6Z יש שיפור

barnea1

New member
כמו שטענתי, ההרצה הקודמת של GFS

הייתה יותר טובה, הוא ממש צפה אפיק רום עמוק אשר מביא עמו אוויר קר ברום הגבוה מלווה אפיקיות תומכת בקרקע - מז"א גשום וחורפי ואולי גם שלג בחרמון. ההרצה האחרונה מעט ממותנת יותר אך האפיק ממושך וילווה אותנו מסוף השבוע הקרוב ועד תחילת השבוע הבא.

adi cb14

New member
סתם יצא לו שם כזה...

הוא שווה טיפה פחות אבל עדיין עדיף מאשר העידכון הקודם.

ronenrad

New member
אתה צודק ב1997 מודל ה avn האבא

של גפס( או אחיו החורג) עבר מ 2 הרצות ליום לארבעה הרצות ליום והנה מה שאומרים ב necp האחראים על המודל על המעבר: http://www.emc.ncep.noaa.gov/gmb/STATS/tpb97/avn97.html יהיה לך קשה מאוד לשכנע את חברי הפורום לרובנו כאן 6Z שווה ל****

adi cb14

New member
אתה לא חייב להאמין....

אבל למה אתה בטוח כל כך במה שאתה אומר?

ronenrad

New member
אדי- גם שלמה בר (ברבר) התיחס

לבעית ה 6Z. וממנו יש לי את הלינק. עד כמה שזכור לי גם הוא טען ש ה6ז מעודכן יותר מה 00Z לא בשש שעות אלה בשעתיים עד ארבע שעות. הוא צריך לחזור ארצה ויהיה אפשר לבקש ממנו שיתיחס לכך שנית

adi cb14

New member
וגם לפי היגיון פשוט :

למה למודל להפעיל עוד 2 עידכונים אם יש שתי יותר אמינים?

ronenrad

New member
גם אני חושב שלא היו מבזבזים זמן

על שתי הרצות נוספות. ובכל זאת אני מבין את האנשים הפוסלים אותו ה6 אמור להיות טוב לפחות כמו ה 00Z ועוד תוספת ידע המתקבלת מתחנות קרקעיות מטוסים ואוניות ללא רדיוסונדות. על פי הפרסום ב necp הוא אמור להיות בעל "תוספת ידע" יחסית ל 00Z. והנה לעיתים הוא קופץ ומראה תמונה שונה משמעותית מהעדכון עליו הוא מבוסס - תוך זמן קצר מאוד. קופצניות זו והעובדה שאינו מבוסס על רדיו סונדות תרמו לשמו הרע.

Rama4

New member
הדיבורים על עדכון אמין ואחד פחות...

אלה דיבורים חסרי משמעות ואינם מדעיים.... כל עדכון הינו שיפור מסויים ביחס לעידכון לפני ...

assafp27

New member
מפת משקעים לשבוע הקרוב ע"פ 06Z

לפי גפ"ס, סיכוי לא רע לגשם גם בדרום??

barnea1

New member
סוף סוף יורדים ביום ראשון הבא

לטמפ' מתחת לממוצע (סביב 3.5 מע'). אם כי זה יכול להשתנות עוד הרבה.

אריאל5

New member
מנסיון ברור:

לא ברור מה יותר אמין עדכון 00 ו-12 לפעמים זה ולפעמים זה וכאן באמת תופס ענין כמה מעודכן אותו עדכון. כמו כן לא ברור מי פחות אמין 6 או 18 לדעתי שניהם לא אמינים. תבדקו יום אחרי יום מה ותמצאו שעדכון 6 כמעט תמיד שונה מעדכון הבוקר ומעדכון הערב ובדרך כלל הוא הטועה. אני מקווה שאם הוא טועה עכשיו זה לרעה כלומר שב-12 כבר נראה חורף של שבועיים ברצף עם סופות ושלגים ולא שנראה שוב כלום.

ronenrad

New member
אריאל נסיון אישי אינו יכול לשמש

מדד לאמינות או אי אמינות של מודל . יש שיטות מדעיות לקביעת אמינות מודלים. ואת הקביעה שעדכון 6 תמיד טועה יש לבדוק בכלים מדעיים. אם נתוכח בפורום על תחושות לגבי מודלים לעולם לא נוכל להגיע להסכמה. נתתי כבר פעמיים את הלינק לפרסום של necp הרשות האחראית על גפס. קרא אותו ואם אינך מסכים לכתוב בו שלך אימיל אליהם אני ניסיתי וקיבלתי מהם תשובה.

למעלה