59 שנים לפצצות האטום

didos11

New member
לגבי תגובותיכם על גזענות

בתקופה זו לא היתה גלובליזציה ובין תרבות לתרבות היו הבדלים של מאות בשנים.לא מדובר בגזענות אלא בהבדלי גישה ואופי לאומי ותרבותי מוצדק בהחלט. גם לגבי הגרמנים אני חושב שהיתה תרבות של מוות ולכן לא מדובר בגזענות. תבינו-היפנים והגרמנים בניגוד לאמריקאים קידשו כל מה שאמר להם שליטם ללא עוררין,ראו את הקמיקזה ואת ההתאבדויות זה דומה לשהידים של היום. מספיק עם העניין של כל טיעון שפונה לתרבות של עם נחשב לגזענות.

בלקר

New member
../images/Emo45.gif

גם בגרמניה וגם ביפן היו לא מעט התעבדיות לאחר הכניע, דבר שמוכיח שהיפנים לא היו ניכנעים רק בגלל איום. ביפן כמו גם בגרמניה ואיטליה הייתה הארצה וחיקוי של תקופה היסטורית של העם. במקרה היפני מדובר בתקופה הפאודלית. החיקוי התבטע בעימוץ הבושי-דו, והארכים כמו "ספקו"(הרה קירי). שיטת הקאמי קאזה, שבה למעשה הטייסים הפכו ל"סופת הקודש"(בפלישה המונגלית השנייה ליפן, היפנים ניצלו תודות לסופה שהטביע את הצי המונגלי שבו היו רוב חיילי הפלישה, היפנים חשבו שהסופה הגיע מהאלים וקראו לה קאמי קאזה) וכל קציני חיל-האוויר ולא רק הטייסים הסתבבו עם קתנות. כמו בגרמניה גם ביפן הכניע לוותה בלא מעט התעבדיות. כך שכל זה מוכיח שליפנים הייתה מנטליות של מוות שמנע מהם להיכנע רק לאיום של נשק גרעיני, והיה צריך להפעיל אותו נגדם כדי שיכנעו.

שאלה לי אליך בעקבות דבריך ../images/Emo79.gif

האם אתה סבור שכל עם אשר מחזיק ב"מנטליות מוות", ויש צורך להלחם בו, רשאיות המעצמות להטיל עליו פצצה אטומית? היית מגבה החלטה של ארצות הברית להטיל,כיום (בהנחה שאין אמנות והגבלות, או שאין התייחסות לכאלה) פצצה אטומית על עיראק? (אנא התעלם מהעובדה שארה"ב תלויה בנפט, ושאר אינטרסים שימנעו ממנה לעשות זאת באמת..). טל נ.ב. תודה על הסבר הקאמי-קזה :}

didos11

New member
שאלה לי אליך....

על גרמניה הנאצית זה בסדר היה אם היו מטילים אטום? אל תשכחו מי היתה בת הברית החזקה ביותר שלהם...

לעלמה הצעירה

ארה"ב עושה שימוש מאד פוריטני בארסנל הגרעיני שלה .... מלחמת העולם השניה היתה סיטואציה מאד מאד קיצונית ומכאן קיצוניות התגובה האמריקנית לנוכח קיצוניות האיום... ארה"ב לא השתמשה בפצצות אטום במקרים בהם רמת הסכנה לשלמות ארה"ב ואזרחיה היתה נמוכה בהרבה , כגון בקוריאה/ויטנאם/קובה/פנמה/גרנדה/עירק/אפגניסטן וסליחה אם בטעות שכחתי את אחת המדינות אליהן ארה"ב פלשה מאז 45 ....

למעלה