4x12: "A Disquiet Follows My Soul"

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

rawk16

New member
אוי נכון!

היי! גם אני חדשה כאן. דיי כפיתי את עצמי על הפורום מבלי להגיד שלום קודם. אז... שלום! משהו מאוד מוזר קרה לי ואיכשהו היום יום ראשון בלילה- עוד מעט יום שני, ועדיין לא ראיתי את הפרק ולא בגלל שאני לא מנסה אלא בגלל שמשהו נדפק. לא התאפקתי אז קראתי את הספויילרים- אבל לא הבנתי יותר מידי...

tsou

New member
זה בסדר, כפייתיות מתקבלת כאן בברכה ../images/Emo13.gif

קריאה של ספוילרים מספיילרת רק ברגע הצפיה... בפרק, לא בספוילר.. את מתבקשת להדחיק מיידית כל מה שקראת

The Human

New member
בדיוק ראיתי.. תרגום לא משהו בכלל.. סורי.

אבל תרגום כלשהו לעברית עדיף על משהו, לא?

Ambious

New member
מנסיון - לא

אני יודע שלא רואים עלי, אבל אני פנאט בכל מה שקשור לתרגום ואנגלית\עברית נכונה (הייתי על סף ללמוד ספרות אנגלית על מסלול תרגום באוניברסיטה לפני שקיבלתי מונונוקליאוסיס כמתנת תחילת סמסטר), והתרגומים בעברית בטלוויזיה הם על הפנים, אז אין בכלל מה לדבר על התרגומים החובבניים באינטרנט שנעשים בד"כ על ידי ילדים בני 13 שאין להם מושג לא במטבעות לשון, בסלנג, מונחים טכנים - לא בכלום. אני לא אשכח שראיתי פעם סרט משפטי שאחד מעורכי הדין אמר "We'll see you in the preliminary" ('נתראה בשימוע") וזה תורגם כ- "נתראה במדינת פרלימינרי". אישית - אני תמיד הולך אך ורק על הכתוביות באנגלית (כי בד"כ מדובר במקור רשמי שנלקח ישירות מהערוץ דרך אמצעים טכנולוגים לכבדי שמיעה או במקרים של סרטים - ישירות מה- DVD), ואם אין - מסתדרים בלי. זה עדיף על התרגום הזוועתי שיש בד"כ בעברית.

The Human

New member
מדינת פרלימנרי?? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אתה רציני?!?!
LOL! וכן, בסה"כ אתה צודק.

gozala

New member
Amvious ../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif אני חולקת עליך!

קודם כל נהניתי לקרא מספר פוסטים שלך, חן חן! לגבי התרגומים, אלה שבטלויזייה רובם ככולם בסדר לדעתי, נדמה לי שפה ושם היה תרגום שקצת חרק לי לא נורא. את שתי הסדרות Farscape ו-Babylon 5 ראיתי עם כיתוביות באנגלית כי לא מצאתי בעברית, לי אישית זה טוב באותה מידה, העיקר כיתוביות. נדמה לי שזה היה ב-Farscape כשפה ושם המילים עצמן לא היו מאוייתות כראוי (כן, באנגלית!), לגבי טיב התרגום (רמת השפה כשלעצמה) קשה יותר להעביר ביקורת כי אנגלית היא לא שפת האם שלי (מן הסתם), ולמרות שהספרות שאני קוראת היא (רובה ככולה) באנגלית וזה נמשך כבר 40 שנה... התרגומים שאנו מורידים מאתר טורק וכד', עושים שירות נפלא לאלפים התלויים בתרגומים אלו לחלוטין, פה ושם קרה שנתקלתי בשגיאות כתיב (שלא לדבר על ניסוח) וכן, קורה. לפעמים השגיאות ממש קשות... אך עד כמה שאני יודעת, מתקנים את הנוסחים כל הזמן ואם לא בדיוק תירגמו מטבע לשון כהילכתו, יש להביא בחשבון שבסך הכל שומעים את השפה תוך כדי קריאת התרגום ויש כאן (רק, ברוב המקרים) מידה של השלמת "החסר". במילים אחרות, אין 100% של תלות בתרגומים, הם רק עוזרים למקרה ולא שומעים טוב ומשלימים את החסר כאמור, כי האנגלית בארץ (ובעולם) היא שפה חיה, שפה שניה לכל דבר ועניין... קיצר, יש למטבע שני צדדים וגם התרגומים באנגלית לוקים בחסר.

gozala

New member
../images/Emo45.gif האתר שממנו אני מורידה

כאן והייתי בכמה אחרים, בסופו של דבר התבייתתי על זה, הציל אותי עם בבילון כל 5 העונות שלא מצאתי בעברית, ופארסקייפ וגם BSG חצי עונה מס' 3 אני רואה עם אנגלית (במקרה ירדו מטורנט) כשנוכחתי שכל מילה שנאמרת כתובה, ולא כך הוא בעברית. http://www.tvsubtitles.net

למעלה