5אחוז או 10 אחוז

yoelgold

New member
5אחוז או 10 אחוז

מתי משתמשים בניטרו,,למנוע 46 מי קובע למה וכמה,אם אפשר הסבר פעם אחת ולתמיד הרי ה5 אחוז יותר זול אז מדוע 10 אחוז?

YHS

New member
כי בעשרה אחוז

המנו מספק יותר כח. אם לדמות, כמו ההבדל בין 95 ל 98 אוקטן. יותר אנרגיה בדלק.

GOSFRABA

New member
דווקא האוקטן משנה רק את תיזמון ההצתה...

ולגבי הניטרו, אכן אחוז ניטרו גבוה יותר ייתן יותר כוח. אבל, לרוב אנשים בוחרים להשתמש ב10 אחוז על מנת לקבל קירור עדיף. וכדי שלא תהיה טעות, לא הניטרו הוא שמקרר (להיפך!). אלא, בשימוש ביותר ניטרו ניתן לכוון את המנוע לעבוד עשיר יותר, כתוצאה מכך המנוע עובד קר יותר (יותר שימון), מצד שני תוספת הניטרו הוסיפה "כוח" נוסף. ולן בעבודה עשירה יותר עם יותר ניטרו- האחד מקזז את השני. ותקבל מנוע שמספק את אותו הכוח, אבל עובד מעט קר יותר. נפוץ מאוד אצל מסוקאים. שם יש בעייה של חימום המנוע (מתקרר רק ממניפה המחוברת לציר המנוע).

shlomo baron

New member
תודה על התגובה המפורטת

יש לי טיסן יאק 46. אני עוד לא יודע לרחף איתו, אבל אתה חושב שכדאי לי להחליף לדלק 10 אחוז (15אולי ?) כשייגמר לי ה5%?

GOSFRABA

New member
האמת שלא

מדובר בטיסן קל משקל (מנוע 46 אני מניח).אין שום סיבה לעלות בניטרו בטיסן שכזה. גם כך המנוע מספק מעל ומעבר.

YHS

New member
מעין, נראה לי שלא הבנת....

אמנם הטיסן קל, אבל דלק 10 אחוז לא שוקל כפול מדלק 5 אחוז.......

ytell

New member
האם תוכל להסביר

למה הכוונה ב- "בשימוש ביותר ניטרו ניתן לכוון את המנוע לעבוד עשיר יותר"

GOSFRABA

New member
כן, למרות שנראה לי שהסברתי בנאמר לעיל

הכוונה אינה שמנוע שעובד עם 5 אחוז לא יעבוד בכיוון 'עשיר'. (יעבוד, אבל יספק פחות כוח.) שימוש ב10 אחוז ניטרו, יאפשר למנוע לספק מספיק כוח גם במצב עשיר. (תוך קירור טוב יותר).

ytell

New member
באותה מידה גם נפח מנוע יכול לקרר

אם תגדיל את נפח המנוע תאפשר למנוע לספק מספיק כוח גם במצב עשיר

afnezer

New member
סליחה אבל אני קצת לא מסכים איתך

האוקטן בדלק הבנזין מראה על אחוז / אופן הזיקוק ולכן ככל שהאוקטן גבוה יש יותר אנרגיה בכמות דלק כמו שYHS אמר את התזמון של ההצתה קובע הדיסטרבוטר ( במכונית ) או המגנטו ( במטוס )

GOSFRABA

New member
אז הרשה לי לתקן, והרי קצת מידע

היישר מויקיפדיה. "דירוג אוקטאן המאפיין החשוב ביותר של בנזין הוא דירוג האוקטאן שלו; דירוג זה מסמל עד כמה הבנזין חסין בפני פיצוץ מוקדם מדי (פיצוץ מוקדם מדי פוגע ביעילות המנוע). דירוג זה הומצא בידי הכימאי ראסל מרקר. הדירוג נמדד ביחס לתערובת של איזואוקטאן (2,2,4-trimethylpentane) ושל n-heptane. לפיכך, לבנזין עם דירוג "87 אוקטאן" יש אותה עמידות בפני פיצוץ מוקדם כמו לתערובת של 87% איזואוקטאן ו-13% n-heptane. בארצות הברית נעשה שימוש במדידת אוקטאן שונה במקצת, ולכן מידת האוקטאן המצוינת על משאבות הדלק נמוכה ב-5 יחידות בערך מזו המקובלת בשאר העולם. למשל, בנזין "90 אוקטאן" בארצות הברית שקול לבנזין "95 אוקטאן" בשאר העולם. לבנזין יכול להיות דירוג אוקטאן גבוה מ-100, משום שאיזואוקטאן עצמו אינו חסין ב-100% בפני פיצוץ מוקדם. לפיכך, בנזין בעל דירוג אוקטאן מעל 100 הוא חומר עם חסינות בפני פיצוץ מוקדם הגבוהה מזו של איזואוקטאן (ללא n-heptane). הדלק המשמש במירוצי מכוניות, כמו גם דלק מטוסים, הוא בעל דירוג אוקטאן של 110 ואף הרבה יותר. העובדה שדלקים בעלי דירוג אוקטאן גבוה יותר הם דליקים פחות, אולם נחשבים ל"חזקים" יותר, עשויה להראות מוזרה. השימוש בבנזין בעל דירוג אוקטאן גבוה מאפשר למנוע לפעול ביחס דחיסה גבוה יותר, ללא בעיות של פיצוץ מוקדם. הדחיסה קשורה ישירות להספק, כך שמנועים הדורשים בנזין באוקטאן גבוה מפיקים בדרך-כלל הספק גבוה יותר. מנועים מסוימים מתוכננים לפעול ביחס דחיסה המתאים לרמות אוקטאן מסוימות, ולפיכך דורשים בנזין בדירוג אוקטאן גבוה. יש לציין כי הספק המנוע תלוי גם בתכולת האנרגיה של הדלק, שאינה קשורה באופן מיידי לדירוג האוקטאן. יש החושבים כי שימוש בבנזין באוקטאן גבוה ישפר את ביצועי המנוע שלהם ויקטין את צריכת הדלק; אולם הדבר שגוי, ומנועים פועלים באופן הטוב ביותר כשמשתמשים בבנזין עם רמת האוקטאן עבורה תוכננו." לילה טוב

הסבר נכון ומדוייק!! כל הכבוד ../images/Emo45.gif

זו טעות נפוצה מאוד, אך גם די מובנת. אני כבר מזמן נואשתי מלהעיר לכל מי טען בפני שהעלאת האוקטן מעלה את "האנרגיה" של הדלק, או שהוא דליק יותר, או כל פנינת חכמה אחרת. מעיין, קבל ח"ח על הסובלנות שעדיין יש לך. שמור עליה, היא יקרה מפז
. ולישה. צר לי, אך אני מסכים עם "זה שלא מפסיק להתרסק"
. אולי הוא לא היה צריך לנסח את זה כך, אבל ההקבלה בין אחוז ניטרו גבוה יותר לבין אוקטן גבוה יותר פשוט לא במקום. ללא כל כוונה להכעיס..
.

YHS

New member
וגם אתה לא קראת נכון את מה שכתבתי

בשביל זה אני שם פסיקים ונקודות. נא השתמש גם בהן גם כשאתה קורא את דברי. תודה. גילו נאות - בלימודי האוניברסיטאים לקחתי קורס ב"הנעה", אז אפשר לחסוך את ההסברים, לפחות עבורי.

שמן קיק לשימון

לשימון טוב של מנוע יש להשתמש בשמן קיקבלבד, שומר על המנוע לאורך זמן ומשמן אותו בזמן פעילותו. אין צורך במנוע עשיר לשימון ושיהיה קר יותר, לדעתי. כוון את המנוע על פי הצורך , על פי המלצת היצרן ולך להטיס . בהצלחה

למעלה