו ללכת למשרד הפנים להירשם כנשואות, אך הן חתמו על חוזים הדדיים, כך שלכל עניין רלוונטי, הן כמו נשואות. לגבי התורה, אותה תורה שאומרת "את זה" גם אומרת בדיוק איך לעשות את זה וגם אומרת שיש להוציא להורג את מי שלא יעשה זאת לפי הכללים.

SimsY

New member
לא הייתה כאן =שום הטפה= לרצח מה?

הוא סתם אמר לאבא שלי צריך לסקול אותו באבנים. זה כמו שאני אגיד צריך לדקור את XXXX - אני לא הטפתי לרצח אני רק אמרתי שצריך לדקור אותו - לא דיברתי על להרוג. זה אבסורדי ממש כמו להגיד למישהו תכנס להתקלח אבל אל תרטב.

snift

New member
זה הטפה לרצח בערך כמו המילים

"במדינה XYZ כבר היו הורגים אותך על זה".

SimsY

New member
גם זאת הסתה

כמה אמרו שעל החזרת שטחים יש דין מוות ותסתכל מה עשו ליצחק רבין ? כל פעם כשמדברים על כך שמעשה כזה שווה מוות בסופו של דבר קם מטורף שעושה את זה. יגאל עמיר שרצח את יצחק רבין בהשראת התורה (דין רודף או מוסר או מה שלא יהיה) והחלאה הנאצית הזאת ישי שליסל שדקר 3 הומואים במצעד הגאווה ועוד אמר בפירוש שהוא בא בשליחות התורה לרצוח כמה שיותר הומואים. זה גם לא ממש שונה מהיטלר שבא בשליחות תורת הגזע לרצוח כמה שיותר יהודים ולא שונה מאף אחד שבא להשמיד מליונים רק בגלל שהם שונים במשהו מאחרים.

snift

New member
אז אם אני אגיד על מישהו

שאנס ילדות קטנות ורצח אותם בעינויים שבלואיזיאנה היו מוציאים אותו להורג, זו הסתה? אני בכוונה מקצין, אבל להגיד לדתי ש"במדינת הלכה היו סוקלים אותו" זו לא הסתה לרצח. הדתי יודע שאסור לו ללכת ולהרוג את מושא האמירה, זו תהיה עבירה. רק לבית דין יש סמכות להוציא להורג ורק עם עדים והתראה. ההבדל המאוד לא קטן בין גרמניה בראשות היטלר וישראל של לפני חצי שנה הוא שבעוד היטלר היה החוק בזמן שהוא רצח יהודים, בישראל הרוצח נכנס ל 20 שנים בכלא ולדעתי היה בכלל צריך להוציא אותו להורג (אוי.. בהגדרה שלך מה שעשיתי הרגע זו הסתה, לא?) אתה צודק שמדינת הלכה, כפי שתופסים החרדים את ההלכה, תהיה גזענית ומפלה, אבל מה הקשר לדיון הזה? מה שהרב אמר אינו מהווה הסתה. כמובן שאתה יכול גם ללכת למשטרה ולהתלונן, נראה מה תגיד הפרקליטות.

למעלה