56 סיבות לחגיגות.

BEIZI

New member
56 סיבות לחגיגות.

היום בבוקר היתאוררתי משנתי וקפצתי מימטתי ואמרתי לעצמי יווו יום העצמאות קרב ובא איזה חגיגה... יש כול כך הרבה סיבות לחגוג. א. היהדות הפורחת. ב. האנטישמיות אינה זורחת. ג. השלום והשלוה השקט ובטח. ד. קיצו של היהודי הגלותי. ה. אנו עם חופשי. ו. אנו דומים לכול הגוים. ז. העושר והשובע אין אבטלה. ח. שאני גאה להיות דתי. ט. שאני יוכל לעשות על האש ולהשלים 100 ברכות. י. לזכות להגיד הלל. יא. שתפוז זה לא פרי שקונים בשוק אלא אתר באינטרנט. יב. אפילו האינטרנט חזר בתשובה ונהיה חרדי. יג. שגם גוים זוכים לשם יהודי. ואיי נגמר לי הסיבות למסיבות יש לכם עוד? תעזרו לי..

238

New member
סיבות:

בס"ד בוא ונראה: 1.החייאת השפה העברית והשימוש בה כשפה מדוברת. 2.מזה 56 שנה לעם היהודי יש מולדת משלו-קטנה אומנם,בעייתית 'קצת',אבל שלו. 3.יהודי לא צריך לפחד ללכת עם כיפה. 4.(בעקבות יום השואה)-לא יכול עוד לחזור מצב בו יהודים ילכו כצאן לטבח. אפילו אם מדינת ישראל נוצרה רק כדי 'ללמד בני יהודה קשת'-דיינו. והנה עוד קטע-שמן הסתם כבר קבלת במייל,אבל שיהיה: אנחנו עם חזק !!! >> זה, למה אני אוהב להיות יהודי. >>מצבנו מעולם לא היה יותר טוב !!! זו רק הטלוויזיה והתקשורת שגורמת לאנשים >>לחשוב >>שסוף העולם מתקרב. >>רק לפני 60 שנה הובילו את היהודים למותם כמו צאן לטבח. לא ארץ, לא צבא. >>רק לפני 55 שנה, שבע מדינות ערביות הכריזו מלחמה על מדינת היהודים הקטנה,רק בת מספר שעות. >>היינו אז 650.000 יהודים נגד שאר העולם הערבי. לא צה"ל, לא חיל אויר נורא ואימתני. רק חבורה של אנשים קשוחים שאין להם לאן ללכת. זוכרים?: >>לבנון, סוריה, עיראק, ירדן, מצרים, לוב, ערב-הסעודית - כולם תקפו בעת ובעונה אחת. >>המדינה שהאו"ם "נתן לנו" הייתה מורכבת מ-65 אחוז מדבר והתחלנו אותה מ-אפס. >>רק לפני 35 שנה נלחמנו נגד צבאותיהן של שלושת המדינות החזקות של המזרח התיכון ואנו מחקנו אותם אז, במלחמת ששת הימים. >>נלחמנו, במשך הזמן, בקואליציות שונות של מדינות ערביות עם צבא מודרני ומשופע בכמויות עצומות של נשק רוסי-סובייטי ועדיין ניצחנו. >>היום יש לנו מדינה, צבא, חיל אויר חזק ומפואר, כלכלת היי-טק, המייצאת >>במיליונים. אינטל - מיקרוסופט - איי.בי.אמ. מפתחים את העניינים שלהם כאן. >>הרופאים שלנו זוכים בפרסים חשובים בתחום הפיתוח הרפואי. הפכנו את המדבר לארץ פורחת, מכרנו תפוזים, פרחים וירקות לכל העולם. >>ישראל שגרה לחלל את הלוויינים שלה!. שלושה לוויינים ביחד!.. אנחנו נמצאים במקום טוב באמצע יחד עם: ארצות-הברית (250 מליון תושבים), רוסיה (200 מליון תושבים),סין (1.1 מיליארד תושבים) ועם אירופה: צרפת, אנגליה, >>גרמניה (עם50 מליון תושבים) - המדינות היחידות בעולם ששיגרו משהו לחלל. >>ישראל, היום, נמצאת במשפחת המעצמות הגרעיניות יחד עם ארה"ב, רוסיה, סין, הודו,צרפת ואנגליה (אנחנו לעולם לא נודה בזאת, אבל כולם יודעים...) >>לחשוב שרק לפני 60 שנה הובילו אותנו, בבושת פנים, בלי תקווה למותנו. >>זחלנו מתוך האודים הבוערים של אירופה, ניצחנו במלחמותינו כאן עם קצת פחות מכלום, ובנינו לנו "אימפריה" מכלום. יש לזה עוד המשך,אבל בתכלס-זה זה.

BEIZI

New member
בתור יהודיה דתיה במה את גאה?

במחשבים של אינטל? או באברך כולל? . ברפואה? או בראש ישיבה? . באטום הכמיה? או בראש קהילה? . את מעדיפה שיהודים יתורבתו בתרבויות כדורגל? או שיצאו ראשי כולל? . באמת אבל במה את גאה או במה יותר נכון את אמורה להיות גאה.

danielhope

New member
שאני אבין.. אתה מתייחס לרופא

כדבר פחות בהרבה מראש ישיבה בצורה שהוא שלילה שלו? אני ממש לא מבין את ההגיון.. ובכלל כל אלה יש להתגאות בהם... וגם ראשי הישיבות והאברכים, רובם לא היו מתקיימים וחיים כמו שהם ללא מדינה יהודים עם הגנה יהודית

BEIZI

New member
תראה.

אני בתור יהודי מאמין. מאמין שכמו שבזמן חזקיה ישבו בישיבות ולמדו והקב"ה עזר להם לנצח במלחמות. אותו דבר היומ האל לא הישתנה. ולגבי בשיבותו של הרופא עיין תשובתי ל 238..

238

New member
למה אני צריכה לבחור?

בס"ד למה אי אפשר להתגאות גם בת"ח/רב גם ברופא,גם בכימאי,גם בראש הישיבה וגם בשחקן הכדורגל? ממתי היהדות היא כ"כ מצומצמת??? אני גאה בכולם.ואני גאה במדינת ישראל שמאפשרת לכולם לדור בכפיפה אחת.

BEIZI

New member
את רואה.

התורה אינה מיחסת חשיבות ולו הפחותה ביותר לכדורגל. היא קורא לזה תרבות יוון ומצווה להיזהר מימנה. התורה אף מציינת שהטוב שברופאים (מובל לאחר כבוד) לגהנום. אז ניראה לי שאת בתור בחורה דתיה אמורה להיסתכל על העולם אחרת.

עמית ו

New member
ובחרת בחיים.

קודם כל, באיזי, דייק בדבריך - לא התורה מציינת זאת, ר' יהודה מציין זאת - משמו (ור' יהודה, עם כל הכבוד המגיע לו, לא היה חלק מהתושב"כ, אלא מהתושב"ע, הבדל קטן שראוי לציין, אתה עשוי להטעות מישהו.) ועיין ברש"י במסכת קידושין פב. כדי לקבל הסבר על שום מה ולמה דן ר' יהודה את הרופאים לגיהנום. עכשיו, בנוגע לכדורגל, התורה אמנם אינה מייחסת חשיבות לכדורגל, אבל התורה מצווה "ובחרת בחיים" כלומר - שלא רק שעליך לבחור בטוב, עליך לבחור בחיים. והחיים, עם כל הכבוד, הם יותר מאשר ישיבה בבית המדרש. בחיים מותר גם להנות, ואם יש מישהו שנהנה מכדורגל - שיבושם לו.

BEIZI

New member
אואואואווווווו

על סילוף כזה מימי אבל מימי לא שמעתי. פרוש כול כך "מעניין" שהתורה אומרת "ובחרתה בחיים " היא אינה מיתכונת ל"לעשות חיים" כי צריך רק לקרוא חומש קצת ולראות שהפסוקים לפניכן מדברים על "אם בחוקותי תלכו" וכו` אז תעשה טובה תקרא חומש לפני שאתה מחליף את רש"י...

עמית ו

New member
תודה.

תהיתי כמה זמן ייקח לך לתפוס אותי. מה שעשיתי כאן היה הבעת רעיון נטו, אבל "דרשה" מעניינת, לא? אתה מאמין שבפורים הבא אני אוכל להשתמש בה? מה שהתכוונתי (כן, כמעט בלתי אפשרי להבין את זה מההודעה הקודמת, אני נודניק, ונהנה מכל שנייה) הוא שהתורה אינה מצווה על חיים של סגפנות, וכל מה שלא אסור - מותר. לא להיפך. לכן אני לא מבין מה יש לך נגד כדורגל. זה "חוקות הגויים" ? הגויים גם נושמים, שאני אפסיק? כדורגל הוא משחק חברתי שיש אנשים שנהנים ממנו. מה יש לך נגדו?

BEIZI

New member
אני לא נגד כלום.

אבל אני כן נגד שמסתכלים על שחקן כדורגל או כול דבר אחר בתור אדם חשוב. לא! שחקן כדורגל הוא מסכן! בעיני אדם דתי החשיבות אמורה להיות לת"ח.

עמית ו

New member
אוה?

ומה רע בזה? שחקן כדורגל הוא לא אדם חשוב, הוא אדם מפורסם, יש הבדל, אתה יודע. ובעיני אדם דתי החשיבות לא צריכה להיות רק לת"ח. אדם דתי הוא קודם כל אדם, ורק אז דתי - יש חשיבות גם לרופאים, גם לממשלה, גם לבוס שלו בעבודה, וגם לתלמידי חכמים. לכל אחד מאלו מגיע סוג שונה של חשיבות או כבוד, אבל כולם נכללים בהגדרה של אנשים חשובים. ובשום מקרה אין צורך להגיע לכדי הערצה וסגידה.

danielhope

New member
התורה לא מציינת את זה

כנראה אתה לא יודע לקרוא מה רשום על כריכות של ספרים

chim chim1

New member
תפסיק!די!

תראה אתה כותב דברים יפים לפעמים אבל השטויות שאתה כותב בלתי נסבלות!!! לדוג' מה שכתבת על "טוב שברופאים לגיהנום" מראה על חוסר הבנה חמור! וזה לא הכול עוד... (אמנם מן הראוי להעיר על זה באישי אבל כיון שאנשים לא יטעו מדבריך לכן הגבתי ע"ג הפורום)

danielhope

New member
נכון, זה באמת משגע

רופאים, אנשים שמצילים חיים, והוא מוציא דבר מהקשרו בתוך כפיות טובה כזו.

להודות לה' על הניסים והנפלאות

שהציל אותנו על ידי צה"ל הקדוש ממוות בטוח בכמה מלחמות. להודות לה' על כך שאנו חיים. שאנו בארץ ישראל ולא מתבוללים בגלות ומתחתנים עם גויים כמו שקורה לרוב מי שנשאר שם. להודות על קיבוץ הגלויות. על הגאולה המתרקמת לעינינו. על תחיית השפה, התורה, קדושת ארץ ישראל שיוצאת לפועל. על כך שיהודים מגינים עלינו והגויים לא יכולים לעשות בנו כל מה שהם רוצים כמו שקרה לכל אורך הגלות. אני לא יודע איך אתה יכול להיות כזה כפוי טובה כלפי שמיא.

צורי80

New member
דתי גאה בהכל

תם העידן שדופקים ליהודי מכות והוא בורח להגיד תהילים וזהו היום יהודי מחזיק ביד אחת תהילים וביד השניה אקדח והורג את הצרים עליו כך זה נכון בכל תחומי החיים אינטל רפואה וכו' וכו' יהדות בריאה זו יהדות של מכלול גם של ישיבות וגם של אינטל

BEIZI

New member
אוי...שהתהיה בריא.

יהדות בריאה? תגיד לפי דעתך בזמן חזקיהו שישבו בבתי מדרש ולמדו עם שתי ידיים.. ובלי אקדחים אז הם היו בתקופה יהדות חולה?

למעלה