60 שנה

עו1

New member
נחישות הרוסים

דבר ראשון ברית המועצות וכך גם בריטניה וארצות הברית תרמו בדיוק אותה תרומה לניצחון גרמניה הנאצית, כל אחד תרם במקום אחר ובדברים שונים ואין לי ספק שבלי שיתוף הפעול בין ברית המועצות לבעלות הברית המלחמה לא הייתה מסתיימת כפי שנסתיימה. אין ספק כי הרוסים לא היו הצבא הכי מנוסה במלחמת העולם השנייה, אך אכן הייתה להם מוטיבציה שאותם הם שאבו משנאתם העזה לגרמנים.

LHOswald

New member
כל אחד רשאי לטעות

גם אתה :). בצורה כזאת או אחרת, מי שגמר את ה200 פלוס דוויזיות גרמניות לא היו בעלות הברית. זה הכל, פשוט מאד. והצבא המנוסה במלחמת עולם השניה היה הצבא הגרמני, גם כשמדובר ברמה של חייל.

polakyos

New member
אני כן רוסי

רק שתדע אני כן רוסי. והמספרים מדברים בעד עצמם- 15 מיליון חיילים רוסים מתו במהלך הקרבות לעומת חצי מיליון אמריקאים ובריטים.

LHOswald

New member
שכחת

רק שלא אמריקאים, ולא בריטים נלחמו נגד רוב הוורמכט, בזמן שהוא היה בשיאו.

טרה10

New member
ללא הפלישה ביוני 44 בנורמנדי-

הרוסים לא היו יכולים להתקדם לברלין. ודאי לא בעצמה שהפעליו כשהגרמנים לחמו בשתי חזיתות. ועובדה שזה לא קרה. האמריקאים אגב גם לחמו ביפן,באוקינוס השקט,בצפון אפריקה יחד עם הבריטים ביון ובאיטליה.כך גם הבריטים. הרוסים הספקו בכיבוש אירופה מידי הגרמנים. כך שהניתוח של מי הכריע את המלחמה מכיל הרבה מרכיבים. בודאי לא מספר החיילים והחללים הוא שקובע. האם שמתם לב- שההתבטאויות שלכם הם בהתאם לחינוך שלכם?

LHOswald

New member
ומי היה עוצר את הרוסים מלהתקדם

לברלין? 50 דיווזיות גרמניות של החזית המערבית? היו מעקבים אותם, מקסימום. אגב, רוסים גם נלחמו במזרח נגד יפנים. אבל אני לא יודע הרבה על זה.

nitsansh

New member
ברה"מ לא נלחמה נגד גרמניה ויפן ביחד

בין ברה"מ ויפן היה הסכם אי-התקפה שנשמר ע"י 2 הצדדים עד אוגוסט 1945. רק 3 חודשים אחרי שהוכנעה גרמניה פתחה ברה"מ בהתקפה נגד היפנים במנצ'וריה, כשהיפנים כבר היו על סף כניעה.

MCCCCP

New member
אחי אתה קצת טועה

סטאלין לפני המלחמה היה במסע טיהורים ענקי הצבא האדום ולכן בעת פלישת הגרמנים לרוסיה רוסיה נסוגה לגמרי. הקצינים הצעירים והלא מנוסים שנשלחו לפקד על הצבא האדום היו לא מנוסים והשיטה היחידה שהם ידעו אז היא שליחת כמויות ענק של חיילים ישר על האויב ובכך ספגו אבדות קשות וכמעט שלא ניצחו בשום קרב. גם לא כל חייל רוסי נלחם למען המולדת: סטאלין הוציא צו בתחילת המלחמה שכל חייל אשר יסוג או יסרב פקודה עונשו מוות ולכן חלק מהחיילים הונעו מפחד ולא מפטריוטיות. כמובן שלאחר תחילת הנצחונות גל פטריוטיות ענקי שטף את על רוסיה ואז כל חייל נלחם "למען המולדת, למען סטאלין" (כתוב ברוסית בחתימה שלי). כמובן שמגיע כבוד לכל חייל וחייל בצבא האדום!!! טיקון טעות שלי ממוקדם (סליחה על כל האפסים): לרוסים אבדו 15 מיליון אזרחים ו-12 מיליון חיילים לגרמנים 10 מיליון חיילים ואזרחים לאמריקאים ולבריטים ביחד 650 אלף חיילים באפריקה ובצרפת.

LHOswald

New member
הבעיות של ההתחלה היו לא בגלל

שליחת כמויות בתור בשר תותחים. ישר בהתחלה מיליונים נפלו בשבי, הודות הטקטיקה החדשה של הגרמנים, בליץ. מכות מסיביות של שריון, שהיה חודר עמוק קדימה, כך הם כיתרו ארמיות שלמות בהתחלה. חוץ מזה אני חושב שבהתחלה של המלחמה החיילים הרוסים היו פשוט בשוק עצבני מכל המצב, והמורל שלהם היה נמוך ביותר. כמובן גם תודה לסטלין על הטיהורים ועוד כמה דברים. אבל גם אם כל השוק, כבר בהתחלה היו מעשי גבורה מדהימים. בטח שמעת על המבצר ברסט. אם לא, אז תמצא על זה חומר. בקצרה, זה מקום בגבול, איפה ש2000 חיילים עמדו חודש(אם לא יותר, לא זוכר בדיוק)נגד מתקפות גרמניות. מדובר בזמן שגרמנים היו כבר באזור סמולנסק. 2000 חיילים האלו, החזיקו מעמד כמו צרפת כולה!

עו1

New member
נכון

חוסר ניסיונם של הרוסים אכן היה חסרון בולט מול הצבא הגרמני.

עו1

New member
נחישות הרוסים הדגשה

דבר ראשון ברית המועצות וכך גם בריטניה וארצות הברית תרמו בדיוק אותה תרומה לניצחון גרמניה הנאצית, כל אחד תרם במקום אחר ובדברים שונים ואין לי ספק שבלי שיתוף הפעול בין ברית המועצות לבעלות הברית המלחמה לא הייתה מסתיימת כפי שנסתיימה. אין ספק כי הרוסים
היו הצבא הכי מנוסה במלחמת העולם השנייה, אך אכן הייתה להם מוטיבציה שאותם הם שאבו משנאתם העזה לגרמנים.

עו1

New member
היד מסמנת לא כפי שאמרתי

תקראו שוב פעם את הודעתי הראשונה ותשימו לב כי אמרתי כי הצבא הרוסי לא היה הצבא הכי מנוסה.

לא רק שמקובל. זה אפילו יום שמצויין

רשמית היום היחיד מתוך ימי הזכרון הממלכתיים המצוין בתאריך כללי ולא בתאריך עברי, הוא יום הווטרנים המצויין (עפ"י חקיקה של הכנסת) בתשיעי במאי בכל שנה.

LHOswald

New member
כן ככה הבנתי. אני חושב שהחליטו

לציין את היום הזה רק השנה. עדיף מאוחר מאשר אף פעם.

למעלה