?

ayreon22

New member
?

אני שונאת חרדים למה? 1. כי שרתתי שירות קרבי בצבא 2. כי אני סטודנטית ואבא שלי לא גידמאק 3. כי אין שום מדינה בעולם שממנת כנסיות על חשבון סטודנטים 4. למה המדינה לא נותנת כספייה לאנשי המחר (הרופאים המהנדסים..) הם אלו שייקימו את המדינה, היצור, המסחר, הכלכלה. 5. אני שונאת טפילים, גם אם הם מחוץ לשיעור ביולוגיה. 6. נמאס ללכת לעבודה אחרי שעות של לימודים, לא להספיק לעשות את שיעורי הבית, שכר הדירה, הספרים... נמאס! איזה מדינה לא פלא שכל העולם שונא אותנו, אנחנו טיפשים. עד מתי נמשיך לסבול את מוצצי הדם.... ולמה כל העולם חושב שאני נאצית? אני בסך הכל מודרנית....

ETZ301

New member
אני רק מציע לך

להציג את דעותייך בצורה קצת יותר מתונה. הרעיונות מאד נכונים.

vinney

Well-known member
למה?

היא צודקת בכל מה שכתבה. למה למתן דברים שהם נכונים ב100%?

o f r o n

New member
תשובה

בגלל שבישראל מי שמבקר את המוסד החרדי על הסחטנות, הפרזיטיות והכפייה הבלתי-נסבלת של אורח חיים שמרני,גזעני ופרימיטיבי על אנשים שלא רוצים בכך הוא אנטישמי ודינו להירקב בגיהנום.

snift

New member
יכול להיות שאכן דינו להרקב

בגהינום. בהמצאות של הדתיים הדתיים מבינים הרבה יותר מאיתנו. העובדה שהחרדים זועקים "אנטישמי" לא אומרת שהוא אכן כזה. מצד שני, רוב המבקרים את החרדים אכן צבועים, כי הם זוכקים עד לב השמיים כאשר החרדים משתמשים בכל מיני מילים לא הולמות, אך מרשים לעצמם להשתמש בכל מילה שבא להם כאשר הם אלו שמדברים. אז אנטישמים הם לא, אבל צבועים - לרוב כן.

o f r o n

New member
הסיבה ששונאים חרדים

היא לא כי הם "משתמשים בכל מיני מילים לא הולמות" אלא כי הם עושים כל מיני מעשים לא הולמים כמו השתמטות, סחטנות וכפיה. ורוב ה"זעקות עד לב השמיים" של החילונים הם בגלל אותם מעשים ולא בגלל מה שהחרדים אומרים.

אנדרי ז

New member
אני כבר לא מבין אותך

אתה לא יצאת נגד התשדיר של שינוי? אז עכשיו אתה מצדיק מישהי שכותבת שהיא שונאת חרדים?

vinney

Well-known member
מה הקשר?

יש צורה להציג כל דבר, ולא בחרתם את הצורה הראויה. ובאופן כללי, שינוי כמפלגה, בניגוד לבן אדם פרטי, לא יכולה להתבסס רק על "שנאת חרדים" עם או בלי מרחאות, זה לא מספיק, כמו שראיתם בבחירות האלה.

snift

New member
!

1. אז מה? 2. ואם אבא שלך כן היה גידמאק ? 3. לא ממנים שום דבר "על חשבון" סטודנטים, ממנים גם את הסטודנטים. 4. המדינה כן נותנת את כספיה גם לאנשי המחר (ראי סעיף 3) 5. אז את שונאת גם את כל המובטלים ? 6. זה מאוד מצער שנמאס לך, אבל אלו החיים. אני לא יודע לגבי "כל העולם". אני לא חושב שאת נאצית, אני חושב שאת שטופת מח וחסרת ידע. לשנוא את החרדים זה בדיוק כמו לשנוא כל עובד במשק. החברה בה אנו חיים היא חברה קפיטליסטית שבה כל אחד מנסה למזער את זמן העבודה ולמקסם את התוכלת ממנה. החרדים הצליחו בכך יותר מאחרים ובאשמת 2 המפלגות הגדולות בלבד. אם כבר לשנוא מישהו, אז לשנוא את הליכוד/קדימה והעבודה על שאפשרו את המצב הזה לאורך שנים.

o f r o n

New member
לא יודע מה איתך

אבל אני מעדיף להביא תועלת לחברה שבה אני חי במקום להיות עול עליה. אני גאה בעובדה ששירתתי את המדינה שלי נאמנה וכיום אני עובד למחייתי ואם היו נותנים לי את האפשרות לשבת בבית כל היום ולחיות על חשבון משלם המיסים כשיש לי אפשרויות אחרות לעולם לא הייתי מסכים. בהחלט מותר להאשים את החרדים בפרזיטיות שלהם, אין שום דבר פסול בכך וכל השוואה בינם לבין אדם שעובד למחייתו היא מגוחכת ומעליבה.

snift

New member
איך שהוא נראה לי שאם יסכימו לשלם

לך יותר כסף כדי לעשות פחות, לא תגיד לא. אז לאט לך.. בא לא נתחיל תחרות של "מי שירת יותר ומי תורם יותר למדינה". אפשר להאשים את החרדים בפרזיטיות, אך האשמתם בהפרדה מכל פרזיט אחר היא סוג של צביעות. שנאתם תחת הכותרת הזו זו כבר סוג של טפשות. טענות כאילו בגללם אחרים לא מקבלים זו כבר סתם דמגוגיה. באותה מידה אני יכול לטעון שאלפי השקלים שאני משלם בחודש למיסים הולכים לממן כל מיני סטודנטים במקצועות הזויים שלא בהכרח תורמים לפיתוח המדינה. האם יהיה זה סביר מבחינתי לשנוא אותם?

o f r o n

New member
ברור שלא הייתי אומר לא

כל אדם עובד (שלא קובע בעצמו את המשכורת שלו) בהכרח שווה את מה שמשלמים לו, ואם הבוס שלי היה חושב שאני שווה משכורת יותר גבוה ומציע לי תוספת לשכר באמת לא הייתי מסרב. זה לא נכון לעשות השוואה בין יחסי עובד-מעביד לבין יחסי חרדי-בט"ל, החרדים מקבלים סכומים מוגזמים מהמדינה בלי לעבוד לא בגלל שזה מה שהם שווים, אלא בגלל הכוח הפוליטי שיש להם וכתוצאה מכך הח"כים שלהם שנמצאים בכנסת וסוחטים עבורים עוד ועוד כספים. ציבור משלמי המיסים נוטל בעול התשלומים החודשיים שהחרדים מקבלים מהמדינה, בגללם אנחנו משלמים יותר מיסים, ובגללם אנשים שבאמת צריכים את הכסף (קשישים ונכים) מקבלים פחות, זאת לא דמגוגיה, זאת עובדה. אין לי מושג אם שירתת בצבא ואם כן כמה שנים וגם לא ממש איכפת לי, לא טענתי ששירתתי יותר ממך.

snift

New member
אם היו מציעים לך ללמוד שנים

האוניברסיטה, לקבל בתמורה מלגה מלאה + מלגת קיום ובתמורה בעתיד תעסוק במחקר עבור המדינה ובתקצוב המדינה, היית אומר "לא"? אני הייתי קופץ על המציאה. נכון שהחרדים השיגו זאת בזכות נציגהם בכנסת, מה הקשר? כמו כל אחד, הם מנסים להשיג כמה שיותר. מי שאשם בכך שהם מצליחים הן המפלגות החילוניות שנותנות להם שילומים. כנראה שכמו הבוס שלך, גם נציגנו בכנסת חושבים ש"מגיע לחרדים יותר", הסיבה שהם חושבים כך היא בעייתית, אבל הם הבעיה ולא החרדים. אם לטענתך כל מה שכתבת אינו דמגוגיה, אז גם הטענות שמובטלים כרוניים בכלל מקבלים כספים וזו הסיבה שאנו משלמים יותר מיסים אינה דמגוגיה. לשיטתך, יש להפסיק גם לשלם הבטחת הכנסה למי שהינו מובטל כרוני, לא?

o f r o n

New member
נציגנו בכנסת לא חושבים שמגיע לחרדים

יותר (לפחות לא רובם), אבל בגלל שיטת הממשל והכוח הפוליטי הגדול של החרדים בדר"כ אין להם הרבה ברירות חוץ מלתת לחרדים את מה שהם רוצים. שוב, אם הבוס שלי ירצה לתת לי יותר כסף זה יהיה בגלל שהוא מעריך את העבודה שלי והוא חושב שצריך לתגמל אותי בהתאם, המצב הזה שונה לחלוטין מהסחטנות החרדית. לפי דעתי המדינה צריכה לעזור לאלו שלא יכולים לעזור לעצמם (נכים, קשישים) ולהפסיק לממן אנשים שהם כשירים לעבודה אבל בוחרים לשבת בבית ולאסוף צ'קים מבט"ל.

snift

New member
לגבי החלק האחרון של

הודעתך, אני מסכים איתך. גם לגבי החרדים אני מסכים, השאלה היא רק איך עושים את זה ואיך מציגים את זה. "אם הבוס שלך ירצה" זה נחמד, אתה לעולם לא תעלה דרישה לתוספות שכר, גם אם תחשוב שמגיע לך? שאף אחד לא יספר לי שלנציגנו בכנסת "אין ברירה". כשהעבודה לא הסכימה לתמוך בתקציב של הליכוד (ולהפך) גם כאשר היה ברור שהוא יעבור עם תשלומים כאלו ואחרים לחרדים, אז העבודה והליכוד אשמות במצב ולא החרדים. כאשר החרדים מנצלים את המצב זה אולי עושה אותם ל"לא בסדר" אך הם עדיין לא מתקרבים לרמת ה"לא בסדר" של אלו שמאפשרים מצבים כאלו. ללא קשר, הדמגוגיה של אנשים מסויימים הינה גרועה לא פחות. נכון להיום, כל סטודנט באוניברסיטה ממומן על ידי המדינה ביותר ה- 15,000 ש"ח לשנה, שזה יותר מ- 1,250 ש"ח לחודש. הרבה יותר ממקה שמקבל אברך ממוצע.

מאיפה החישוב הזה בדיוק הגיע?

לא כל כך פשוט לחשב את העלות להכשרת סטודנט, אל תשכח שמרצה תורם שעות ספורות בשבוע לצורך הוראה, להפיל את כל עלות המרצים על הסטודנטים זו טעות יחסית גסה. גם להפיל את כל עלות המבנה על הסטודנטים זו טעות חישובית. בנוסף, כמובן שצריך לחשב את התועלת שמופקת מההשקעה בסטודנטים. בעוד שהתועלת מההשקעה בסטודנטים היא ברורה (למשל מאחר ובעלי השכלה אקדמאית מייצרים יותר ומרוויחים יותר, הרי המיסים שהמדינה מקבלת כתוצאה מכך (הן מיסים ישירים והן מיסים שמוטלים על המעסיק שלהם שהכנסתו גדלה)) התועלת מהכשרת אברך שואפת לאפס.

למעלה