6 או 4

nowhere1

New member
6 או 4

מישהו יכול להגיד לי בבקשה איזה כלא יותר טוב מבחינת אנשים ותנאים ויחס..... בקיצור הכל.. 4או 6??? אם יש איזה מדקניקים פה שיכולים להמליץ זה בכלל מצויין.

zazaza

New member
מה שנכון, נכון

אבל צריך לזכור שיש את העניין של כמות ימי המעצר, שמגבילה את הבחירה וכן את העומס בבסיסי הכליאה.

nowhere1

New member
אין לי מושג מה זה מעצר פיקודי...

אם תוכל להסביר לי בבקשה..

מעצר פיקודי...

כדי להקל על העומס בבסיסי הכליאה פתחו בכמעט כל בסיס משטרה צבאית בארץ מעצר קטן (בין 40 ל-5 חיילים - תלוי בגודל הבסיס) - בבסיס שלי יש מעצר ל-8 חיילים
. הכלואים במעצר הזה עושים בעיקר עבודות רס"ר - מטאטאים קצת את הבסיס בבוקר, מרוקנים פחים בלילה ובין לבין עושים כל מיני תורנויות קלילות - עבודות במטבח וכדומה... אפשר לומר שזה ממש ממש שכונה ביחס למסדרים ולפלוגת העבודות שבבסיסי הכליאה! למעצר פיקודי מגיעים חבושים שנשפטו לתקופה של עד 28 יום (אם אני לא טועה)... ומדובר באנשים שאין חשש שיברחו או יעשו בעיות. זה פחות או יותר מה שאני יודע על המעצר הפיקודי... אבל רצוי שמד"כ יענה לך על זה, כי הידע שלי בתחום לא ממש נרחב. ש.צ.

zazaza

New member
הכל נכון

למעט סיבת קיום המעצרים, במקור המעצרים נועדו על מנת לאפשר לעריקים שנלכדו בלילה לשהות במעצר עד הבוקר (כדי לא לטרטר אותם ואת הלוכדים בלילה לבס"כ) וכן כדי לתת מענה מרחבי לחבושים (חיילים שנשפטו בדמ"ש לתקופות קצרות של מחבוש).

תוספת...

אם עריק נלכד או מסגיר את עצמו בבסיס מ"צ, יש צורך בשימרה צמודה עליו עד למשפט שלו... ולכן אי אפשר "להחזיק" אותו בכל מעצר פיקודי אלא יש צורך במעצר עם תא מיוחד לעל"מים (על התא הזה יש שמירה שמתבצעת ע"י החבושים עצמם)... תאים מסוג זה קיימים רק בבסיסים גדולים ו/או בבסיסים שיש בהם חוליית לאו"מ... בכל מקרה, אני מקווה שהבינו למה אנחנו מתכוונים.
ש.צ.

nowhere1

New member
מה עדיף... ?

אמרו לי שעדיף להסגיר את עצמי ושזה משפיע על העונש.. זאת אומרת, אם אני מסגיר את עצמי העונש יהיה בדרך כלל יותר קל .. האם זה נכון ?

אם מדובר על עריקות/נפקדות

השופטים רואים את ההסגרה העצמית בעין מאד יפה. כמו כן נוסף השיקול באם זו העריקות/נפקדות הראשונה שלך. כדאי לך להסגיר את עצמך ביום שישי עם כניסת השבת... כך זה מבטיח לך שתישהה כל הסופשבוע במעצר הפיקודי אליו תגיע, ורק במוצ"ש תועבר לבסיס כליאה לקראת המשפט שיערך לך בפני קש"ב (קצין שיפוט בכיר) או בפני ביד"צ. (זה יחשב כיומיים מהעונש שיגזר עליך... כלומר אם תישפט ל-14 יום במשפט שיערך לך ביום ראשון על הבוקר, כבר ריצית יומיים מתוכם [שישי-שבת]) בכל מקרה, במקומך לא הייתי יושב בבית ומחכה שהלוכדים יבוא לקחת אותך, כי זה יכול לקחת חודשים (לוכדי העריקים מקדישים את עיקר תשומת הלב שלהם לעריקים עם תקופת העריקות הגבוהה ביותר, ופחות מתעסקים עם עריקים "טריים") וככול שתקופת העריקות שלך ארוכה יותר כך השופט יראה זאת בעין פחות יפה! ש.צ.

nowhere1

New member
קבל תיקון ..

בקשר לקטע שהם באים לעריקים ה"כבדים" זה לא ממש נכון .. בגלל שאני עוד לא עריק.. אני נפקד 9 יום והם כבר הספיקו לבוא אלי פעמיים בלילה שבין היום החמישי לשישי של העריקות ולילה ישר אחריו ב 2 לפנות בוקר ובפעם השנייה ב 4 לפנות בוקר, ואני אפילו לא עריק.. אני עדיין בנפקדות . אבל יכול להיות שזה בגלל שאני נפקד מקורס או בגלל שהקורס הוא קורס בודקי מעברים..

לבודקי מעברים אכן עדיפות עליונה!

מכיוון שבודקי המעברים גם שייכים למשטרה הצבאית. יש דבר שנקרא "נפקדי חמ"צ" - נפקדים מחיל המשטרה הצבאית, אשר זוכים ל"טיפול" המהיר ביותר... תוך 24 אתה כבר נחשב עריק... הייתי ממליץ לך להסגיר את עצמך במהרה. (אגב, בגלל שפספסת כל-כך הרבה ימים מקורס בו"מ, יכול להיות שיעבירו אותך לשיבוץ מחדש, או לחילופין תסופח לבסיס אחר (יכול להיות בבקו"מ) עד שיפתח מחזור חדש של קורס בו"מ. הדרך היחידה לצאת בוודאות מהקורס זה ע"י הת"ש, או בעיות רפואיות. בהצלחה! ש.צ.

a_goa

New member
תשכחו מלצאת מקורס בו"מ-אח שלי

עשה את הקורס הזה ואין דרך לצאת ממנו רק קב"ן או ת"ש הוא יצא מעזה לפני חודשיים וסידרתי לו להיות טבח בתה"ש 5-9

nowhere1

New member
אני אחזור אלייך...

אני אחזור אלייך כשאני אצא משם לא על קב"ן ולא על ת"ש....

למעלה